Svellingen 11

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

3 062 440

P-rom

105 KVM

Antall rom

4 Soverom

Svellingen 11 (Solgt)

4.2 måls tomt - Lang sjølinje - Naust og brygge - Kjørbar vei fram til tomten - Solrikt - Usjenert - Praktfull utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Svellingen 11 2 950 000 112 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
105 / 105 / 112 KVM Eiet tomt, 4261 KVM 60210192

Arealer og fordeling pr etasje

Hytt 1. etasje |
Gang, bad/wc, soverom, kjøkken og to stuer.

Hytte 2. etasje |
Gang, bod, stue og tre soverom.

Uthus |
Uthuset er antatt oppført i 1992 og har et bruksareal på 18 m2

Naust |
Naustet er antatt oppført i 1920 og har et bruksareal på 31 m2

Hytten |
Samlet primærareal (P-rom) = 105 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 105 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 112 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Enkel tilkomst til hytten
- Gode parkeringsforhold på egen tomt
- 2-3 min. å gå til naustet
- Tomten har et samlet areal på hele 4 261 m2
- Praktfull utsikt fra hytten og hagen
- Meget gode solforhold
- Usjenert uteareal
- Lettstelt hage og lang sjølinje
- Maritimt miljø og nydelig skjærgård
- Ca 1. times kjøretid fra Bergen sentrum

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne sjøeiendommen i Øygarden.

Sotrasambandet |
Det forventes byggestart av Sotrasambandet våren 2022. Ved fullføring av det nye veinettet vil det korte ned på kjøretiden fra Bergen til Øygarden. Her oppfordres i så fall interessenter å orientere seg om framdrift på dette offentlige prosjektet.

Omgivelser |
Det er kjørbar vei fram til tomten og gode parkeringsforhold på egen eiendom. Hytten ligger i idylliske omgivelser med en slående vakker utsikt. Her kan eier nyte solen for morgen til sent på kveld i usjenerte omgivelser. Det er kort og enkel tilkomst fra hytten og til naustet som medfølger i handelen. Herfra kommer du deg ut til den fine skjærgården hvor du har den beste form for rekreasjon med vannsport, fiske og bading. Det er fint turterreng i nærområdet. Det er også å anbefale et besøk hos sommerrestauranten Birkstaale på Hengjor (Hellesøy) eller en tur innom Kystmuseet i Øygarden (Museumsvegen 9). Øygarden arrangerer også den populære havfiskefestivalen som tiltrekker seg fastboende og tilreisende.

Standard |
Standarden på hytten er å betegne som enkel og eiendommen selges som et oppussingsobjekt. Hytten er dog innholdsrik med en god løsning. Så potensialet her børe være meget godt ved en riktig oppgradering. Da vil dette kunne framstå som en praktfull sjøeiendom hvor beliggenheten dekker det meste av ønsker og behov.

Teknisk |
Sikringsskap er plassert i gangen i 2. etasje. Varmvannsbereder er plassert i kott under trappen i gangen. Pumpen til vannet er montert i et uisolert pumpehus like utenfor badet. Det er brukt Granderteknologi for å opprettholde en god vannkvalitet fra brønnen. Septiktank av glassfiber er plassert i skråningen ned mot sjøen.

Sjøfuglreservat |
Som eier av denne fritidseiendommen blir du også medeier av fuglereservatet ved Høgskjæret og Bleikenøvlingen.

Tilleggstomt |
Gnr 207, bnr 214 er en ubebygd tilleggstomt som medfølger i handelen. Konferer megler for alternativt potensial for dette arealet.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen ligger mellom Svellingssundet og Hellesund kanal med hytten vendt mot Svellingssundet og naustet mot Hellesund kanal.

Svellingen er en øy som ligger på vestsiden av Seløy og syd for Hellesøy. Nærområdet består av både helårsboliger og fritidseiendommer. Denne eiendommen er tilbaketrukket fra hovedveien, har enkel tilkomst. Det er praktfull utsikt både fra hytten og hagen. Sommerstid kan solen nytes i usjenerte omgivelser fra morgen til kveld. Her får du enkel tilgang sjøen med gode fiskemuligheter. Eiendommen har en lang sjølinje med bademuligheter samt at det er kort vei til friområde hvor det er badeplass. Det er også fine turmuligheter i nærområdet samt landhandel og pub. Gangavstand til offentlig kommunikasjon på Fv. 229. Til dagligvarebutikk på Hellesøy er det ca. 2 km. Til tettstedet Tjeldstø er det ca. 10 km. og til Rong senterområde ca. 20 km. Med bil bruker man ca. 45 min. til Sotra Kystby på Straume og ca. én time til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Se også nettsiden her som gir beskrivelse av nærområdet:
http://www.visithellesoy.no/

Oppvarming

Eventuelle panelovner som er fastmontert medfølger i handelen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Øygarden kommune).

Adkomst

Passer Bakken skole som du får på venstre hånd og ta til venstre ved skilt Svellingen like ved busstopp. Ta deretter første stikkvei til høyre etter broen. Da er det grusvei som fører deg inn på tomten.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Byggenes byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Bygningen har grunnmur og fundamentert utført med naturstein. Synlige deler av grunnmuren står på fjell. Det er krypkjeller under det meste av bygningen. Det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser.
 
Yttervegger:
Ytterveggene er oppført i trekonstruksjon. Utvendig har bygningen liggende enkelfalset kledning.
 
Vinduer:
Bygningen har flere nye vinduer med isolerglass i PVC-karmer. For øvrig er det vinduer med isolerglass i trekarmer fra ca. 1980 og ca. 2006.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak bygget opp med sperrer. Taket er tekket med skifer og med undertak av suede bord. Det er nye beslag på mønet og nye beslag over vindskiene.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage datert den 28.08.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Direkte fundamentering - Yttervegger - Utvendige overflater - Vinduer - Ytterdører og porter - Innvendige dører - Takkonstruksjon - Taktekking og memraner - Trapper og ramper - Frittbærende dekker.
Overflater på innvendige gulv - 1. etasje/ bad
Overflater på innvendige vegger - 1.etasje / bad

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:
Drenering

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Tilstand
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen selges som et oppussingsobjekt.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse hos Øygarden kommune på denne eiendommen.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Formuesverdi utgjør samlet kr. 155 062,- for inntektsåret 2019.
Fordelt med kr 56.600,- for bnr. 214 (tilleggstomt) og kr 98.462,- for bnr. 27 (hytte og naust)

Adgang til utleie

Fritidseiendommen kan leies ut dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i de generelle bestemmelser angående utleie.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt utkast av energiattesten for denne eiendommen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig (kommunal) vei
Privat vann fra brønn på egen tomt. 
Privat avløp med septiktank.

Tinglyste erklæringer

1997/2816-3/51  Erklæring/avtale  
25.04.1997
bestemmelse om vedlikehold av veg

Regulering

Kommuneplaner:
PlanID: 125920140001
Plannavn: Kommuneplan Øygarden (2014 - 2022)
Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredekse: 18.06.2014

Delarealer:

Delareal
49 m2
Arealbruk
Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, Nåværende
Delareal
228 m2
Arealbruk
Spredt fritidsbebyggelse, Nåværende
Delareal
3 137 m2
Arealbruk
LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende
Delareal
45 m2
Arealbruk
Spredt boligbebyggelse, Nåværende Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Øygarden kommune

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 112 442
TOTALT 3 062 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF