Nedre Askvik 50R

Solgt

3 990 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 098 190

P-rom

112 KVM

Antall rom

4 Soverom

Nedre Askvik 50R (Solgt)

Sjøfront og toppleilighet | Egen båt- og parkeringsplass | Spektakulær utsikt | 25 m² terrasse | Maritim beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nedre Askvik 50R 3 990 000 108 192 2 541
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
112 / 113 / 124 KVM Eiet tomt, 571 KVM 60210109

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré (4,1 m²), bad/vaskerom (5,9 m²), soverom (15,2 m²), stue og kjøkken (44,5 m²).

Innhold | 4. etasje:
Gang (9 m²), soverom (8,1 m²), soverom (13,2 m²) og soverom (9,3 m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en romslig terrasse på 25m².

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i nabobygget på 3,3 m² med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 112 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 113 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 124 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • 5-roms selveierleilighet i maritime omgivelser
 • Båtplass medfølger med plass til båt på inntil 35 fot
 • Egen fast parkeringsplass
 • Stor terrasse på hele 25 m²
 • Nydelig utsikt
 • Leiligheten strekker seg over 2 plan
 • Stor åpen stue/kjøkken løsning
 • Flere soverom av god størrelse
 • Overflater malt i 2019
 • Kort vei til Amfi Os med bil og Lagunen på Skorpo i båt
 • Flere skoler i nærheten
 • Perfekt for deg som elsker sjø

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte 5-roms selveierleiligheten med en flott beliggenhet i Askvik

Maritimt | Leiligheten ligger noen få meter fra sjøen. Medfølgende leiligheten kjøper du også egen båtplass, en perfekt mulighet til deg som elsker sjø, fiske og natur.

Innholdsrik | Boligen strekker seg over to etasjer og har en svært innholdsrik planløsning. Med hele 4 soverom, stor åpen stue/kjøkken løsning og stor terrasse er denne boligen perfekt for hele familien.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Overflatene ble i 2019 malt i moderne farger, og oppleves dermed som moderne.

Muligheter | Fra boligen er det kort vei med bil, til Amfi Os med flere gode fasiliteter og servicetilbud. Med båt er det få minutters kjøring til både Ervikane og lagunen på Skorpo. Det er også flere skoler i nærheten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innholdsrik 5-roms leilighet som går over to plan, med en svært maritim beliggenhet og en nydelig utsikt. Ikke glem å melde deg på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen befinner seg på Nedre Askvik med umiddelbar nærhet til sjøen og marina. På få minutter med båt når man både Ervikane og lagunen på Skorpo. Det er også fine mulighet for å oppleve naturen på land i området, like bak leiligheten går det turstier nærområdets skogs- og fjellområder. Det er kort vei til alt man behøver av fasiliteter og servicetilbud. Med bil er det kort vei til Amfi Os like ved. Her finner man mange butikker med blant annet dagligvarebutikk, klesbutikker, jernvarehandel, sportsbutikker, apotek og frisører.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 120/1427

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 571,8 m², og er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med asfalterte vei og stort kaiområde med marina. På kaien er det også stor felles
terrasse

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
 Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtette, lektet og kledd med liggende trekledning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene samt for grad av slitasje.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.
- VVS: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Sameie

Om sameiet
Askvik Brygge Sameie består av 33 selveiende boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Gro Strand-Haatuft
E-post: askvik.brygge@mittbob.no

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring Asa (avtalenummer: 84263065). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameie hadde i 2019 et positivt resultat på pålydende kr. 273 114.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2 541,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, vedlikeholdsfond, bod, kommunale avgifter og eiendomsskatt.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 13 utgjør: 120/1427.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Husdyr er tillatt, men ikke dyr som er til ulempe for andre beboere

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Styregodkjenning skal alltid sendes til styret.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, svarbrev fra forretningsfører, husordensregler og innkalling til generalforsamling inkludert sameiets budsjett. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 789 932,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 843 753,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, varmepumpe i stuen, ellers elektrisk oppvarming

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Egen fast parkeringsplass.
Egen båtplass med plass til båt på inntil 35 fot.

Forøvrig parkering etter områdets bestemmelser

Tinglyste erklæringer

1989/19918-1/50  Erklæring/avtale  
 22.12.1989
Målebrev over d.e AREAL 524 M2.
Overført fra: 4624-24/164
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan:
Arealbruken for eiendommen er fastsatt til bolig.

Kommunedelplan:
Nei

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til bolig.

Mindre endringer som vedkommer eiendommen:
Oppdatert i plankart/ikke aktuelt

Pågående planer (er eiendommen del i et pågående arbeid, eller er det starta planarbeid innen 100 m som vedkommer eiendommen):
Nei

Se vedlegg Planstatus.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bjørnafjorden kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Oransje E.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bjørnafjorden kommune har utstedt ferdigattest den 22.07.1996.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 990 000
Omkostninger 108 192
TOTALT 4 098 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF