Ravnestølen 81

Solgt

4 990 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 121 190

P-rom

189 KVM

Antall rom

4 Soverom

Ravnestølen 81 (Solgt)

Enebolig med 4 soverom og 2 stuer - Solrik terrasse og lettstelt hage - Parkering på egen tomt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Ravnestølen 81 4 990 000 131 192 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
189 / 214 / 237 KVM Eiet tomt, 468 KVM 60210180

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Gang/trapperom (6,8 m2), vaskerom (7,9 m2), soverom (11,3 m2), dusjrom (1,5 m2), badstue (2,9 m2) og TV-stue (17,5 m2)

Innhold | 1.etasje:
Hall med eget garderoberom (11 m2), toalettrom (3 m2), stue (45,2 m2), kjøkken med tilhørende spisestue (25,8 m2).

Innhold | 2.etasje:
Trappegang (4,4 m2), gang (6,5 m2), bad/wc (6,9 m2), tre soverom (hhv. 9,6 m2 - 10,7 m2 - 14,1 m2)

Uteplass:
Fra stuen er det adkomst til terrasse på 22,3 m2 som har videre overgang til hagen.

Parkering:
God parkeringsplass på egen tomt.

Samlet primærareal (P-rom) = 189 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 214 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 237 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Fire soverom og to stuer
- Hovedstue på 45 m2 og tv-stue på 17 m2
- Kjøkken med tilhørende spisestue på 26 m2
- Stort bad, eget gjestetoalett og separat vaskerom
- Dusjrom og badstue
- Lagt fiber opp til huset.
- Meget solrik tomt og enkel tilkomst
- Barnevennlig beliggenhet

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innholdsrike familieboligen med solrik og fin beliggenhet.

Boligen |
Ravnestølen 81 har et bruksareal på 214 m2 som er fordelt over to etasjer + innredet underetasje. Det er egen inngang til underetasjen som også har interntrapp fra 1. etasje. Underetasjen inneholder bl.a. kjellerstue, vaskerom, dusjrom + badstue samt store areal som av dagens eier benyttes som bl.a. treningsrom og lagringsplass. Hovedetasjen har store og luftige rom med gode lysforhold. Loftsetasjen har godt utnyttet areal og praktisk løsning med tre soverom og bad.

Huset inneholder stor og innbydende hall med varmekabler og tilkomst til eget garderoberom. Hovedstuen er på hele 45 m2 med utgang til terrasse på 22 m2, karnapp som har store vindusflater og peis som gir god oppvarming til etasjen. Det er i tillegg egen tv-stue i underetasjen. Kjøkkenet med tilhørende spisestue har et samlet areal på 26 m2. Kjøkkeninnredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Praktisk løsning med separat vaskerom, eget gjestetoalett ved hallen/inngangspartiet samt dusjrom/badstue vegg i vegg med rommet som brukes som treningsrom. Huset har fire soverom, alle med mulighet for gode garderobeløsninger. Det er utebod på 7.5 m2 i tillegg til et samlet innvendig bodareal på ca 23 m2.

Hva er utført i senere tid |
- I 2021 ble det lagt ny terrasse.
- I 2021 ble det lagt nye avløpsrør fra huset til offentlig rør
- I 2021 ble det montert ny stoppekran
- I 2021 ble overflater oppgradert på vaskerommet
- I 2020 ble det installert rentbrennende peisovn
- I 2014 ble det lagt nytt parkettgulv på kjøkkenet
- I 2010 ble det montert ett nytt vindu i stue + ny terrassedør
- I 2015 ble det montert ett nytt vindu til kjøkkenet
- I 2009 ble det installert Panasonic varmepumpe


Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema

Nærområdet

Ravnestølen 81 er beliggende i et rolig området tilbaketrukket fra trafikkert vei. Her kan solen nytes fra morgen til sent på kveld (sommerstid) i rolige omgivelser i hagen eller på boligens nye terrasse. Det er enkel tilkomst til boligen og god bilplass på egen tomt.
 
Nærområdet har et godt bomiljø som er bestående av en differensiert boligtype. Det er fine turmuligheter med Lyderhorn som nærmeste byfjell samt enkel tilgang til bl.a. Kanadaskogen og Alvøen Idrettspark. Kort vei til blant annet Bjørndalssskogen barneskole og flere barnehager. I tillegg er det kort avstand til Vestkanten kjøpesenter med et bredt utvalg av butikker. Her har man tilgang til både treningssenter, cafeer, restauranter, bank, post, butikker, vinmonopol, vannkanten og Iskanten. Det er gode bussforbindelser. Via Knappentunnelen er det bare 12-14 minutters kjøring til Sandsli, Kokstad og Flesland som rommer store arbeidsplasser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler i hallen, gjestetoalettet, vaskerommet og badet, samt tv-stue/soverom i underetasjen. Det er peis og nyere peisovn i hovedstuen og varmepumpe i trappegangen mellom 1. og underetasjen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Peisovn i underetasjen er ikke rentbrennende og har ikke vært i bruk av eier. Dagens eier er således ikke kjent med tilstanden på denne peisovnen.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er på 468 m² og er opparbeidet med biloppstillingsplass, terrasse, plen og diverse beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong og lecakonstruksjoner, deler av grunnmuren er kledd med naturstein.

Yttervegger og vinduer:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 30.07.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Grunnmur:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Utvendige flater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.
- Taktekking: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.
- Våtrom - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Våtrom - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt byggetillatelse datert den 0405.1987 og utstedt ferdigattest datert den 01.08.1988.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 382 998,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 978 794,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest til denne boligen som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1987/10780-3/106  Bestemmelse om gjerde  
 31.03.1987 

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3310000
Plannavn: Laksevåg. Del Av Gnr 122, Bjørndalstræ - Åsheim Felt A
Ikrafttredelsesdato: 24.04.1973
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3310004
Plannavn: Laksevåg. Gnr 122 Bnr 8 Mfl., Bjørndal Felt A5, Endring 190240099
Ikrafttredelsesdato: 08.09.1992

PlanID: 3310001
Plannavn: Laksevåg. Gnr 122, Bjørndalstræ/åsheim, Felt A, Byggrense Gangvei
Ikrafttredelsesdato: 11.09.1981

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
19520000 - Laksevåg/fyllingsdalen. Gnr 122, Rv 557 Undergang Bjørgeveien - 200704196
3490000 - Laksevåg. Bjørndalstræ - Åsheim, Adkomstvei Til Felt A1-a8
3490000 - Laksevåg. Bjørndalstræ - Åsheim, Adkomstvei Til Felt A1-a8
3310060 - Laksevåg. Gnr 122 Bnr 2, 8 Mfl., Ravnestølen, Nordre Ravnedal 15, Plan For Utbygging - 200105548

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 122/201
Bygningstype: Tilbygg Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 13.01.2016

Eiendom: 122/320
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 11.11.2020

Eiendom: 122/320
Bygningstype: Tilbygg Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 11.11.2020


Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 990 000
Omkostninger 131 192
TOTALT 5 121 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF