Strandgaten 208

Solgt

3 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 235 340

P-rom

51 KVM

Antall rom

1 Soverom

Strandgaten 208 (Solgt)

Attraktiv 2-roms | 3.etg. | Velholdt borettslag m/leieinntekter | Heis | Muligh. for p-plass | Sentralt | Parker | Sjø

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Strandgaten 208 3 090 000 5 432 2 479
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
51 / 51 / 57 KVM Fellestomt, 773 KVM 60210196

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 3.etasje
Entré/gang (6,2 m²), bad (2,3 m²), soverom (11,3 m²), stue (19,7 m²) og kjøkken (8,5 m²).

Lagringsplass
Leiligheten disponerer to boder i underetasjen på 1,9 m² og 4 m² og en bod i loftetasjen på 2,1 m² (gulvareal: 5,8 m²). Eksterne boder er ikke medregnet i tabell for areal. Bodene er merket H0304, andelsnr 0011.

Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 50 kvm.:
Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 50 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 50 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 55 kvm.

Standard

- Heis i bygget
- Masse lys og luft i leiligheten
- Strandgaten er flott renovert i regi av kommunen
- Ca. 8 min gange til Torgallmenningen
- Kort gåavstand til alle byens fasiliteter
- Jevnlig oppgradert leilighet bla. med ny enstavs eikeparkett i 2020
- Romslig soverom med god skapplass
- Vakre Nordnesparken med badeplasser ca. 2 minutter unna
- Fasadene ble oppusset/malt i regi av Brl. i 2015/2016
- Ny taktekking i regi av Brl i 2015/2016
- Flere felles boder og romslig sykkelparkering
- Gang og trappevask utføres av renholdfirma
- Mulighet for biloppstillingsplass eller garasje
- Borettslaget skal etablere ladestasjoner for el-bil.
- Ildsted
- Borettslag med kr. 37.000,- pr. mnd. i leieinntekter.
- Borettslaget skal søke om felles takterrasse

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte leiligheten med superpopulær beliggenhet på "Nye" Nordnes.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en flott leilighet på idylliske Nordnes. Her får man en attraktiv og pent holdt 2-roms leilighet, der "hver krik og krok" er godt utnyttet og ikke minst et nabolag med høy trivselsfaktor.

Næringslokaler | Borettslaget eier 3 stk. næringslokaler som pt. er 100% utleid for kr. 37.000,- pr. mnd.

Oppgraderinger | Leiligheten fremstår velholdt og er løpende oppgradert over tid. Det kan nevnes nytt parkettgulv i entré/gang, soverom, kjøkken og stue i 2020 (TG 0). Diverse malingsarbeid er utført i tidsperioden 2017-2020. Øvrige overflater ble oppusset i 2007 i regi av tidligere eiere. På badet ble det montert ny baderominnredning m/servant er i desember 2020. På kjøkkenet er oppvaskmaskinen ny i 2019. I tillegg ble kjøkkenfronter på underskap og diverse innerdører malt i 2020. Benkeplaten ble pusset og malt i 2020.

Nærmiljø | Nordneshalvøyen er et av Bergens mest populære områder. Primært fordi folk trives så godt her. Med skole, restauranter, butikker, idrettshall, parker og fotballbane i nabolaget, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her kjøper en ikke kun en leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Velkommen på visning!

TOMT
Tomten er felles for borettslaget. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/parkeringsplass. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

NÆROMRÅDET
Leiligheten ligger sentralt til ved handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker og restauranter og få minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse. Kort gåavstand til vakre Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnes sjøbad, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort vei til flere dagligvarebutikker med blant annet Kiwi og Bunnpris like utenfor bygget. Det er bussholdeplass, nytt bossnett og renoverte gater med sykkelveier og beplantning. Velkommen til "Nye Nordnes".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Nærområdet

Leiligheten ligger sentralt til ved handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker og restauranter og få minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse. Kort gåavstand til vakre Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnes sjøbad, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort vei til flere dagligvarebutikker med blant annet Kiwi og Bunnpris like utenfor bygget. Det er bussholdeplass, nytt bossnett og renoverte gater med sykkelveier og beplantning. Velkommen til "Nye Nordnes".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2007).
To vegghengte panelovner.

Parkering

Mulighet for leie av parkeringsplass eller garasje. Borettslaget har 7 garasjeplasser og 8 biloppstillingsoppstillingsplasser. I tillegg har laget en gjesteparkering.

Styreleder informerer om at det er "førstemann til møllen" når det blir ledige plasser. Det skjer med jevne mellomrom. Beboere i borettslaget har 1.prioritert. Hvis ingen ønsker å leie parkeringsplass leies plassene ut til markedspris.

Beboerne i borettslaget har følgende priser: Biloppstillingsplass kr. 470,- pr. mnd. Garasjeplass kr. 890,- pr. mnd.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. (soneparkering)

Tomt

Tomten er felles for borettslaget. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/parkeringsplass. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra sentrum følg Strandgaten igjennom Gågaten mot Nordnes. Der Strandgaten møter Tollbodallmenningen finner man Strandgaten 208. Boligen ligger på gatens venstre side.

For øvrig henstiller vi interessenter til å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

Byggemåte

Byggemåte
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundamenter av betong.

Etasjeskillere
Plasstøpt betong, oppforet med tregulv. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Yttervegger/vinduer
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innsiden og påmontert platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Fasadene ble oppusset/malt i regi av Brl i 2015/2016. Fasadene er Brls ansvar.

Takkonstruksjon/taktekking
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Takbelegg på tak på den lave delen av bygningen. Renner og nedløp i sort aluminium. Ny taktekking i regi av Brl i 2015/2016. Arbeidet ble utført av Drengenes Tak og Blikk AS. Taktekking er Brls ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Generell informasjon
Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Bad/våtrom. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 24.11.1971
Gjelder: Innredning av mesaninetasje

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 29.11.1962
Gjelder: 6.etasjes bolighus med 3 etasjes sidebygg med butikker i 1.etasje.

Bergen kommune har utstedt ferdigattest, den 28.11.1962
Gjelder: Garasjeanlegg i armert betong for 7 biler

Bergen kommune har utstedt attest, den 16.09-1935
Gjelder: Oppsetning av takark.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget.
Strandgaten 208 Borettslaget (Orgnr: 950721197) er et frittstående borettslag som har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring med avtalenummer SP616056
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et negativt resultat pålydende kr. 176.515,-

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.479,- og felleskostnaden fordeles på følgende måte:
Avdrag på lån (10%), lønn og honorarkostnader (9%), forretningsførsel (5%), revisjon/forsikring/kontigent (5%), energi/andre driftskostnader (12%), kommunale avgifter (25%), vedlikehold (24%), fondsavsetning (6%) og rentekostnader (4%).

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Planlagt vedlikehold
Det er planlagt asfaltering av bakgården, samt etablere el-bil ladere for beboere. Borettslaget setter opp basis infrastruktur, mens beboerne som skal bruke ladestasjoner må muligens bekoste noe.

Beboerne i boretttslaget har på siste generalforsamling stemt "ja" til søke om felles takterrasse og innhente anbud på jobben. Borettslaget er helt i starten i prosessen. Borettslaget har budsjettert med rundt kr. 80.000,- i økning i andel fellesgjeld  pr. leilighet dersom dette blir en realitet. Styret vil fremlegge sak på generalforsamling før endelig godkjenning. Vedtak om denne type endringer krever 2/3 flertall.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12133583171, DNB ASA Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.07.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 81
Saldo per 28.07.2021: 2 636 559
Andel av saldo: 139 911
Første termin/første avdrag: 31.12.2016 ( siste termin 30.09.2041)

Rammekreditt
Selskapet har avtale med Vestbo Finans om driftskreditt ramme kr.400.000,- Lånet tilbakebetales innen 31.12.2020. Rammelånet ble tatt opp i forbindelse med renovering av et næringslokale som borettslaget eier. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt likt på den enkelte andel. Fellesgjelden for leiligheten som selges vil dermed øke med ca. kr. 20.000,- og bli totalt ca. kr. 160.000,-. Månedlig husleie vil i denne forbindelse muligens få en begrenset økning.

Næringslokaler
Borettslaget eier 3 stk. næringslokaler som er 100% utleid og innkasserer kr. 37.000,- pr. mnd.

Sikringsordning
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 mnd.

Dyrehold
Det er ikke tillatt med dyrehold i boligselskapet.

Forkjøpsrett
Boligselskapet har ikke forkjøpsrett.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Søknad om godkjenning av ny eier må sendes styreleder i laget for behandling. Søknadskjema www.vestbo.no. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 738 924,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 660 127,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15780000). Blandet formål: Bolig/næring.
Planid: 15780000.
Saksnr: 199703814.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SENTRUM.
Plantype: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 10.12.2001.

Reguleringssvar fra Bergen kommune ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 090 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 139 910
TOTALT 3 235 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF