Nye Sandviksveien 23

Solgt

7 450 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

7 526 940

P-rom

110 KVM

Antall rom

3 Soverom

Nye Sandviksveien 23 (Solgt)

LEILIGHETEN ER SOLGT - VISNING AVSLYST (Konf. megler dersom du har spørsmål - djj@zmegleren.no).

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nye Sandviksveien 23 7 450 000 6 232 4 847
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
110 / 110 / 121 KVM Fellestomt, 4666 KVM 60210289

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i 5. etasje:
Entrè/trapperom (8,7 m²), omkledningsrom (3,2 m²).

Innhold | Leilighet beliggende i 6. etasje:
Stue/kjøkken (44,3 m²), mellomgang (3,1 m²), bad (6,4 m²), vaskerom (5,4 m²), toalett (1,4 m²), tre soverom (hhv. 8,1 m² - 9,6 m² - 15,4m²).

Takterrasse |
Fra stuen er det utgang til takterrasse på 8,7 m²

Ekstern bod |
Tilhørende leiligheten er det en bod i underetasjen på 5,5 m²

Primærareal |
Rommene i denne leiligheten som er inkludert i beregningen for p-rom er:

5. etasje: Entrè/trapperom, omkledningsrom.
6. etasje: Stue/kjøkken, mellomgang, bad, vaskerom, toalett og tre soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 110 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 110 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 121 m²

Standard

Kort om leiligheten |
- Lekker 4-roms toppleilighet
- Privat og usjenert takterrasse på 8,7 m2
- Meget gode solforhold og praktfull utsikt
- Stue/kjøkken på hele 44,3 m2
- Soverom på hhv. 8.1 m2, 9.6 m2 og 15,4 m2
- Innbydende kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad, separat vaskerom og eget gjestetoalett
- Installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Arealeffektive løsninger med store og lyse rom
- Betongskille mellom etasjene
- Vinduer er skiftet i perioden 2012 / 2015

Kort om borettslaget |
- Ingen dugnadsplikt
- Innleid byrå som vasker felles inngangsparti to ganger i uken
- Borettslaget har sikringsordning
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- Meget fine fellesareal med bl.a. stor bakhage
- Fellesrom på gateplan for sykler (kr 50,- pr. mnd.)

Leiligheten |
Dette er en stilsikker 4-roms toppleilighet. Etter vår vurdering er dette en av byggets og nærområdets mest attraktive leilighet - hensyn tatt leilighetens areal, rominndeling og plassering i bygget. I løpet av de siste årene er det gjennomført oppgradering av overflater og innredninger. Leiligheten framstår som lekker og tidsriktig. Det er praktisk og gode løsninger med fine detaljer.

Inneholder gang med fliselagt gulv og direkte tilgang til garderoberom. I garderoberommet er det monter skotørker, god hylle og lagringsplass. Pent utført trappesats med trinn som er utført i eik. Stuen er lys og innbydende med et areal og romløsning som gir god plass til to sittegrupper i tillegg til spisebord. Fra stuen er det glasskyvedør ut til den store takterrassen hvor sol og utsikt kan nytes i usjenerte omgivelser. I stuen og kjøkken er det lagt nyere himling og felt inn downlightsbelysning i flere soner som har dimmefunksjon. Det er en delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken, noe som gir en optimal løsning for lysforhold, romfølelse og fleksibilitet for plassering av spisebord. Ved kjøkkenvinduet er det plass til spisebord hvor du kan nyte frokosten med utsikt mot Byfjorden. Kjøkkeninnredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Her er det integrert induksjonstopp fra Siemens med 80 cm. bredde. Det er videre integrert stekeovn, stekeovn med mikrofunksjon, oppvaskmaskin (fra 2021) og kjøleskap med frysedel. Leiligheten har et lekkert bad med fliselagte gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning med dimmefunksjon. Innredningen har dobbel vask, badekar og det er montert dusjdør utført med sikkerhetsglass. Det er dør med glassfelt mellom bad og vaskerom som gir fin gjennomlysning til badet. Vaskerommet har fliselagt gulv og praktisk og fin innredning. Soverommene har god størrelse som gir plass til både seng, arbeidspult og gode garderobeløsninger. Hovedsoverommet er på hele 15.4 m2.

Takterrassen |
Takterrassen ble oppgradert i 2021 med ny kledning, isolasjon, nytt sluk og 60 x 60 fliseheller på terrassedekket.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod/garderoberom ved leilighetens inngangsparti. 198 liters OSO varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Porttelefon er strategisk plassert ved trappesatsen i stuen. Bygget har felles aggregat for balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Dette anlegget kan også brukes til kjølende luft sommerstid. For en optimal funksjon av anlegget så byttes filteret to ganger i året (City-filter). Bygget har seriekoblet brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg i fellesareal. Det er systemlås med mulighet for styring fra mobiltelefon. I etasjen med bodene er det installert ventilasjonsanlegg og kondens-avfukter for å gi best mulig lagringsklima.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport fra byggmester Mats Hansen og selgers besvarte egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Dette er en av byggets best beliggende leiligheter - Toppetasjen med vestvendt takterrasse som byr på en praktfull utsikt og gode solforhold.

Her kan du velge mellom å nyte sol og utsikt i rolige og usjenerte omgivelser på den private takterrassen. Alternativt kan du benytte deg av borettslagets felles bakhage som har enkel tilkomst fra leiligheten. Fra Nye Sandviksveien 23 er det bare få minutter å gå til store og velstelte parkanlegg som bl.a. Meyermarken og parkanlegget ved Bergenhus Festning som ligger like ved bygget.

Via sjarmerende Skuteviksveien er det kort gangavstand ned til havneområdet med fine areal som er opparbeidet med kommunalt torg og kaianlegg hvor det også er mulighet for å bade. Ønsker du å benytte deg av det som mange betegner som byens fineste turterreng? I så fall er det bare en fin spasertur gjennom koselige bergensgater før du kommer opp til Fjellveien som er et optimalt utgangspunkt for turmulighetene i Byfjellene.

Som beboere i dette fine bygget får du også bare 5. minutter å gå til ærverdige Bryggen i sentrum. På vei til Bryggen passerer du bl.a. dagligvarebutikk og treningssenter, koselige kafeer og fine restauranter. Det er også gode bussforbindelser like ved bygget til NHH og videre til Åsane-bydel samt motsatt retning mot Søndre-bydel. Kort avstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming |
Varmekabler på badet. Leiligheten har tilluft med varmegjenvinning på to av soverommene og stuen. Dette gir et godt inneklima i leiligheten samt at det kan redusere leilighetens energiforbruk. Driften av dette anlegget dekkes av fellesutgiftene i borettslaget, noe som igjen reduserer strømutgiftene til oppvarming. Det er montert en 750 W. panelovn med frostet glass i stuen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Eiendommen er beliggende i sone nr 7 for soneparkering i Bergen. Det betales pt. kr 506,- pr. mnd. for beboere i denne sonen. Det er også mulig å søke om leie av fast garasjeplass (med lademulighet) i beboerparkeringsanlegg fra Bergen kommune i nabobygget.

For øvrig er det parkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra Bergen kommune med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Bygget ligger ved overgangen mellom Nye Sandviksveien og Helgesensgate. Det er trappefri tilkomst til hovedinngangen som er på byggets hjørne. Heis til leilighetens etasje (5. etasje). Leiligheten går over to plan.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong, mur og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 07. januar 2022 etter gjennomført befaring den 05. januar 2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk. Sluket på vaskerommet har ikke klemring/slukmansjett. Ved høy vannstand i sluket vil dette kunne føre til lekkasjer på utsiden av sluket. Slukene på badet er tilgjengelig fra vaskerommet, som medfører at disse vil fungere som en ekstra sikring. Som et minimum må sluket på vaskerommet jevnlig kontrolleres og ved behov rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Pågående arbeid i borettslaget:
Det pågår arbeid med utbedring av et begrenset areal på taket. Bakgrunnen for dette er at det ble oppdaget fukt ved noen av leilighetene. Det er styret i borettslaget som organiserer med koordinering av fagpersonell som utfører det nødvendige arbeidet. Det er opplyst at det pågående arbeidet ikke vil påvirke nivå for fellesutgifter. Arbeidet som berører denne leiligheten vil være ferdig utført innen overtagelse.

Seksjonering:
Bygget er seksjonert i to seksjoner. Seksjon nummer 1 er dette aktuelle borettslaget som har 14/15 andel av bygget. Seksjon nummer 2 er næringsseksjon som har 1/15 andel av bygget (deler av arealet på gateplan).

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Overlys til speil på badet er ikke tilkoblet.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

I følge byggesak hos Bergen kommune kan det opplyses om følgende for Nye Sandviksveien 23: Det ble sendt søknad om byggetillatelse den 17.06.1987, det ble gitt byggetillatelse den 01.08.1988 og ferdigattest ble av Bergen kommune utstedt ferdigattest den 20.07.1990. Etter Rehabilitering våtrom/sanitæranlegg ble det gitt ferdiattest datert den 04.11.2011 og etter fasadeendring ble det gitt ferdigattest datert den 22.05.2015.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Sverresborg Borettslag (Orgnr: 946 690 368) er et frittstående borettslag som har engasjert BOB som forretningsfører og KPMG AS som revisor. Laget består av 36 andeler.

Styreleder i laget er:
Monika Solvig
Mob.: 93293803
E-post: monika.solvig@gmail.com

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring. Polisenummer er SP0003245409.
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Sikringsfond:
Borettslaget er tilknyttet sikringsfond hos Klare Finans AS

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 601.971.- Sum disponible midler utgjorde kr. 1.012.241,- pr. 31.12.2020.

Borettslagets samlede fellesgjeld pr desember 2021 er kr. 3 378 230,-
Leilighetens andel av fellesgjeld pr. desember 2021 er kr. 70 705,-
Leilighetens andel av felles formue pr. desember 2021 er kr. 21 334,-

Borettslaget har et lån. Lånet som for denne leilighetens andel utgjør kr 70 706 vil være nedbetalt 01. januar 2028.

12137867263, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 06.01.2022: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 06.01.2022: 3 378 230
Andel av saldo: 70 706
Første termin: 30.06.2019Første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.12.2028 )

Felleskostnad:
Fellesutgiftene utgjør kr 4.847,- pr. mnd. Dette dekker grunnpakke for kabel-tv/bredbånd (Telia), renhold av felles trappegang og matter ved byggets hovedinngang, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strøm til fellesareal, drift av balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, bygningsforsikring, dugnad (det er ingen dugnadsplikter), avgift for sikringsfond, betjening av renter og avdrag på fellesgjeld, drift og vedlikehold av byggets felles tekniske installasjoner (bl.a. brannvarslingsanlegg, ventilasjonsanlegg og heis) og forretningsførsel.

Renter og avdrag på borettslagets felleslån utgjør pr 01.01.2022: 17 % av summen for fellesutgifter, kommunale avgifter og eiendomsskatt utgjør 21 % driftskostnader utgjør 37 % og vedlikehold utgjør 24 %.

Det betales kr 50,- pr. mnd. pr. sykkel du ønsker å ha parkert i byggets felles sykkelgarasje.

Dyrehold:
I borettslagets vedtekter er ordlyden som følger: Katte og hundehold kan bare tillates med styrets samtykke. Praksisen til borettslaget er i følge referat fra generalforsamling at beboere som anskaffer katt eller hund skal melde fra om dette til styret. Det forutsettes at dyrehold ikke er til ulempe for andre beboere. Uansvarlig dyrehold som påfører andre unødvendig eller urimelig skade eller ulempe, vil kunne følges opp som mislighold.

Forkjøpsrett:
Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Fristen for å melde seg på listen til forretningsfører utgikk den 13.01.2022.

Legalpant:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Innmeldingsavgift og årlig kontingent til BOB betales av kjøper.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til ordinær generalforsamling med regnskap for 2020 samt protokoll fra ordinær generalforsamling. Ta kontakt med megler dersom du ønsker disse dokumentene tilsendt.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 249 869,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 499 528,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått Rød E.

Vei, vann og avløp

- Eiendommen grenser til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1937/7586-1/106 - 13.11.1937 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra gnr. 167 bnr. 921 - Overført fra: 4601-167/923
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/15816-1/106 - 23.05.1990 
Seksjonering - opprettet seksjoner:
snr: 1 - formål: Bolig
Sameiebrøk: 14/15
A.462

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 5380000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN/LADEGÅRDEN/ROTHAUGEN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 10.10.1983
Saksnr: 190710745
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 62380000
Plantype: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 167 BNR 831 MFL., SKUTEVIKSVEIEN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 20.04.2016
Saksnr: 200907154
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 62380000
Reguleringsformål: 2016 - Gangveg - gangareal - gågt.
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 5380106
Plantype: 31
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN-LADEGÅRDEN-ROTHAUGEN, KRYSSET NYE SANDVIKSVEIEN/HELGESENS GATE
Saksnr: 190810647
Ikrafttrådt: 09.06.1988

PlanID: 5380003
Plantype: 31
Plannavn: BERGENHUS. BAGLERGATEN 1-5
Saksnr: 190710747
Ikrafttrådt: 10.11.1987

PlanID: 5380104
Plantype: 31
Plannavn: BERGENHUS. DEL AV SKUTEVIKSVEIEN 23
Saksnr: 190710745
Ikrafttrådt: 02.08.1988

Reguleringsplaner under arbeid
PlanID: 65800000
Plantype: 35
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 1, KAIGATEN-SANDBROGATEN
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100%

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY1
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_2
Beskrivelse: Middelalder bykjernen
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_7
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_2
Beskrivelse: Ladegården
Dekningsgrad: 99,9 %

Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpBåndleggingSone
Hensynssonenavn: H730_1
Beskrivelse: Båndlagt etter lov om kulturminner
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_3
Beskrivelse: Brannsmitte
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 18,8 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
KpStøySone: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 21,9 %

Bestemmelsesområder i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Bestemmelseområde: [4
Bestemmelsehjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav
Dekningsgrad: 100,0%

Kommunedelplan(er)
PlanID: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 100,0%

Arealformål i kommunedelplan
PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 190 - Annet byggeområde
Dekningsgrad: 99,7 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 110 - Boligområder
Dekningsgrad: 0,3 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 610 - Veiareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Restriksjonsområder i kommunedelplan
PlanID: -
Restriksjonstype: 149 - Område unntatt fra rettsvirkning
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,8 m²)

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 65810000
Type: 34
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN EIDSVÅGTUNNELEN
Saksnr: 201807497

PlanID: 17490000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. SENTRUM ØST, FJELLSIDEN, PARKERINGSANLEGG
Saksnr: 200109753

PlanID: 16040000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. VÅGEN, KAIENE OG BRYGGEN
Saksnr: 201302469

PlanID: 15780000
Type: 21
Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM
Saksnr: 202004102

PlanID: 10120000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. DREGGEN - BRADBENKEN

PlanID: 5810001
Type: 31
Plannavn: BERGENHUS. SKUTEVIKEN, GATETUN
Saksnr: 190130013

PlanID: 5810000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. SKUTEVIKEN
Saksnr: 190001197

PlanID: 520000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. FJELLSIDEN NORD STRØK 37, 38 OG 39

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 167/1700
Bygningsnr: 139314468-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2005
Saksnr: -

Eiendom: 167/1733
Bygningsnr: 139316738-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 16.02.2012
Saksnr:201018812

Eiendom: 167/532
Bygningsnr: 139855752-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Restaurantbygning kafebygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.05.2015
Saksnr: 201506570

Eiendom: 167/541
Bygningsnr: 139314441-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg
Status: Bygging avlyst
Dato: 09.07.2015
Saksnr: 201212030

Eiendom: 167/548
Bygningsnr: 139314530-1
Endring: Påbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Tatt i bruk
Dato: 08.05.2006
Saksnr:200509599

Eiendom: 167/715
Bygningsnr: 139315715-1
Endring: Ombygging
Bygningstype: Hospits pensjonat
Status: Ferdigattest
Dato: 13.07.2010
Saksnr: 200902008

Eiendom: 167/718
Bygningsnr: 139315758-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.08.2006
Saksnr: 971524

Eiendom: 167/782
Bygningsnr: 25596595-1
Endring: Ombygging
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygningsnummer utgått
Dato: 30.07.2009
Saksnr: 200813754

Eiendom: 167/811
Bygningsnr: 139316592-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 10.11.2007
Saksnr: 200705231

Eiendom: 167/819
Bygningsnr: 139316665-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Andre småhus m/3 boliger el fl
Status: Tatt i bruk
Dato: Ukjent
saksnr: -

Eiendom: 167/838
Bygningsnr: 139316843-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.10.2013
Saksnr: 201019057

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 7 450 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 70 705
TOTALT 7 526 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF