Hjellestadvegen 456

Solgt

3 590 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

3 689 940

P-rom

48 KVM

Antall rom

2 Soverom

Hjellestadvegen 456 (Solgt)

Kortreist ferieidyll | Sengeplasser 6/8 pers. | Solrik tomt | Terrasse | Nøst & kai | Bilfritt | Sjøutsikt | Barnevennl.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hjellestadvegen 456 3 590 000 99 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
48 / 48 / 0 KVM Eiet tomt, 1400 KVM 60210120

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Hytte:
Entré/gang (6,1 m²), bad (3 m²),  soverom (6,9 m²), soverom 2 (6,2 m²) og stue/kjøkken (24 m²)

Innhold | Nøst:
Nøstrom (23 m²)

Utvendig bod.
Ikke målbart areal pga. takhøyde, gulvareal: 2,6 m².

Uteplass:
Vestvendt hellelagt oppholdsplass på 21 m² med utgang fra stue. I tillegg er det en sør/vestvendt terrasse på 15,2 m² med utvendig adkomst. Kai utenfor nøstet på 12 m²

P-rom er:
Alle rom i hytten.
 
Samlet primærareal (P-rom) = 48 m²
Bruksareal hytte (BRA) =  48 m²
Bruksareal nøst (BRA) =  23 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Kortreist idyllisk landsted på Hjellestad
- Et område hvor eiendommene stort sett går i arv
- Hytte og tomt på ca. 1,4 mål
- Godkjent nøst og kai.
- Barnevennlig og bilfritt.
- Møler kan kjøpes direkte av selger.
- Fin hage og solrike uteplasser
- Sengeplasser til 6 til 8 personer
- Lystmalt, pent og god planløsning
- Nyere kjøkken
- Oppgraderte overflater siste år
- Tidligere stått et anneks på eiendommen

Kortreist landsted | Beliggende i et bilfritt hytteområder, like friområde er området stille og trygt, og aktive barnefamilier vet å sette pris på den korte avstanden hjem. Det åpner seg derfor raskt opp for dagsturer, helger og langhelger og selvsagt også ferier. Skal barna i bursdagsbesøk eller fotballkamp kan det fortsatt gjøres. I godværsperioder er det flere i området som går rett på jobb og skole fra hytten. Dette er bare noen få av en rekke fordeler ved å ha kort vei til hytten.

Hytten | Hytten har en god planløsning med sengeplasser til 6 til 8 personer. Overflatene er malt i en lys palett og det er et furugulv (slipt og lakket i 2015) i store deler i hytten. Ny overflater i entré i 2022. Pent kjøkken og pent bad med dusj i 2022.

Idyllisk beliggenhet | Blåblanke fjorder, hytter og nøst som bader i sol, fritidsbåter, badeviker, barnelatter, grillukt, bålpanner, lukten av nyslått gress og ikke minst nykokte krabber og ferske reker på bryggen. En idyll med stor I.

Familie | Området er som skapt for familier med hage og nærhet til sjøen. Her ute er det masse aktiviteter som kan gjøres sammen.

Egen nøst | Kjøper vil være privilegert med eget, koselig nøst og kai. Her ligger skjærgårdsjeepen godt fortøyd og det er et herlig sted å bade. Det foreligger ferdigattest for nøstet datert i 1979. Det er innlagt strøm i nøstet i 2022.

Fiske | Fanafjorden, Korsfjorden eller Austevoll. Det går også en del fisk i Lerøyosen sies det. For de ivrigste er det Marsteinen ytterst i havgapet som gjelder.

Barnevennlig | Bilfritt hytteområde. Det er ca. 13-14 barn i alderen 2 til 15-16 år omkring i nabohyttene. Her er det aldri langt til nærmeste lekekamerat.

Utflukter | Seløysundet er det beste utgangpunkt for utflukter til Austevoll, Os eller Rosendal. Eller hva med en båttur til Oliva Restaurant på Zachariasbryggen eller booke bord på Cornelius Sjømatrestaurant på Bjorøy? Det er ikke så langt sjøveien.

Sommerminner | I Seløysundet ligger alt til rette for aktive dager og lange sommerkvelder med familie og hyttenaboer. Her er det kjekt for store og små. Her skal sommerminner skapes.

Skjærgården | Kajakktur rundt Hjellestad, vannsportaktiviteter, fiske, utflukt via båtveien til Grønneviken eller en "egen" liten holme i skjærgården. Hjellestad er et eldorado for alle som elsker sjøen!

Velkommen | Velkommen til Seløysundet - Velkommen til ditt fristed.

Nærområdet

Nydelig beliggenhet på et høydedrag med gode solforhold og sjøutsikt. Butikk og marina få minutter unna med båt. Eiendommen ligger på fastlandssiden i Seløysundet som er noe av det vakreste en finner i skjærgården i Bergen. Her er en omkranset av badeviker holmer, skjær og nøstmiljø. Det er også turstier til Arboretet. Seløysundet er et perfekt utgangspunkt for båtturer til Os, Austevoll og Rosendal, men det er også nydelige holmer og lune viker utenfor Hjellestad. Viser ellers til bildepresentasjon som viser beliggenheten.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra fritidsboligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Ingen fastmonterte panelovner eller varmekabler i boligen.
Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Produsent: Dovre

Panelovner eller varmepumpe kan monteres.

Parkering

Det medfølger ikke med parkeringsplass til eiendommen. Parkering i off. vei. (Fritidsboligene i Seløysundet har ikke parkeringsplasser.)

Det er snakk om at kommunen skal etablere parkeringsplasser til hyttefolket. Det har det vært snakket om i flere tiår. Det er usikkert når det er tenkt å gjøres eller om det er tenkt å gjøres.

Tomt

Solrik tomt på i underkant av 1,4 mål. Dels opparbeidet og dels naturtomt. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, hellelagt oppholdsplass, terrasse, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og hyttens plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Adkomst via offentlig vei på Hjellestad og gjennom sti i skogen (ca. 10-12 min til fots) eller adkomst via sjøveien.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til fritidsboligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Hyttens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Etaskiller/Gulv mot grunn
Trebjelkelag. Gulv mot grunn i betong i tilbygd del. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av liggende dobbelfalset/enkelfalset trekledning. Ytterkledning på tilbygd del er fra 2022. Ytterkledning på fasader mot vest, sør og østsiden ble skiftet i tidsperioden 2014 - 2019. Mrk. Øvre del av ytterkledning mot vest er av eldre årgang. Fasadene er malt i 2022, unntatt fasade mot vest. Selger informerer om at hytten er fullisolert.

Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og aluminium/stålpanner. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort plast. Ny taktekking i ca 2006/2007. Ny taktekking på tilbygd del i 2022.

Takkonstruksjon/loft
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Gjenkledd på innside.

Vinduer
Isolerglass i malte trekarmer/hvite pvc karmer.To soveromsvinduer ble skiftet i 2018 og to vinduer i stue/kjøkken ble skiftet i 1997. Ett stuevindu ble montert i 2022 (produksjonsår: 2017). Badevindu ble montert i 2018 (produksjonsår 1991, vært ubrukt i innpakning).

Byggemåte nøst
Naust. Areal: 23 m². Byggeår: Ukjent.
- Ringmur i betong. Gulv mot grunn i betong.
- Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.
- Saltak, konstruksjon av taksperrer tekket med lekter og aluminium/stålpanner.
- Det er isolasjon i yttervegger og uisolert tak.
- Nye mdf panel på vegger og takplater inni naust i 2011.
- Det er kaianlegg på 12 m² i front av naust. Nytt kaianlegg i 2022.
- Ny taktekking i 2016/2017. Ny kledning på tre sider og ny terrassedør i 2012. Nye takrenner i 2022.
- Det er innlagt strøm i naust i 2022. Det er klargjort med vannledning ned til naust, men ikke tilkoblet/tatt i bruk.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt hytte:
Når du kjøper en brukt hytte, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig/hytte. Måten hytten ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange hytter fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for hytter som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere hytten mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Tegninger
Fritidsbolig
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de  stemmer ikke med dagens bruk.
Tilbygd del er ikke inntegnet i byggetegninger. Eier opplyser vedr. tilbygg: Er bygget på gang og wc rom, dette var så lite tiltak at ifølge kommunen måtte det ikke søkes om. Wc-rom er innredet som bad med innlagt vann i dusjen. Gråvann til terreng. Selger har ikke søkt om dusj på wc-rommet.

Naust
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Utvendig bod
Det foreligger ikke tegninger

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 02.06.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av hytten

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser ikke nødvendigvis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag at man sjekker hytten grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 2. Enkelte bygningsdeler er ikke vurdert. 

TG3 Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Ventilasjon > Bad (3 m²)
Ingen ventilering utover åpning av vindu.
Tiltak:  Bedre ventilering må etableres. Det må monteres el.avtrekksventil for å lukke avviket.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.anlegg får automatisk TG 3 når ikke alt arbeid er utført av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet.
Tiltak: Gjennomgang av el. anlegg inkludert mindre utbedringer v/ behov.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
Kostnadsestimat gjelder montering av rekkverk på forstøtningsmur hvor høydeforskjell er over 0,50 m.
Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Konstruksjoner som ikker er undersøkt
Innvendig > Krypkjeller
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (3 m²)
Hulltaking er ikke foretatt ettersom badet er nytt og er ikke utsatt for fuktbelastning.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag (gjelder eldre renne på den ene siden). Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp (gjelder v/ eldre renne).
Tiltak:  Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må eldre beslag/renner skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
TIltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør monteres lusing/musebånd i nedre del, samt bedre lufting (gjelder opprinnelig del).

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ikke plastkasse rundet spotlights i tilbygd del. Dvs at plast/diffusjonsperre er punktert.
Tiltak: Pga takkonstruksjonens alder: Det bør foretas nærmere undersøkelser av takkonstruksjonen, ev. foreta utbedringer v/ behov.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Skrående vannbord går inntil vinduer, ikke under. To vinduer fra 1997 har ikke skrående vannbord på underside. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt (gjelder vinduer fra 1997).
Tiltak: Vannbordløsning under vinduer bør endres

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt (gjelder terrassedør).
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er væroppsprukket/slitt trevirke noen steder på utvendig trapp.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak:  Det bør gjennomføres radonmålinger

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er stedvis malingsflass på skorstein utvendig. Det er noe saltutslag i nedre del av skorstein i stue/kjøkken og forhøyede fuktverdier ble registrert.
Tiltak: Skorstein bør vedlikeholdes utvendig og beslag rundt skorstein bør undersøkes nærmere.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (3 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Bom registrert i enkelte gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (3 m²)
Membran er lagt som egeninnsats og ikke av faglært
Tiltak: Membran er skjult og lar seg ikke kontrollere. Det må påregnes en viss risiko ettersom arbeidet er utført av ufaglært.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (24 m²)
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
Tiltak: Kjøkkenventilator må monteres for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er ikke fordelerskap til rør i rør system.
Tiltak: Fordelerskap bør monteres, om mulig.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres el.avtrekksventil på bad og ventilator på kjøkken.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Rust ble observert på varmtvannstank.
Tiltak: Overvåk tilstanden. Foreta utbedring/utskiftning v/behov.

Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
Tiltak: Overvåk tilstanden. Fuktvandring i grunnmur kan føre til fukt/høy relativ luftfuktighet i krykjeller.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er noe malingsflass/slitasje på grunnmur på opprinnelig del.
Tiltak: Grunnmur på opprinnelig del bør ev. vedlikeholdes/males

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
Tiltak:  Foreta kontroll av brønnvann. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Møbler/inventar:
Møbler kan kjøpes utenom. Dette avtales særskilt direkte med selger.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 18.01.1979
Gjelder: Nybygg nøst

Det foreligger også en byggeanmeldelse på hytten, datert 1964. Utstedt av bygningssjefen i Fana. 
 
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Fritidseiendommens ligningsverdi utgjør kr. 207 572,- for inntektsåret 2018

Det er ikke ligningsverdi på nøstet.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut dersom en ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne hytten

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vannforsyning (Brønnen deles mellom bnr. 255 (eiendommen som selges), bnr. 256 og bnr. 257. Brønnen er utskutt på bnr. 257). Vannkvalitet er ikke dokumentert/testet. Spillvann går til terreng.
Adkomst eiendom via skogssti eller sjøveien. Det er ca 10-12 minutters gange fra fritidsbolig til offentlig vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles brønn.

Tinglyste erklæringer

Hytten Bnr. 255
1956/305202-4/106 08.11.1956
BESTEMMELSE OM GJERDE, VEG OG GRUNN

1972/9461-2/106 28.10.1972 
Urådighet  
BNR. 255 OG 388 KAN BARE OVERDRAS/PANTSETTES SAMLET
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/17845-1/106 17.08.1976
BESTEMMELSE OM VANNRETT
Felles brønn for bnr. 255, 256 og 257
Kan kun oppsies ved enighet mellom alle parter
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Nøst Bnr. 388
1972/9461-2/106 28.10.1972 
Urådighet  
BNR. 255 OG 388 KAN BARE OVERDRAS/PANTSETTES SAMLET
Gjelder denne registerenheten med flere

Dette betyr at hytten og nøstet kan kun avhendes samlet og ikke hver for seg.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen er avsatt i KPA2018 til fritidsbebyggelse.

Hensynsone - Funksjonell strandsone, naturmiljø - viltområde og flystøysone gul.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 590 000
Omkostninger 99 942
TOTALT 3 689 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF