Conrad Mohrs veg 24

Solgt

1 450 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

1 508 140

P-rom

31 KVM

Antall rom

1 Soverom

Conrad Mohrs veg 24 (Solgt)

Koselig 2-roms toppleilighet (aksje) | Populær beliggenhet | Nytt yttertak i 2019 | Gåavstand til Bybanen!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Conrad Mohrs veg 24 1 450 000 14 500 1 839
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Aksje
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
31 / 31 / 36 KVM Fellestomt, 7625 KVM 60210156

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/kjøkken, bad/wc/vaskerom, sovealkove med Velux-vindu og stue.

Ekstern bod:
Like utenfor leiligheten er det en ekstern bod med lagringsmuligheter (gulvareal 5,8 kvm.).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 31 m²:
Entré/kjøkken (8,5m²), bad (3,7m²), sovealkove, stue (15,8m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 31 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 31 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 36 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 2-roms aksjeleilighet
- Hvorfor leie når du kan eie?
- Arealeffektiv planløsning
- Generell modernisering behøves
- Sovealkove (ikke godkjent til soverom)
- Parkettgulv stue lagt i 2015
- Overflatene i leiligheten ble malt i 2015
- Kun kr. 1.839,- i månedlig felleskostnad
- Nytt yttertak og pipehette i 2019
- Nye Velux-vinduer og stuevindu i 2019
- Nymalt fasade i 2019
- Ikke forkjøpsrett i boliglaget
- Ikke 2,5% i dokumentavgift for kjøper
- Populær beliggenhet med gåavstand til Bybanen
- Kort vei til badeplass og flott turterreng
- Gangavstand til gode bussforbindelser
- Få minutters kjøretid til sentrum, Sandsli og Kokstad

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren presenterer denne koselige aksjeleiligheten med ypperlig beliggenhet i Conrad Mohrs veg i krysningen mellom Minde og Storetveit. Her får man en god mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet til en fornuftig pris. Dette må være et godt alternativ til leie.

Moderne | Boligen fremstår som koselig og har en arealeffektiv romløsning med overflater som er fargesatt i lyse nyanser. Enkelte utidsmessigheter med generelle moderniseringsbehov.

Velholdt | Leiligheten er en topp-/endeleilighet i et velholdt murbygg. Yttertaket, pipehette og takvinduene ble skiftet av boliglaget i 2019. Bygget ble nymalt utvendig på samme tid.

Besparelse | Kjøper betaler ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 36.250,-. Det er også lav månedlig felleskostnad og det praktiseres heller ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Fasiliteter | Her får man nærhet til variert turterreng og badeplass ved Gamlehaugen. I tillegg er det gåavstand til Bybanen og gode bussforbindelser samt kort kjøretid til sentrum og Sandsli/Kokstad via Knappetunnelen.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig 2-roms aksjeleilighet med arealeffektiv romløsning og flott beliggenhet i Conrad Mohrs veg. Leiligheten bør seés - velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en fin beliggenhet i et etablert boligområde i Conrad Mohrs veg, i skillet mellom Minde og Storetveit.  Det er nærhet til flotte turområder ved Storetveit og rundt Tveitevannet, samt Langeskogen og "Løvstien". Det er også gode bademuligheter ved Gamlehaugen. Leiligheten ligger i rimelig gåavstand til bybanestoppet på Wergeland . Når pågående Bybane trasé til Fyllingsdalen er ferdigstilt, vil det bli enda kortere avstand til dens stoppested. Ellers er det gode bussforbindelser langs Fjøsangerveien. Sentral beliggenhet med kort kjøretid til sentrum og til Sandsli/Kokstad via Knappetunnelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Fra sentrum kjører man i sydlig retning forbi Danmarksplass og videre over i Fjøsangerveien. Følg veien videre og ta til venstre i rundkjøringen etter Jæger. Følg Kanalveien videre. I påfølgende rundkjøring tar man til høyre. Detter er Conrad Mohrs veg. Følg husnummerering og man finner deretter Conrad Mohrs veg 24 lett tilgjengelig på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 7.625 kvm., som eies av boliglaget. Tomten er opparbeidet med gruslagte veier, plen og diverse beplantninger.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i mur- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss, maling samt partier med trekledning øverst i gavlvegger. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Sovealkoven er ikke medregnet i arealbeskrivelsen som følge av at rommet ikke er måleverdig grunnet skråhimling. Sovealkoven oppfyller heller ikke dagens krav til soverom grunnet størrelse og rømningsvei.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 21.06.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk. Konferer eventuelt megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Bad - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og tettesjikt.

5.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/avløpsrør.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
Nedre Dalen Boligselskap AS (org.nr: 929 150 600), har engasjert Eiendomsforvaltning AS som forretningsfører. 

Boliglaget består av 25 aksjeleiligheter.

Styreleder i laget er John-Erik Armelius.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Tryg Forsikring (polisenr. 5825256). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et negativt resultat pålydende - kr. 49.880,-. Pr. 31.12.2020 hadde laget omløpsmidler tilsvarende kr. 587.793,- (bankinnskudd/kontanter/fordringer). Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel fellesgjeld per 31.12.2020: Kr. 43.638,-
Andel felles formue per 31.12.2020: Kr. 11.742,-

Spesifikasjon av boligselskapets lån:
Handelsbanken
Type lån: Serielån
Rentesats: 2,40% flytende rente
Restgjeld per 31.12.2020: Kr. 2.035.000,-
Andel fellesgjeld per 31.12.2020: Kr. 43.638,-
Forventet nedbetalt: 2039

Det er ikke mulighet til individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.839,- og inkluderer følgende: Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, kabel-tv og bredbånd via NextGenTel (basispakke), bygningsforsikring, administrasjon og løpende vedlikehold.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av boliglagets styre eller lagets generalforsamling. Ifølge forretningsfører er det ikke vedtatt økning av felleskostnaden.

Felles dugnad:
Det er felles dugnad i boliglaget. Hver boenhet skal bidra med 5 arbeidstimer per år. Hver boenhet betaler sammen med de øvrige felleskostnadene kr. 75,- pr. måned i vedlikehold, som ved slutten av året blir tilbakebetalt med kr. 180,- pr. godkjente dugnadstime boenheten har utført.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Sikringsordning:
Selskapet er ikke tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Ved mislighold av felleskostnader kan samtlige aksjonærer måtte dekke manglende felleskostnader, men vil ikke være personlig ansvarlig for gjeld. Se for øvrig punktet om "Legalpant" under.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny aksjonær:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Aksjebrevet transporteres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. OBS! I henhold til vedtektene har styret inntil 30 dager på seg til å godkjenne salget.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt generell informasjon om boliglaget, husordensregler, vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har tilskrevet Skatteetaten for opplysninger om boligens formuesverdi. Svar på vår forespørsel foreligger ikke per dags dato.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i boliglaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Det er kun komfyren på kjøkkenet som medfølger i salget. Komfyren er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annet:
Ifølge selger er den elektriske avtrekksviften på badet defekt og er således ikke i bruk.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg eller fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Gateparkering i henhold til området bestemmelser.

Boliglaget har 6 garasjeplasser. Ved salg av garasje, enten denne selges separat eller sammen med leiligheten har selger informasjonsplikt til aksjonærer i aksjeselskapet. Garasjeeier som ønsker å selge skal utlyse garasjen til salg i selskapet med minimum 14 dagers varsel. Regler for salg/utleie av garasjer følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 13, bnr. 635 i Bergen kommune (boliglagets eiendom):

1950/306176-2/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 13.09.1950 
 
1951/303775-5/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 06.06.1951 
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/302959-1/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 21.04.1955 
Vegvesenets betingelser vedtatt

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke bestilt tinglyste erklæringer av Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 30010000
Plannavn: Årstad/fana. Mindereguleringen
Ikrafttredelsesdato: 13.02.1920
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)
65270000 - Grav-og urnelund Grav- og urnelund GU (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Wergelandsåsen-Storetveitåsen (0,2 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (56,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66380000 - Fana/årstad/fyllingsdalen. Gnr 14, 15 Og 17, E39, Sykkelstamveg, Fjøsanger - Kristianborg, Delstrekning 4 - 201810494
30690000 - Fana. Gnr 13 Bnr 698, Storetveit
30290000 - Fana/årstad. Gnr 13 Bnr 685, Øvre Dalen - 190510673
30220500 - Årstad. Gnr 13 Bnr 1045 Mfl., Storetveitåsen - 200305674
30220400 - Årstad/fana. Gnr 13, Storetveit Hovedgård, Vesentlig Endring - 199509158
3150000 - Årstad. Gnr 15 Bnr 7 Og 107 Og Gnr 17 Bnr 157, Kristianborg (Televerkets Anlegg)

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 13/1090
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.01.2015

Eiendom: 15/365
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 28.10.2014

Eiendom: 15/365
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 30.06.2014

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød G

Engergiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 03.07.1952. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven. Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 1 450 000
Omkostninger 14 500
Fellesgjeld 43 638
TOTALT 1 508 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF