Barliveien 36

Solgt

2 080 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 543 330

P-rom

95 KVM

Antall rom

2 Soverom

Barliveien 36 (Solgt)

Oppussingsobjekt | 3-roms med stor og usjenert terrasse - Gode solforhold og fin utsikt - Fast garasjeplass

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Barliveien 36 2 080 000 5 432 6 199
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
95 / 98 / 105 KVM Fellestomt, 33729 KVM 60210263

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i 3. etasje:
Vindfang (3.8 m2), gang/forstue (15.7 m2), toalettrom (1.2 m2), bad (3.1 m2), vaskerom (3.2 m2), innvendig bod (5.1 m2), to soverom (hhv. 9.2 m2 og 10.9 m2), stue (33.8 m2) og kjøkken (10.6 m2).

Terrasse |
Fra stuen er det utgang til privat terrasse på 14 m2

Eksterne boder |
Det er tilhørende en ekstern bod på 5.1 m2 (bod n 407)

Parkeringsforhold |
Med til leiligheten følger det fast plass i felles garasjeanlegg (plass nr 183)

Primærareal |
Rommene i denne leiligheten som er inkludert i beregningen for p-rom er:
Entré, gang/tv-stue, toalettrom, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 95 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 98 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 105 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Usjenert og solrik terrasse på hele 14 m2
- Fast plass i felles garasjeanlegg
- Bygget har fin beliggenhet mot enden av boligfeltet
- Pene og velholdte fellesareal
- Kort gangavstand til buss og butikk
- Enkelt tilgang til fine turmuligheter
- Gangavstand (3. min. å kjøre) til Oasen
- 13-14. minutter med buss til Bg. sentrum
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- Leiligheten har behov for oppgradering og modernisering

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne 3-roms leiligheten sentralt beliggende i Fyllingsdalen

Leiligheten |
Leiligheten har behov for oppgradering og modernisering. Denne leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje (4. etasje sett fra fronten av bygget) med fin utsikt samt usjenert og solrik altan. Med den riktige oppgradering vil leiligheten kunne framstå som meget attraktiv. Det er hele 98 m2 på ett plan. Leiligheten har lyse rom med store vindusflater. Det er også mulighet for å utvikle arealbruken ytterligere, eventuelt med ekstra rom. Bad, toalettrom og vaskerom er oppusset i regi av borettslaget i 2015-16. Disse rommene som er plassert vegg i vegg framstår som funksjonelle og tidsriktige. Det medfølger bod i underetasjen og bygget har fine og velholdte fellesareal.

Tekniske installasjoner |
Porttelefon er plassert i gangen (kan anvendes med app-løsning). Fordelerskap for rør i rør er plassert på toalettrommet. Aggregat for balansert ventilasjonsanlegg er plassert på vaskerommet. Borettslaget har felles løsning for varmtvann ved at hver bygg har en sentral løsning som er plassert i underetasjen. Dette frigir plass i leiligheten og fjerner risiko for lekkasjer fra v.v. bereder i leiligheten.

Hva er oppgradert av borettslaget i senere tid |
- I perioden 2003 til 2005 ble fasader og altaner oppusset, vegger ble etterisolert og nye vinduer ble montert.
- I perioden 2014 til 2016 ble taktekking fornyet og etterisolert.
- I perioden 2015 - 2017 ble baderom og toalettrom oppusset med bl.a. rør i rør-system. Det ble også installert balansert ventilasjonsanlegg og installert ny kjøkkenvifte til frekvensstyrte vifter i taket.
- 2019 ble det montert nytt automatisk brannvarslingsanlegg Getsafe (Teliasafe) med varsling til vakttelefon.
Det er også montert nytt låssystem og nye postkasser.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, à konto varmtvann, vaktmester og gartnertjeneste, renhold av felles trappeganger, skifte av filter til ventilasjonsanlegg, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Fellesareal i bygget og uteområdet |
Borettslaget har fin fellesareal hvor det er lagt vekt på høy trivsel for beboerne og løsninger tilpasset alle alderstrinn. Det er bl.a eget treningsrom som fritt kan benyttes mot en årlig kontingent på kr 350,-. pr år. Om ønskelig kan det leies selskapslokale med tilhørende kjøkken og toalettrom. Her kan det dekkes opp til 25 personer. Pt. har det vært betalt kr 750,- pr. døgn for leie av dette selskapslokalet. Utearealet er pent opparbeidet med gangstier med belysning, flere sittegrupper samt ballbane og lekeapparater.

Aktiviteter fra borettslaget |
Styret i borettslaget jobber aktivt for å tilrettelegg for et godt sosial miljø for beboerne. Det arrangeres dugnadsfest, 17-mai tog for barna, avsettes midler til seniorkafeen en dag i uken.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport fra byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje (4. etg. sett fra fronten av bygget) med fin utsikt over Lauvåstjørna og nærområdet. Det er en stor og usjenert terrasse med gode solforhold, bygget ligger sørvendt.

Dette bygget ligger mot enden av boligfeltet, godt tilbaketrukket fra trafikkert vei og med fine grøntareal ved bygget. Det er stort åpent areal i front av bygget og ned mot Lauvåstjørna. Fellesarealet er pent opparbeidet med gangstier med belysning, plen og beplantning. Det er tilrettelagt med lekeapparater og sittegrupper hvor beboere kan sosialisere med venner og naboer.

Med enkel tilkomst fra eiendommen er det fine turmuligheter til Kanadaskogen og ved Ortuvannet. Det er også kort avstand til mer utfordrende turterreng ved Løvstakken og Damsgårdsfjellet.

Dette er et meget attraktivt boligområdet i Fyllingsdalen med kort avstand til bl.a. skole og barnehage, treningssenter og dagligvarebutikk. Det er også gangavstand til Oasen handlesenter som har et rikt utvalg innen handel, helse og kultur samt eget kjøpesenter på Spelhaugen med dagligvarebutikk, restaurant, møbelbutikk, elektrobutikk, etc.

Det er god offentlig kommunikasjon med ca 12. - 13. minutters kjøretid med buss og i underkant av 10. minutter med bil. Det pågående arbeidet med Bybanen er forventet ferdigstilt i 2023. Det vil da føre til ytterligere bedre kollektivtilbud for denne bydelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. 

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg (plass nr 183). Borettslaget jobber pt. med å tilrettelegge for infrastruktur til montering av ladere for el. bilder. Når dette arbeidet er ferdig så kan beboerne som har faste plasser kjøpe lader for el. bil. Det er pt. forespeilet en pris på kr 17.000,- pr. enhet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- murkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og delvis forblendet med teglstein. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 01.11.2021 .

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke nødvendigvis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.2.3 - Membran, tettesjiktet og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluket.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Det gjøres oppmerksom på at fullmaktshaver for salget ikke selv har bodd i leiligheten og av den grunn ikke har kjennskap til leilighetens tilstand.

Annet
Leiligheten er vasket ut før visning. Det blir ikke utført ytterligere utvask før overtagelse.

Statsforvalteren i Vestland skal samtykke til salget. Budaksept blir da med forbehold om dette samtykket. Bakgrunnen for dette er at salget er via verge.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse dater den 02.05.1977.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Tjernet borettslag (Orgnr: 953893932) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører og KPMG AS som revisor. Laget består av 273 andeler fordelt med 129 stk. 2-roms leiligheter, 18 stk. 3-roms leiligheter og 126 stk. 4-roms leiligheter.

Styreleder i laget er: Celine Eriksen
E-post: celeri92@gmail.com

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP0003234846).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Sikringsfond:
Borettslaget er tilknyttet sikringsfond hos Klare Finans.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 5 018 311,-. Sum disponible midler utgjorde kr. 1 793 198,- pr. 31.12.2020.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2020: Kr. 468 092,-
Andel felles formue per. 31.12.2020: Kr. 9 330,-

Felleskostnad:
Fellesutgiftene dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, à konto varmtvann, vaktmester og gartnertjeneste, renhold av felles trappeganger, skifte av filter til ventilasjonsanlegg, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Renter og avdrag på borettslagets felleslån utgjør pt 37 % av summen for fellesutgiftene og kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt utgjør 18 %.

Det er besluttet at fellesutgiftene øker med 5 % med virkning fra 01. januar 2022. Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Forkjøpsrett:
Leiligheten er utlyst på forkjøpsrett i forkant av salget. Fristen for medlemmer å melde seg på listen til forretningsfører (BOB) er innen kl 10:00 den 02.12.2021.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Innmeldingsavgift og årlig kontingent til BOB betales av kjøper.

Borettslagets felleslån:
Lånenummer: 13541557-10, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 26.46
Saldo per 14.10.2021: 15 728 438
Andel av saldo: 66 475
Første termin: 30.06.2004
Første avdrag: 30.06.2006 ( siste termin 31.08.2034 )

Lånenummer: 13541557-1, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25.5
Saldo per 14.10.2021: 12 573 738
Andel av saldo: 53 142
Første termin: 31.12.2004
Første avdrag: 30.06.2006 ( siste termin 31.03.2034 )

Lånenummer: 34117474358, Fana Sparebank Eiendomsfinansiering
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 47.03
Saldo per 14.10.2021: 80 040 596
Andel av saldo: 338 283
Første termin: 30.06.2015
Første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 31.12.2044 )

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til ordinær generalforsamling med regnskap for 2019 samt protokoll fra ordinær generalforsamling. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 744 606,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 680 581,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne. Laveste energikarakter legges derved til grunn.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 3930100
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. STORMYRA BOLIGFELT IX, TOMTEAREAL E
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.05.1975
Dekningsgrad: 67,0 %

PlanID: 3930000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT IX, TOMTEAREAL E, TJERNET BORETTSLAG/STORMYRA
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 20.03.1975
Dekningsgrad: 32,7 %

PlanID: 11260000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. HOVEDÅREN FRA SKARPHAUGEN - LAUVÅ
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.11.1963
Dekningsgrad: < 0,1 % (1,0 m²)

PlanID: 11550000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. STORMYRA INDUSTRIAREALER
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.11.1965
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²

PlanID: 11750000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT IX
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 13.05.1970
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²

PlanID: 11750300
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT IX, OMRÅDE C, ENDRING
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 22.01.1980
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 11880000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT X, TOMTEAREAL B OG VEI 930
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 16.03.1971
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 3930200
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 390, LØVÅSEN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 18.09.2006
Saksnr: 200212974
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 3930200
Reguleringsformål: 420 - Turvei
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)
PlanID: 3930200
Reguleringsformål: 780 - Felles grøntareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsplaner under grunnen
PlanID: 11260000
Plantype: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. HOVEDÅREN FRA SKARPHAUGEN - LAUVÅ
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.11.1963
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 11750301
Plantype: 31
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 314, ENDRING AV VEGTRASE
Saksnr: 190001604
Ikrafttrådt: 03.08.1983

Reguleringsplaner under arbeid
PlanID: 63860000
Plantype: 34
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22, 23 OG 24, FYLLINGSDALEN SENTRALE DELER
Saksnr: 201206435
Dekningsgrad: 66,9 %

PlanID: 70390000
Plantype: 34
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22 BNR 274 MFL., SPELHAUGEN
Saksnr: 202006380
Dekningsgrad: 66,9 %
Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 43,1 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Øvrig byggesone
Områdenavn: ØB
Dekningsgrad: 42,1 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: 12,1 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 5100 - LNF
Beskrivelse: LNF
Områdenavn: LNF
Dekningsgrad: 2,1 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 6700 - Friluftsområde
Beskrivelse: Friluftsområder
Områdenavn: F
Dekningsgrad: 0,6 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Hensynssoner Angitt hensyn - friluftsliv i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_6
Beskrivelse: Fyllingsdalen krigsminner
Dekningsgrad: 0,1 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 64050000
Type: 34
Plannavn: FYLLINGSDALEN/ÅRSTAD. BYBANEN FRA SENTRUM TIL FYLLINGSDALEN, DELSTREKNING 3, MINDEMYREN - FYLLINGSDALEN
Saksnr: 201820643

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 22/874
Bygningsnr: 300272829
Bygningstype: Annen lagerbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.05.2013
Saksnr: 201122507

Eiendom: 23/177
Bygningsnr: 139738950- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 11.02.2021
Saksnr: 202028496

Eiendom: 23/177
Bygningsnr: 139738977- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype:  Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 11.02.2021
Saksnr: 202028496

Eiendom: 23/271
Bygningsnr: 139204042- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Ferdigattest
Dato: 19.08.2019
Saksnr: 201512885

Eiendom: 23/273
Bygningsnr: 139204085- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2009
Saksnr: 200801925

Eiendom: 23/278
Bygningsnr: 139708695- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Tatt i bruk
Dato: 30.09.1996
Saksnr: 967524

Eiendom: 23/281
Bygningsnr: 139204247- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Ferdigattest
Dato: 06.12.2010
Saksnr: 200900810

Eiendom: 23/282
Bygningsnr: 139204263- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Tatt i bruk
Dato: 27.08.2008
Saksnr: 200803214

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 2 080 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 457 899
TOTALT 2 543 330

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF