Hans Tanks gate 8

Solgt

3 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 413 760

P-rom

64 KVM

Antall rom

2 Soverom

Hans Tanks gate 8 (Solgt)

Lys og innbydende 3-roms endeleilighet - Privat altan og felles takterrasse | Heis | Meget sentralt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hans Tanks gate 8 3 290 000 5 432 4 837
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
64 / 64 / 70 KVM Fellestomt, 658 KVM 60210209

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i 6. etasje:
Gang (9.6 m²), bad/vaskerom (6.8 m²), to soverom (hhv. 7 m² og 11 m²), stue/kjøkken (26.5 m²).  Altan på 2.4 m²

Boder |
Leiligheten disponerer bod i underetasjen. 

Fellesareal i bygget |
Bygget har store og fine fellesareal. Romslig inngangsparti til bygget med sittegruppe og utgang til egen bakhage. Det er enkel tilkomst fra leiligheten til felles takterrasse med tilhørende oppholdsrom og kjøkken. Terrassen er vestvendt og har gode solforhold. Det er også en hybel i byggets 1. etasje som beboerne kan leie for kr 400,- pr. døgn for alternativt besøkende.

Samlet primærareal (P-rom) = 64 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 64 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 70 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Arealeffektiv hjørneleilighet
- Egen altan og enkel tilkomst til felles takterrasse
- Stue/kjøkken har takhøyde på 2.73 meter
- Heis og trappefri tilkomst
- Nylagte gulv i alle gang, soverommene og stue/kjøkken
- Nymalte vegger og tak
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- Plass til gode garerobeløsninger i gang og soverom

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne lyse og stilsikre 2-roms leiligheten sentralt beliggende i Fyllingsdalen.

Leiligheten |
Arealeffektiv og innbydende 3-roms endeleilighet med gode lysforhold. Fra stuen er det utgang til altan med utsikt mot bl.a. Media City Bergen. Fra denne leiligheten er det også enkel tilgang til byggets felles takterrasse.

Leiligheten har stor gang med mulighet for gode garderobeløsninger. Romslig bad med innredning som har god skapplass. Det er lagt opplegg til vaskemaskin på badet. Soverommene har en størrelse på hhv. 7 m2 og 11 m2. Det er åpen løsning med stue og kjøkken. Noe som her gir god romfølelse og optimale lysforhold. Det er også bedre fleksibilitet for plassering av sittegruppe og spisebord.

Det er nylig lagt nytt gulv i gangen, begge soverommene og stue/kjøkken. Tak og vegger i oppholdsrommene er nymalt i tidsriktige farger

Borettslaget har nylig gjennomført vask av byggets fasade samt maling av fasadevegger, ytterdører og balkongrekkverk.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet. Området er også i en svært positiv utvikling med oppgradering av eksisterende bygg og oppføring av nye bygg. Det er fine gatetun i området. Her får du få minutter å gå til alt det Bergen sentrum har å by på. Treningssenter, butikker, koselige kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Det er også kort gangavstand til både UiB og BI.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det er lagt varmekabler på badet.

Parkering

Soneparkering ved offentlig vei. Det er kort avstand til bl.a. Griegpark og Bystasjonen. Det kan søkes om leie av plass i Bygarasjen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene forblendet med teglstein. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjoner, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 01.09.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1.1 - Bad - Overflater:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og tettesjikt/membran.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Borettslaget
Styret i borettslaget jobber med å avklare kvalitet på rørsystemet i bygget for å se om det er behov for utbedring/oppgradering. Styret vil orientere beboerne om dette forhold straks de har tilstrekkelig informasjon.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 05.03.2002.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Kryddergården borettslag (Orgnr: 979990022) er et tilknyttet borettslag som har engasjert OBOS som forretningsfører.

Styreleder i laget er Kenneth Jansen.

For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i Tryg Forsikring (polisenr. 6647542).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 2 281 084. Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 1 485 290. Årets resultat på kr 688 164,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1 855 687,- og viser borettslagets likviditet.

Forretningsførsel er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets reviser er Revisorgruppen Hordaland AS.

Fellesgjeld:

Lånevilkår:
Lånegiver: Eika.
Type: A
Total restsaldo: 4.377.674
Restløpetid: 10 år og 8mnd.
Terminer per år: 12.
Type rente: Flytende.
Rentesats: 1,90%

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 837,-. Dette dekker grunnpakke for kabel-tv/bredbånd, renhold av fellesareal, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, strøm til fellesareal, bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld med både renter og avdrag, forretningsførsel og avsetting til framtidig vedlikehold av fellesareal.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det ble avsatt kr 1.240.000,- til fasadevask og maling av fasaden som ble gjennomført sommeren 2021. Det vurderes å utføre arbeid knyttet til balkonger og rør opplegg. For å finansiere dette så vurderes det å utvide eksisterende banklån. Det er antatt at det ikke vil ha noen innvirkning på månedlige felleskostnader, men vil forlenge nedbetalingsplanen noe. Det er pt. ikke fattet endelig vedtak i forhold til dette tema.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Ved budaksept tas det forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Fristen for å melde seg på forkjøpsrett hos forretningsfører er den 10. september 2021, kl 23:59.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.


Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2017 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 463 856,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 546 187,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen heftelser registrert.

Seksjoneringsbegjæring ble tinglyst den 11.09.2000 (2000/24628-1/106)
Seksjonering. Opprettet Seksjoner: Snr 1. Formål: Samleseksjon bolig. Sameiebrøk: 3689/3781. Bestemmelser om tilleggsdel, gjelder snr. 2.

Regulering

Kommuneplaner:
PlanID: 8200000
Plannavn: BERGENHUS. GNR 164, NEDRE NYGÅRD NORD
Plantype:  30 Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredekse: 27.06.1994

Reguleringsplaner på grunnen:
Id: 8200000 type: 30
Navn: BERGENHUS. GNR 164, NEDRE NYGÅRD NORD.
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 27.06.1994 med saksnr: 90710629
Dekningsgrad: 100%
Reguleringsformål:
Boliger - 98,7%
Annet friområde - 1,3%
Begrensninger:
Fornyelsesområder - 100%

Planendringer relatert/muligens relatert:
Id: 8200201 Type: 31
Navn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 1299, NEDRE NYGÅRD KVARTAL 11.
Saksnr: 200404163
Ikrafttrådt: 24.03.2004

Reguleringsplaner under arbeid:
Id: 66410000 Type : 35
Navn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 859 MFL., LARS HILLES GATE - NYGÅRDSGATEN.
Saksnr: 201904768 med dekningsgrad 11,4%

Kommuneplan:
Id: 65270000
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018.
Ikrafttrådt 19.06.2019 med 100% dekningsgrad.

Arealformål:
sentrumsformål - 99%
Grønnstruktur - 1%

Henssynssoner:
Kulturmiljø - Nygårdshøyden 100%
Kulturmiljø - historisk sentrum - 100%

Faresone:
Luftkvalitet / Gul sone - 100%
Støysone / helikopterstøy gul sone - 100%
Veistøy / Gul sone 35,6%
Veistøy/ Rød sone 24,9%

Kommunedelplan(er):
Id: 15780000
Navn: BERGENHUS. KPD SENTRUM.
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 10.12.2001 med 100% dekningsgrad.
Arealformål:
Boligområder - 99,2%
Fotgjengerstrøk - 0,5%
Friområder - 0,3%

Tomten Lares Hilles gate 25 er under omregulering og har vært på første høringsrunde i kommunen. Megler har mottatt opplysninger om at det må firventes byggestart av 7.etg- næringsbygg desember 2022. Forventet ferdig 19 mnd etter byggestart. Det blir fin felles hage i bakgården som fritt kan benyttes. Dette blir et fint løft av bakgården. Se vedlagt skisse.

Borettslaget har første prioritets panterett i henhold til husleiekontrakt og vedtekter for inntil 12 mnd. Skyldig husleie, dog oppad begrenset til inntil 22 ganger grunnbeløpet til folketrygden.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 290 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 118 330
TOTALT 3 413 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF