Fredlundveien 17

Solgt

2 580 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 658 440

P-rom

46 KVM

Antall rom

1 Soverom

Fredlundveien 17 (Solgt)

Lekker eierleilighet med høy standard - Egen parkering - Enkel tilkomst til felles hage - Sentral beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fredlundveien 17 2 580 000 78 442 450
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
46 / 46 / 63 KVM Eiet tomt, 498 KVM 60210182

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje
Entré (3,3 m²), stue/kjøkken (20,8 m²), soverom (9,3 m²), bod er innredet som soverom (7,1 m²) og bad/vaskerom (4,2 m²)

Utebod |
På baksiden av huset er det eksternt bygg med egen bod til leiligheten. Det er innlagt strøm og tette vegger mellom de tre bodene. 

Samlet primærareal (P-rom) = 46 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 46 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 63 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Nyoppusset og lekker leilighet
- Nye vinduer med dype karmer
- Alt nytt av overflater og innredninger
- Leiligheten har nytt el. anlegg og rør opplegg
- Installert balansert ventilasjonsanlegg
- Varmekabler i alle gulv
- Meget arealeffektive løsninger
- Arbeid utført av fagfolk
- Eget inngangsparti og stor utebod
- Felles hage og egen parkeringsplass

Leiligheten |
Dette er en stilsikker og arealeffektiv eierleilighet som har blitt omfattende oppusset i 2020/21. Leiligheten har ikke vært bebodd etter oppussing og er nå klar for ny eier.

Arbeidet er utført av fagfolk og det foreligger samsvarserklæring på arbeid utført av tømrer, rørlegger og elektriker. I leiligheten er alt nytt av overflater og innredninger, samt nytt røropplegg og elektrisk anlegg. I kombinasjon med avretting av vegger er det også lagt inn isolasjon (varierer mellom 5 og 10 cm) fra innsiden i vegger som vender mot yttervegger samt lufting mellom vegg og isolasjon. Det er også installert nye vinduer. I taket er det lagt inn 20 cm med isolasjon mellom bjelkelaget og dobbel gipsing. Deretter er taket senket ytterligere med 5 cm og ny himling med gisp hvor det er innfelt downlightsbelysning i gangen, stue, kjøkken og på badet. All downlightsbelsyning er med LED pærer og har dimmebrytere. Det er også strukket strøm til monterte røykvarslere. Gulvet i gang og bad er lagt med fliser av 60 x 60cm med sementgrå overflater. Gulv i de øvrige rommene er lagt med 1-stavs Pergolaminat. Vegger er malt i lyse og varme farger. Nye dører med profilerte fronter. Det er varmekabler med egen termostat til alle rommene.

Meget pent kjøkken som har integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er montert glassplate på vegg mellom benkeplate og overskap samt belysning under overskap som styres med fjernkontroll. Lekkert bad med fliselagt gulv og vegger, pen innredning og innfellbare dusjvegger. Det er egen sone og opplegg til vaskemaskin på badet, her er også varmtvannsberederen. plassert. Lys og innbydende stuen plass til sittegruppe og spisebord ved overgang til kjøkkenet. De dype vinduskarmene gir leiligheten et fint særpreg sammen med de smarte løsningene og fin detaljene. Soverommet har et areal som gir mulighet for gode garderobeløsninger. Boden som er hele 7.1 m2 og har stort vindu er også innredet på samme måte som soverommet.

Utvendig fasade ble malt sommeren 2020. Det ble da også montert nye renner og nedløp. Uteareal ble også oppgradert i 2020 med nytt betongdekke, forstøtningsmurer og nye trapper. Hver av de tre leilighetene i huset har sitt eget inngangsparti.

Tekniske installasjoner |
I lettvegg mellom stue og kjøkken er det installert nytt sikringsskap og eget skap for svakstrøm. Høiax varmtvannsbereder og Flexitagregat for balansert ventilasjonsanlegg er plassert i eget avlukke på badet. Fordelerskap for rør i rør-system er plassert på badet. Det er lagt trekkerør til svakstrømskap for installering av fiber. Det er lagt trekkerør til parkeringsplassene på sørsiden av huset for installering av lader til el. bil. Det er utvendig vannkran like ved inngangspartiet.

Fellesutgifter |
Det er stipulert en sum på kr 450,- pr. mnd. for denne leiligheten. Denne summen dekker leilighetens andel av husets bygningsforsikring og noe avsetting til framtidig vedlikehold av fellesareal. Sameiebrøk for denne seksjonen er 46 / 221.

Nærområdet
Eiendommen ligger høyt og luftig med gode lysforhold. Det er enkel tilkomst til eiendommen som ligger ved enden av blindvei. Fra Fredlundveien er det kort avstand til meget fint turterreng og fine rekreasjonsområder, sommer som vinter. Det er også gangavstand til skole og barnehage, buss og butikk. Det er kort avstand til kommende bybanestopp og bare få minutter å kjøre til Bergen sentrum. Eiendommen er også beliggende med nærhet til et av byens mest spennende områder med en positiv utvikling av infrastruktur og nye bolig og næringsbygg.

Tomt
Eiendommen er på 498,7 m² og ligger i sydøstvendt skrånende terreng med felles tomt. Ny asfaltert innkjørsel og planert areal for biloppstillingsplasser. Hagen er opparbeidet med plen, beplantning og murer. Støpt betong rundt deler av boligen. Trapper av betong. Frittstående bodrekke med en bod til hver av husets tre leiligheter. Denne leiligheten har bod til høyre i rekken når du ser mot bodene.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av byggmester Frode Støldal Edvardsen.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen ligger høyt og luftig med gode lysforhold. Det er enkel tilkomst til eiendommen som ligger ved enden av blindvei. Fra Fredlundveien er det kort avstand til meget fint turterreng og fine rekreasjonsområder, sommer som vinter. Det er også gangavstand til skole og barnehage, buss og butikk. Det er kort avstand til kommende bybanestopp og bare få minutter å kjøre til Bergen sentrum. Eiendommen er også beliggende med nærhet til et av byens mest spennende områder med en positiv utvikling av infrastruktur og nye bolig og næringsbygg.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Leiligheten har varmekabler i alle rom og installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning fra Flexit. I forbindelse med den nylige oppussingen er det utført energisparende tiltak som installering av nye vinduer og innvendig isolering av vegger som vender mot yttervegg. Det er også isolert mellom etasjene og installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen

Parkering

Det er planert og tilrettelagt for en bilplass pr. leilighet i huset. Det er strukket trekkrør for installering av lader til el. bil til plassene på sørsiden av huset.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen er på 498,7 m² og ligger i sydøstvendt skrånende terreng med felles tomt. Nyasfaltert innkjørsel og planert areal for biloppstillingsplasser. Hagen er opparbeidet med plen, beplantning og murer. Støpt betong rundt deler av boligen. Trapper av betong. Frittstående bodrekke med en bod til hver av husets tre leiligheter. Denne leiligheten har bod til høyre i rekken når du ser mot bodene.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Det presiseres at ved eldre grunnmurer som denne må det påregnes fare for fuktvandring i mur mot tilstøtende masser.
Det var i oppføringsperioden ikke vanlig byggeskikk å sikre fukt fra tilstøtende masser slik vi gjør i dag.
Det er utført kontroll med fuktmåler mot gulv og påfotre vegger i u-etg. Ingen unormale fuktverdier er registrert.

Yttervegger:
Yttervegger er oppført i trekonstruksjon/laftet plank. Utvendig fasade av liggende kledning.
Yttervegger er innvendig avrettet og isolert i utforing.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak av sperrekonstruksjon, tekket med skiferstein. Nyere takrenner og nedløp

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Frode Støldal Edvardsen den 28.01.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme. Planskissen har notert to soveorm. Det gjøres oppmerksom på at ved godkjenning av leiligheten så er rommet på 7.1 m² definert som bod for å tilfredsstille kravet til innvendig bod (som er 3 m²).

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter - Drenering har generelt sett begrenset levetid fra byggedato på mellom 20 til 60-80 år avhengig av grunnforhold. Det er utført kontroll med fuktmåler mot gulv og påfotre vegger. Ingen unormale fuktverdier er registrert. TG2 er satt ut fra alder og funksjon, sammenlignet med dagens konstruksjoner.
Drenering - Dreneringens funksjonalitet vil være begrenset pga. alder. Det er ikke registrert fuktsikring mellom tilliggende masser og grunnmur, annet en under enkelte vinduer vindu. Det er ikke observert fuktproblemer i kjelleren. Likevel er dette eldre konstruksjoner som normalt ikke er like tørre som i nye hus. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Veggkonstruksjon og utvendig fasader - Yttervegger er oppført i trekonstruksjon/laftet plank. Utvendig fasade av liggende kledning. I hovedsak nye lister i profilert utførelse rundt vinduer og dører. Eldre kledning og vannbord, vedlikeholdt/malt ifm. renovering. Vannbord er flere steder i kontakt med betongplatting. Grunnet eldre byggeskikk må det normalt kunne forventes at konstruksjonen ikke tilfredsstiller dagens krav til vindsperre, luftesjikt og isolasjon. TG2 er satt ut i fra alder og tilstand.
Takkonstruksjoner - Saltak av sperrekonstruksjon, tekket med skiferstein. Nyere takrenner og nedløp. Eldre tekking av ukjent eldre dato. Begrenset kontrollmulighet grunnet snø på befaringsdagen. Det er registrert merker etter mit (borrebille) i konstruksjonen (tresperr og undertak). Ikke sett antydning til aktivitet. Merk: Dette er normalt iht type konstruksjon og alder. Stedvis fukt/kondensmerker i undertak. Ingen fukt er registrert i området. Utvendig vindskier og loddbord er stedvis slitt. Begrenset kontroll fra bakkeplan. 1 stk tresperr har vesentlig råte. TG 3. Råte i lekt og undertak ved møne mot sør. Tg 3.
Merk: Loft er tilknyttet seksjon 3.
VVS - Vannrør og avløp i plast. "Rør i rør" fordelerskap. Varmtvannsbereder. Volum: ca 98 liter. Nytt røranlegg i 2020. Bygningsdelen er ikke fullstendig vurdert i denne rapporten da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon. Tilstandsgrad settes primært på bakgrunn av alder. Evt. åpenbare feil og mangler kommenteres dersom disse er synlige på befaring. Forventet levetid sanitærinstallasjoner: Vannforsyningsrør av Pex/kobber: 25-75 år. Avløpsledning av plast/støpejern: 25-75 år. Sluk av plast: 25-75 år. Vasker, servanter, klosett: 30-50 år. Forventet levetid avhenger bruk, kvalitet og vedlikehold.
TG2 er satt på grunnlag av alder.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har likevel utarbeidet egenerklæring ifm salget. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne før bud inngis. Eier har selv ikke bodd i leiligheten og har begrenset kjennskap til leilighetens tilstand. Det oppfordres av den grunn til å undersøke leiligheten grundig og gjerne sammen med byggekyndig.

Selskap som har utført arbeidet:
Elektroarbeid: Puls Elektro AS
Rørlegger: VVS Paradis AS
Tømrer: Lucas Construction AS
Membran og våtrom: Fasade Vest AS

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Ombygging og endring av boligen:
Det er søkt om og gitt tillatelse til opprettelse av ny bruksenhet i kjeller og til endret romløsning i 1. og 2. etg. Det er ikke søkt om tillatelse til fasadeendring knyttet til utskifting av vinduer med PVC-vinduer og utvidelse av størrelsen på vinduene i kjelleren. Dette er i strid med reguleringsplanens pkt 5.1.5: "Ved restaurering og/eller reparasjon av eksteriøret skal eksisterende/opprinnelige materialer og elementer som vinduer, dører m.m. bevares i sin sammenheng. Det opprinnelige eller karakteristiske uttrykket med hensyn til utforming, materialbruk, farger og utførelse skal bevares.". Det er heller ikke søkt om eller gitt tillatelse til rivning og oppføring av ny utebod. Kjelleretasjen er utvidet med et vindfang som ikke er omsøkt. Fra gammelt er det mye som tyder på at det har vært balkonger i 1. og 2. etg. Disse er innlemmet i leilighetene (trolig for lenge siden). Det er ikke søkt om denne fasadeendringen. Det opplyses vider om at leilighetene i 1. etasje og 2. etasje nylig er solgt og er overtatt av ny eier.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at et av rommene som er innredet og betegnet som soverom i planskissen er rettmessig i forhold til seksjoneringsbegjæringen en bod. Rommet er dog innredet på samme måte og med samme standard som de øvrige oppholdsrommene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12. januar 2021. Denne ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 46/221

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet er består av 3 selveiende boligseksjoner med tilhørende fellesareal og utvendig bodrekke.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring som dekkes av fellesutgiftene. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad er stipulert til å utgjør ca kr 450,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Sameiet har i vedtektene ikke lagt inn begrenseringer i forhold til husdyrhold. Her følges i så fall normalregler fra Eierseksjonsloven.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet har ingen spesielle bestemmelser hvor det kreves styregodkjennelse av ny eier.

Formuesverdi

Ligningsverdien for leiligheten vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi. Sum for ligningsverdi er pt. ikke klar da huset nylig er seksjonert.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Energiattest for denne leiligheten følger som vedlegg i salgsoppgaven. Enerigsparende tiltak som er gjennomført i oppussingsperioden er ikke medtatt i denne rapporten. Dette er tiltakt som bl.a. etterisolering, nye vinduer og balansert ventialasjonsanlegg.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2009/399224-1/200  Registrering av grunn  
05.06.2009 
 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:18 Bnr:4
 
2019/245174-1/200  Registrering av grunn  
27.02.2019 21:00 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:18 Bnr:355

2019/245192-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
27.02.2019 21:00 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:18 Bnr:350  
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/245192-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
27.02.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:18 Bnr:350  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 64110000
Plannavn: Årstad. Gnr 18 Bnr 350 Mfl., Fredlundveien
Ikrafttredelsesdato: 25.01.2017
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 30010000
Plannavn: Årstad/fana. Mindereguleringen
Ikrafttredelsesdato: 13.02.1920
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Årstad. Gnr 18 Bnr 4, Grønnestølen
Ikrafttredelsesdato: 12.11.1954
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
64110000 - Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse (99,3 %)
64110000 - Veg (0,7 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (40,3 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66150000 - Årstad. Gnr 15 Bnr 79 Mfl., Løbergsalléen - 201631522
64050000 - Fyllingsdalen/årstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 3, Mindemyren - Fyllingsdalen - 201820643
30010002 - Årstad. Gnr 18 Bnr 162, Øvre Fredlundveien 31 - 199805773
17120000 - Årstad/fyllingsdalen/laksevåg. Gnr 16 Mfl., Turvei Riplegården - Langegården - 200212517

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 18/37
Bygningstype: - Andre småhus m/3 boliger el fl
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 24.06.2020

Eiendom: 18/37
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 24.06.2020

Eiendom: 18/341
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 11.08.2014

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 580 000
Omkostninger 78 442
TOTALT 2 658 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF