Fjellveien 118

Solgt

10 900 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

11 192 400

P-rom

215 KVM

Antall rom

5 Soverom

Fjellveien 118 (Solgt)

Ark. tegnet murvilla | Stor eiet tomt på 1,2 mål | Garasje & biloppst. | Solrikt | Panorama | Haukel. skole | Renovering

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fjellveien 118 10 900 000 292 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
215 / 256 / 282 KVM Eiet tomt, 1238 KVM 60210105

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré (2,5 m²), hall/trapperom (19,5 m²), mellomgang (5,8 m²), to bad (1,5 m² og 1,5 m²), toalettrom (3 m²), to soverom (9,8 m² og 13,1 m²), stue (14,3 m²) og kjøkken (5,4 m²).

Innhold | Hovedetasje:
Biinngang (2,5 m²), gang/trapperom (14,5 m²), bad (5,3 m²), vaskerom (4,8 m²), tre soverom (6,1 m², 9,9 m² og 13,2 m²), stue (41,6 m²), spisestue (14,1 m²) og kjøkken (10,2 m²).

Uteplasser:
Vestvendt hellelagt oppholdsplass på 35,8 m² med utvendig adkomst.
Nord/vestvendt hellelagt oppholdsplass på 62 m² med utgang fra stue. 

Parkering:
Tilhørende garasje med en biloppstillingsplass og bod i bakkant, bygget i 1960. Det er for øvrig parkeringsmuligheter i innkjørsel.

Samlet primærareal (P-rom) = 215 m²
Samlet bruksareal for bolig og garasje (BRA) = 286 m²
Samlet bruttoareal for bolig og garasje (BTA) = 315 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Ark. tegnet villa fra 1960 i Fjellveien
- Meget gjennomført stilmessig
- Stor og spennende tomt på 1,2 mål
- Garasje og biloppstillingsplasser i oppkjørselen
- Huset har en nydelig plassering på tomten.
- De beste sol og utsiktsforhold.
- Bruksareal bolig og garasje på 286 kvm.
- Store, fine uteplasser "på byens tak".
- Hele eiendommen må renoveres.
 
Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne innholdsrike villaen i byens mest velkjente gate - Fjellveien.

Historikk | Huset ble oppført i 1960 og har vært i familiens eierskap siden. Huset ble tegnet av Arkitekt All & Løkeland og er svært gjennomført stilmessig.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 256 kvm. og garasjen har et bruksareal på 30 kvm. Samlet sett er det svært godt med plass i begge etasjer, både i form av boligareal og lagringsplass.

Renovering | Boligen fremstår med eldre bygningsdeler og bærer preg av manglende vedlikehold. Det må påregnes betydelige oppgraderinger og utskiftninger for å oppnå dagens standard, både innvendig og utvendig. Det er således en svært god mulighet til å "skreddersy" sin nye bolig i Fjellveien.

Utesone | Boligen har flere flotte uteplasser både ved inngangsparti, i front av boligen og i hovedetasjen mot nord/vest. Eiendommen er perfekt vendt mot solen og eiendommen har en upåklagelig utsikt. 

Nærhet | Fjellveien 118 kretser til populære Haukeland skole. I tillegg er det flere attraktive barnehager i kort avstand fra boligen. Turterreng starter idet en går ut døren og en spaserer til sentrum på kort tid. Eiendommen har en ypperlig beliggenhet med tanke på arbeidsplasser i Helse Bergen.

Tomten | Eiet tomt på 1238 kvm. og er avsatt til boligområde iht. Bergenhus. KDP. Fjellsiden Sør. Eiendommen grenser mot friområde (eiet av kommunen) mot sørvest og sørøst. Videre er eiendommen omfattet av KPA2018 hvor eiendommen er vist som bebyggelse og anlegg. Eiendommen grenser også til Grønnstruktur med tilsvarende grensesnitt som i KDP.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en sjelden mulighet med "prime location" på solsiden.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og særdeles attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Fjellsiden. Boligen er perfekt vendt mot sol og utsikt. Fra eiendommen er det en formidabel utsikt over Bergensdalen, Bergen sentrum, Laksevåg, Byfjorden, Store Lungegårdsvannet, Askøy, Løvstakken og videre mot Fana mm. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og noen eksklusive leilighetskomplekser. Gang og sykkelavstand til Bergen Sentrum med alle fasiliteter og servicetilbud. Fine turmuligheter med bla. Isdalen, Fløien, Fjellveien og Ulriken mm. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. Det er kort gangavstand til Haukeland skole og busstopp ca. 150 meter huset. Gåavstand til store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen som ligger en liten rusletur unna i Årstadveien. Masse fritidsaktiveter i området og flere lekeplasser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Følg veien opp forbi Bellevue. Innkjørsel til venstre like etter svingen i Ole Irgen´s vei.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Eiet tomt på 1238 m² og dels naturtomt, dels opparbeidet. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med hellelagt oppholdsplass, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning.

Festetomten er innløst. Festekontrakten er fortsatt tinglyst på eiendommen grunnen bestemmelser om blant annet bebyggelse, gjerde, vann/kloakk i opprinnelig festekontrakt. Bestemmelsene er vedlagt i salgsoppgaven.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt
Videre grunnforhold er ikke kjent.
 
Gulv på grunn:
Uisolert betonggulv direkte på grunn. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter i bod. Erfaringsmessig kan et påregnelig fuktopptrekk fra grunnen pga. manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme. Det er blindkjeller under deler av u-etg. Blindkjeller har tilgang via veggluke i garasje.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner (lecablokker), pusset og malt. Yttervegger under stuevinduer er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Det er stående kledning på deler av fasade v/inngangsparti
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Isolert mot beboelsesdel. Konstruksjon av taksperrer.Taksperrer er tekket med sutak, lekter og tegltakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i kobber. Beslag/takhetter i aluminium/stål.

Generell informasjon:
Boligen må renoveres og selges som et renoveringsobjekt. For ytterligere informasjon og påpekte punkter henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 07.05.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Iht. til matrikkutskrift er boligen registrert som enebolig med hybel/sokkelleilighet.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Det er også noen bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 3. Tilstandsgrad 3 settes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

- Grunn og fundamenter
- Grunnmur
- Yttervegger/veggkonstruksjoner
- Takkonstruksjon
- Terrasse, balkonger og utvendige trapper
- Piper og ildsteder
- Bad - Underetasje
- Bad - Utleiedel
- Toalettrom
- Kjøkken - Utleiedel
- Innvendige overflater
- Innvendige trapper
- VVS
- Terrengforhold
- Garasje

Tilstandsgrad 3:
- Drenering
- Utvendige fasader
- Vinduer og terrassedør
- Taktekking
- Rom under terreng
- Bad - Hovedetasje
- Vaskerom
- Kjøkken hovedetasje

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 947 883,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 7 012 379,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Det er en godkjent utleiedel i boligen.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Boligen er vasket til visning og blir ikke ytterligere vasket før overtagelse.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Stråleovn på hovedbad og toalettrom.
Flere vegghengte panelovner (eldre modeller)
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Fra 2021 er det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til flere biler, hvorav en i garasje.

Tinglyste erklæringer

1959/8715-3/106 17.10.1959 
Bestemmelse om gjerde  

1959/8715-5/106 17.10.1959  
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 4601-166/180

1959/8715-6/106 17.10.1959
Bestemmelse om vann/kloakk  
 Bestemmelse om ledninger i og over grunnen
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse nærmere enn 1 meter
Overført fra: 4601-166/180

1959/8715-7/106 17.10.1959  
Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver: BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Overført fra: 4601-166/180

1959/8715-9/106 17.10.1959
Erklæring/avtale   
Bestemmelse om mur
Overført fra: 4601-166/180

1960/9581-1/106 24.11.1960  
Bestemmelse om vannledn.  

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen inngår i kommunedelplanen BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR («KDP» planID 15590000, vedtatt 19.02.01), hvor eiendommen primært har formål boligområde (nåværende). Eiendommen berører likevel også formålet friområde (nåværende) delvis langs eiendomsgrensen i sørvest, samt tilkomststien fra Ole Irgens' vei i sørøst.

Videre er eiendommen omfattet av gjeldende kommuneplan BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018-2030 («KPA18» planID 65270000, vedtatt 19.06.19), hvor eiendommen er vist som Bebyggelse og anlegg, Y1 (fremtidig) - Ytre fortettingssone.

Eiendommen grenser også til Grønnstruktur (nåværende) med tilsvarende grensesnitt som i KDP.

Kommuneplanens hensynssoner bevaring kulturmiljø H570_2 Fjellsiden og H570_7 Historisk sentrum gjør seg også gjeldende for eiendommen i sin helhet.

Hvilke bestemmelser i kommunedelplanen og kommuneplanen (KPA18) som gjelder for eiendommen fremgår av KPA18 § 2. Det gis her bestemmende føringer om at KPA18 skal supplere eldre arealplaner der aktuelt tema ikke er vurdert, Videre at ved motstrid gjelder KPA18 foran eldre kommunedelplaner. Det vil si at KPA18 gjelder fullt ut for denne eiendommen, og at KDP kun kommer til anvendelse dersom denne planen har bestemmelser som KPA18 forholder seg taus om.

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres til å kontakte Bergen kommune for spørsmål ang. tomten.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12.05.1961

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 10 900 000
Omkostninger 292 442
TOTALT 11 192 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF