Klosteret 4

Solgt

7 300 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 527 440

P-rom

138 KVM

Antall rom

2 Soverom

Klosteret 4 (Solgt)

Bergenshus på Klosteret | Unik mulighet | Fire etasjer | Takterrasse | Praktfull utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Klosteret 4 7 300 000 227 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
138 / 138 / 157 KVM Eiet tomt, 71 KVM 60210122

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1.etasje:
Entré(3,5m²), gang(10,4m²), gang(1,4m²), mellomgang/garderobe(7,2m²), bad/vaskerom(4m²), vaskerom/kjøkken(10,9m²),
soverom(14,9m²).

Innhold | 2.etasje:
Trapperom/stue(18,8m²), bad(3,4m²), soverom(7m²), kjøkken(21,5m²).

Loft:
Trappegang(1,3m²), loftstue(17m²)

Kjeller:
Kjellerstue(13,4m²).

Uteplass:
Fra 2. Etasje er det utgang til takterrasse på 11,7m².

Samlet primærareal (P-rom) = 138 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 138 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 157 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Et nydelig bergenshus
- Unik mulighet på Klosteret
- Huset kan spores tilbake til 1770-tallet
- Takterrasse med nydelig utsikt
- Kort vei til alt i sentrum
- Fine parker og Nordnes Sjøbad

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler/ Partner Erlend Hauglid kan få presentere dette Bergenhuset med innholdsrik planløsning og svært attraktiv beliggenhet på Klosteret kort vei fra Bergen sentrum.

Familie | Huset har en innholdsrik planløsning og bør derved passe utmerket for en barnefamilie. Det nydelige kjøkkenet, som er husets samlingspunkt. Stuen som ligger like ved kjøkken bidrar til fin kontakt mellom rommene.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 138 kvm. Med stue, romslig kjøkkensone, soverom med god størrelse og to helflisede bad m.m., bør det være mer enn nok boltreplass for både store og små.

Utesone | Boligen er omkranset av flotte utearealer på Klosteret og Nordnes. Den private takterrassen byr på fantastisk utsikt og gode solforhold.

Nærhet | Boligen har en beliggenet på Nordnes, en av byens mest ettertraktede områder. Med en sentrumsnær beliggenhet er det gangavstand til alt en trenger som restauranter, skole, dagligvare, iderettshall, badeplass, parker og fotballbane. Her har du alt du trenger i en hektisk hverdag.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett et flott bergenshus med beliggenhet midt i kjernen av Bergen sentrum. Et etablert boligområde med gangavstand til alt - velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen og området har en høy "sjarm-faktor". Her er det smitt & smau, brosteinsbelagte gater, parker og tun kun få meter unna.

Å bo på Nordnes er en livsstil. Området rundt Klosteret er på mange måter Nordnes sentrum. Her er Baker Brun, Spisekroken og du finner gallerier, kaffebarer og uteservering i umiddelbar nærhet. I tillegg er det italienske restaurater i Gågaten og restaurant på Verftet "rett rundt hjørnet".

Det er en rekke fordeler ved å bo på Nordnes, som for eksempel nærhet til nydelige parkområder med badeplasser inkl. utendørs basseng, minifestivaler, fotballbane, idrettshall med aktivitetstilbud, egen skole, eget buekorps, eget idrettslag og egen lokalavis. Nordnes er kort fortalt et svært attraktivt sted å bo, med masse historie i gatene og en herlig atmosfære året rundt. Men det beste av alt er at dette er et tilbaketrukket strøk, men likevel bare få minutter unna alle byens fasiliteter og tilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein//grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot
grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av natursteinkonstruksjoner, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag.
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner(tømmer og plank), utvendig er veggene kledd med liggende
trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak,
lekter og takstein.
 
- Gulvene i loftetasjen ble lagt i 2012.
- Vaskerommet ble pusset opp i 2012.
- Kjøkkenet ble montert i 2015.
- Vedovnen ble installert i 2017.
- Ytterdøren er fra 2021.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 16.06.2021 .

En må ta høyde for at endringer har skjedd siden opp igjennom årenes løp (byggeår tatt i betraktning) og at det kan være forhold rundt eiendommen, utover det som er beskrevet i salgsoppgaven, som ikke er godkjent av kommunen.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. I dette tilfellet er det avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger.

Loftet er av takstmann beregnet som P-rom pga. dagens innredning til tross at kommunen i 2011 ikke legaliserte loftet og instruerte etasjen tilbakeført til loft/boder. Kjelleretasje er også beregnet som P-rom av takstmann, til tross for at det ikke vites hvilket formål denne etasjen i utgangspunktet har hatt. Det gjelder et totalareal på 31,7 kvm.  Alle rom er av takstmann definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Fundament
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.

2.1 - Yttervegger
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på veggkonstruksjonene.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på trekledningen.

4.1 - Takkonstruksjon
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.

4.2 - Taktekking
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene på badene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 698 517,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 114 659,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Byggeår:
Byggeår 1850 er kun antatt. Trolig er huset eldre enn dette. Det foreligger ingen dokumentasjon i kommunens arkiv som bekrefter buggeår.
Vår antagelse med byggeår 1850 er dermed satt kun på bakgrunn av et foto som eksisterer og er datert til 1853.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Inventar som ikke medfølger handelen:
PH-lamper over trappe, spisebord og kjøkkenbenk følger ikke i salget.
Le Klint vegglampe følger ikke salget.
Gammel vegghengt hylle i vaskerommet følger ikke salget.
Gammelt opphengt vitrineskap.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badene, vaskerommet og kjellerstuen, vedovn på kjøkkenet, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Parkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1897/900239-1/106  Rettsbok  
16.02.1897 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7340000
Plannavn: Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 28.06.1993
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Boliger (100,0 %)
7340000 - Offentlig bebyggelse (0,1 %)
0 - Gangvei (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Bevaringsområder (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (58,6 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10090000 - Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
8250000 - Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen - 190710721
4910000 - Bergenhus. Klosteret/strandgaten
4060000 - Bergenhus. Strøket Holbergsallmenningen - Nykirkeallmenningen, Ytre Markeveigrenden

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/234
Bygningstype: Tilbygg Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 05.02.2021

Eiendom: 165/281
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 03.09.2020

Eiendom: 165/319
Bygningstype: Påbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 02.12.2016

Eiendom: 165/744
Bygningstype: Tilbygg Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Rammetillatelse
Dato: 19.02.2020

Eiendom: 165/803
Bygningstype: Påbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 16.06.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 31.01.2012.
Gjelder: Ombygging bolig. (Ferdigattesten følger som vedlegg i salgsoppgaven)

Det foreligger tillatelse til tiltak, datert 09.02.2011.
Iflg nevnte tillatelse skal loft tilbakeføres fra boligrom til tilleggsdel (boder). Loftet er i dag innredet med loftsrom og avviker fra godkjenning mottatt fra kommunen. Loftet er ikke godkjent til varig oppholdsrom.

Ingen andre attester foreligger iflg Bergen kommune. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Dagens planløsning avviker fra tillatelsen fra 2011 som sier at loft skal tilbakeføres fra boligrom til tilleggsdel (boder). Dette er ikke gjennomført.
 
Megler har gjor alle undersøkelser og forsøkt å fremskaffe opprinnelige tegninger av huset, noe som er vanskelig byggeår tatt i betraktning. Kommunen opplyser at de ikke har ytterligere tegninger eller dokumentasjon i sine arkiver, annet enn det som er opplyst.

Megler har ikke mottatt tegninger av kjelleretasjen som i dag er innredet med kjellerstue. Det er sannsynlig at kjelleren opprinnelig har vært for kjellerformål/boder etc. Kjelleren er i dag innredet som kjellerstue.

Kjøper overtar eiendommen på bakgrunn av denne situasjonen.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 7 300 000
Omkostninger 227 442
TOTALT 7 527 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF