Vassvikvegen 106

Solgt

3 150 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

3 238 690

P-rom

43 KVM

Antall rom

2 Soverom

Vassvikvegen 106 (Solgt)

Praktfull fritidseiendom med tilhørende naustetomt | Enkel tilkomst | Usjenert | Meget solrikt | Slående vakker utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vassvikvegen 106 3 150 000 88 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
43 / 43 / 47 KVM Eiet tomt, 1040 KVM 60210145

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1.etasje:
Gang (5,6 m²), toalettrom (2,1 m²), soverom (6,5 m²), soverom (4,5 m²), stue og kjøkken (23,6 m²). 

Rommet i kjelleretasjen har et areal på 8.8 m² som ikke er medtatt i det oppgitte areal på grunn av takhøyden i rommet.

Uteplass:
Det er terrasse rundt deler av hytten som har et areal på ca 60 m². Terrassearealet på gavlesiden av hytten har overbygg.

Samlet primærareal (P-rom) = 43 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 43 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 47 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Enkel tilkomst til hytten
- 2-3 min. å gå til naustetomt
- Hyttetomten utgjør ca 988 m²
- Naustetomten utgjør ca 52 m²
- Praktfull utsikt fra hytte, terrasse og hagen
- Meget gode solforhold
- Usjenert uteareal
- Lettstelt hage og terrasse på ca 60 m²
- Maritimt miljø og nydelig skjærgård
- Under 40. min. kjøretid fra Bergen sentrum
- Ny vei til Os er trolig ferdig i løpet av 2022

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne praktfulle fritidseiendommen ved attraktive Lysefjorden.

Omgivelser |
Det er kjørbar vei tett opp mot tomtegrensen hvor eier av veirett. Her er det også planert areal til bilplass. Hytten ligger i idylliske omgivelser med en slående vakker utsikt. Her kan eier nyte solen for morgen til sent på kveld i usjenerte omgivelser. Det er opparbeidet sti fra hytten og ned til naustetomten som medfølger. Herfra kommer du deg enkelt ut til den fine skjærgården hvor du har den beste form for rekreasjon med vannsport, fiske, bading eller legge til ved en av de mange holmene. Like ved naustetomten er det også tilgang til et areal med plen og enkel tilkomst til sjøen for store og små. Fra hytten er det også tilkomst til en rekke turmuligheter. Du kan bl.a. ta deg opp til toppen av Lyshornet (404 m.o.h.) eller Fanafjellet, Ulvenfjellet eller det fine skogområdet i umiddelbar nærhet til hytten. Det er også å anbefale å benytte nærheten til Ole Bull`s tidligere hjemsted, Lysøen, som har store området med stier i vakre omgivelser. Med båt er det bare få minutter til butikken ved Buena kai (også søndagsåpen sommermånedene) og den populære kafeen - Ole B.

Hytten |
Koselig hytte med effektiv arealbruk. Stuen har store vindusflater som gjør den vakre utsikten lett tilgjengelig, selv fra sofakronen. Det er utgang til terrassen både fra stuen og ett av soverommene. Fra stuen er det stor skyvedør. Det er god plass til sittegruppe i stuen samt plass til spisebord ved overgang mellom stue og kjøkken. Peisovnen i stuen gir fin stemning til rommet og god oppvarming til hytten når den har vært i bruk høst og tidlig vinter. Moderne og fin kjøkkeninnredning som har integrert stekeovn og steketopp. Ny armatur på vask.  To soverom - hovedsoverom med utgang til terrasse, sjøutsikt og tv-uttak + USB lader. Barnerommet har plassbygget senger, garderobeløsning og installert nyere vindu. Toalettrom med nytt laminatgulv, nye varmekabler, ny himling i taket og ny innredning samt nytt forbrenningstoalett. Det er dusjløsning i kjelerom hvor også varmtvannsberederen er plassert.

Utesone |
Terrasse på hele 60 m² som er nybeiset. Byggmester har nylig kontrollert rekkverk på terrassen for å se at det tilfredsstille krav til høyde og sikkerhet, Det er i den forbindelse nylig lagt inn fem nye glassfelt i deler av rekkverket. Arealet på kortsiden av hytten har overbygg som gjør denne delen av terrassen brukervennlig på varme men regnfulle dager. Her er det også montert varmelampe og løsning hvor du kan trekke ut levegger. Det er også en praktisk plass for plassering av hagemøbler. Det er bred trappesats ned til plenen som er inngjerdet med grønn og tett hekk. Det ble lagt ny plen og drenert hageareal i 2018. Deler av tomten er bestående av naturtomt med bl.a. blåbærlyng. Det er opparbeidet ny sti fra hytten til naustetomten.

Naustetomt |
Se vedlagt svar fra Os kommune vedrørende oppføring av naust på den medfølgende naustetomten like nedenfor hytten. Det medfølger også vedlagte tegninger. Nausteparsellen er opparbeidet med kai, støpt dekke og støpt trappesats til sjøen. Hyttetomten og naustetomten har samme matrikkel (gnr 22, bnr. 81). Kontakt megler dersom du har spørsmål i denne anledning.

Teknisk |
Det er installert sikringsskap med automatsikringer som er plassert i gangen (antatt fra 2007). Vann fra borehull som deles med to andre nabotomter. Varmvannsbereder fra 2008 er plassert i kjellerrommet. Montert nytt forbrenningstoalett. Utvendig vann- og el. uttak.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen har en praktfull beliggenhet. Her er alt lagt til rette for den beste form for rekreasjon. Hytten ligger i idylliske omgivelser. Enkel tilkomst og parkering like ved eiendommen. Sol fra morgen til sent på kveld som kan nytes på den usjenerte terrassen eller hage. Fra hytten og terrassen er det en slående vakker utsikt. Det er bare få minutter å gå ned til sjøen hvor det medfølger naustetomt og hvor det er friareal med gode bademuligheter for store og små. Her kan du velge å ta del i et maritimt og hyggelig hyttemiljø eller trekke deg tilbake på din egne eiendom i skjermede omgivelser. Det er fint turterreng i umiddelbar nærhet. Sjøveien er det bare få minutter til butikk og kafé. Det er i underkant av 40 minutter å kjøre fra Bergen sentrum hvor du bl.a. passerer handlesenter hvor du kan gjennomføre innkjøp på vei til hytten. Den nye veien til Os er planlagt ferdigstilt i løpet av 2022, dette vil redusere reisetiden betydelig. Det antas at stikkvei til Drange også vil bli ferdigstilt innen kort tid. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Følg Fanavegen forbi Fanakirke og over Fanafjellet. Innerst i Lysefjorden tar du til høyre inn på Søvikvegen. Følg deretter skiltingen mot Drange og videre avkjørselen til høyre, inn på Vassvikvegen som ligger ca. 350 meter etter avkjørselen til Drange Marina. Følg Vassvikvegen frem til du ser parkeringsplassen til Vassvikvegen 106 markert langs veien. Her fra spaserer du på gangstien til du ser hytten, ca 100 meter fra parkeringen. Det er like i underkant av 3 mil å kjøre fra Bergen sentrum. Fra Osøyro kjører du mot Lysefjorden via Ola Bulls veg. Deretter følger du skiltingen mot Drange og bruker samme anvisninger som ovenfor.

Tomt

Tomten er på 1 040 m² og er opparbeidet med terrasseplatting rundt deler av hytten. Arealet er samlet for hyttetomten og naustetomten. Det er nylig opparbeidet plen som er omkranset av hekk som skjermer hagearealet. Det øvrige arealet er i hovedsak bestående av naturtomt. Dagens eier har opparbeidet stien mellom hytten og naustetomten. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong, deler er åpen mot grunn.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Utvendige flater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.
- Takkonstruksjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 71 850,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut etter normaltbestemmler til dette formålet.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Årlige kostnader:
Det betaler ca kr 1.200,- i renovasjon, ca kr 1.000,- for fellesutgifter til vann (her står det pt. ca kr 20.000,- på felles konto) og ca kr 2.800,- for vedlikehold av felles privat vei, fordelt på tre forskjellige veilag.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Nylagt varmekabler på toalettrommet. Det er installert vedovn i stuen.

Dersom det er rom i hytten som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder.

Parkering

Biloppstillingsplass ved felles privat vei like ved eiendommen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Registrering av grunn:1965/5024-1/50 - 29.07.1965.  Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4624 Gnr:22 Bnr:5.
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i område som kommer innunder kommuneplan der arealbruken er fastsatt til  fritidsbebyggelse. Ifølge de overordnede planene er arealbruken for både hytteparsellen og nausteparsellen fastsatt til fritidsbolig på kommuneplanen. I reguleringsplan er eiendommen regulert til: Uthus/naust/badehus, fritidsbebyggelse. Det er ikke kjente offentlige eller private planer i området av betydning for boligen.

Se også vedlagt svar fra Bjørnafjorden kommune. 
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Dene boligen har fått energimerke Oransje G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på hytten.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 150 000
Omkostninger 88 692
TOTALT 3 238 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF