Tertnesveien 69 - 71

Solgt

6 950 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 139 140

P-rom

181 KVM

Antall rom

4 Soverom

Tertnesveien 69 - 71 (Solgt)

Enebolig med tomt på 1.9 mål og tilhørende hytte | Fin utsikt | Usjenert | Meget solrik hage og terrasse

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Tertnesveien 69 - 71 6 950 000 189 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
181 / 203 / 223 KVM Eiet tomt, 1938 KVM 60210201

Arealer og fordeling pr etasje

ENEBOLIG
Innhold | 1. etasje:
Hall, gang, to soverom, kjellerstue, wc, vaskerom, to mellomganger og tre boder.

Innhold | 2. etasje:
To soverom, bad/wc, stue og kjøkken.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 72 m²
Entré (6,2 m²), gang/trapperom (9 m²), to mellomganger (hhv. 3,8 m² og 5,6 m²), toalett (1,4 m²), vaskekjeller (5,8 m²), to soverom (hhv. 13,9 m² og 6,3 m²) og kjellerstue (14,8 m²).

2. etasje | 109 m²
Trappegang/stue (62,9 m²), bad (3,3 m²), to soverom (hhv. 9,9 m² og 12,2 m²) og kjøkken (18,7 m²).

Sekundærareal
Følgende rom inngår i boligens sekundærareal:
1. etasje: Tre boder (hhv. 4,8 m² - 6,4 m² - 8,4 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 181 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 203 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 223 m²


HYTTE
Innhold | 1. etasje:
Gang, mellomgang/bod, bad/wc.

Innhold | 2. etasje:
Gang, stue, kjøkken og to sovealkover.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 14 m²
Gang/trapperom (5,7 m²), gang (2,3 m²) og bad (5,6 m²).

2. etasje | 40 m²
Gang (2,9 m²), stue (22,3 m²), kjøkken (4 m²), innredet rom (4,5 m²) og innredet rom (4,6 m²).
Samlet primærareal (P-rom) = 54 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 54 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 61 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Det er oppført både enebolig og hytte på tomten
- Behov for oppgradering og modernisering
- Det er nylig utført omfattende dreneringsarbeid
- Meget innholdsrik bolig
- Inneholder hovedstue på 62 m2 med god takhøyde
- Kjøkken på 18 m2 med god spiseplass
- Boligen har fire soverom med god størrelse
- Mye bodareal og stort potensial for utvikling av dagens løsning
- Innlagt fiber fra Telenor

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere Tertnesveien 69 og 71 som er bestående av enebolig og hytte plassert på tomten som er hele 1 938 m2.

Eneboligen |
Huset ble oppført i 1972 og i 1981 ble det fullført tilbygg. Huset er meget innholdsrikt med store og lyse rom. Inneholder en romslig hall med parkettgulv, varmekabler og god garderobeplass. Hovedstuen er på hele 62 m2 med forstue og peis som skiller sone for dagligstue og spisestue. Hovedstuen har god takhøyde og store vindusflater ut mot privat og skjermet hage. Det er i tillegg egen kjellerstue. Kjøkkenet er på 18 m2 med god plass til stort spisebord og utgang til terrasse over husets inngangsparti. Kjøkkeninnredningen har integrerte hvitevarer fra AEG og rikelig med skap- og benkeplass. Det er fire soverom fordelt med to i hver etasje, hovedsoverommet er ca 14 m2. Boligen har bad/wc, eget gjestetoalett og separat vaskerom. Det er i tillegg rikelig med bodplass.

Ut i fra husets alder og den synlige tilstanden så selges denne boligen som et oppussingsobjekt.

Hytten |
Hytten ble opprinnelig oppført i 1933. Senere ble hytten flyttet til den del av tomten hvor den står i dag. Hytten har en arealeffektiv løsning. Det er enkel standard på overflater og innredninger.

Ut i fra hyttens alder og den synlige tilstanden så selges hytten som et oppussingsobjekt.

Eiendommen |
Dette er en praktfull eiendom på hele 1.9 mål som er beliggende i et terreng som gjør at store deler av tomtens areal kan anvendes. Tomten er beliggende på en høyde i terrenget som hever den over nivået for veien. Terrasse og hage er usjenert og det er meget gode solforhold. Fin utsikt fra øvre del av tomten.

Ny drenering for eneboligen |
I forbindelse med det forberedende arbeidet for dette salget så ble det av eier oppdaget noe fukt i overgang gulv/vegg i kjellerstuen. Da fikk eier åpnet opp deler av gulv og vegg i det aktuelle rommet. Ut i fra resultatet ble det besluttet å gjennomføre et omfattende dreneringsarbeid ved å grave opp det utvendige areal som er tilstøtende til husets på baksiden (sør/-vestside) og deler av begge gavlesidene. Det ble gravd ned til husets bunnsåle, lagt drensrør, under og rundt rør er det lagt fingrus og veggen under bakkenivå ble smurt med Webertec superfelx 8/16 Bitumen. På langveggen mot vest ble det isolert med 10 cm Sundolitt xps 300 opp til der munkepuss startet. Det anbefales dog ved riktig årstid å fullføre dette med ca 50 cm isolasjon på toppen. Deretter ble det lagt ut en veiduk klasse 2 som skille mellom nye og gamle masser samt med drenerende masser (16/32) opp til topp grunnmur. Tak nedøp er lagt i tette rør med drenering i terrenget. I forbindelse med dette omfattende arbeidet så ble også tidligere oljetank gravd opp og fjernet samt at det ble lagt ekstra jordfeilsledning i grunnen (ca 15 meter). Kjøper vil få bilder av arbeidet som er utført og om ønskelig en mer detaljert beskrivelse av det utførte arbeidet. Det vises også til informasjon vedrørende dette tema i den vedlagte tilstandsrapporten.

Endringer i senere tid |
Tertnesveien 69:
- Nytt undertak (kun deler med råte), ellers ny papp og lekter i 1996.
- Nytt el. anlegg i 1996.
- Nytt bad og kobberrør fra 1996

Tertnesveien 71:
- Deler av boligen ble bygget på i 1979.
- Ny takstein fra 2007.
- Lagt en-stavs parkettgulv i 2007.
- Gipset veggflatene i 2.etasje i 2007.
- Skiftet kledning på vegg mot sør i 2007.
- Kjøkkenet ble montert i 2009.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og øvrige vedlegg i salgsoppgaven.

Nærområdet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet med nærhet til fine rekreasjonsområder som bl.a. Grønskjæret Badeplass hvor det er tilrettelagt både for barn og voksne. Det er også kort avstand til Åstveit Idrettspark og Åstveithallen med svømmebasseng. Ved dette området finner du bl.a. fotball- og løpebane, basketballbane, volleyballbane og trampolinepark. Som beboer i Tertnesveien 71 får du også kort avstand til Åstveitvågen Båtlag ved Vågslien og få minutters kjøretid til Bergen Golfklubb. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage og barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Få minutter å gå til Kiwi dagligvarebutikk og bussholdeplass like ved eiendommen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Boligen har installert Panasonic varmepumpe og peis med innsats. Der er varmekabler i gulvet i hall, gang, begge soverommene i 1. etasje og baderommet i 2. etasje. Det er peisovn i hytten.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Det er god plass til flere biler på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggenes plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Det gjøres oppmerksom på at på bakgrunn av dreneringsarbeidet som nylig er fullført så er det noe avvik på deler av hagen slik den framstår på bildene i forhold til slik hagen faktisk er i dag.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.
Grunn og fundamenter:

Tertnesveien 69:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong, samt åpent i grunn i blindkjelleren. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med skiferstein.

Tertnesveien 71:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og lecakonstruksjoner. Etasjeskille av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer og pvc-karmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Største sprekken ble observert på muren som vender inn mot kjellerstuen.

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet der dreneringen ikke er utbedret. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Dreneringen som ligger på utsiden av kjellerstuen og langsiden er utbedret i 2022. Se pkt. om oppgraderinger.

Det ble observert saltutslag i murene i underetasjen. Saltutslag forekommer som følge av for høy fuktighet i murene. Saltutslag i murer av denne alderen anses som normalt.

1.2 - Krypekjeller:
Kjelleren i Tertnesveien 69 har stor forekomst av fuktinnsig, det samler seg vann i deler av kjelleren. Kjelleren er åpen mot grunn, dette vil gi avdamping fra grunnen. Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima.
Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten overstige 74% som indikerer at det vil være fuktig. Den høye luftfuktigheten skyldes oppbyggingen av kjelleren. Manglende fuktsikring på murene fører til fukt i
betongen/murene. For å utbedre kjelleren må kjelleren fuktsikres både på innsiden og utsiden, det anbefales fuktsikring på baksiden av grunnmuren og mot grunnen.

Lekkasjen i kjellerstuen i Tertnesveien 71 var gjeldende på veggene i hjørne ut mot yttervegg, det ble også observert fukt på gulvet i samme området. Det er i ettertid gjort tiltak på utsiden av ytterveggene (utbedret drenering) for å lede vann bort fra området, videre har selger åpnet veggen og benyttet avfukter samt utbedret skadene. Se pkt. om oppgraderinger for nærmere beskrivelse.

2.1 - Yttervegger:
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på den kledningen, over halve forventete levetid er overskredet. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

Det ble målt varierende lufting bak kledningen. Ved utskiftning av kledningen bør veggene lektes ut for bedre lufting på baksiden av kledningsbordene. Ved for lite lufting risikerer man råteskader i kledningsbordene.

3.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

Altandøren i Tertnesveien 71 har mye slitasje. Det er skader/slitasje på utvendig panel på døren. Det må påregnes at døren må skiftes.

4.1 - Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Konstruksjonene er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonene vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

7.2.1 - Våtrom Tertnesveien 69 Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

7.2.2 - Våtrom Tertnesveien 69 Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

7.2.3 - Våtrom Tertnesveien 69 Membran, tettesjiktet og sluk:
Over halve forventete levetid for membran er overskredet. Sluket bør jevnlig kontrolleres og rengjøres.

8.1 - Kjøkken:
Over halve forventete levetid på vannforsyningsrør er overskredet. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer.

10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. I boden med adkomst fra trappegangen er det synlige avløpsrør i støpejern. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 60- og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Grunnet alder på avløpsrørene bør det påregnes at disse innen rimelig tid må utbedres. En vanlig utbedringsmetode er fornying av gamle rør ved hjelp av strømpeforing.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3 (TG3):
7.1.1 - Våtrom Tertnesveien 71 Overflate vegger og himling:
Overflatene er av eldre dato og anses som utdatert. Det må påregnes full oppgraderingen av badet. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100.000. - og 300.000.-.

7.1.2 - Våtrom Tertnesveien 71 Overflate gulv:
Overflatene er av eldre dato og anses som utdatert. Det må påregnes full oppgraderingen av badet. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100.000. - og 300.000.-.

7.1.3 - Våtrom Tertnesveien 71 Membran, tettesjiktet og sluk:
Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran må skiftes ut. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100.000. - og 300.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Siste kontroll av det elektriske anlegget utført av BKK ble gjennomført den 04.05.2021. I besvarelsen står det at "Det ble ved vår kontroll ikke funnet feil eller mangler som krever videre oppfølging, og saken avsluttes fra vår side".

Det er nylig utbedret felles privat vannledning. Arbeidet ble utført av Grevstad rørlegger og dagens eier har betalt for dette husets andel.

Tidligere oljetank i hagen er nylig fjernet. Dagtank og måler er plassert i bakre del av gangen i husets 1. etasje. 

Tomten ble første gang skilt ut i 1932. Det ble oppført en hytte på tomen som senere ble flyttet internt på tomten i forbindelse med en best mulig plassering av eneboligen som står på eiendommen i dag. Det er av dagens eier ikke foretatt undersøkelser for mulighet til utskilling av tomten.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt innflyttingsløyve datert den 11.04.1973. Bergen kommune har utstedt ferdigattest på tilbygg for enebolig, attesten er datert den 07.01.1981.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 299 589,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 678 520,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Huset kan leies ut til sitt formål. Dagens eier har leiet ut hytten til en venn av familien for pt. kr 5.000,- pr. mnd. eks. strøm. Det foreligger ikke leiekontrakt. Kjøper må presisere i sitt bud om de ønsker å overta med eller uten leieforhold. Det er ikke søkt om eller foretatt undersøkelser på om det er krav til godkjenning fra Bergen kommune for å leie ut hytten. Dersom ny eier skulle ønske videre utleie av hytten blir det nye eiers ansvar å kontrollere om dette vil bli godkjent.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til Fylkesvei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1953/907071-1/106  Elektriske kraftlinjer  
06.10.1953 
ÅSANE KRAFTVERKS HØYSPENTNETT
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 97,8 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Øvrig byggesone
Områdenavn: ØB
Dekningsgrad: 2,2%

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype:  KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 66,9 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 28,4 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 6960000
Type: 30
Plannavn: A?SANE. GNR 209 BNR 1 MFL., A?STVEIT, RASMUS MEYERS LEGAT
Saksnr: 199613857

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 186/48
Bygningsnr: 139656989- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 04.10.2017
Saksnr: 201725546

Eiendom: 186/48
Bygningsnr: 14056173
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 04.10.2017

Eiendom: 186/48
Bygningsnr: 300286888
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 04.10.2017

Eiendom: 186/560
Bygningsnr: 139774086
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 27.04.2018
Saksnr: 201806807

Eiendom: 186/560
Bygningsnr: 300680873
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 27.04.2018
Saksnr: 201806807


Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 950 000
Omkostninger 189 142
TOTALT 7 139 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF