Gimleveien 31

Solgt

5 450 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 587 190

P-rom

105 KVM

Antall rom

4 Soverom

Gimleveien 31 (Solgt)

Innholdsrik og moderne familieleilighet | 4 soverom | Lav felleskostnad | Nytt tak & vinduer | Nært Haukeland og Bybanen

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gimleveien 31 5 450 000 137 192 238
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
105 / 112 / 123 KVM Fellestomt, 241 KVM 60210256

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold hoveddel | 2. etasje:
Entré, helfliset bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.

Uteplass/balkong:
Med utgang fra det ene soverommet er det adkomst til en nord-vestvendt balkong med et areal på 2,4m².

Innhold utleiedel | Loftsetasje:
Felles trappegang, kjøkken med opplegg for vaskemaskin, helfliset bad/wc, 2 soverom og stue.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er opplyst i salgsoppgaven. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. Utleiedelen på loftet er ikke godkjent som separat boenhet. Det fremgår også av bygningstegningene at stue og kjøkken på loftet står oppført som hhv. tørkeloft og 2 stk. kott. Boligen overtas av kjøper på denne bakgrunn.

Lagringsplass:
Det medfølger en ekstern utebod med et areal på 7,6m².

Fellesareal:
Sameiets tomt er felles. Tomten er opparbeidet og består av hellelagt gårdsplass og en stor, felles terrasse. Arealet kan benyttes av sameierne i fellesskap.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 63 kvm.:
Entré (2,4m²), bad (3,5m²), soverom (10,4m²), soverom (8,1m²), stue (16,7m²) og kjøkken (17,6m²).

Loftsetasje | 43 kvm.:
Entré/kjøkken (6,5m²), gang (2,7m²), bad (2,3m²), soverom (9,3m²), soverom (9,3m²), soverom (8,4m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 105m²
Samlet bruksareal (BRA) = 112m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 123m²

Standard

Kort oppsummert:
- Flott boligseksjon med fine kvaliteter
- Nytt yttertak i 2019 og nye vinduer i 2018
- 2 nye kjøkken i 2017
- Nye gulv i hoveddel 2018
- Hoveddel nymalt innvendig i 2021
- Ny baderomsinnredning hoveddel i 2018
- Tilhørende utleiedel (ikke godkjent)
- Leieinntekt kr. 10.500,- per måned
- Uvendig fasade nymalt i 2019
- God beliggenhet i ettertraktet område
- Kort avstand til skole og barnehage
- Gåavstand til Haukeland universitetssykehus
- Nært Brann stadion og Bybanen
- Nærhet til varierte turområder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne selveiende boligseksjonen i populære Gimleveien på Kronstad. Det er gåavstand til Haukeland universitetssykehus og Bybanen i Inndalsveien fra eiendommen.

Innholdsrik | Seksjonen har en innholdsrik romløsning med et samlet bruksareal på 112 kvm. (BRA). Den består av 2 stk. 3-roms leiligheter (2. etasje + loft).  Selger bebor selv leiligheten i 2. etasje og leier ut loftsleiligheten for kr. 10.500,- per måned. Det gjøres særskilt oppmerksom på at utleiedelen er ikke godkjent.

Oppgraderinger | Det ble lagt ny taktekking i 2019 og vinduer/altandør er skiftet i 2018. Begge kjøkkene ble satt inn i 2017 og badene ble oppusset i regi av foregående eier i perioden 2007/2008.

Muligheter | Boligen kan, med enkle virkemidler, gjøres om til en funksjonell familiebolig over 2-plan. Da vil man med dagens romløsning kunne få 4 soverom og egen loftstue (se ytterligere informasjon under punktet "Byggemåte" med hensyn til arealbruk).

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en innholdsrik selveierleilighet i et meget populært og bynært område. Velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral og populær beliggenhet i et etablert boligområde i Gimleveien på Kronstad. Området er hovedsakelig bebygget med frittliggende eneboliger og flermannsboliger. Fine turmuligheter med Tveitevannet og byfjellene, som naturlige utgangspunkt.. Flere idrettsanlegg og ulike fritidstilbud, med Haukelandshallen og ballbanene på Nymark som de nærmeste alternativene. Nærhet til flere skoler og barnehager samt gåavstand til Haukeland universitetssykehus og Bybanens stoppested i Inndalsveien. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør kun ca. 5 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | Hoveddel:
- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme i stue
- Gulvvarme på kjøkken
- Gulvvarme på det ene soverommet
- Rentbrennende ildsted

Oppvarming | Utleiedel:
- Gulvvarme på bad

Bergen brannvesen utførte feeing av skorsteinen den 06.09.2021. Det ble ikke avdekket avvik, men de har de har bemerket at fugene inni skorsteinen har begynt å forvitre. Det bør vurderes i fremtiden om skorsteinen skal rehabiliteres. Kopi av rapporten kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering langs offentlig vei (soneparkering).

Tomt

Opparbeidet tomt på 242 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn antatt av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 13.10.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. I denne forbindelse gjøres det oppmerksom på at utleiedelen på loftet er ikke godkjent som separat boenhet. Det fremgår også av bygningstegningene at stue og kjøkken på loftet står oppført som hhv. tørkeloft og 2 stk. kott. Ifølge selger prøvde tidligere eier å søke om bruksendring i 2020/21 uten å få dette arealet godkjent til varige oppholdsrom. Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen.

På seksjoneringstegningene er det inntegnet dør til seksjon nr. 2 i fellesgangen i 1. etasje. Det gjøres oppmerksom på at denne døren er ikke installert i tråd med tegningene som foreligger. Nåværende eier har også laget ett ekstra soverom i 2. etasje ved å benytte deler av kjøkkenet til dette formålet. Ved endring av rom avsatt til varig opphold til et annet rom med samme formål, utløser ikke denne endringen søknad om bruksendring (fordi alt er hoveddel).

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. AV-ledning av vann fra bygningen.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.

4.1 - Takkonstruksjon
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

12.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkene + side-by-side kjøleskap (leiligheten i 2. etasje) som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk.

Nåværende eier har inngått en bredbåndsavtale med NextGenTel.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ifølge Bergen kommune foreligger følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 2 stk. 2 etasjes trebygninger
Dato: 26.07.1933

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Innredning av baderom med wc på loft
Dato: 09.09.1942

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av garasje
Dato: 01.04.1957

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel og innredning av boligrom, inklusive baderom, tilhørende overliggende boenhet
Dato: 14.11.2017

Ovennevnte attester og tegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 5/11

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Gimleveien 31 består av 2 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenr. 6675251). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Det betales ikke fast månedlig felleskostnad til sameiet per dags dato.

Kostnad til felles bygningsforsikring betales etter regning og fordeles i henhold til sameiebrøken..

Siste faktura fra Tryg Forsikring utgjorde kr. 6.295,- for perioden 01.05.2021 - 30.04.2022. 5/11-deler (sameiebrøk) av denne summen utgjør kr. 2.861,- (45,45%). Summen utgjør i gjennomsnitt kr. 238,- per måned for seksjon nr. 2.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 5/11.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Sameiet praktiserer ingen spesielle regler i forhold til dyrehold. Her følges normalreglene i Eierseksjonsloven.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Ikke sikringsordning:
Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon, som tilhører den som ikke har betalt sin andel av felleskostnaden (ref. punktet under "Legalpant").

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp). Grunnbeløpet (G) per 1. mai 2021 er kr 106.399,-.

Vedtekter:
I henhold til eierseksjonslovens § 27 skal alle sameier ha vedtekter. Vedtektene skal minst angi eiendommens grunnboksbetegnelse og hvor mange medlemmer styret skal ha. Det foreligger imidlertid ikke vedtekter for dette sameiet. Dette strider mot eierseksjonslovens bestemmelser.

Dokumenter:
For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtekter, budsjett/regnskap etc. foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 013 681,- for inntektsåret 2019.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 649 251,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Hoveddelen (leiligheten i 2. etasje) kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

Utleiedelen på loftet leies ut for kr. 10.500,- per måned. Leietaker betaler selv for strømforbruk. Leiligheten er leiet ut delvis møblert. Det foreligger en tidsbestemt leieavtale som utløper uten oppsigelse den 02.08.2024 kl. 14:00. Leieforholdet kan av leietager og utleier sies opp hvert år i leieperioden med den 1. august som opphørsdato. Det er enighet om en oppsigelsestid på 3 måneder og denne skal sendes skriftlig senest 1. mai. Leiekontrakten følger huset og overtas av kjøper. Denne delen blir ikke ren- eller ryddiggjort før overtakelse. Det gjøres særkilt oppmerksom på at utleiedelen er ikke godkjent og overtas av kjøper for egen risiko. Kopi av leiekontrakten kan fås ved henvelse til ansvarlig megler.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje G.

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Bergen kommune v/Vann- og avløpsetaten har gjennomført rørinspeksjon på avløpsledningen til Gimleieven 31 og 33. Konklusjonen til VA-etaten er at avløpsledningen er vurdert til å være akseptabel. På det tidspunktet inspeksjonen ble utført, var ledningen ikke en forurensningsfare. Kopi av denne rapporten (datert 12.08.2021), kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Grunnvannsavløpet som går fra kum i kjellerleilighet (snr. 1) og videre i avløpskummen på terrassen er reklamert på av sameiet til tidligere eier (ref. selgers egenerklæringsskjema). Sameiet har engasjert Bergen Huseierforening, som håndterer denne reklamasjonen mot tidligere eier. Saken er under behandling og utfallet er således ikke kjent per dags dato.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1933/901525-1/106 
Best. om vann/kloakkledning 
Tinglyst 03.01.1933 
Overført fra: 4601-162/694
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring er ikke rekvirert hos Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 20000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Midtre Del
Ikrafttredelsesdato: 03.07.1923
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 70460000
Plannavn: Årstad. Gnr 162 Bnr 978 M.fl., Nymark
Saksnr: 201915302
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Danmarksplass-Kronstad (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - 0 Helikopterstøy - Haukeland - gul sone (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)
9730000 - Offentlig bygning (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11930000 - Bergenhus/Årstad. Haukeland Sykehus Med omkringliggende gatenett
21301 - Årstad. Gnr 162 Bnr 389, 797 Og Del Av Bnr 770 Og 771, Kronstad - 199717244
21201 - Årstad. Gnr 162 Bnr 770 Og 797, Gimlebakken 15A - 190830045
21201 - Årstad. Gnr 162 Bnr 770 Og 797, Gimlebakken 15A - 190830045
21000 - Årstad. Ibsens Gate 107X - Haukeland 165 (Kirkebygg)

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 162/697
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.12.2016

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt. Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 5 450 000
Omkostninger 137 192
TOTALT 5 587 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF