Vestrepollsvegen 221

Solgt

5 500 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

5 649 940

P-rom

60 KVM

Antall rom

1 Soverom

Vestrepollsvegen 221 (Solgt)

Idyllisk sjøeiendom på Bjorøy | Naust og bryggeanlegg | Skjermet og stor tomt | Kort kjøretid fra sentrum!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vestrepollsvegen 221 5 500 000 149 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
60 / 60 / 69 KVM Eiet tomt, 5574 KVM 60210170

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang, bad/wc og stue med åpen kjøkkenløsning.

Innhold | Loftsetasje:
Soverom og 2 disponible rom.

Terrasse:
Fra stue/kjøkken er det adkomst til en stor terrasse på hele 84,5 kvm., med god plass til utemøblement og grill m.m.

Naust og brygge:
Tilknyttet eiendommen er det et eldre naust samt et tilhørende bryggeanlegg (areal ca. 40 kvm.). Begge befinner seg like ved hytten.

Parkering:
Det er kjørevei fram til hytten, med biloppstillingsplass på egen grunn.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 39 kvm.:
 Entré (4m²), gang (2,1m²), bad (3,9m²), stue og kjøkken (27,5m²).

Loftsetasje | 21 kvm.:
Soverom (14m²), disponibelt rom (3,5m²) og disponibelt rom (3,1m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 60 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 60 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 69 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Nydelig sjøeiendom med egen sjølinje
- Oppgradert og meget koselig hytte
- Naust og tilhørende bryggeanlegg
- Nytt Epoq kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Helfliset og flott bad fra 2020 med rør-i-rør system
- Eiet og stor tomt på hele 5.574 kvm.
- Stor og deilig terrasse med god plass til utemøblement
- Vei helt fram med biloppstillingsplass på egen grunn
- Ca. 25-30 minutters kjøretur fra sentrum
- Nærhet til nydelig turterreng
- Kjort kjøretid til dagligvare
- Rundt 15 minutters kjøretid til Vestkanten Senter

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne oppgraderte og meget sjarmerende fritidseiendommen i Vestrepollsvegen på Bjorøy, rundt 25-30 minutters kjøretid fra Bergen sentrum.

Skjærgårdsidyll | Denne sjøeiendommen på Bjorøy er et aldri så lite skjærgårdsparadis. Hytten er oppgradert med nytt kjøkken og helfliset baderom med rør-i-rør system. Innvendige overflater er malt i en dus og behagelig fargetone. Hytten fremstår som meget sjarmerende og bør oppleves.

Eiendommen | Tomten er pent opparbeidet og består av del av badevik, bryggeanlegg, eldre naust, stor gressplen og terrasse med god størrelse. Her nyter man i fullt monn den flotte beliggenheten ved sjøen i landlige omgivelser. Et lite stykke utenfor storbyen er dette et paradis for dem som verdsetter sjølivets mangfold.

Enkelt | Det er kjørevei helt fram til hytten, med parkering på egen grunn. Hytten ligger vakkert og skjermet til ved sjøen, med kort kjøretid fra Bergen sentrum. Her kan man tilbringe tiden gjennom hele sommerhalvåret og pendle til jobb.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en nydelig fritidseiendom med kort kjøretid fra sentrum. Dette anses som en sjelden mulighet. Velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en solrik og usjenert beliggenhet ved sjøen på Bjorøy. Strandlinje med eldre naust og bryggeanlegg. Stedet anses som et eldorado for barnefamilier og dem som vil nyte livet i naturskjønne og vakre omgivelser gjennom hele sommerhalvåret med sjøen som nærmeste "nabo", samtidig som det er kort kjørevei til Bergen sentrum. Fra eiendommen er det rundt 15 minutters kjøretid til Vestkanten Senter med de fleste fasiliteter/servicetilbud som blant annet legevakt, tannlege, butikker, restauranter, vinmonopol, apotek m.fl. Vannkanten og Iskanten ligger rett ved Vestkanten Senter, som byr på badeland, curling, ishall og bowling m.m.

Om Bjorøy:
Bjorøy er en øy i Øygarden kommune i Vestland fylke. Bjorøy er en bynær øy som har opplevd en kraftig vekst i befolkningen etter at fastlandsforbindelsen kom i 1996. Det går bru fra Bjorøy til naboøyen Tyssøy, som ligger syd for Bjorøy. Bjorøytunnelen forbinder øyen med Bergen. Før tunnelen åpnet var det fergeforbindelse fra Alvøen kai i Bergen til Bjorøyhamn (kilde: Wikipedia).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til eiendommen.

Tomt

Eiet tomt på 5.574 kvm., som i hovedsak består av naturtomt.

Det foreligger skylddelingsforretning, dvs. at tomten er ikke formelt oppmålt av Øygarden kommune. Skylddelingen inneholder anvisning over grensene, men ikke areal vedrørende tomtens størrelse. Det tas følgelig forbehold om arealavvik.

Se vedlagte skylddelingsforretning og basiskart med hyttens plassering på tomten (kilde: Øygarden kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemetode hytte:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av trebjelkelag. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Byggemetode naust (areal 25,1 kvm.):
Naustet er oppført i trekonstruksjoner, taket er utført som saltak. Til taktekking er det benyttet eternitt plater (disse kan inneholde asbest). Kaien på nedsiden har en del skjevheter.

Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1942 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 21.06.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Selger opplyser at badet er oppusset av faglærte personer og utført som vennetjeneste. Dokumentasjon og samsvarserklæring foreligger derved ikke. Det er også observert noe muselort i det gamle kjøkkenskapet. Kjøkkenet er skiftet og selger har inngått årlig avtale med Pelias.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: 

1.1 - Fundament
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig å bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etter oppgraving. AV-ledning av vann fra bygningen.

2.1 - Yttervegger
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på veggkonstruksjonene.

4.1 - Takkonstruksjon
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.

14.1 - Naust
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de ulike konstruksjonene, modernisering må påregnes.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har tilskrevet Skatteetaten for informasjon om eiendommens formuesverdi. Ifølge Skatt Vest foreligger det ikke formuesverdi på eiendommen.

Normalt vil formuesverdien på fritidsbolig utgjøre 30% av markedsverdien (kilde: skatteetaten.no).

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til fritidsformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme i entré
- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Biloppstillingsplass på egen grunn.

Tinglyste erklæringer

1944/1485-2/50 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 08.05.1944 
Rettighetshaver: Knr: 4626 Gnr: 50 Bnr: 129  
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om naustplass

Ovennevnte erklæring sier blant annet at det skal følge med en naustgrunn til bnr. 129 og at denne eiendommen har rett til gangsti og vannrett. Erklæringen/skylddelingen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

1947/907078-1/50 
Elektriske kraftlinjer  
Tinglyst 14.03.1947 

Ansvarlig megler har søkt etter denne erklæringen i Digitalarkivet, men har ikke funnet den.
 
1951/5111-2/50 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 27.07.1951 
Rettighetshaver: Knr: 4626 Gnr: 50 Bnr: 172  

Ovennevnte erklæring er en skylddelingsforretning som er avholdt den 19.05.1951. Erklæringen omfatter en tomt som er utskilt fra eiendommen som selges. Den utskilte tomtens grenselinjer er beskrevet. I tillegg har gnr. 50, bnr. 172 rett til 1 meters bred vei over eiendommen som selges. Erklæringen/skylddelingen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

1962/4855-1/50 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 13.11.1962 
Avløysingsforretning
Gjelder denne registerenheten med flere

Denne erklæringen gjelder en jordskiftesak fra 20.09.1962. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Erklæringen sier blant annet at den 1/4 part av bruksretten bnr. 3 før hadde i fellesplassen i Trettevikja hører i dag til bnr. 112 (eiendommen som selges). Det er gitt et vederlagsstykke som tilhører eiendommene bnr. 24 og bnr. 105. Grensene for vederlagsstykket er beskrevet i erklæringen. Til det utlagte stykket kan man benytte samme gangsti som er utlag til nausttomten vest for fellesplassen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Reguleringsplan:
Planid: 124620040018
Plannavn: 98 RP Trettevika, Nordre Eie, N. Bjorøyna (50-10, 161, 215 m.fl.)
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.06.2004
Reguleringsformål:
- Kjørevi 45 kvm.
- Privat vei 2 kvm.
- Annen veigrunn 7 kvm.
- Annet trafikkområde 39 kvm.
- Frisiktsone 35 kvm.

I henhold til gjeldende kommuneplan ligger eiendommen i et område som er avsatt til:
- LNFR-område (5.575 kvm.)
- Hensyn friluftsliv (596 kvm.)
- Boligbebyggelse, nåværende (92 kvm.)

Alle tiltak innenfor strandsonen og i LNFR-område krever dispensasjon fra Plan- og bygningsloven.

Eiendommen ligger i gul støysone og andre sikringssoner.

Planopplysninger fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannforsyning via felles borehull
- Cinderella forbrenningstoalett og vannklosett med spredning av gråvann til terreng

Ifølge eier er det felles borehull med en tilstøtende hyttenabo (gnr. 50, bnr. 267). Borehullet er 84 meter dypt og skal levere 350 liter per time. Det er kun vann i sommerhalvåret, dvs. det er ikke vann til hytten om vinteren.

Det foreligger ikke dokumentasjon på at spredning av gråvann til terreng er godkjent av Øygarden kommune.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei og vannledning/borehull/vannpumpe. Kostnad til service etc. i forbindelse med vannpumpen fra borehullet, deles forholdsmessig mellom eiendommene som er tilknyttet pumpen.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn. Rød G

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Øygarden kommune opplyser at de ikke finner ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Kommunens arkiv går tilbake til om lag 1967. Dersom bygg er oppført før 1967 har ikke kommunen opplysninger om dette. De opplyser videre at de ikke finner søknader om endringer eller nybygg etter 1967. Selger har ingen opplysninger om hva tidligere eiere eventuelt har søkt om. Eiendommen overtas på bakgrunn av denne situasjonen for kjøpers egen risiko.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 5 500 000
Omkostninger 149 942
TOTALT 5 649 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF