Moldbakken 19

Solgt

12 500 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

12 787 400

P-rom

318 KVM

Antall rom

9 Soverom

Moldbakken 19 (Solgt)

Stilfull flermannsbolig | Toppleilighet på 131 m² + kr 40.000,- i mnd. inntekt | Garasje | Solrikt og praktfull utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Moldbakken 19 12 500 000 287 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
318 / 325 / 358 KVM Eiet tomt, 454 KVM 60210139

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Gang (4 m²), bad (4,1 m²), fire soverom (hhv. 8,5 m² - 8,9 m² - 9,2 m² - 9,5 m² ) samt stue og kjøkken (39,8 m²).

Innhold | 1.etasje:
Entré (3,5 m²), gang (10 m²), bad (3,6 m²), fire soverom (hhv. 9 m² - 10.6 m² - 16,1 m² - 17 m²), stue (24,4 m²) og kjøkken (6,1 m²).

Innhold | 2.etasje:
Entré (6,8 m²), gang (4,8 m²), bad (7,2 m²), vaskerom (2,8 m²), soverom (17 m²), stue (36,3 m²) og kjøkken (21,3 m²).

Innhold | 3. etasje:
Loftstue (13,5 m²), kontor/gjesterom (4,5 m²) og kontor/gjesterom (5,9 m²).

Terrasser |
Det er store terrasser tilhørende hver av husets etajser. Terrasse til underetasje er 22 m², terrassen til 1. etasej er 21 m² og terrassen til 2. etasje er 40.1 m². 2. etasje har også altan på 4.2 m². Det er i tillegg store hellelagte areal og opparbeidet plen på tomten.

Garasje |
Garasjen har et areal på 30 m² bruksareal.

Samlet primærareal (P-rom) = 318 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 325 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 358 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker toppleilighet på 131 m² bruksareal
- Garasje på 30 m² + planert areal for parkering på egen tomt
- 1 etasje som er 106 m² leies ut for kr 20.000,- pr mnd.
- Underetasjen som er 88 m² leies ut for kr 20.000,- pr mnd.
- Huset er omfattende oppgradert i løpet av de siste 18-19 år

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne praktfulle boligen sentralt beliggende i Ytre Sandviken.

Moldbakken 19 |
Dette er en unik bolig med flere aktuelle bruksmuligheter. Dagens eier bor selv i den lekre toppleiligheten og leier ut det øvrige arealet. Da kan du i så fall bo i en innbydende toppleilighet over to plan med et bruksareal på 131 m² med tilhørende garasje på 30 m² og store terrasseareal. Leieinntekten av husets øvrige areal gir i dag en inntekt på kr 480.000,- pr. år. Noe som etter vår beregning er noe i underkant av normal markedsleie. Dersom en ønsker å leie ut hele huset så har vi stipulert en årlig inntekt på ca kr 850.000,-. Med utgangspunkt i husets areal og form så kan det være mulig potensial å seksjonere huset for videre salg av enkelt enheter. Det er installert seriekoblet røykvarslere. Strukket kable for fiber til alle tre etasjen. Det er egen fellesbod for huset hvor det er tre 200 liters beredere, en til hver av etasjene (en fra 2007 og to fra 2019). Det er fordelerskap for rør i rør-system til hver av de tre etasjene og tilsvarende egen sikringsskap og målere. Taket er tekket på nytt i 2012 og store deler av ytterkledning på sørsiden ble fornyet i 2007/08.

Underetasje |
Underetasjen her eget inngangsparti i front av huset like ved bilplassene. Denne etasjen ble omfattende oppgradert i 2006. Det ble da fornyet elektrisk anlegg og rør opplegg (rør i rør-system), nye overflater og innredninger. Det ble også søkt om nytt inngangsparti og nye og større vinduer (rømningsvinduer) som ble installert i 2006. Vegger ble gipset og det ble lagt dobbelt lag med gips i taket. Kjøkken fornyet med innredning fra HTH som har integrert stekeovn, steketopp og kjøleskap med frysedel. Baderommet har fliselagt gulv og innfelt downlighets belysning. Det ble lagt gulvvarme i alle rom med unntak av bod. Installert varmepumpe som er plassert i stuen.

1. etasje |
Leiligheten i 1. etasje har eget inngangsparti fra baksiden av huset. Her ble røropplegget fornyet i 2007 med nytt rør i rør-system. Det  elektriske anlegget ble fornyet i 2001. Bad og kjøkken ble oppusset i 2008. Vegger ble gipset på nytt og det ble lagt dobbelt lag med gips i taket. Vinduer mot sør ble byttet i 2005. Leiligheten har store og lyse rom. Fra karnappet i stuen er det dør ut til terrasse på 21 m² .

2. etasje og loftsetasjen |
Huset har en lekker toppleilighet med eget inngangsparti på vestsiden av huset med terrasse på ca 40 m² ved inngangspartiet. I denne leiligheten ble det elektriske anlegget fornyet i 2001 og røropplegget fornyet til rør i rør-system i 2009. Bad og kjøkken ble oppusset hhv. i 2009 og 2010. Alle vegger og tak i leiligheten ble gipset på nytt. Med unntak av gang og bod så er det innfelt downlightbelysning i alle rom, også i loftsetasjen. Loftsetasjen ble innredet i 2012 med nye veluxvinduer samt vegg og himlingsflater i mdf-panel. Gulvene i leiligheten er lagt med parkett med unntak av gang, bod bad og vaskerom som har fliser. Det er lagt varmekabler i gang, bad og vaskerom. Det er også lagt opp for montering av badkar på badet.

Parkering |
Det er garasje på 30 m² i tillegg til planert areal for parkering på det sør/- vestlige hjørnet av huset.

Byggesak |
Den 04.09.2006 ble det fra Bergen Kommune gitt "Samtykke til mindre tiltak på bebygd eiendom" som gjelder fasadeendring bolig. Dette var samtykke for utvidelse av eksisterende kjellervindu og innsetting av ny kjellerdør.

Den 09.01.2009 ble det fra Bergen Kommune gitt "Samtykke til mindre tiltak på bebygd eiendom" som gjelder nytt inngangsparti på fasade vest (til toppleiligheten) og vindusendring på fasade nord og vest.

Den 26.01.2011 ble det fra Bergen Kommune gitt "Tillatelse til tiltak" som gjelder anlegging av parkering. Saken gjelder legalisering av biloppstillingsplass med avkjørsel fra Moldbakken.

Den 22.02.2012 ble det fra Bergen Kommue gitt "Tillatelse til tiltak" som gjelder bruksendring bolig. Saken gjelder søknad om bruksendring av loft fra tilleggsdel til hoveddel.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen ligger sentralt til mellom Ytre Sandviken og Bergen sentrum. Fra boligen er det få minutters gange til buss, badeplass og NHH. I nærområdet har du alt du trenger kort vei til dagligvarebutikk og treningsstudio like i nærheten på Sandviken Brygge. Kort vei til turstier som tar deg opp Sandviksfjellet og kort vei til badeplasser som Nyhavn, Elsesro sjøbad eller Helleneset badeplass og klatring. Cirka 5-7 minutters kjøring til Bergen Sentrum.

Dersom Bybanen mot Bergen-nord blir fullført som planlagt vil det etter vår vurdering føre til et ytterligere positiv løft for dette nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 454,9 m² og er pent opparbeidet og myntet på videre enkelt vedlikehold. Det er store terrasser, hellelagt areal og opparbeidet plen og beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betong/sparesteinkonstruksjoner
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtakkonstruksjon, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 21.05.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Yttervegger: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonene.
- Våtrom - Overflater:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene i underetasjen og 1.etasje.
- Garasje:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Eier opplyste på befaringsdagen at det er fuktinnsig i garasjen. Se forøvrig pkt. om grunnmur og drenering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 2 305 781,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 8 300 810,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål. Huset overtas av ny eier uten leieforhold.

Det er ikke søkt om egen boenhet i husets underetasje.

Huset overtas av ny eier uten leieforhold.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Det opplyses at vinskap i toppleiligheten er defekt.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det opplyses fra eier om riss i innvendig tak i stue, kjøkke og gang i toppleiligheten.

Oppvarming

Oppvarming | Underetasje:
- Gulvvarme på bad
- Varmefolie på øvrige rom
- Varmepumpe

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på bad

Oppvarming | 2. etasje:
- Varmekabler i gangen, på badet og vaskerommet
- Varmepumpe

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Garasje på egen tomt og eget planert areal for biloppstillingsplass på egen tomt.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1931/990659-1/106 Bestemmelse om gjerde
31.07.1931
Bestemmelse om bebyggelse

1932/912160-1/106 Best om garasje/parkering
08.11.1932
Best. om fjerning av en garasje

Konferer gjerne med megler som har kopi av de tinglsyte avtalene.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-eidsva°gtunnelen
Saksnr: 201807497
Dekningsgrad: 5,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nyhavn-Jægermyren (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (80,2 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligomra°der (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
5790000 - A°sane/bergenhus. Nordre Innfartsa°re Til Bergen, Parsell Nyga°rdstangen - Eidsva°g
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen grenser til kommunal vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Oransje F.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 18.10.1932.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 12 500 000
Omkostninger 287 442
TOTALT 12 787 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF