Drotningsvikveien 95

Solgt

6 490 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

6 657 440

P-rom

145 KVM

Antall rom

4 Soverom

Drotningsvikveien 95 (Solgt)

Stilsikker og betydelig oppgradert enebolig | Tomt på ca 1.8 mål | Meget solrikt | Fin utsikt | Enkel tilkomst

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Drotningsvikveien 95 6 490 000 167 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
145 / 153 / 168 KVM Eiet tomt, 1795 KVM 60210211

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré, gang, kjellerstue, to soverom, bad/wc og vaskerom.

Innhold | 1. etasje
Gang, bad/wc, to soverom, stue og kjøkken.

Garasje |
Garasjen er på 14 m2.

Lagringsplass |
Samlet primærareal (P-rom) = 145 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 153 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 168 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Omfattende oppgradert i 2021
- Stilsikker innredning og fine detaljer
- Meget arealeffektive løsninger
- To bad + separat vaskerom
- To stuer og fire soverom
- Stor hovedstue med utgang til terrasse/hage
- Innbydende kjøkken med integrerte hvitevarer

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere Drotningsvikveien 95 - "Lynghaug"

Planløsning |
Boligen går over to plan samt koffertloft med god lagringsplass. Huset er av dagens eier ombygget og løsningen er optimalisert for en effektiv og praktisk bruk.

Boligens standard |
Boligen har blitt omfattende oppgradert i 2021. Huset framstår som moderne og innbydende med tidsriktige og stilsikre løsninger. Det er to meget fine baderom med ett i hver etasje samt separat vaskerom. Huset har fire soverom som er fordelt med to i hver etasje. Hovedstuen er stor og lys med rikelig plass til sittegrupper og spisebord. Det er i tillegg egen kjellerstue. Meget pent kjøkken som har innredning med integrerte hvitevarer og godt med skap- og benkeplass. Alt av overflater og innredninger er fornyet i 2021 med gjennomtenkte løsninger.

Følgende er fornyet/oppgradert i 2021 |
- Yttertak, renner og nedløp samt beslag rundt pipen.
- Alle vinduer
- Alle vegger vendt mot yttervegg er innvendig etterisolert
- Isolert tak mot koffertloft
- Ytterkledning med sør er fornyet og hele fasaden er nymalt
- Vegg mot front av huset er drenert
- Røropplegg og el. anlegg
- Overflater og innredninger
- Ytterdør, terrassedør og innvendige dører
- Utvendige terrasser og rekkverk
- Hagen er planert og bearbeidet

Følgende selskap har utført arbeidet |
Grunnarbeid/drenering:
A. Zimbortas minimaskin

Murer/våtrom:
BKS VVS

Tømrer:
Byggmester Yngve Ellingsen AS

Elektriker:
ElCom AS
Aut elektroinstallatør

Rørlegger:
BKS VVS

Tekniske installasjoner |
Stoppekran og 200 liters varmtvannsbereder fra 2021 er plassert på vaskerom. Sikringsskap fra 2021 er plassert i entre i underetasjen. Det er fordelerskap for rør i rør-system på baderommet i hovedetasjen og på vaskerommet i underetasjen.

Uteområdet |
Det er to store terrasser. En med tilkomst fra stuen som har videre overgang til hagen og en ved husets inngangsparti (over garasjen). Det er fin utebelysning ved terrassen. Hagen er opparbeidet med plen og det er hekk som markerer deler av tomtegrensen mot nabo. Det er plantet epletre i hagen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen er meget solrik og har fin utsikt både fra hagen, terrassene og boligen. Det er store usjenrte soner i hagen. Enkelt tilkomst til eiendommen og fin oppkjørsel til huset på egen eiendom.

Boligen har en svært sentral beliggenhet i et populært og veletablert boligområde. Gangavstand til dagligvarebutikk, buss, barnehage og Alvøen skole. Til sentrum er det ca 15 minutters kjøretid.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i gulvet på begge baderommene, vaskerom og i kjellerstuen samt gangen i underetasjen.

Huset har pipeløp men det er ikke montert ildsted. 

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 ble det i Bergen kommune gitt forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder.

Parkering

Garasje på 14 m².  Det er rikelig med biloppstillingsplasser på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Huset ligger tilbaketrukket på tomten med et stort og åpent areal i front. Eiendommen har et terreng som gjør det mulig å bruke stort sette hele tomens areal.

Opparbeidet tomt med plen, busker/beplantinger, gruset plass og innkjørsel. Flat/lett skrånende eiendom. Forstøtningsmur i naturstein/murt og ny i betongblokker mot den eldre. Nylig gruset og jordsatt deler av eiendommen.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur i armert betong fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Det er utført arbeider på dekke til grunn. Uviss tykkelse for skumplast ved modernisering av kjeller. Det er vanlig med Radonduk/damperre mot grunn ved modernisering. Vi vet ikke utførelsen/ skjult.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade:
Oppført i trekonstruksjoner. Boliger fra 50 tallet er bygget etter forskrifter fra 1949. Lite eller ingen isolasjon i vegger og tak i beste fall 5 cm matter. Det er opplyst at det er 70 mm tilleggsisolering innvendig.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i trekarmer.

Ytterdør:
Svart glatt ytterdør med glassfelt.

Piper og ildsted:
Skorstein montert, ikke ildsted. Det er ikke kjente forbud for bruk mot bruk men skorsteinsløp bør alltid kontrolleres før montering.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Tresperretak med sutaksbord. 200 mm glassull, isolert i 2021. Det er normalt med ny undertekking ved legging av ny takstein.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Roar Kristoffersen datert den 20.09.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
  
  • Utvendige overflater pga alder
  • Utstyr for sanitærinstallasjoner - Flatt gulv uten fall.

Diverse

Boligselgerforsikring
Ettersom det er et aksjeselskap som selger huset så har de ikke mulighet til å tegne boligselgerforsikring. Det gjøres i den forbindelse også oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i huset og av den grunn har begrenset kjennskap til bruken av huset og dens tilstand. Dersom ny eier oppdager noe de vil betegne som vesentlig feil eller mangel ut i fra det de kunne forvente så rettes i så fall en slik klage direkte til eier. Kjøper står dog fritt til å kunne tegne boligkjøperforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er ny og overtas med garanti.


Annet
Dagens eier har endret underetasjen til p-rom. Det er sendt søknad til Bergen kommune om dette og fra Bergen kommune gitt byggetillatelse. Det gjøres oppmerksom på at det ved overgangen mellom stue og kjøkken opprinnelig var ett vindu, dette er nå endret til tre vinduer. Dette er ikke byggemeldt til Bergen kommune. Det er dog varslet til nærmeste nabo som har gitt sitt samtykke til denne endringen. Takstmannen har definert sportsbod i underetasjen som entré.

Det orienteres om at det tidligere har vært søkt å utskille deler av tomten for å oppføre en tomannsbolig i tillegg til den eksisterende eneboligen. Dette ble det da gitt avslag på. Konferer megler dersom du skulle ha spørsmål i denne anledning.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger stemplede tegninger fra 1954. I offentlige registre er det notert at huset første gang ble tatt i bruk i 1961. Det foreligger ikke ferdigattest fra den gang.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 987 918,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 556 503,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt utdrag av energiattesten som er vedlagt salgsoppgaven.
Det gjøres oppmerksom på at det nylig er utført betydelig oppgradering med henblikk på energisparende tiltak uten at det er hensyntatt i svaret på energiattesten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen grenser til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Dersom deler av den private ledningen er felles med naboer så er det normalt solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1954/402926-4/106  Bestemmelse om gjerde 
 20.04.1954

1960/402979-3/106  Bestemmelse om veg  
 09.08.1960 
 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:236  
1975/17343-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  

13.08.1975 
Med flere bestemmelser Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/23323-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
22.09.1980 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:160  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:234  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:415  
Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 

2020/2948303-2/200  Bestemmelse om kloakkledning  
01.09.2020 21:00 
Parsell utskilt fra gnr 137 bnr 187 gis rett til å etablere avløpsledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3058218-1/200  Bestemmelse om veg  
22.09.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:137 Bnr:236

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3270000
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 137 Del Av Bnr 1 Mfl., Breivik
Ikrafttredelsesdato: 07.11.1972
Dekningsgrad: 99,8 %

PlanID: 4180000
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1 Mfl., Breivik, Offentlig Institusjon
Ikrafttredelsesdato: 02.03.1977
Dekningsgrad: 0,2 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3270001
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1 Mfl., Breivik
Ikrafttredelsesdato: 16.10.1978

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Flystøy gul sone iht. T1442: 2028 og 2060 prognose (100,0 %)
65270000 - Vei støy - gul sone (51,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
16710001 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 209, Drotningsvik, Stiahagen - 200606654
16470000 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 520 Mfl., Drotningsvik, Jopeka A/s - 200701781
3275401 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 280 Mfl., Breivik - 190840106
3275400 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1 Mfl., Breivik
3275100 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1 Mfl., Breivik
3275100 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1 Mfl., Breivik
3270002 - Lakseva°g. Gnr 137 Bnr 1, Breivik - 199614150

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 137/62
Bygningstype: - Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.11.2015

Eiendom: 137/186
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 19.06.2019

Eiendom: 137/622
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 18.11.2019

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 6 490 000
Omkostninger 167 442
TOTALT 6 657 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF