Allégaten 24

Solgt

3 750 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 858 440

P-rom

48 KVM

Antall rom

2 Soverom

Allégaten 24 (Solgt)

Flott toppleilighet med 2 soverom pluss kontor i meget sjarmerende Bergensgate | Nymalt i 2021 og nye, lekre gulv.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Allégaten 24 3 750 000 108 442 1 983
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
48 / 48 / 53 KVM Eiet tomt, 201 KVM 60210278

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/stue/kjøkken(21m²), bad(3,2m²), soverom(8m²), soverom(7,4m²), kontor(5,3m²) .

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i trappegangen på 5,6m²
og hems med gulvareal på (22m²)
Det er også et lite skap for oppbevaring i 3.etg hvor man kan plassere eksempelvis støvsuger mm.

Samlet primærareal (P-rom) = 48 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 48 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 53 m².

Standard

Kort om leiligheten
- 3-roms pluss kontor. Kontor på 5,6 m2
- Sentral og attraktiv beliggenhet. Kort vei til "alt"
- Åpen stue/kjøkkenløsning
- Leiligheten var nymalt i 2021
- Hems med gulvareal på 22 m2
- Perfekt for studenter som ønsker å leie ut rom
- Nye, gjennomgående gulv

Kort om beliggenhet
- Flott beliggenhet med kort vei til alle studieplasser
- Kunne ikke vært en mer egnet beliggenhet for studenter
- Rett ved nydelige Nygårdsparken med benker, plen
- Kort vei til "alle" fasiliteter

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte 3-roms selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet midt i Bergen sentrum.

Planløsning | Boligen består av 2 soverom, kontor, åpen stue/kjøkken løsning, et bad og hems med gulvareal på 22 m2 (Ikke målbart pga takhøyde)

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3-roms selveierleilighet med meget sentral beliggenhet i sentrum. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i Bergen Sentrum. I nærområdet ligger flere servicetilbud og severdigheter som blant annet Bergen Naturhistoriske Museum, Botanisk hage, Nygårdsparken, Universitetet i Bergen, Bergen Kino samt kafeer og restauranter og butikker. Gangavstand til Torgalmenningen og fisketorget. Gangavstand til nærmeste dagligvarebutikk, samt kort vei til søndagsåpen Bunnpris og Matkroken. Gode buss-og bybaneforbindelser fra Byparken, med forbindelser til alle bydeler. Turmuligheter på byfjellene.

Oppvarming

Oppvarming | 3. etasje:
Varmekabler på badet
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Sone/Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.
Tomt: 201,4 m².
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell. Det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 07.12.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

      Bad:
  • Overflate vegger og himling. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av at det ble registrert bom i enkelte veggfliser.
  • Overflate gulv. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av at det ble registrert bom i enkelte gulvfliser.
  • Membran, tettesjiktet og sluk.Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran. Som følge av alder på sluket bør det jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Andre rom:
  •  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av skjevheter/ujevnheter i etasjeskille.
  • WC og innvendige vann- og avløpsrør. Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jmf. egenerklæringskjemaet

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Vaskemaskin følger med.
Alt av invetar (sofa, skap på begge soverommene, alle sengene, hyllene på badet + innholdet i bod medfølger salget (sistnevnte inkluderer blant annet skap/hyller til oppbevaring, støvsuger, noe verktøy mv). 

Fra kasserer:
Forsikringen i Gjensidige er kun for bygningsforsikring og hver enkelt eier betaler sin egen innboforsikring. Fellesoppgaver som å sette ut søppel, vask i fellesområder, strø på utsiden ved is er pålagt alle eierne etter en ukeplan.
Vi har de siste årene hatt større utgifter med utbedringer av kloakksystemet og om problemet er løst er for tidlig å si noe om.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type; Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 06.06.2006

I henhold til godkjente bygningstegninger (datert 25.05.2005) mottatt av Bergen kommune er boligen godkjent med følgende rominndeling: Kjøkken, bad, stue, gang og 2 soverom. Dagens planløsning avviker noe idet kjøkkenet er flyttet inn i stuen, slik at det er åpen stue-/kjøkkenløsning. Det er soverom i rommet, som tidligere er benyttet til kjøkken. Ved endring av ett rom som er avsatt til hoveddel bolig, til et annet rom med samme formål - utløser ikke denne endringen krav om bruksendring.

Det fremgår også av tinglyst seksjonering fra 2006 at det skal være bod i det ene rommet som er godkjent til soverom ref. kommunens tegninger. Eierseksjonslovens bestemmelser setter krav om at det skal være en innvendig bod på minst 3 kvm. samt en ekstern bod på minst 5 kvm. Den innvendige boden som fremgår av tinglyst seksjonering benyttes i dag til kontor/soverom. Både seksjonering og godkjente bygningstegninger fra kommunen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper overtar boligen på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

I tillegg har kommunen gitt følgende attester:

Type; Ferdigattest
Tiltakets art: Diverse forandringsarbeider
Dato: 26.08.1957

Type; Ferdigattest
Tiltakets art: Innredning av værelse på loft
Dato: 08.01.1954

Ferdigattestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 62/305

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Består av 6 enheter

Kontaktpersonen er sameiet er: Ine Frøyland

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr 15.12.2021 har sameiet oppgitt at de har ca kr. 35.000,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1983,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold, felles strøm.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Fra kasserer:
Har de siste årene hatt betydelig kostnader med kloakksystemet som har medført at vi har lite midler på felleskonto. Husvask og maling, utskiftning front dør, reparasjon av fliser, økt forsikringspremie i 2022, generelt vedlikehold etc. er alle ting som kan medføre en økning i fellesutgiftene. Fellesutgifter ble økt med 30% fra 1/11-21 nettopp med tanke på dette. Blir opp til styre og avgjøre om det skal justeres opp ytterligere, men en slik avgjørelse blir tatt på styremøte der alle eierne er styremedlem.

Sameiebrøken for seksjon nr. 6 utgjør: 62/305

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Kreves ikke

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler og svarbrev fra kasserer. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 720 363,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 593 307,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Boligen har fått energimerke Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (94,1 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (5,9 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nygårdshøyden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (34,2 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (84,8 %)
15780000 - Friområder (15,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11331000 - Bergenhus. Nygårdshøyden, Endring Til Leke- Og Oppholdsgater
11331000 - Bergenhus. Nygårdshøyden, Endring Til Leke- Og Oppholdsgater
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 750 000
Omkostninger 108 442
TOTALT 3 858 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF