Sundts veg 15F

Solgt

3 280 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 370 440

P-rom

63 KVM

Antall rom

2 Soverom

Sundts veg 15F (Solgt)

Stilsikker toppleilighet | Oppgradert standard | Solrik terrasse | Stue med takhøyde opp til 3.4 meter | Parkeringsplass

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sundts veg 15F 3 280 000 90 442 1 662
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
63 / 68 / 70 KVM Eiet tomt, 2830 KVM 60210154

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, bad/wc, vaskerom, soverom, stue og kjøkken. Lettvegg mellom stue og opprinnelig soverom nr 2 er fjernet (kan enkelt tilbakeføres).

Terrasse:
Fra stuen er det utgang til terrasse på 7.7 m²

Lagringsplass:
Boden ved inngangspartiet er målt til 5.1 m² og utgjør differansen mellom p-rom og bruksareal.

Samlet primærareal (P-rom) = 63 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 68 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 70 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og stilsikker toppleilighet
- Store vindusflater og takhøyde i stue/kjøkken på 3.4 meter
- Solrik terrasse med glassrekkverk og overbygg
- Meget pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Innbydende bad med varmekabler og downlights

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Partner/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende toppleiligheten.

Planløsning |
Leiligheten her en arealeffektiv og god løsning. Store og lyse rom med god takhøyde. Dette er en opprinnelig 3-roms leilighet hvor dagens eier har fått fjernet lettvegg mellom stue og soverom nr 2 (se de to vedlagte planskissene). Dette kan om ønskelig med enkelhet tilbakeføres, eier har bl.a. fortsatt den opprinnelige døren stående.

Leilighetens standard |
Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter og har fått noen oppgraderinger i byggeperioden. Det er stor gang med god plass til gode garderobeløsninger. Innbydende og pent bad med varmekabler og downlightsbelysning i taket med dimme funksjon. Badet har fliselagt gulv og vegger, innfellbare dusjvegger og fin innredning med god skapplass. Separat vaskerom/teknisk rom med fliselagt gulv og innebygget skap- og benkeplass. Hovedsoverom på hele 12 m² med stor Elfa skyvedørsgarderobe. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken i rommet som utgjør 31 m² og har store vindusflater og en takhøyde opp til 3.4 meter. Her er det god plass til både sittegruppe og spisebord. Det er innfelt downlightsbelysning med to separate soner, en ved kjøkken og en ved stuen. Kjøkkenet har stilsikker innredning med integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er godt med skap- og benkeplass og kjøkkenøy som skiller innredning fra aktuell plass for spisebord. Leiligheten har generelt god plass til garderobeløsninger. I tillegg er det lagringsplass i bod som er strategisk plassert ved leilighetens inngangsparti. Arealet for boden er 5 m² men her er det ekstra god takhøyde som gir potensial for rikelig med lagring ved riktig bruk av hylleløsninger.

Gulvene i leiligheten er lagt med lys og lekker parkett. Vegger er malt i moderne og varme farger.

Tekniske installasjoner |
Toshiba varmepumpe som gir god oppvarming til stue og kjøkken. Denne varmepumpen kan også brukes til kjøling på varme sommerdager. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som gir et godt inneklima i leiligheten, aggregat for denne løsningen er plassert på vaskerommet. På vaskerommet er også sikringsskapet og den 200 liters varmtvannsberederen plassert. Det er rør i rør system og fordelerskapet er plassert på badet.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Dette er etter vår vurdering en av de best beliggende leiligheten i dette boligfeltet. Leiligheten ligger i toppetasjen med gode lysforhold. Altanen er solvendt og vender ut mot grøntareal og det er begrenset innsyn til leiligheten og altanen.

Eiendommen er beliggende i et attraktivt boligområdet med nærhet til skoler, barnehage, stor idrettsplass og fine turmuligheter som bl.a. Ramstadmarken, den gamle jernbanetrasen "linjen" mellom Midtun og Hop, Troldhaugen og Skjoldabukten med fin badestrand. Det er gangavstand til Nesttun sentrum, bybanestopp og busstopp. Nesttun sentrum har en rekke butikker, vinmonopol, fiskehandler samt restauranter og cafeer. Det er også enkel tilkomst til sykkelvei og gangsti med retning både til Flesland og Bergen sentrum. Det er også bare få minutters kjøretid til byens største handlesenter, Lagunen.

Det vises ellers til vedlagt nabolagsprofil med mer detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand fra eiendommen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 65/720

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 04.06.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor alle de aktuelle punktene har oppnådd TG1.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet består av 12 selveiende boligseksjoner med tilhørende fellesareal.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Line Riple Smørdal
E-post: leneriple@hotmail.com

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i If Skadeforsikring (avtalenummer: SP0001235323). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet har regnskapsført i 2019 et positivt resultat på pålydende kr. 18.625,-

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 662,- per måned og inkluderer: Grunnpakke for kabel-tv og bredbånd (Alt i box), strøm til fellesareal, bygningsforsikring, avsetting til vedlikehold og forretningsførsel.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 6 utgjør: 65/720

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er tillat med dyrehold i sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det skal meldes til styret ved nye beboere.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, svarbrev fra forretningsfører, innkalling til ordinært årsmøte 2020 med regnskap fra 2019 og protokoll ordinært årsmøte for 2020. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte megler for oversendelse av dokumenter.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 789 449,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 842 449,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."


 

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Frittstående hyller i bod og skoskap på vaskerom medfølger ikke i handelen. 

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i baderomsgulvet og montert varmepumpe i stuen. Leiligheten har installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering

Biloppstillingsplass på sameiets felles tomt like ved boligen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 17560000
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 710 Mfl., Nesttun, Kloppedalshagen
Ikrafttredelsesdato: 20.02.2012
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 17640000
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 11, Sundts Veg
Ikrafttredelsesdato: 25.06.2007
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
17560000 - Uteoppholdsareal (34,3 %)
17560000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (24,1 %)
17560000 - Naturområde - grønnstruktur (19,7 %)
17560000 - Veg (9,6 %)
17560000 - Parkeringsplasser (5,2 %)
17560000 - Vegetasjonsskjerm (4,9 %)
17560000 - Lekeplass (2,1 %)
17640000 - Gangvei (0,1 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (75,4 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (24,6 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (52,2 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (1,1 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15700000 - Boligområder (68,8 %)
15700000 - LNF-område (31,2 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (68,8 %)
NaN - Annen restriksjon (45,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66540000 - Fana. Gnr 42 Bnr 23, Sundtsvei Terrasse - 201910949
62880000 - Fana. Gnr 41 Bnr 1255 Mfl., E39 Sykkelstamveg, Delstrekning 3, Nesttun - Fjøsanger - 201218382
5120300 - Fana. Søndre Innfartsåre, Tilførselsvei Hop - Midtun - 199613936
5120300 - Fana. Søndre Innfartsåre, Tilførselsvei Hop - Midtun - 199613936
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne leiligheten.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 07.06.2016. Ferdigattesten følger som vedlegg i salgsoppgaven.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 280 000
Omkostninger 90 442
TOTALT 3 370 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF