Lerkeveien 13

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 879 410

P-rom

64 KVM

Antall rom

2 Soverom

Lerkeveien 13 (Solgt)

Tidløs 3-roms | Nydelig utsikt | Vestvendt balkong | God planløsning | Vedovn | Ingen dok.avgift!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Lerkeveien 13 2 690 000 12 776 5 100
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
64 / 65 / 71 KVM Festet fellestomt, 4801 KVM 60210141

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje
Gang (5,3 m²), bad/vaskerom (3,8 m²), soverom (8,1 m²), soverom (10,6 m²), stue (22,6 m²) og kjøkken (10,8 m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig altan på 7,4 m².

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølger det to boder på henholdsvis 3,2 m² og 4,6 m², i tillegg er det en bod i loftsetasjen med gulvareal på 10,8 m² med gode lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 64 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 65 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 71 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Koselig 3-roms andelsleilighet
 • Balkong med nydelig utsikt
 • Romslig stue
 • Rentbrennende vedovn
 • Lyst kjøkken med god benke- og skapplass
 • Helfliset baderom med varmekabler
 • Opplegg til vaskemaskin
 • Rør-i-rør system
 • Alle vinduer ble skiftet ut i 2017
 • Godt opparbeidet borettslag med god økonomi
 • Kort vei til dagligvarebutikk
 • Svært gode turmuligheter

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler/Partner MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 3-roms andelsleiligheten med beliggenhet i Lerkeveien borettslag.

Tidløst | Leiligheten er malt i tidløse farger, og har mange gode kvaliteter. Med en romslig stue, moderne kjøkken, 2 soverom, helfliset baderom og ekstern bod, har denne leiligheten alt du trenger.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en koselig balkong. Her kan en sitte og nyte en fantastisk utsikt, med noe godt i glasset. Et perfekt avbrekk fra en travel hverdag.

Kommunikasjon | Et lite stykke fra boligen ligger Landåstorget med blant annet en søndagsåpen butikk. Det er i tillegg flere skoler og barnehager i nærheten, samt 3 minutters gange til bussholdeplass med gode bussforbindelser. Det er forøvrig svært gode turmuligheter i området.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 67.250 ,-

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |Totalt sett en innholdsrik 3-roms andelsleilighet med en koselig balkong og nydelig utsikt, kort vei til landåstorget og gode bussforbindelser.

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

I nabolaget finner du flotte grønt- og friluftsområder både ved Lægdene og ved Brann Stadion. Flotte turområder i Christieparken og rundt Tveitevannet. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana og Nattlandsfjellet hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner og noen minutters gange unna ligger dagligvarebutikker. Et lite stykke unna ligger også Landåstorget, med blant annet langåpen og søndagsåpen butikk, bibliotek, blomsterbutikk og Pizzarestaurant for å nevne noe. Ved Sletten senter finnes et bredere utvalg av butikker, supermarked, legesenter og Vinmonopol. I nærheten ligger store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Odontologen og Haraldsplass. Flere skoler og barnehager i nærområdet. Gode bussforbindelser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 4 801,4 m² og er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med interne veier, grøntområder, bed og diverse beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 -(TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på membran.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Lerkeveien borettslag (Orgnr: 953031329) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører.

Styreleder i laget er Nils Ottar Rosvold
E-post: n-ott-r@online.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i  Tryg Forsikring (polisenr.: 3594963)
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 694.347.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 95247162292, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.05.2021: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 20.05.2021: 6 358 821
Andel av saldo: 176 634
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 (siste termin 30.09.2035 )

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5 100,-
Felleskostnaden fordeles på følgende måte: Kabel-Tv, internett, vedlikehold, kommunale avgifter/eiendomsskatt, driftskostnader, felles forsikring, trappevask, renter lån og avdrag lån.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Forkjøpsretten er utlyst i forkant. Ta kontakt med megler for info.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene. Husordensregler foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 688 164,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 477 389,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, vedovn i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Parkeringsplass blir tildelt etter annsinitet.

Tinglyste erklæringer

1956/4599-3/106  Bestemmelse om bebyggelse  
25.05.1956 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.

1956/4599-4/106  Festekontrakt - vilkår  
25.05.1956 
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,517
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR KOMMUNEN
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG

1958/1479-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
07.02.1958 
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Bestemmelse om felles vegg
Med flere bestemmelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10610000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Østlige Del, Kolstien/strimmelen
Ikrafttredelsesdato: 23.06.1952
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Landås (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (100,0 %)
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (28,6 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (0,3 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Område unntatt fra rettsvirkning (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11890000 - Årstad. Landåsveien 24 Og 38X, Tomt For Syke- Og Aldershjem
11370000 - Årstad. Kanonhaugen, Utvidelse
10610400 - Årstad. Gnr 161 Bnr 787, Bergensdalens Østlige Del, Landåsveien 52-68 - 190030121

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 161/368
Bygningstype: Underbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.05.2016

Eiendom: 161/790
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.11.2015

Eiendom: 161/940
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 20.04.2021

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Oransje G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 05.03.1998.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 12 776
Fellesgjeld 176 633
TOTALT 2 879 410

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF