Breisteinvegen 188A

Solgt

2 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 558 440

P-rom

67 KVM

Antall rom

1 Soverom

Breisteinvegen 188A (Solgt)

Innholdsrik leilighet | Nydelig uteområde | Parkering | Kjøkken fra 2018 | Lave felleskostnader | God planløsning

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Breisteinvegen 188A 2 490 000 68 442 250
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 70 / 76 KVM Eiet tomt, 9550 KVM 60210167

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang (10,6 m²), bad/vaskerom (7,5 m²), soverom (11,7 m²), kontor (4,9 m²), stue (20,9 m²), kjøkken (7,1 m²)

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en romslig terrasse på 12,5 m², i tillegg følger det en egen privat helleterrasse. Det er også en godt opparbeidet hage utenfor leiligheten med diverse beplantning.

Lagringsplass:
Medfølgende leiligheter følger en utebod på 3,9 m², med gode lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 67 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 70 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 76 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Innholdsrik 2-roms selveierleilighet av god størrelse
 • Svært koselig uteområde
 • Terrasse på 12,5 m²
 • Biloppstillingsplass
 • Kort vei til sjøen
 • Romslig stue
 • Lyst og fint kjøkken med kjøkkeninnredning fra 2018
 • Helfliset baderom med baderomsinnredning og badekar fra 2013
 • Lave felleskostnader
 • Fra boligen er det et par minutters kjøring til barnehager, dagligvarebutikk og bensinstasjon
 • Mellom 7 og 10 minutters kjøring til Åsane storsenter, IKEA og Horisont
 • 2 minutters gange til bussholdeplass

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler/ Partner MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne innholdsrike 2-roms selveierleiligheten med koselig uteareal på Breistein.

Planløsning | Boligen har en god og romslig planløsning. Boligen har fått vesentlige oppgraderinger i senere tid, heriblant ny kjøkkeninnredning i 2018, det er lagt nye gulv i 2013 og ny baderomsinnredning i 2013.

Uteområde | Sameiet har et nydelig uteområde med diverse beplantning, her kan en nyte solen, sjøluft og sommeren. Det er i tillegg en romslig terrasse på 12,5 m² tilhørende leiligheten hvor det er utsikt over hagen og nærområdet.

Muligheter | Fra boligen er det et par minutters kjøring til barnehager, dagligvarebutikk og bensinstasjon. Det er i tillegg mellom 7 og 10 minutters kjøring til Åsane storsenter, IKEA og Horisont. Kun 2 minutters gange til bussholdeplass med avganger mot Åsane Terminal.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en 2-roms selveierleilighet med god størrelse, godt opparbeidet uteområde, garasjeplass og gode kvaliteter. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har beliggenhet på Breistein ved Bergen Travpark. Et par minutters kjøring unna ligger lærerhøyskolen, Haukås barneskole og barnehage, dagligvarebutikk og bensinstasjoner. Åsane storsenter, Ikea og Horisont er 7-10 minutters kjøring unna med mange shoppingfasiliteter. Cirka 25 minutters kjøring til Bergen sentrum

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/24

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 9550,2 m² og er opparbeidet med asfaltert biloppstillingsplass, hage med plen og diverse beplantning samt hellelagt uteområdet.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 25.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
 - Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
 - Bad - Membran tettesjikt og sluk:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Breistein 1 består av 10 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Espen-Andrè Woldseth
E-post: Breistein.sameie@hotmail.com

Forsikring:
Sameiet har ikke egen bygningsforsikring og erverver må derfor tegne egen forsikring.

Økonomi
Pr 31.12.20 har sameiet en total felles formue på kr. 55.486,53, -. Det er ingen felles gjeld i sameiet.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 250,- per måned og inkluderer: Brøyting, skadedyr bekjempning, lys på felles område.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 1/24

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt og krever ikke godkjenning fra styret.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning av ny erverver.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, regnskap for 2020 og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 592 539,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 133 140,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet, varmefolie i gangen og stuen, vedovn. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen grunn, mulighet for å sette opp EL-bil lader.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1999/26880-2/106  Bestemmelse om veg  
07.10.1999 
Solidarisk ansvar for drift og vedl.hold av privat
tilkomstvei samt private ledn.
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/26880-3/106  Bestemmelse om veg  
07.10.1999 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:170 Bnr:4  
Boliger oppført på bnr. 4 eller på eiendom fradelt bnr. 4
har gjensidig solidarisk bruksrett og vedl.holdsansvar
til felles tilkomstvei og felles ledn.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 15650000
Plannavn: Åsane. Gnr 170 Bnr 3 Og 4, Breistein
Ikrafttredelsesdato: 31.08.1998
Dekningsgrad: 98,1 %

PlanID: 61390000
Plannavn: Åsane. Gnr 170 Bnr 33, 204 Mfl., Breisteinvegen 222
Ikrafttredelsesdato: 20.05.2014
Dekningsgrad: 1,9 %

PlanID: 50920100
Plannavn: Åsane. Gnr 170, Breistein, Reguleringsendring Industri Til Bolig
Ikrafttredelsesdato: 04.05.1992
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
15650000 - Boliger (59,6 %)
15650000 - Friluftsområde (19,7 %)
15650000 - Felles grøntareal (8,6 %)
15650000 - Felles avkjørsel (5,6 %)
15650000 - Felles gangareal (1,7 %)
61390000 - Annen veggrunn, grøntareal (1,5 %)
15650000 - Fellesområder (1,3 %)
15650000 - Felles lekeareal (0,9 %)
15650000 - Gangvei (0,4 %)
15650000 - Kommunalteknisk virksomhet (0,3 %)
61390000 - Boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse (0,3 %)
61390000 - Kjøreveg (0,2 %)
15650000 - Kjørevei (0,1 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):

61390000 - Frisiktsone (0,3 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (77,8 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (16,6 %)
65270000 - Bruk og vern av sjø, vassdrag Bruk og vern, sjø, vassdrag SJØ (5,6 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (3,6 %)
Landskap:
65270000 - Funksjonell strandsone (21,7 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
50920000 - Åsane. Gnr 170 Bnr 5, Breistein
19270001 - Åsane. Gnr 170 Bnr 4 Mfl., Breistein Boliger - 201824587
19270000 - Åsane. Gnr 170 Bnr 4, 23, Breistein, Boligområde - 200614550
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Oransje D.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 04.11.1999 og 06.12.1999.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Formidling

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 490 000
Omkostninger 68 442
TOTALT 2 558 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF