Landåssvingen 36B

Solgt

5 790 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 947 190

P-rom

140 KVM

Antall rom

4 Soverom

Landåssvingen 36B (Solgt)

Attr. rekkehus | Sentralt | Solrikt | Terrasse & hage | Utleiedel (ikke omsøkt) | Barnevennl. | Natur | Populært nabolag

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Landåssvingen 36B 5 790 000 157 192 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
140 / 149 / 167 KVM Eiet tomt, 235 KVM 60210153

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje
Utleiedel: Entré/stue/kjøkken (16,9 m²), bad (2,7 m²), soverom (9,2 m²) og kontor uten vindu (4,8 m²).

Hoveddel: Bod/vaskekjeller/trapperom (8,5 m²).

Innhold | 1.etasje:
Entré (2,6 m²), gang/trapperom (11,5 m²), mellomgang (2,4 m²), stue (34,2 m²) og kjøkken (9,6 m²).

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (6,6 m²), bad (5,5 m²) og tre soverom (7 m², 7,4 m² og 11,4 m²).

Uteplass:
Sør/vestvendt terrasse på 11,3 m² med utgang fra stue. På denne siden er det også en koselig hage. I tillegg er det oppholdsplass og hageareal ved inngangsparti.

Lagringsplass:
Koffertloft med tilgang fra loftluke i gang/trapperom. Gode oppbevaringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 140 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 149 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 167 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Sørvestvendt terrasse med utgang fra stue, samt tilhørende hage
- Meget solrik eiendom
- Praktfull utsikt fra eiendommen
- Barnevennlig og kort vei til skoler og barnehager
- Kort vei til store arbeidsplasser som bla. Haukeland sykehus
- Utleiedel (ikke omsøkt) utleid for kr. 8.000,- pr. mnd.
- Turterreng starter idet en går ut døren
- Svært attraktivt og etterspurt boligstrøk
- Deler av underetasje er innredet som 2-roms leilighet (ikke omsøkt).
- Sentralt, samtidig omgitt av grønne omgivelser og mektige fjell
- Gode arealer (P-rom 140 kvm. og BRA 149 kvm.)
- Ny kledning på deler av boligen samt etterisolert i 2020/2021
- Fasadene malt i 2021
- Ildsted i stuen
- Boligen er malt innvendig i 2021, unntatt i underetasje

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian presenterer denne innholdsrike familieboligen med god beliggenhet i Landåssvingen på solsiden av byen. Boligen er jevnlig vedlikeholdt opp igjennom årenes løp og er blant annet nymalt innvendig i 2021. Store deler av ytterkledning er nylig skiftet og etterisolert. Her kan en flytte inn og "bo seg inn" før en kan gjøre oppgraderinger over tid. Men det kan også være kjøper vil påkoste boligen noe (generell oppussing) ved innflytning om en ønsker å oppnå en bedre standard. Kjøkkenet er fra 2009. Hovedbadet ble modernisert i 1998 og har vært i daglig bruk, men begynner å bli modent for utskiftning. Kjøkken og bad i underetasje fra 2002.

Familie | Huset har en innholdsrik planløsning og bør derved passe utmerket for en liten barnefamilie. Her er et kort vei til skoler, barnehager, turterreng og ikke minst arbeidsplasser spesielt innen helsesektoren. I området bor det masse barn.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 149 kvm. (BRA) bør det være mer enn nok boltreplass for både store og små. Underetasjen har vært matbod, brenselsrom, hobbyrom, vaskerom, tørkerom og redskapsbod. Deler av denne underetasjen ble innredet som en 2-roms leilighet (38 kvm.) i 2002. Bruksendringen til leilighet er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen. Denne delen av boligen er utleid for kr. 8.000,- pr. mnd. Det er varmekabler i underetasjen i stuedelen og bad i underetasjen.

Utesone | Boligen har flotte utearealer, der solen og den flotte utsikten kan nytes til fulle. Sør/vestvendt terrasse og hage perfekt tilrettelagt for sosiale tilstelninger med grilling og kos i fokus. Det er nydelig utsikt over deler av Bergensdalen, deler av Fana, Bønes/Kråkenes, Sandsli, Løvstakken og omkringliggende fjell.

Nærhet | Fra området er det gangavstand til både Slettebakken skole, Landås skole, Storetveit skole, Langhaugen skole samt barnehager og store arbeidsplasser. God offentlig kommunikasjon på Landås i begge retninger. Kort kjøreavstand/sykkelavstand til sentrum.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett et flott rekkehus med god beliggenhet i et etablert boligområde på Landås. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Landås. Fra boligen er det utsikt over deler av Bergensdalen, deler av Fana, Bønes/Kråkenes, Sandsli, Løvstakken og omkringliggende fjell. Området er hovedsakelig bebygd med rekkehus og eneboliger. Kort vei til Sletten senter med de fleste service tilbud/fasiliteter, samt flere dagligvare butikker på Landås. Fine turmuligheter med bla Nattland, Ulriken, Tveitevatnet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarkanlegget, Haukelandshallen i området Landås bydel, samt skoler som Slettebakken skole, Landås skole, Storetveit skole, Langhaugen skole og Høgskolen i Bergen. Kort avstand til Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Parkering

Parkering i gaten etter gjeldende regler.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. 

Gulv på grunn:
Uisolert betonggulv direkte på grunn, oppforet tregulv i utleiedel. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter i bod/vaskekjellerdel. Erfaringsmessig kan et påregnelig fuktopptrekk fra grunnen p.g.a manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Yttervegger har mindre isoleringsevne enn dagens standard. Lekkasje i overgang flatt tak - husvegg ble utbedret og ordnet av Frøyland Bygg. I 2020/2021 er det byttet kledning og etterisolert vegger, unntatt på fasade mot vest. Arbeidet ble utført av Gajas AS. Fasadene er malt i 2021.

Takkonstruksjon:
Saltak/flatt tak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra loftluke i gang/trapperom. Gode oppbevaringsmuligheter.

Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Takbelegg på flatt tak. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Takstein er av eldre årgang (sannsynligvis fra 1980-tallet, erfaringsmessig pga. taksteintype/slitasje). Takoverbygg v/inngangsparti er av nyere årgang (TG 1). Renner og nedløp er av nyere årgang (TG 1).

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 14.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at det er avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og godkjente tegninger. Det er gjort endringer i underetasjen hvor det er innredet som en 2-roms leilighet på 38 kvm. i deler av etasjen. Denne leiligheten er ikke omsøkt eller godkjent av Bergen kommune, men er utleid for kr. 8.000,- pr. mnd. Iht. godkjente tegninger fra kommunen skal underetasjen være innredet med matbod, brensel, hobbyrom, vaskerom, tørkerom og redskapsbod. Vindu i stue/kjøkken i utleiedel tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til vindusstørrelse og krav til dagslys. Det ene soverommet i loftsetasjen er kategorisert som loft på tegning, men er brukt som soverom.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Grunn og fundamenter, taktekking, bad - loft-etg, bad - utleiedel og terrengforhold.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Selger har kjøpt to vinduer til to soverom på loftet. Vinduene er medfølger i handelen.

Oppgitt klokkeslett for solforhold er et estimat fra selger.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, hellelagt oppholdsplass, terrassedekke, murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Ifølge selger er det noen avvik ved vedlagt kart som viser tomtegrensene. Et lite stykke av tomten ved inngangspartiet til Landåssvingen 36 B eies av Sollien nr. 109 og et lite stykke (ca. 4 kvm.) langs gjerde/mur på Sollien 109 sin del eies av Landåsvingen 36 B. I tillegg er en liten del av oppholdsplassen ved Landåssvingen 36 B eid av Sollien 109. Dette kommer av at det tidligere har vært adkomst til Sollien 109 sin kjelleretasje i dette området. For en god del år siden (estimert begynnelsen av 2000-tallet) etablerte Sollien 109 ny trappeadkomst fra Sollien, slik at opprinnelig hovedakomst forbi Landåssvingen 36 B er betydelig mindre brukt. Dette har aldri vært et problem.

Landåssvingen 36 B har bruksrett til hele oppholdsplassen og hele plenen ved inngangspartiet sitt, mens Sollien 109 har bruksrett på ca. 4 kvm. langs gjerde/muren.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 015 675,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 656 430,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Det er en innredet 2-roms leilighet på 38 kvm. i deler av underetasjen som er utleid for kr. 8.000,- pr. mnd. Denne leiligheten er ikke omsøkt eller godkjent hos Bergen kommune.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i utleiedel.
Varmekabler på bad i loft-etg.

Tinglyste erklæringer

1964/8841-2/106 16.11.1964 
Bestemmelse om gjerde  
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt

Parsellene har vegrett i trappene.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (10610000). Formål: Bolig.
Planid: 10610000.
Planens navn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS ØSTLIGE DEL, KOLSTIEN/STRIMMELEN.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 23.06.1952.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utsted ferdigattest, datert 04.10.1957
Gjelder: 1 1/2 etasjes trebygning.

Bergen har utstedt ferdigattest den 01.06.1980
Gjelder: Tilbygg bolig (vindfang og utvidelse av stue)

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Det foreligger byggetillatelse, datert 13.08.1986
Vedr. nytt vindu i vestgavl.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Formidling

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 790 000
Omkostninger 157 192
TOTALT 5 947 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF