Saksarlia 4

Solgt

2 150 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 230 410

P-rom

58 KVM

Antall rom

1 Soverom

Saksarlia 4 (Solgt)

Stor og solrik altan | Heis | Gode parkeringsforhold | Stort soverom + kontor | Modernisert i 2011

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Saksarlia 4 2 150 000 62 612 2 846
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
58 / 58 / 64 KVM Fellestomt, 9749 KVM 60210150

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré (2,1 m²), gang (5,7 m²), bad/vaskerom (6,9 m²), soverom (12,4 m²), stue og kjøkken (26 m²).

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til stor altan på hele 15 m² med overbygg.

Lagringsplass:
I byggets underetasje/gateplan er det en medfølgende ekstern bod med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 58 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 58 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 64 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Stor og solrik altan
- Usjenert og utsikt mot grøntareal
- Heis
- Stort soverom + kontor
- Modernisert i 2010/11
- Grunnpakke for kabel-tv/bredbånd inngår i fellesutgifter
- Bygget har betongskille mellom etasjene.

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne flotte 2-roms selveierleiligheten.

Leiligheten |
Dette er en moderne og innbydende leilighet som ble omfattende oppusset i 2011. Gulv i oppholdsrom er lagt med eikeparkett og vegger er malt i lyse farger. Inngangsparti med speilskyvedørsgarderobe. Baderommet har fliselagt gulv med varmekabler. Baderommet har fin innredning med god skapplass, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Kjøkkenet har stilsikker innredning med fronter i hvit høyglans. Her er det rikelig med skap- og benkeplass samt integrert steketopp og stekeovn fra Siemens. Det er god plass til spisebord ved arealet mellom stue og kjøkken. Stuen er lys og luftig med god plass til stor sittegruppe. Stue og kjøkken har et samlet areal på ca 26 m². Fra stuen er det utgang til usjenert og solrik altan på hele 15 m² med overbygg. Leiligheten har soverom på hele 12.5 m² og ekstra rom på like i underkant av 4 m² som har vært brukt som kontor/gjesterom.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad dekker grunnpakke for kabel-tv/bredbånd (Canal Digital), innleid vaktmestertjeneste, gartner, vakthold, snøbrøyting av tilkomst til bygget og parkeringsplass, dugnad (ingen dugnadsplikt), bygningsforsikring, strøm til fellesareal, avsetting for vedlikehold av fellesareal, forretningsførsel og betjening av sameiets felleslån.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport.

Velkommen |
Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveiende leilighet med moderne overflater og sentral beliggenhet på Sandsli. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med trappefri tilkomst via heis. Solrikt og usjenert altan. Stue og soveromsvindu vender mot skjermet areal på baksiden av bygget. Inngangspartiet har utsikt mot bl.a. deler av byfjellene. Det er enkel tilkomst til bygget.

Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet på Sandsli, tilbaketrukket fra hovedveien og med turmuligheter i nærområdet. Det er få minutters gange til bussholdeplass. Med ekspressbussen tar det ca 22-23 min. til Bergen sentrum. Det er bare 12-13 minutter å gå til bybanestoppet ved Sandslivegen. Fanatorget med bl.a. dagligvarebutikk, treningssenter, apotek, pizzeria og flere servicetilbud er også innen gangavstand. Det er i tillegg kort avstand til en rekkes store arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad. Fra bygget er det få minutter å kjøre til byens største handlesenter - Lagunen og tilsvarende kort avstand i motsatt retning til Flesland. Det er tilgang til to idrettshaller på Sandsli - en ved Skranevatnet skole og Ytrebygda Kulturhus. Det er også kort avstand til barnehage og skole.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 150/10000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Bygningen ligger i forholdsvis flatt terreng med tomt på 9 749 m². Asfalterte arealer ved innkjørsel bak bygningen. Arealene mot sørvest består av plen og kupert naturtomt.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med platekledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med takpapp/Sanarfil eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 23.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Bad - Overflater:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

Sameie

Lerkehaugen Sameie er bestående av 61 boligseksjoner med tilhørende fellesareal og en garasjeseksjon.
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring ASA  (avtalenummer: 86532870). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Forretningsfører:
BOB BBL.

Styreleder:
Jane Birgitte Pettersen - Mob. 911 91 749 - lerkehaugen@live.no

Revisor:
KPMG AS

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.846, - pr måned og inkluderer: Grunnpakke for kabel-tv/bredbånd, innleid vaktmestertjeneste, vakthold, snøbrøyting av tilkomst til bygget , dugnad (ingen dugnadsplikt), bygningsforsikring, strøm til fellesareal, avsetting for vedlikehold av fellesareal, forretningsførsel og betjening av sameiets felles lån.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Leiligheten har kr 17.798,-  i andel av sameiets felleslån pr. 25.06.2021.

Økonomi:
Resultatregnskapet for 2019 ble oppgjort med et positivt resultat på kr 745.206,-

Informasjon om sameiets felleslån:
Lånenummer: 12130450839, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.03.2021: 3.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 11.03.2021: 1 083 350
Andel av saldo: 17 798
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2024 )
flytende rente

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd

Styregodkjenning:
Erverver av seksjon og leietaker av bruksenhet må meldes til styret for godkjennelse. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Det er kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører med bl.a. regnskap/budsjett

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 593 033,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 134 920,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i leiligheten og av den grunn har begrenset kjennskap til boligens tilstand. Det oppfordres til å undersøke boligen grundig.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Bildet som er brukt av kontoret er fra en annen leilighet i samme bygg, men helt tilsvarende samme størrelse på rommet, vinduet og lik stil på overflater.

Etter at leiligheten er solgt har Z Megleren fullmakt til å annonsere salget som et ledd i egen markedsføring.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming med diverse panelovner. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass på fellestomt like ved bygget.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1990/21068-4/106  Kjøpekontrakt  
12.07.1990 
Bestem. om ledninger, veger, gjensidige retter/plikter,
benyttelsen, opparb. av ubebygget areal, gjerdehold,m,v,
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 657530
Plannavn: 31 YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 2 DELFELT 7, LERKHAUGEN
Status: 3 -Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 04.02.1988
Saksnr.: 190002231
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 6575600
Plantype: 31 YTREBYGDA. LEITESHAUGEN/FUREHAUGEN/BJØRKHAUGEN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 07.06.1990
Saksnr.: 190002231
Dekningsgrad: 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 6570005
Plantype: 31
Plannavn:  YTREBYGDA. GNR 38 BNR 286, SØVIK, ENDRET GRENSE
Saksnr.: 190070118
Ikrafttrådt:  08.01.1991

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen:
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 100,0 %
I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til: Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Til denne salgsoppgaven foreligger det energiattest som i oktober 2020 ble gjennomført for en tilsvarende lik leilighet i det samme bygget.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 16.05.1990.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 150 000
Omkostninger 62 612
Fellesgjeld 17 798
TOTALT 2 230 410

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF