Måseskjærveien 18

Solgt

14 990 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

15 353 800

P-rom

161 KVM

Antall rom

3 Soverom

Måseskjærveien 18 (Solgt)

Eksklusiv 4-roms på 161 m² ved sjøkanten i Sandviken | Terrasse på 23 m² | Fast garasjeplass | Trappefri tilkomst

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Måseskjærveien 18 14 990 000 363 842 5 373
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
161 / 191 / 208 KVM Eiet tomt, 0 KVM 60220076

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens innhold |
Hall (17.1 m²), to bad/wc (hhv. 5 m² og 9.1 m²), vaskerom (4 m²), bod/teknisk rom (4 m²), tre soverom (hhv. 14.2 m², 14.5 m² og 17.7 m²) og stue/kjøkken (72 m²).

Altan:
Fra stuen er det utgang til altan på 23.1 m² med tilkomst til bod på 2.8 m²

Felles sykkelbod |
Ved inngangspartiet til bygget er det stor fellesbod for bl.a. sykkelparkering.

Samlet primærareal (P-rom) =  161 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 191 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 208  m²

Det bemerkes at innglasset altan og bod på altan er inkludert i beregningen for bruksareal og bruttoareal.

Standard

Kort oppsummert:
- Eksklusiv leilighet med hele 161 m2 på ett plan
- Altan på 23 m2 med overbygg og utebod
- Lys og innbydende stue/kjøkken på 72 m2
- Lekkert kjøkken m/ integrerte hvitevarer
- To bad og separat vaskerom
- Tre store soverom
- Master bedroom på 17.7 m2
- Rikelig med garderobeplass
- Innvendig og utvendig bod
- Medfølger fast plass i felles garasjeanlegg
- Stor felles bod like ved byggets inngangsparti
- Heis og trappefri tilkomst
- Gang og trappevask utføres av renholdsfirma
- Betongskille og seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Kort vei til bussholdeplass og butikk med post.
- Få min. til SATS treningssenter og til turterreng i Byfjellene
- Flotte fellesområder med bryggeanlegg og tilgang til sjøen
- Gode bussforbindelser og få min. til Bergen sentrum
- Ca. 10. min. på sykkel til NHH

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne eksklusive eierleiligheten ved sjøkanten i Sandviken.

Leiligheten |
Leiligheten fremstår som stilsikker og innbydende. Dette er etter vår vurdering en av Sandviken Brygge`s mest attraktive leiligheter. Beliggende på enden i bygget og helt i sjøkanten - usjenert, solrikt og med en nydelig utsikt. Det ble i byggeperioden foretatt endringer av løsningen, som bl.a. foldedører fra stuen ut mot den store altanen. Det er ellers gjort øvrige endringer for å optimalisere arealbruken. I 2019 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Gjestebadet ble oppgradert i 2019 og hovedbadet fikk nye innfellbare dusjvegger, dusjarmatur og innredning i 2021. I 2022 ble det installert ny Biopeis i stuen. I 2019 ble alle parkettgulv (med unntak av to soverom) slipt og behandlet. Samme år ble det foretatt oppgradering av det elektriske anlegget med ny takbelysning i gang, gjestebad, stue og kjøkken samt terrasse. Det ble også montert nye deksel ved el. uttak og brytere til gang, gjestebad, hovedsoverom, stue og kjøkken. Takbelysning i stue, kjøkken og terrasse kan styres via app-løsning. I 2021 ble altanen innglasset og spiler montert i tak og vegg mot uteboden på terrassen. Veggene i leiligheten er malt i varme og tidsriktige farger.

Leiligheten har en stor hall med innfelt downlightsbelysning og god garderobeplass. Det er to bad på hhv. 5 m2 og 9.1 m2 i tillegg til separat vaskerom med innredning og vask. Vegg i vegg med vaskerom er det bod/teknisk rom. Det er fin overgang mellom stue og kjøkken som gir rommene optimale lysforhold og fleksibilitet for plassering av spisestuen - løsningen skjermer kjøkkeninnredningen fra sittegruppen i stuen. Stuen har store vindusflater og foldedører i glass som gjør at du kan åpne opp deler av veggen mot altanen. Stilsikker kjøkkeninnredning som har innredning med rikelig skap- og benkeplass samt kjøkkenøy spiseplass. Innredningen har integrert induksjonstopp med nedfelt vifte, damp ovn og stekeovn/mikro, oppvaskmaskin og separat kjøleskap og fryseskap - hvitevarer levert av Siemens. Det er tre store soverom, master bedroom er på hele 17.7 m2. Ett av soverommene har av dagens eier vært benyttet som tv-stue. Leilighetens areal og løsning gir plass til gode garderobeløsninger. Det er i tillegg en innvendig bod, en bod på altanen og stor fellesbod ved inngang til bygget.

Altanen |
Leiligheten har altan på hele 23 m2 som vender mot vest og runder hjørne mot nordsiden. Her kan solen nytes i usjenerte omgivelser fra formiddag til sent på kveld. Altanen er innglasset, arbeidet ble utført av Utedesign AS. Innglassingen skjermer for vær og vind og gjør altanen langt mer brukervennlig. Når du måtte ønske så er det enkelt å trekke innglassingen til side for å sleppe inn solen og sjøluften. Dekke på terrassen er lagt med skipsplank og det er innfelt eikespiler i taket og på vegg mot boden. Det er tre doble el. uttak på terrassen og monter Frico varmelampe. Boden på terrassen har belysning, el. uttak og hylleplass.

Fellesareal |
Eiendommen er pent oppbygget fellesareal som er godt tilrettelagt for å sosialisere med hyggelige naboer. Styret har fokus på tiltak for å ivareta et godt nabolag med høy trivsel. Sameiet vil også tilrettelegge for å etablere en egen hagegruppe for å på best mulig måte ivareta det fine fellesarealet. Fellesutgiftene dekker innleid arbeidskraft for bl.a. renhold av innvendig fellesareal.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Nærområdet

Leiligheten har en meget fin plassering i det eksklusive sameiet Sandviken Brygge. Bygget ligger i førstelinje mot sjøen. Så her kan du nyte sjøduften og enkelt ta del i det maritime miljøet. Trappefri og enkel tilkomst.

Sandviken Brygge er et svært populært og attraktivt leilighetskompleks i Bergen. Området er rolig, tilbaketrukket fra hovedveien og fellesareal som grenser til byfjorden. Det er maritime og naturskjønne omgivelser med pent opparbeidet fellesareal med beplantning, gangstier, benker og brygge. Her er det enkelt å sosialisere med hyggelige naboer eller trekke seg tilbake på sin private altan. Det er gode bademuligheter fra kaianlegget og bare få minutter å spasere bort til båthavnen. Tilsvarende er det også bare få minutter å gå til koselig kafe i sjøkanten og Kystkultursenteret med aktiviteter for store og små. Så her er alt lagt til rette for den beste rekreasjon.

Som beboer får man nærhet til by, fjord og fjell. Fra boligen er det gode kollektivforbindelser inn til Bergen sentrum og ut mot Åsane. Dagligvarebutikken Coop Extra ligger bare noen meter fra leiligheten (også med post i butikk). Videre tar det ca. 3-4 minutter til Bergen sentrum med bil. Bergen sentrum kan tilby shopping, serveringssteder, uteliv, kulturtilbud med mye mer. For den aktive finner du SATS ELIXIA noen få meter fra boligen. Videre er Bergen Fitness, Lehmkuhlhallen og Stoltzekleiven/byfjellene like i nærheten. Med andre ord har du mange gode aktivitetstilbud i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler på begge baderommene og vaskerommet. Det er installert ny Bio-peis i stuen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg med lader til el. bil. Lader er av tykpe Zaptec P&G. Plassen er merket med nr. 8. Det er automatisk portåpner til garasjeanlegget.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Fellesareal er meget pent opparbeidet med bl.a. sittegrupper hvor du kan sosialisere med hyggelige naboer. Belysning ved vei til byggene. Deler av arealet er opparbeidet med plen, beplantning og lekeplass.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Bygningen har gulv mot grunn av støpt betong og asfaltert. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner(isolert bindingsverk), utvendig er veggene kledd med liggende trekledning og malt betongfasade. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med sveisepapp/folie. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen. Befart leiligheten 11. mai 2022. Raporten ferdig og signet den 29.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet med fliser.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet med flislagt gulv. Det er observert riss i enkelte av mykfugene. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran (membran kun på våtrom med fliser). Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Nabotomt mot nord |
Det er lagt inn forslag om at den åpne tomten på nordsiden i retning Elsesro benyttes som riggområde og utskipingshavn for tunnelmasser fra det planlagte bybane- og Fløyfjellstunnel-prosjektet. Dette begrenser seg da til den eventuelle byggeperioden. Det er utbygger Profier som eier tomten. De jobber med planer for en positiv utvikling av tomten straks de får mulighet til det.

Eiendomsselskapet Profier jobber her med slufføring for godkjenning til oppføring av 75 leiligheter fordelt på fem bygg. Det vil da bli en betydelig oppgradering av arealet og fine bryggeanlegg med fri ferdsel lang sjølinjen. Det forventes at dette blir leiligheter i høy prisklasse. Etter vår vurdering vil det etter ferdigstillelse av prosjektet bli et løft for området. Dersom Profier får nødvendige godkjenninger planlegges oppstart av prosjektet i løpet av 2023. Prosjektet var i media sist omtalt i bt.no den 24. juli.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt brukstillatelse datert den 29.05.2002 som gjelder oppføring av bygget. Det er siden utført to omganger med innglassing av altanen på noen av leilighetene. Denne fasadeendringen fikk ferdigattest datert hhv. den 19.10.2017 og 20.11.2019.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1649 / 46940

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Sandviken Brygge er består av 55 selveiende boligseksjoner fordelt på to bygg med to oppganger pr. bygg sam1 næringsseksjon (felles garasjeanlegg). Leilighetene fordeles mellom 2-roms, 3-roms og 4-roms.

Sameiets forretningsfører er Vestbo BBL. Revisor er EY AS.

Styreleder i sameiet er:
Rune Solberg ble valgt som ny styreleder ved siste møtet juni 2022.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende Skadeforsikring. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
I siste mottatte årsberetning fra sameiet vises det til driftsunderskudd på kr 278.015,-. Regnskapet viser omløpsmidler og egenkapital på kr 761.792,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.373,- per måned og inkluderer: Renhold av fellesareal, grunnpakke for kabel-tv/bredbånd (Telia), snøbrøyting/gressklipping, vaktmestertjeneste, andel felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal, vedlikehold av garasjeanlegg samt vann- og avløpsgebyr til garasjen, avsetting til vedlikehold av fellesareal samt drift og vedlikehold av bl.a. heisanlegg, brannsikring og søppelforbrenningsanlegg.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiet har etablert et byggelån i Vestbo finans på kr 5.000.000,- til 31.08.2026. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende. Ut i fra denne leilighetens sameiebrøk (1649 / 46940) vil andelen utgjør kr 176.000,-. Deler av summen er benyttet til vedlikehold og utbedring av fundamentene til bygget. Det planlegges fornying av enkelte vinduer og deler av fasaden, dette arbeidet er også planlagt dekket av deler av byggelånet. Konferer med megler dersom du har spørsmål i denne anledning.

Diverse info. om drift i sameiet:
Styret har løpende serviceavtaler på heiser, heisalarmer og brannalarmer. Lys i gangarealer, nødlys, utvendig lys og lys i heisene kontrolleres av vaktmesteren en gang pr. uke. Renhold av fellesarealer og heiser utføres en gang pr. uke. Matteskifter skjer en gang pr. uke på vinterstid og hver 14. dag på sommeren. Det foreligger avtale med vaktmester om brøyting, snømåking og strøing.

Forkjøpsrett:
Dette er en selveiende seksjon og det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Ut i fra svar fra sameiet er det tillatt med dyrehold, så lenge det ikke er til sjenanse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler, svarbrev fra forretningsfører og protokoll og innkalling til årsmøte. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.867.470,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6.722.893,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Fellesareal grenser til offentlig (kommunal) vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

2001/38910-1/106 -  07.12.2001 -  Erklæring/avtale: 
Best. om å etablere, ha og drive bryggeanlegg på/langs eiendommenes grenser mot sjøen og ut i sjøen. Fri adkomst for Selmer Skansa Bolig AS samt brukerne av slike bryggeanlegg, skal til envher tid ha fri adkomst over alle off. gang- og veiarealer, samt vederlagsfri rett til å ha og montere nødv. forankring for og adkomster til å fra båter og bryggeinnretninger. Gjelder også for eiendommer som senere utskilles fra disse. Rettighetshaver: SELMER SKANSA BOLIG AS. Overført fra: 4601-168/2058. Gjelder denne registerenheten med flere

2002/26921-2/106 - 02.09.2002 - Erklæring/avtale:
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere

2002/30306-2/106 - 27.09.2002 - Urådighet:
BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE. Når seksjonseier får hjemmel til id. andel av en garasjeseksjon, plikter seksjonseier å overdra og pantsette boligseksjonen og andelen samlet.

2002/26921-1/106 - 02.09.2002  -  Seksjonering:
opprettet seksjoner: snr: 17. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 553/46940. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 55

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 15620000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 380, 70, 369, 381 MFL., SANDVIKEN BRYGGE
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.11.1998
Saksnr: 200001933
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15620000
Reguleringsformål: 110 - Boliger
Dekningsgrad: 93,1 %

PlanID: 15620000
Reguleringsformål: 330 - Gatetun
Dekningsgrad: 3,6 %

PlanID: 15620000
Reguleringsformål: 619 - Privat sma?ba?thavn
Dekningsgrad: 2,8 %

PlanID: 15620000
Reguleringsformål: 631 - Andre anlegg i vassdrag/sjø
Dekningsgrad: 0,5 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 15620001
Plantype: 31
Plannavn: BERGENHUS. SANDVIKEN BRYGGE FELT B, C1 OG C2, ENDRING AV BESTEMMELSENE
Saksnr: 200001933
Ikrafttrådt: 09.03.2000

PlanID: 15620001
Plantype: 31
Plannavn: BERGENHUS. SANDVIKEN BRYGGE FELT B, C1 OG C2, ENDRING AV BESTEMMELSENE
Saksnr: 200001933
Ikrafttrådt: 09.03.2000

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 1130 - Sentrumsforma?l
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 99,3 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 1500 - Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Sma?ba?tanlegg
Områdenavn: SA
Dekningsgrad: 0,6 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 6001 - Bruk og vern av sjø, vassdrag
Beskrivelse: Bruk og vern, sjø, vassdrag
Områdenavn: SJØ
Dekningsgrad: < 0,1 % (1,2 m²)

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_7
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommunedelplan(er)
PlanID: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 97,1 %

PlanID: 18740000
Plannavn: BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 14.05.2012
Dekningsgrad: 2,9 %

Arealformål i kommunedelplan
PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 110 - Boligomra?der
Dekningsgrad: 94,7 %

PlanID: 18740000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 521 - Sma?ba?thavn
Dekningsgrad: 2,9 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 610 - Veiareal
Dekningsgrad: 2,3 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 70670000
Type: 34
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL A?SANE, FLØYFJELLSTUNNELEN - RIGG- OG ANLEGGSOMRA?DE
Saksnr: 202118447

PlanID: 70450000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 366 MFL., SANDVIKSBODENE
Saksnr: 202019529

PlanID: 65810000
Type: 34
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL A?SANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN EIDSVA?GTUNNELEN
Saksnr: 201807497

PlanID: 64290000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1944 MFL., LEHMKUHLBODEN
Saksnr: 201427344

PlanID: 60390000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 377, 379, SANDVIKSBODENE 78C - 80
Saksnr: 200802321

PlanID: 15625000
Type: 32
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 MFL., BEBYGGELSESPLAN FOR SANDVIKEN BRYGGE, FELT A
Saksnr: 199900958

PlanID: 15625000
Type: 32
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 MFL., BEBYGGELSESPLAN FOR SANDVIKEN BRYGGE, FELT A
Saksnr: 199900958

PlanID: 15620004
Type: 31
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 OG 71 MFL., SANDVIKEN BRYGGE
Saksnr: 200110828

PlanID: 15620004
Type: 31
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 OG 71 MFL., SANDVIKEN BRYGGE
Saksnr: 200110828

PlanID: 15620004
Type: 31
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 OG 71 MFL., SANDVIKEN BRYGGE
Saksnr: 200110828

PlanID: 15270100
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 2004 OG 2061, SANDVIKEN, MA?SESKJÆRET
Saksnr: 200209862

PlanID: 15270000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 380, 367 MFL., MASESKJÆRET
Saksnr: 199615667

PlanID: 15270000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 380, 367 MFL., MASESKJÆRET
Saksnr: 199615667

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 168/1944
Bygningsnr: 300695518
Endring: -
Bygningstype: Lagerhall
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 16.06.2021
Saksnr: 202117810

Eiendom: 168/1944
Bygningsnr: 300695522
Endring:  -
Bygningstype: Lagerhall
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 16.06.2021
Saksnr: 202117810

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20746734-1
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.06.2020
Saksnr: 202014012

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20746734-2
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 22.07.2021
Saksnr: 202101322

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20747579-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2010
Saksnr: 200814535

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20747579-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 09.03.2012
Saksnr: 201204001

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20747579-3
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Dato: 25.06.2012
Saksnr: 201211018

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20747579-5
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 23.10.2019
Saksnr: 201735538

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20832606-1
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 28.08.2019
Saksnr: 201913678

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20832606-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 28.08.2019
Saksnr: 201913678

Eiendom: 168/2020
Bygningsnr: 20832606-4
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.09.2020
Saksnr: 202019092

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584- 10
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 28.09.2020
Saksnr: 202008283

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584- 11
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 20.07.2021
Saksnr: 202101587

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584- 12
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.06.2021
Saksnr: 202118033

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 03.12.2019
Saksnr: 201605634

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-3
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 18.10.2019
Saksnr: 201629370

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-4
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.04.2017
Saksnr: 201712534

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-5
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 11.10.2019
Saksnr: 201715625

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-7
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 24.01.2018
Saksnr: 201621756

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-8
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 07.11.2019
Saksnr: 201818184

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20774584-9
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 24.08.2020
Saksnr: 201913681

Eiendom: 168/2064
Bygningsnr: 20779640-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.05.2021
Saksnr: 202112706

Eiendom: 168/2082
Bygningsnr: 300616601
Endring: -
Bygningstype: Kontor- og adm.bygning rådhus
Status: Rammetillatelse
Dato: 05.04.2017
Saksnr: 201617262

Eiendom: 168/380
Bygningsnr: 20735309-5
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: gangsettingstillatelse
Dato: 05.04.2018
Saksnr: 201807515

Eiendom: 168/380
Bygningsnr: 20735309-7
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.11.2021
Saksnr: 202129813

Eiendom: 168/380
Bygningsnr: 9576169-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Meldingssak tiltak fullført
Dato: 06.11.2012
Saksnr: 201120617

Eiendom: 168/380
Bygningsnr: 9576169-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Ferdigattest
Dato: 14.06.2019
Saksnr: 201709510

Eiendom: 168/380
Bygningsnr: 9576169-3
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: Igangsettingstillatelse
Saksnr: 201815722

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 14 990 000
Omkostninger 363 842
TOTALT 15 353 800

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF