Grimseidvegen 437D

Solgt

6 450 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

6 614 940

P-rom

228 KVM

Antall rom

7 Soverom

Grimseidvegen 437D (Solgt)

Attr. enebolig m/inntekter | Solrikt | Hage/utestue | Carport | Nær sjø | Barnevennl. | Perfekt som generasjonsbolig

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Grimseidvegen 437D 6 450 000 164 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
228 / 239 / 267 KVM Eiet tomt, 730 KVM 60210204

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3-roms utleieleilighet i underetasje:
Entré (4,6 m²), gang (8,4 m²), bad (6,5 m²), to soverom (10,2 m² og 12,2 m²) og stue/kjøkken (29,3 m²).

Innhold | Hovedetasje:
Entré/gang/trapperom (13,9 m²), bad (7,3 m²), vaskerom (5,4 m²), to soverom (6,5 m² og 13,1 m²) og stue/kjøkken (44,5 m²).

Innhold | Loftetasje:
Trapperom (1,5 m²), bad (4,1 m²), tre soverom (6 m², 7,4 m² og 14,7 m²) og loftstue (21,2 m²)

Uteplass
Sør/vestvendt altan på 46,5 m² med utgang fra stue og vaskerom. I tillegg er det sørvendt terrasse på 15,2 m² med utvendig adkomst. Terrassen er overbygd. Ellers stor og fin plen/hage.

Lagringsplass:
Bod med utvendig adkomst (5 m²). Utleiedel: Bod (5,5 m²). To uisolerte boder (2,9 m² og 4,9 m²). Koffertloft med tilgang fra veggluker i knevegger og utvendig luke v/inngangsparti. Gode oppbevaringsmuligheter.

I tillegg er det god lagringsplass over carporten.

P-rom er:
Alle rom i underetasje, hovedetasje og loftetasje.
Samlet primærareal (P-rom) = 228 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 239 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 267 m².

Standard

Kort oppsummert
- Svært innholdsrik bolig med god og funksjonell planløsning.
- Godkjent utleiedel med kr 8.000,- pr. mnd.
- Totalt 7 soverom i boligen (2 soverom i u.etg. og 5 soverom i hovedboligen)
- Godt unyttet kjøkken med hvitevarer blant annet fra Samsung.
- Bad i hver etasje (totalt 3 bad). I tillegg eget vaskerom.
- Oppgraderte overflater i 2019 og 2020
- Oppussing av loftstue i 2013
- Altan og terrasse er beiset og malt i 2021
- Godt med skapplass i boligen
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Det er to fiber installasjoner i huset.
- Flat, lettstelt plen, store terrassearealer samt en nydelig utestue.
- Barnevennlig og solrik hage. Pent opparbeidet med plen, trær, busker og bed.
- Carport og biloppstillingsplass på tomten.
- 2 stk. private ladestasjoner ved boligen.
- Etablert, rolig og særdeles barnevennlig nabolag
- Kort skolevei til Hjellestad
- Kort vei til Hjellestad`s vakre skjærgård.
- Mulighet for båtplass på Hjellestad
- Søndagsåpen butikk på "kaien".
- Solrik og pent opparbeidet tomt på 730 m²
- Området primært bestående av familieboliger
- Meget godt aktivitetstilbud i regi av Gneist.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne innholdsrike og store familieboligen med solrik og barnevennlig beliggenhet på Hjellestad.

Familie | Huset har en funksjonell og god planløsning og bør passe utmerket for en småbarnsfamilie. Her er det aldri langt til nærmeste lekekamerat. Et trygt og godt nabolag med fokus på trivsel for beboerne. Med både skolen og barnehage innen kort rekkevidde ligger alt til rette for både store og små. 

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på hele 239 kvm. (BRA). Med blant annet 7 soverom, bad i hver etasje og flere stuer bør det være god plass til alle.

Leieinntekt | Hageleiligheten er godkjent og utleid pr. tid for kr. 8.000,- pr. mnd. eks. strøm og internett. Dette er med dagens regelverk skattefri inntekt. Dette er en 3-roms leilighet på 76 m². Etter meglers syn er dette en nøktern leiepris for en slik leilighet. Det er separat strømmåler for hageleilighet.

Utesone | Boligen er omkranset av flotte utearealer, der solen og hagen kan nytes til fulle. Perfekt tilrettelagt for sosiale tilstelninger med grilling og kos i fokus. Terrassen er forholdsvis godt skjermet, har en perfekt størrelse og følger solens bane. Det er også en nydelig utestue som fort blir en forlengelse av stuen om sommeren.

Skjærgården | Kajakktur rundt Hjellestad, vannsportaktiviteter, fiske, utflukt via båtveien til Grønneviken eller en "egen" liten holme i skjærgården. Hjellestad er et eldorado for alle som elsker sjøen!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett er dette en særdeles attraktiv bolig med kort vei til sjø og vakker natur. Velkommen til visning!

Nærområdet

Det er barnehage på Milde og kort vei til Hjellestad skole. Skolebussen til Ytrebygda ungdomsskole går fra Hjellstadveien. Butikk og marina innen kort gåavstand. Det er kort kjøreavstand til store arbeidsplasser på Kokstad og Sandsli. Bergen Lufthavn Flesland er ca. 10 min kjøretid unna boligen. Bussholdeplasser i Hjellestadveien og bybane i Birkelandsskiftet. Det er ca. 7 min kjøreavstand til Fana Golfklubb med driving range og golfbane. Fantastiske turløyper på Hjellestad og det vakre friluftsområdet på Milde, med Arboretet og Botaniske hage. For de sjøglade er det kort avstand til både Milde Seilforening, Bergen Seilforening og Hjellestad Seilforening med seilskoler og mulighet for leie av båtplass. Mange flotte fiske- & bademuligheter i viker og på holmer. Særdeles flotte området å padle kajakk. I tillegg er det et bredt utvalg idrettstilbud i regi av breddeklubben Gneist. Det kan nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bla Equinor, Telenor, Bergen Lufthavn m. fl. Meget sentral beliggenhet i forhold til ovennevnte

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad i utleiedel.
Varmekabler i entré/gang/trapperom, vaskerom og på bad i hovedetg.
Gulvvarme på bad i loftetg.
Fem vegghengte panelovner.
En stråleovn i overbygd uteplass

Ventilasjon hoveddel:
Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i boligen. Luftbehandlingsaggregat er plassert på koffertloft. Type: Flexit.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til flere biler, hvorav en i carport. Carportdel har ikke målbart areal ettersom carport er åpen. Gulvareal: 16 m2.

På parkeringsplassen i enden av tomten er det også parkeringsplass. Der kan eier stå parkert og det kan brukes som gjesteparkering for husene. Selger har likevel plass til 2-3 biler ved huset.

Det er 2. stk. private ladestasjoner på eiendommen.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, belegningsstein, terrassedekke, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning. Ny forstøtningsmur v/biloppstillingsplass ble oppført i 2009. Biloppstillingsplass med plass til flere biler, hvorav en i carport.

Info:
Sør-vestre hjørne på tomt grense er dradd ut 3 m - i linje med original grense i sør - østre hjørne. Dette for å plante hekk med nødvendig avstand til stue i sokkelleilighet. Det foreligger en avtale mellom eiere og grunneier på nabotomten om bruksrett til dette for planting av hekk og plen for skjerming mellom eiendommene. Underskrevet 2 juni 2003. Opplysninger er oppgitt i tidligere eiers egenerklæringsskjema.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Enkel adkomst fra Hjellestad eller Grimseid.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent
 
Gulv på grunn:
Isolert betonggulv direkte på grunn i boligdel. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Isolert mot beboelsesdel. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra veggluker i knevegger og utvendig luke v/inngangsparti. Gode oppbevaringsmuligheter.

Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i plast. Beslag/takhetter og pipebeslag i aluminium/stål. Hoveddel av taktekking er fra byggeår. Nytt takopplett i loft-etg i 2013. Ny takkonstruksjon/taktekking over carportdel i 2005 og på overbygd uteplass i 2016. Overbygd uteplass er på 18,2 m² og har plassbygd benk. Overbygd uteplass er ikke målbar ettersom den er delvis åpen i front og på siden.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann  Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 18.08.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Selger har fjernet en innvendig bod på loftet og integrert boden i et soverom.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Grunn og fundamenter, etasjeskillere, bad i hovedetasje, bad i loftetasje, bad i utleiedel og vaskerom,

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer i boligen medfølger i salget.

Annet:
Det betales et mindre årlig beløp for pumpestasjonen/tank i nabolaget.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det har tidligere vært skjeggkre i boligen. Forrige eier brukte NOKAS oktober 2019, mild forekomst. Selger har ikke observert skjeggkre i følge egenerklæringsskjema.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen  kommune har utstedt ferdigattest den 18.06-2003
Gjelder: Nybygg bolig

Bergen  kommune har utstedt ferdigattest den 27.10-2016
Gjelder: Nybygg uthus/bod

Det foreligger ferdigmelding, datert 11.11.2008
Gjelder: Fasadeendring bolig

Det foreligger ferdigattest, datert 05.09-2013
Gjelder: Påbygg bolig

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 990 827,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 7 166 976,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Det er også en utleieleilighet i boligens underetasje. Leiligheten er utleid for kr. 8.000,- pr. mnd. eks. strøm og internett. Leiligheten har to soverom og måler 76 kvm. Dagens leieinntekter antas å være nøktern.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger. Avløp går via tank. Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2001/39747-1/106 14.12.2001 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 106 BNR: 820
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 106 BNR: 821
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 106 BNR: 822
Rett til å lage og bruke felles biloppstillingsplass.

2002/39910-1/106 13.12.2002
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDNING
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2002/39910-2/106 13.12.2002
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDNING
Solidarisk ansvar for drift og vedl.hold av fellesledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (65270000). Formål: Bolig.
Planid: 65270000.
Saksnr: 201418880.
Planens navn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030.
Type plan: Kommuneplanens arealdel.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 19.06.2019.

Generelt
I likhet med de aller fleste eiendommene på Hjellestad, er hele eller deler av eiendommen antatt å være berørt av støy fra flytrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 450 000
Omkostninger 164 942
TOTALT 6 614 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF