Vesterlio 23B

Solgt

4 750 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

4 874 060

P-rom

138 KVM

Antall rom

4 Soverom

Vesterlio 23B (Solgt)

Moderne del av tomannsbolig | Nybygget i 2017 | 4 soverom | Lekkert HTH kjøkken | Solrik og deilig terrasse!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vesterlio 23B 4 750 000 124 062 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
138 / 138 / 150 KVM Eiet tomt, 348 KVM 60210175

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang/hall med speilgarderobe, vaskerom, helfliset bad/wc og 3 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Toalettrom, soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Solrike uteplasser:
Med utgang fra stue er det adkomst til en romslig terrasse med glassrekkverk, der solen kan nytes i fine omgivelser. Det er også en stor markterrasse utenfor huset, med god plass til utemøblement og grill etc.

Parkering:
Tilhørende boligen er det carport med mulighet for elbilladning. Det er også ytterligere parkeringsdekning på tunet utenfor huset.

Lagringsplass:
Det medfølger 2 eksterne uteboder med gode lagringsmuligheter. Den ene sportsboden er isolert og har innlagt strøm.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 69 kvm.:
Gang (25,4m²), vaskerom (4,2m²), bad (5,3m²), soverom (11,6m²), soverom (11m²), soverom(8,5m²).

2. etasje | 69 kvm.:
Stue/kjøkken (56,9m²), soverom (7,4m²), toalett (2,7m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 138 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 138 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 150 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Nyere vertikaldelt tomannsbolig
- Carport med lademulighet
- God parkeringsdekning på gårdsplassen
- 4 gode soverom og lekkert HTH kjøkken
- Helfliset og tiltalende bad samt separat vaskerom
- Deilig terrasse med glassrekkverk og flere solrike uteplasser
- Balansert ventilasjon og rør-i-rør system
- Innlagt fiberkabel via Telenor
- Meget barnevennlige omgivelser
- Nært Søfteland skole og barnehage
- Kort avstand til Joker dagligvare
- Kort kjøretid til Os sentrum og kommende "Lysehorntunnelen"
- Rundt 20 min. kjøretid til Lagunen Storsenter
- Rundt 30 min. kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne lekre tomannsboligen (vertikaldelt), med utmerket beliggenhet i barnevennlige og solrike omgivelser i Vesterlio på Søftland.

Tidløst | Huset stod ferdigstilt i 2017 og har moderne fasiliteter og innholdsrik planløsning. Boligen har blant annet 4 gode soverom, innbydende bad med rør-i-rør system, lekkert HTH kjøkken med tilhørende hvitevarer og flott stue med god plass til spisestuebord og sittegruppe.

Uteplass | Tilknyttet huset er det en deilige terrasse med glassrekkverk, der sol og utsikt kan nytes til fulle i rolige omgivelser. Det er god plass til utemøblement på terrassen. Foruten terrassen er det også en gedigen markterrasse utenfor huset.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til dagligvare, bussforbindelse, Søfteland skole og Nøtteliten barnehag. Alt innenfor en kort radius fra sameiets område. Det er få minutters kjøretid til Os sentrum og den nye Lysehorntunnelen til Bergen, som er planlagt ferdigstilt i 2022. Tunnelen vil bli 9.300 meter lang og er en toløps motorveitunnel med fartsgrense på 100 km/t.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innholdsrik tomannsbolig med god størrelse, lekre kvaliteter, god parkeringsdekning og flott beliggenhet i et barnevennlig område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Huset ligger på toppen av Vesterlio på Søfteland, med gode sol og utsiktsforhold. Det er kort gåavstand til Søfteland skole og Nøtteliten barnehage. Få minutter til Joker dagligvareforretning og nærliggende busstopp. For den turglade er det gode turmuligheter med turløypen rundt Vinddalsvatnet, som et naturlig utgangspunkt. Det er få minutters kjøretid til Os sentrum og den nye Lysehorntunnelen, som planlegges ferdigstilt i 2022. Tunnelen vil få 2 kjørefelt i hver retning med en fartsgrense på 100 km/t. Når tunnelen åpner vil det være mye kortere kjøretid til Nesttun og Lagunen samt Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang/hall
- Gulvvarme på vaskerom
- Gulvvarme på bad
- Vegghengt varmepumpe i stue
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Carport med lademulighet
- Ytterligere parkeringsdekning på tunet utenfor huset

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 348,8 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bjørnafjorden kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Byggemåte bolig:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttak av tresperrer, taket er tekket med papp/folie.

Byggemåte utebod:
Utvendig bod: Areal: 10,4m². Boden er oppført i trekonstruksjoner. Boden er isolert.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 23.06.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bjørnafjorden kommune har utstedt ferdigattest den 13.10.2017. Attesten og bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Tidligere måtte man søke kommunen om lov hvis uteboden ble større enn 15 m². For å gjøre det enklere for folk flest å bygge, ble forskriftene for frittliggende bygg endret. Kravet er at man må holde seg innenfor den maksimalt tillate utnyttelsesgraden på tomten. I tillegg må bygningen(e):

- Være minst 1 meter fra nabogrensen
- Være minst 1 meter fra andre bygninger på tomten
- Ha maks mønehøyde på 4 meter
- Ha maks gesimshøyde på 3 meter - målt fra ferdig planert terreng rundt bygningen
- Kun ha én etasje (et lite lagringsloft er lov)
- Ikke brukes til beboelse eller overnatting, og kan ikke inneholde beboelsesrom som kjøkken, stue, soverom eller våtrom.
- Ikke plasseres over vann- og avløpsledninger

Det er oppført 2 uteboder på tomten til sameiet. Ansvarlig megler har ikke mott informasjon fra kommunen om utnyttelsesgraden på sameiets tomt og har derved ikke fått avklart hvorvidt man er innenfor grensen eller at alle forholdene nevnt overfor er oppfylt. Eiendommen overtas på bakgrunn av denne situasjonen.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/2

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Vesterlio 8/581 består av 2 selveiende boligseksjoner.

Forsikring og vedlikehold:
Hver seksjon tegner selv sin egen boligforsikring og er selv ansvarlig for all vedlikehold av sin egen seksjon.

Felleskostnad:
Sameiet har begrenset organisering og det betales ikke fast felleskostnad til sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 1/2 (tilsvarende 50%).

I henhold til sameiets vedtekter pkt. 5, skal hver seksjon innbetale kr. 1.000,- per år som skal avsettes til vedlikehold av fellesarealer. Denne ordningen har ikke blitt praktisert ifølge selger.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Sameiet praktiserer ikke spesielle regler i forhold til dyrehold. Her følges normalreglene i Eierseksjonsloven.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. For øvrig har sameiet har begrenset organisering. Det foreligger ikke regnskap/budsjett m.m.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 825.010,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2.970.035,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. I henhold til sameiets vedtekter har den enkelte sameier full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Ved eventuell utleie er seksjonseier forpliktet til å gjøre leietaker kjent med vedtektene og eventuelle husordensregler (det foreligger ikke husordensregler per dags dato).

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 825.010,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2.970.035,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. I henhold til sameiets vedtekter har den enkelte sameier full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Ved eventuell utleie er seksjonseier forpliktet til å gjøre leietaker kjent med vedtektene og eventuelle husordensregler (det foreligger ikke husordensregler per dags dato).

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen og laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2017/141358-3/200 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 15.02.2017 
Rettighetshaver: Knr: 4624 Gnr: 8 Bnr: 106  
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Overført fra: 4624-8/581
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring er rekvirert hos Kartverket, men ikke mottatt per dags dato.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til: Bolig

I henhold til gjeldende kommuneplan er arealbruken for eiendommen avsatt til: Bolig

Det foreligger ingen pågående planer innenfor 100 meter fra eiendommen ifølge kommunen.

Planopplysninger fra Bjørnafjorden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen og laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Formidling

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 750 000
Omkostninger 124 062
TOTALT 4 874 060

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF