Strangehagen 20

Solgt

2 590 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 674 940

P-rom

28 KVM

Antall rom

1 Soverom

Strangehagen 20 (Solgt)

Nydelig leilighet | Masse lys | Utsikt | Praktfull bygård | Parker | Badeplasser | Få min. fra Torgalm. | Godt naboskap

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Strangehagen 20 2 590 000 84 942 1 503
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
28 / 28 / 31 KVM Eiet tomt, 369 KVM 60210151

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré/gang (2,3 m²), bad (4,6 m²), soverom (5,3 m²) og stue/kjøkken (15,1 m²).

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 4,6 m² med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 28 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 28 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 31 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Superkoselig 2-roms selveierleilighet
- Et av byens koseligste områder
- Parker og badeplasser få minutter unna
- "På landet" midt i byen
- Perfekt for utleie
- Attraktiv beliggenhet med kort vei til alt
- Perfekt for førstegangskjøpere, studenter og pendlere
- Oppusset og moderne
- Gjennomgående fine brukskvaliteter
- Nyere kjøkken, bad og rør-i-rør system
- El.anlegg med automatsikringer fra 2006/2007
- Svært sentral beliggenhet på Klosteret
- Høy trivselsfaktor og god stemning i nabolaget

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Strangehagen/Klosteret sentralt på Nordnes. Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og det er adkomst via fine, velholdte fellesarealer.

Planløsning | Boligen har en god og effektiv planløsning og ble pusset opp/renovert i 2006/2007. Store deler av leiligheten er malt i lyse farger i 2021.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Her kan man flytte rett inn uten å foreta noen nødvendige oppgraderinger.

Utsikt | Det er meget fin utsikt, spesielt fra kjøkkenvinduet hvor en ser mot sentrum og byfjellene. Å bo i 4.etasje gir lys, luft og fine kontakt med de fine trærene som utenfor vinduene.

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget attraktiv 2-roms selveierleilighet med helt super beliggenhet sentralt på Nordnes - verdens vakreste halvøy. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten og området har en høy "sjarm-faktor". Her er det smitt & smau, brosteinsbelagte gater, parker og tun kun få meter unna.

 Å bo på Nordnes er en livsstil. Området rundt Klosteret er på mange måter Nordnes sentrum. Her er Baker Brun, Spisekroken og du finner gallerier, kaffebarer og uteservering i umiddelbar nærhet. I tillegg er det italienske restaurater i Gågaten og restaurant på Verftet "rett rundt hjørnet".

Det er en rekke fordeler ved å bo på Nordnes, som for eksempel nærhet til nydelige parkområder med badeplasser inkl. utendørs basseng, minifestivaler, fotballbane, idrettshall med aktivitetstilbud, egen skole, eget buekorps, eget idrettslag og egen lokalavis. Nordnes er kort fortalt et svært attraktivt sted å bo, med masse historie i gatene og en herlig atmosfære året rundt. Men det beste av alt er at dette er et tilbaketrukket strøk, men likevel bare få minutter unna alle byens fasiliteter og tilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 33/906

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Enkel adkomst til Strangehagen via Klosteret.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 369 m² og er felles sameiet. Tomten består hovedsakelig av eiendommens bygningsmasse.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Det er flere riss og malingsflass i murfasader. Det er vedtatt at murfasader skal oppusses. Oppussingsarbeid skal lånefinansieres.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Ny taktekking i ca 2006/2007. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 07.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

- Veggkonstruksjon og utvendige fasader
- Etasjeskillere
- Bad

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Strangehagen 20-22 består av 15 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer: SP0002645102). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet hadde i 2020 et regnskapsført resultat på negativ kr. 214.748 .- og en positiv egenkapital på kr. 378.743,-

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 1.503,- pr. måned og inkluderer andel felles bygningsforsikring, vedlikeholdsfond og driftskostnader.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Fremtidig vedlikehold
Sameiet Strangehagen 20-22 har en vedlikeholdsplan for bygget i samarbeid med BOB og Bevar HMS. Vedlikeholdsplanen er basert på en rapport som sameiet har innhentet i 2020. Det vil bli gjennomført vedlikehold på bygget i de kommende årene som rapporten anbefaler. Arbeidet skal utføres på en profesjonell og sikker måte i samarbeid med nevnte aktører. Sameiets rapport over anbefalt vedlikehold neste 10 år kan oversendes på forespørsel.

Fellesgjeld
Sameiet har pr. 11 juni 2021 ingen fellesgjeld. Sameiet opplyser at det er vedtatt at sameiet kan ta opp et lån på opp til kr 3.557.082,- til utvendig vedlikehold av bygget i forbindelse med en 10 års vedlikeholdsplan. Styret har budsjettert med å starte med å låne kr. 2.500.000,- noe som vi vil gi aktuell leilighet en andel fellesgjeld på ca. kr. 91.000,- Dersom sameiet benytter seg av hele "lånerammen" vil aktuell leilighet får en andel fellesgjeld på ca. kr. 129.000,-  I forbindelse med opplåning vil det ikke medføre en stor husleieøkning, men kjøper på påregne en liten økning. (Estimert  til kr. 100 til kr. 200,- ved et felleslån på 2.500.000,-)

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt i sameiet, dersom det ikke er til sjenanse for andre andelshavere.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, svarbrev fra forretningsfører, innkalling til ordinært årsmøte 2021 inkl. regnskap og protokoll ordinært årsmøte 2021.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 493 122,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 775 239,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Oppvarming

Varmekabler på bad (fra 2006/2007).
En vegghengt panelovn.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7340000
Plannavn: Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 28.06.1993
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Boliger (100,0 %)
7340000 - Kjørevei (0,1 %)
0 - Gangvei (0,1 %)
0 - Gatetun (0,1 %)
0 - Annet friomra°de (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Bevaringsområder (100,0 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4060001
Plannavn: Bergenhus. Klokkersmauet, Ytre Markeveien 190001839
Ikrafttredelsesdato: 17.07.1984

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70430000 - Bergenhus, Gnr 165 Bnr 637 Strangehagen Boliger - 202015673
64310000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 574 Mfl., Nøstegaten - 201401768
63850000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 555 Mfl., Dikkedokken - 201333746
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10090000 - Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
9020001 - Bergenhus. Verftsgaten, Forlengelse, Mindre Vesentlig Endring - 199716050
4060000 - Bergenhus. Strøket Holbergsallmenningen - Nykirkeallmenningen, Ytre Markeveigrenden
4000000 - Bergenhus. Strøket Nykirkeallmenningen - Tollbodallmenningen

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/619
Bygningstype: Påbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 19.12.2019

Eiendom: 165/634
Bygningstype: Underbygg Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.08.2019

Eiendom: 165/646
Bygningstype: Påbygg Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 10.12.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 16.06.2009 (Fasadeendring)

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 590 000
Omkostninger 84 942
TOTALT 2 674 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF