Gørbitz' gate 11A

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 765 940

P-rom

34 KVM

Antall rom

1 Soverom

Gørbitz' gate 11A (Solgt)

Innbydende 2-roms selveierleilighet i Sandviken | Sentral beliggenhet | Perfekt for førstegangskjøpere | Malt i 2021

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gørbitz' gate 11A 2 690 000 75 942 1 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
34 / 34 / 38 KVM Eiet tomt, 131 KVM 60210108

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang (2,5 m²), bad/vaskerom (3,8 m²), soverom (5,5 m²), stue (11,8 m²) og kjøkken (8,6 m²).

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 4 m², med lagringsmuligheter.

Uteplass:
Boligen ligger i en rolig gate med kort vei til flere parker.

Samlet primærareal (P-rom) = 34 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 34 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 38 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Innbydende 2-roms selveierleilighet i moderne farger
 • Sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken
 • Perfekt for førstegangskjøpere, studenter og pendlere
 • Gangavstand til sentrum
 • Luftig stue med mye naturlig lysinnslipp
 • Malingsarbeid utført i 2021
 • Tidløst kjøkken fra 2009/2010
 • Helfliset baderom med plass til vaskemaskin
 • Badet ble pusset opp i 2009/2010
 • Rør-i-rør system
 • God økonomi i sameiet
 • Dagligvarebutikk kun 2 minutters gange fra leiligheten
 • Skoler som UiB, BI, NHH og høyskolen Kristiania innenfor rekkevidde
 • 3 minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger mot Bergen sentrum og Åsane

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne innbydende 2-roms selveierleiligheten i moderne farger og attraktiv beliggenhet i Sandviken.

Førstegangskjøpere | Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å komme deg inn på boligmarkedet! Med kort vei til flere skoler og arbeidsplasser i sentrum, er den også perfekt dersom du er student eller pendler.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet ny kjøkkeninnredning og oppusset baderom i 2009/2010 og diverse malingsarbeid utført i 2021.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående mange gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og veggene er malt i moderne duse fargenyanser. Her kan man flytte rett inn!

Muligheter | Fra boligen er det gangavstand til Bryggen og Bergen sentrum med alt en trenger av fasiliteter og servicetilbud. Det er i tillegg kun 2 minutters gange til dagligvarebutikk. UiB, NHH, BI og høyskolen Kristiania er også kort vei unna.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet med gode kvaliteter og med en sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken. Leiligheten bør sees og oppleves. Ikke glem å melde deg på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken i Bergen med gangavstand til sentrum. I området er det tilsvarende bebyggelse som leiligheten samt eldre Bergenske trehus. I nærheten ligger Støletorget, med blant annet dagligvare, café, apotek og Seven Eleven. Det er gode bussforbindelser rett utenfor leiligheten med avganger mot NHH og Åsane terminal så vel som til sentrum med Universitet og Høgskolen. I nærområdet har man kort vei til tur områder som Stoltzekleiven, Fjellveien, Sandviksfjellet og Fløyen. I området finnes det også flere parker, blant annet Meyersmarken.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 33/254

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 05.07.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk.
- VVS: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av manglende drensåpning i fordeleskapet.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Gørbitzgate 11 A består av 6 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Remi Andersen
E-post: remi@akvariet.no

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i If Skadeforsikring (avtalenummer: SP504037). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Pr 08.07.21 har sameiet oppgitt at de har kr. 66 000,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 000,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, felles strøm, generell drift og vedlikehold av bygget, samt avsetning til sparing.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 33/254

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt i sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning av ny kjøper i sameiet.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra forretningsfører og sameiet husordensregler. Husordensreglene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskap/budsjett og vedtekter foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 570 979,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 055 523,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Parkering etter områdets bestemmelser (soneparkering).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 61690000
Plantype: 34
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168, OMRÅDEREGULERINGSPLAN FOR KRISTIANHOLM, SANDVIKSTORGET OG ROSEGRENDEN
Saksnr.: 201017014 
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65810000
Plantype: 34
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
Saksnr.: 201807497
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplan:
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 100,0 %

Henssynssoner Angitt henysn - kulturmiljø i kommuneplanen:
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: e H570_2
Beskrivelse: Grendene
Dekningsgrad:  100,0 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_7
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad:  :  100,0 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_3
Beskrivelse: Brannsmitte
Dekningsgrad: 100,0 %

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
PlanID: 65270000
Bestemmelseområde: [4
Bestemmelsehjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommunedelplan(er):
PlanID 15750000 
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommunedelplan:
PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 110 - Boligområder
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 610 - Veiareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID: 65790000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, HOVEDSYKKELRUTE BRADBENKENMUNKEBOTSTUNNELEN
Saksnr.: 201807494

PlanID: 9900000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. FJÆREGRENDEN, BYPLANVEDTEKTER

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Rød F.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 14.01.1938, 06.01.1986 og 07.12.2009.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 75 942
TOTALT 2 765 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF