Marken 35

Solgt

7 700 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

7 892 190

P-rom

127 KVM

Antall rom

4 Soverom

Marken 35 (Solgt)

Rålekker toppleilighet med 4 soverom, 2 stuer og 2 bad - Takterrasse og stue med fransk balkong

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Marken 35 7 700 000 192 192 870
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
127 / 127 / 142 KVM Fellestomt, 146 KVM 60210171

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Inngangsparti

Innhold | 2. etasje:
To soverom, bad/wc, kjøkken og stue. Utgang til terrasse.

Innhold | loftsetasje:
To soverom, bad/wc og stue med fransk balkong.

Uteplass:
Fra kjøkkenet er det utgang til takterrasse på ca 8 m2

Samlet primærareal (P-rom) =127 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 127 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 142 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Omfattende oppgradert
- Lekre detaljer og praktiske løsninger
- Profilert listverk, god takhøyde og store vindusflater
- Takterrasse og fransk balkong
- To bad på hhv. 11 m2 og 4.8 m2
- Fire soverom og to stuer
- Meget pent kjøkken med integrerte hvitevarer

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Partner/Eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne stilsikre og innbydende toppleiligheten beliggende ved enden av koselig gågate i Bergen sentrum.

Leiligheten |
Dette er en meget tiltalende og lekker toppleilighet som ble ombygget og omfattende oppgradert i 2012. Leiligheten framstår som stilsikker og gjennomført med god standard og fine detaljer. Det er en praktisk og gjennomtenkt løsning som også gir fleksibilitet i forhold til arealbruken. Leiligheten har tre frie sider som begrenser antall naboer og gir fin gjennomlysning. Rommene har god takhøyde, store vindusflater og profilert listverk.

Inngangspartiet har en rustikk og fin stil, fliselagt gulv, varmekabler og god garderobeplass for sko og yttertøy. Det er to innbydende baderom fordelt med ett bad i hver av leilighetens to etasjer. Hovedbadet er hele 11 m2 med stor dusjnisje og badekar plassert slik at du har utsikt mot byfjellene når du nyter et varmt og god bad. Det er fire soverom fordelt med to i hver av etasjene. Stue i tilknytning til kjøkkenet og egen stue i toppetasjen med fransk balkong. Meget pent kjøkken med god skap- og benkeplass. Innredningen har integrert steketopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Vegger er malt i tidsriktige farger og gulv i de fleste rom er lagt med bred og eksklusiv 1-stavs parkett. Baderommene er helfliste. Det er innfelt downlightsbelysning med dimmefunksjon i gangen og hovedbadet. Det er for øvrig nylig montert syv nye og stilfulle takbelysninger.

Hva er utført med leiligheten i nyere tid |
2012 - I forbindelse med ombygging og oppgradering av leiligheten var det Fløisand & Berge Prospects AS som stod oppført som tiltakshaver. Arbeidet ble utført i 2012 og ferdigattest fra Bergen kommune forelå i mars 2013. I denne perioden ble alt av overflater og innredninger fornyet samt nytt elektrisk anlegg og røropplegg med rør i rør-system. Vegger som vender mot yttervegg ble lektet ut og etterisolert. Planløsningen ble også justert for å optimalisere arealbruken av leiligheten.

2021 - Vegger og tak er nymalt. Det er installert syv nye taklamper. Det er installert ny mikrobølgeovn på kjøkkenet. Utvendig sørfasade på huset er malt. Utført takfornying med høytrykksspyling, maling og behandling av takstein.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap med automatsikringer og svakstrømskap er plassert i gangen ved hovedinngang til leiligheten. Varmtvannsbereder er plassert i kneloft. Fordelerskap for rør i rør-system er plassert på badet.

Nærområdet

Unik beliggenhet i Bergen sentrum ved enden av den sjarmerende og populære gågaten i Marken. Her er det koselige kafeer og attraktive restauranter samt det prakftulle parkanelgget ved Lille Lungården i umiddelbar nærhet. Nærmest uansett hvor du skal ut å reise så vil dette være det beste utgangspunkt, like ved Jernbanen, Bystasjonen og Bybanestopp. Med få minutters spasertur i fine omgivelser kommer du enkelt inn til kjernen av Bergen sentrum. Det er kort avstand til turterrenget og store grøntareal ved Byparken. Bygget grenser mot Gågaten og er tilbaketrukket fra trafikkert vei.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er Toshiba varmepumpe i stuen. Det er varmekabler i gangen og varmekabler på begge baderommene.

Parkering

Det er soneparkering for dette området. Det kan søkes om leie av plass i bl.a. Bygarasjen. Fra eiendommen er det enkel tilgang til Bybanen og Busstasjonen i Bg. sentrum - Bildeleringen har tilgang til biler bl.a. like nedenfor Skivebakken som er 2 - 3 minutter å gå fra boligen.

Eiendommen ligger innenfor Sone 1. Det koster pt. kr 506,- pr. mnd. og leies/faktureres pr. 6. mnd.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Vinduer og terrassedør: Vinduene er fra 1996. Et vindu på soverommet i 3.etasje er av eldre dato og har enkelt glass. Altandør med felt av isolerglass, fra 2012.
 
VVS: Det er benyttet rør i rør - plastrør til vannforsyningsrør. Boligen har sluk og avløpsrør i plast. VVS anlegget er ikke videre undersøkt i denne rapporten da det krever spesialkompetanse.
 
Elektrisk anlegg: El. Anlegg: Sikringsskapet er montert i entré og inneholder automatsikringer. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever spesialkompetanse.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte eierskifterapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 10. august 2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte eierskifterapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte eierskifterapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke nødvendig vis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor ingen av bygningselementer har TG2 eller TG3.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Eier har selv ikke bodd i leiligheten og har begrenset kjennskap til leilighetens og husets standard. Det er av den grunn ikke besvart spørsmålene i det vedlagte egenerklæringsskjema. Leiligheten er besiktiget av takstmann som har utarbeidet tilstandsrapport på leiligheten. Rapporten følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Opprinnelig lettvegg mellom innvendig bod og soverom er fjernet til fordel for større rom.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 30.06.1988 (Nybygg) - , 09.09.1988 (Nybygg/endring) - August 1968 (Fasadeendring), 11.03.2013 (Fasadeendring bolig) og 24.02.2014.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Ihht. sameiet vedtekter § 3 så deles omkostninger for drift og vedlikehold med 50 % på hver av husets to seksjoner.

Sameie

Sameiet Marken 35 er bestående av to seksjoner. En næringsseksjon i 1. etasje og denne leiligheten som er seksjon nr 2. i huset.

Seksjonseierne deler omkostninger for felles bygningsforsikring. Ut over dette betales det ingen faste felleskostnader. Omkostninger for vedlikehold av fellesareal betales etter behov. Se også vedtektene § 4 som gir beskrivelse for hva som er hver enkelt seksjons selvstendige ansvar.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring vis IF. For inneværende år har omkostningen vært totalt for huset, kr 20.717,-. Denne seksjonen har betalt 50 % av summen som da utgjør kr 10.385,50 for året 2021. Kjøper må selv tegne sin egen innbo-/løsøreforsikring.

Vedtekter til sameiet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Svar fra Skatteetaten viser at leiligheten har en formuesverdi som utgjør kr. 2 320 000,- for inntektsåret 2019.
Vi har ikke fått oppgitt sum for formuesverdi for sekundærbolig for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne boligen som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig gågate.
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1899/903680-1/106 Bestemmelse om bebyggelse
03.02.1899
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-166/940
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/29661-1/106 Bestemmelse iflg. skjøte
12.09.1986
Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
Overført fra: 4601-166/940
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/691327-1/200 Erklæring/avtale
19.08.2014
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:166 Bnr:945
Bestemmelse om rømningsvei.
Innhold i denne bestemmelsen er som følger:
Undertegnede, eier av gnr. 166, bnr. 940 - Boligseksjonen, Seksjon 2 - Marken 35, 5017 Bergen gir herved eier av gnr. 166, bnr. 945 rett til å bruke felles rømningsvei over vår altan og felles rømmningsstige ned til bakken på vår eiendom - gnr 166/940. Eierne og beboerne av Fjæresmuget 4, gnr. 166, 945 har således rett til å bruke denne rømningsveien på bnr. 940 i nødstilfelle som ved brann eller lignende. Eventuelle utgifter til vedlikehold av nevnte rømningsvei over altanen og rømningsstige skal fordeles i henhold til §3 i vedtektene for "Sameiet Marken 35 Bergen".

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4620000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 166 Bnr 870, Reguleringsplan For Marken
Ikrafttredelsesdato: 09.02.1979
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4620002
Plannavn: Bergenhus. Marken, Grønnevollen 8 Og Grønnesmauet 3 190001019
Ikrafttredelsesdato: 06.05.1983

PlanID: 4620001
Plannavn: Bergenhus. Marken Kvartal K 11, Endring Av Forma°lsgrenser
Ikrafttredelsesdato: 05.02.1982

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Delstrekning 1, Kaigaten-sandbrogaten
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Sentrumskjerne S1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Marken (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (40,9 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Annet byggeomra°de (97,3 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (2,7 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64890000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 958 Mfl., Kaigaten 1 - 201536051
62250000 - Bergenhus. Gnr 164 Og 166, Sma°lungeren - 201206987
61120000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 555 Mfl., Omra°de Øst For Bergen Jernbanestasjon - 201405946
16950001 - Bergenhus. Bybane I Bergen, Strekningen Sentrum - Bystasjonen - 200719929
16950000 - Bergenhus. Bybane I Bergen, Delstrekning 1 Sentrum - Nyga°rdstangen - 200208973
15540200 - Bergenhus. Gnr 164, 166, Nyga°rdstangen, Reguleringsendring - 200702856
15540200 - Bergenhus. Gnr 164, 166, Nyga°rdstangen, Reguleringsendring - 200702856
11600000 - Bergenhus/a°rstad. Hovedinnfartsa°ren Fra Syd Danmarksplass - Strømgaten
8735000 - Bergenhus. Nonneseter - Bibliotek - Kvartalene - 190810835
4620100 - Bergenhus. Marken, Sparebanken Vest - 190001062
4620006 - Bergenhus. Marken, Kvartal K 11, Torg - 190230695
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 7 700 000
Omkostninger 192 192
TOTALT 7 892 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF