Heien 26

Solgt

12 500 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

12 842 400

P-rom

162 KVM

Antall rom

3 Soverom

Heien 26 (Solgt)

Herskapelig villa | Tomt på ca 1. mål | Enkel tilkomst og flere bilplasser | Usjenert hage | Meget solrikt | Fin utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Heien 26 12 500 000 342 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
162 / 266 / 302 KVM Eiet tomt, 992 KVM 60210140

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Gang/bod (25,3 m²), bod (15,2 m²), bod (10,4 m²), bod (9,3 m²), bod (12,5 m²), bod (17,2 m²), bod (11 m²).

Innhold | 1.etasje:
Entré (4 m²), gang (5,9 m²), trappegang (0,7 m²), trappegang (1,4 m²), bad (8,1 m²), soverom (17,1 m²), peisestue/spisestue (19,7 m²), stue (32,6 m²) og kjøkken (16,7 m²). Fra stuen er det utgang til terrasse på 17.8 m².

Innhold | 2. etasje:
Gang/trapperom (13,3 m²), toalettrom (2,1 m²), soverom (6,3 m²) og stue (28,2 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 162 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 266 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 302 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Lekker villa med fine detaljer
- Glasert takstein fra 2005
- Hovedetasje med takhøyde opp til 2.96 m.
- Full kjeller med takhøyde opp til 2.48 m.
- Lyse og luftige rom med store vindusflater
- Profilert listverk og fine detaljer
- Behov for omfattende oppgradering

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler-MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne praktfulle villaen i et av Sandvikens mest attraktive boligområder.

Arkitekt |
Huset ble i 1922 tegnet av den anerkjente arkitekten Ingolf Danielsen (1876 - 1961) som har vært med på å utforme viktige deler av Bergens sentrum fra begynnelsen av 1900-tallet til 2. verdenskrig. Han har bl.a. tegnet bygg som Kløverhuset, Wallendal og Hansa Bryggeri sitt kontorbygg på Kalfaret samt en rekke villaer på Kalfaret og noen i Sandviken.

Innholdsrikt |
Huset er fint tilpasset i terrenget og det er vanskelig å få et umiddelbart inntrykk av husets hele 302 m² bruttoareal. Det er en grunnflate av bruksareal på 110 m². Underetasjen har egen inngang fra hagen i tillegg til intern trapp i huset. Denne etasjen har takhøyde opp til 2.48 meter og vinduer på alle fire sidene med de største vinduene mot nedre del av hagen. Underetasjen har et godt potensial for videre utvikling av arealbruken. Hovedetasjen har lyse og luftige rom med takhøyde opp til 2.96 meter, store vindusflater og dobbel dør med innfelt glass til terrassen. Husets 2. etasje har et målbart areal på 52 m². Denne etasjen har av dagens eier tidligere hatt flere soverom enn slik løsningen framstår i dag.

Standard |
Arkitektonisk vakker bolig med ærverdig stil. Det er lyse og innbydende rom. Standard er av eldre årgang og huset har behov for oppgradering og selges som et oppussingsobjekt. Alt er dog lagt til rette for at Heien 26 med riktige grep vil kunne framstå som unik og vakker villa i et av Sandvikens mest attraktive boligstrøk. Hovedetasjen har rom med god takhøyde, store vindusflater, profilert listverk og takrosetter. Det er dobbelskyvedør mellom peisestuen og dagligstuen. Dagligstuen som er på 32.6 m² er vegg i vegg med kjøkkenet på 16.7 m². Tatt i betraktning husets areal, løsning og plassering av vinduer vil det være potensial for flere soverom enn slik dagens løsning framstår.

Hva er utført i senere tid |
Vinduer i arken er fra 2017. De øvrige vinduene er i hovedsak fra midten av 1970-tallet. Terrassedør fra stuen ble fornyet i 1993. Kledning ble skiftet i 1990. Taktekking ble skiftet i 2005. Varmtvannsbereder ble skiftet i 1986. Sikringsskapet har automatsikringer, uvisst når dette ble fornyet. Det er installert varmepumpe i stuen.

Eiendommen |
Tomten er på ca 1. mål og ligger i et terreng som gjør at du kan benytte hele tomtens areal. Det er enkel tilkomst til huset med flatt terreng og rikelig med bilplass i front av huset hvor det er lagt lys singel og heller. Det er fine nivåmurer i naturstein og bed opp mot gaten i Heien. Det er stor plen på og en vakker rododendron på nedsiden av huset. Det er plantet bærbusker og det er omriss av tidligere grønnsakshage. Tomten er inngjerdet med hekk og gjerdet.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til de følgende vedlegg i salgsoppgaven.

Nærområdet

Eiendommen er beliggende i et av de mest attraktive boligområdene i Sandviken. Her er du tilbaketrukket fra trafikkert vei. Det er enkel tilkomst til eiendommen og godt med åpent areal rundt huset. Her får du kort gangavstand til skoler og barnehager, parkanlegg og vakkert turterreng i Fjellsiden. Det er også bare få minutter å gå ned stil sjøen med offentlig torg, bryggeanlegg og kafe/restaurant. Her er det lagt til rette for bading og fin rekreasjon for hele familien. Fra Heien er det i underkant av 20. minutter å spasere til Bergen sentrum og bare 4- 5 minutter å gå til lokalbutikk som også har søndagsåpent.

Beliggenheten gir fin utsikt over nærområdet, mot byfjellene på baksiden av eiendommen og mot deler av innseilingen til Bergen på vestsiden av huset. Her kan du nyte solen fra morgen til sent på kveld i usjenerte omgivelser.

Blir Bybanen mot Bergen-nord gjennomført slik den er regulert nå vil denne eiendommen få gangavstand til bybanestopp. Tilsvarende er det kort avstand til Mulebanen hvor det jobbes med endelig regulering for oppgradering til flerbrukshall som er vår vurdering vil styrke idrettstilbudet ytterligere og være positivt for skoler og beboere i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtakkonstruksjon, taket er tekket med sutak, lekter og glasert takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 26.05.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Vinduer: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de eldste vinduene, modernisering av enkelte vinduer må påregnes.
- Takkonstruksjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene, modernisering av overflatene må påregnes grunnet alder.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.
- Bad - Sanitær og ventilasjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de ulike installasjonene.
- Kjøkken: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på innredningen.
- Andre Rom: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og grad av slitasje på enkelte av overflatene.
- VVS: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 2 348 122,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 8 453 240,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut etter normalregler til dette formålet.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Spørsmålene i Egenerklæringsskjema er ikke besvart da fullmakts haver for salget ikke har bodd i huset på mange år og av den grunn ikke har kunnskap om husets tilstand. Det oppfordres til å undersøke huset grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Diverse:
Det anbefales å ta kontakt med Bergen kommune dersom ny eier ønsker å endre arealbruken fra slik huset opprinnelig ble oppført og framstår i dag. Huset er vasket ut før visning og det vil ikke bli utført ytterligere utvask før overtagelse.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter gjennomført salg har Z Megleren rett til å markedsføre salget, dog uten navn på kjøper og kjøpesum.

Oppvarming

Varmepumpe, vedovn, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Det er enkel tilkomst til tomten og rikelig med biloppstillingsplass på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-eidsvågtunnelen
Saksnr: 201807497
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Sandviken øvre (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 168/583
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 21.06.2010

Eiendom: 168/603
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.08.2014


Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Tomten grenser til kommunal vei/gate.
Privat vannledning til offentlig nett.
Privat avløp til offentlig nett.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne boligen som følger i salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 12 500 000
Omkostninger 342 442
TOTALT 12 842 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF