Lappen 7

Solgt

6 700 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

6 895 940

P-rom

144 KVM

Antall rom

4 Soverom

Lappen 7 (Solgt)

Attr. tomannsbolig | 2.etg & loft | Uteplasser | Garasje/lader | Sol & utsikt | Helse Brg. | Haukel. skole | Barnevennl.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Lappen 7 6 700 000 195 942 3 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Tomannsbolig Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
144 / 144 / 154 KVM Eiet tomt, 606 KVM 60210144

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré (måler 6,7 kvm), gang (måler 6,7 kvm), bad (måler 2,7 kvm), stue/ kjøkken (måler 48,2 kvm), soverom 1 (måler 9,5 kvm), soverom 2 (måler 6,4 kvm) og soverom 3 (måler 15 kvm)

Loftsetasje
Trapperom (måler 1,3 kvm), bad/ vaskerom (måler 9,6 kvm), loftstue (måler 20,7 kvm), soverom (måler 6,3 kvm) og omkledningsrom (måler 5,2 kvm).

Takhøyde måler 2,45 meter i loftstue. Det er kott i knevegger

Loft/Hems
Ikke målbart areal etter NS3940 grunnet lav takhøyde. Tilkomst via stige i loftstue. Mønehøyde måler 1,5 meter. Gulvflate måler ca 21 kvm

Uteplass
Seksjon 2 har bruksrett til sørvestlig del av terrassen. Terrassen seksjon 2 disponerer er 25 kvm.

Lagringsplass
Seksjonen disponerer to boder i felles hage på 5 kvm hver.

Garasje
Garasjerom (måler 15,7 kvm). Fri bredde i port måler 2,44 meter. Ladestasjon for elbil montert i 2019.

Samlet primærareal (P-rom) = 144 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 144 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 154 kvm.

Standard

- Horisontaldelt tomannsbolig med egen garasje med ladestasjon
- Romslig terrasse på 25 kvm. med masse sol
- Flere soverom, stue og loftstue
- Ett nytt og ett oppusset bad i 2018.
- Sydøstvendt altan fra soverom
- Oppgraderte overflater
- 2 stk. varmepumper
- Oppgradert elektrisk anlegg
- Særdeles trivelig nabolag
- Haukeland skole, Odontologen, Haraldsplass og Haukeland sykehus i nabolaget
- Barnevennlig og rolig boligstrøk
- Kunstgressbane like ved.
- Byfjellene i umiddelbar nærhet
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Kort vei til offentlig kommunikasjon.
- Bybanestopp kommer ved Haraldsplass/Haukeland
- Kort vei til Møllendal med bryggeanlegg, restauranter og kommende bystrand! 
- Flott utsikt mot Vidden og Ulriken
- Stuen har 4,5 meter takhøyde fra gulv til møne

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte horisontaldelte tomannsboligen (seksjon 2) som går over 2.etasje og loft. Svært attraktiv beliggenhet i Svartediket like ved Storhaugen og Pilaren park.

Tiltalende | Boligen fremstår som stilren og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i moderne fargetoner.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid.

Stor terrasse | Nydelig, stor og god terrasse med gode solforhold. Her er det god plass til møblement, grill og beplantning. Et yndet sted om sommeren.

Utsikt | Boligen ligger på et høydedrag som resulterer i en meget fin utsikt over nærområdet og omkringliggende fjell.

Garasje med ladestasjon |  Eier vil være privilegert med fast garasjeplass i et område med høy etterspørsel etter private parkeringsplasser. Garasjen har leddet port og det er montert ladestasjon til elbil. Fri bredde i port måler 2,44 meter.

Familie | Området og nabolaget er svært familievennlig. Et par minutter ligger  "Demmen" med trampoliner, kunstgressbane, basketbane, balanseapparat, bordtennisbord etc. I nabolaget er det masse barn i alle aldre. Det er flere barnehagebarn og mange barn som går på Haukeland skole i nabohusene. Her frigjør en masse tid ved å ha alt en trenger rundt seg. Praktisk og særdeles hyggelig.

Påbegynte planer | Dette er et område hvor det er iverksatt storstilte endringer med særdeles positivt fortegn. Alrek Helseklynge er ferdig og området betegnes av mediene som Norges mest komplette Helseklynge og et kraftsentrum innen helseforskning, utdanning og behandling. I området ligger Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, fakulteter fra Universitetet i Bergen, Odontologen. Mer eller mindre "hele" Helse Bergen ligger i nabolaget/området. I området er også bygging av ny bybanetrasé godt i gang. Det er vil kun være noen få minutter til bybanestoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Parallelt med dette har kommunen kommet i gang (i forbindelse med bybanebygging) med planene rundt Store Lungegårdsvann. Her skal det etter planen komme bystrand og ny park. Den planlagte Bystranden ligger ca. 1 kilometer fra boligen hvor en spankulerer via Blaauws vei og Nubbebakken.

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |Totalt sett en meget attraktiv og innholdsrik del av tomannsbolig med luftig beliggenhet i et ettertraktet boligområde.

ANSVARLIG MEGLER
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole og god off. kommunikasjon med busstopp i Årstadveien. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at det planlegges bybane med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus med tiden. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. På Storhaugen ligger det også en nydelig park med en lite vann. Her grilles det om sommeren og det er aking og hockey på vinteren.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 92/184

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Ta inn Svartediksveien og ta første til høyre som er Lappen. Lappen 7 kommer på høyre hånd. Se visningsskilt fra Z Megleren.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Felles eiet tomt på 605,6 kvm opparbeidet med hekk, prydbusker, betongtrapper, grusete partier samt diverse støttemurer. Tomten ligger høyt og fritt og det er meget fin utsikt over området fra tomten.

Seksjonen disponerer en terrasse i hage på 25,2 kvm, samt 2 boder på 5 kvm hver.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter
Boligen har fundamenter av naturstein. Det ble ikke observert svekkelser i fundamenter.
 
Gulv på grunn
Underetasje er ikke inspisert da det er en annen seksjon.

Yttervegger
Boligen er oppført i trekonstruksjoner.

Vinduer
Boligen har vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer fra 2006 og 2007.
 
Takkonstruksjon/taktekking
Bygningen har et valmtak av sperr bekledd med sutaksbord og skifer

Loftets bruksformål
Loftet er hos kommunen godkjent som vaskerom/tørkeloft/boder. Nevnte loft ble innredet av tidligere eier før dagens eier overtok boligen. Bruksendringen/innredning av loftet er ikke omsøkt.

Generell informasjon
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Tom Erik Lund. Rapportdato 31.05.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Rommene i boligen definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisser ikke nødvendigvisstemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, utvendige overflater, velux takvinduer, etasjeskillere og garasjen. Kan også legge til at skifertak ikke har blitt vurdert i takstrapport, men er ifølge selger, sannsynligvis fra byggeår. Sameiet har skiftet enkelte skifersteiner i senere år, og har ikke avdekket fukt på loft i selgers botid.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Lappen 7 består av 2 selveiende boligseksjoner.
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (89106340: ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr. 01.06.2021 har sameiet oppgitt at de har kr. 43.000,- innestående på sameiets konto.

Total årlig innbetaling av felleskostnader fordelt på begge seksjoner i sameiet er kr. 72.000,-  Av dette går kr. 16.847 til byggforsikring  og resterende går til sparing/avsetting for løpende vedlikehold.

Felleskostnad
Det betales kr. 3000,- pr. mnd. til sameiet. Sameiet har foretrukket å ha en ryddig økonomi og setter av fast sparing hver måned.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Følgende arbeid er utført i regi av sameiet i nyere tid
Etablering av diverse utebelysning. Beslag til strømkabler til garasje. Ny skillevegg mellom terrasser. Beising og maling av terrasser. Diverse hagearbeid.

Fremtidig vedlikehold
Sameiets medlemmer har diskutert å skifte et par vannbord/kledning + to deler nedløp til takrenne som er moden for utskifting. Det foreligger tilbud fra Nordic24 Aktiv á kr. 35.000,- inkl. mva. for å utføre nevnte arbeid. Det foreligger ikke vedtak om å iverksette dette. Sameiet har disponible midler på felleskonto som kan finansiere dette beløpet. 

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold ved godkjenning av sameiet.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styregodkjenning av kjøpere kreves ikke.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, ordensregler og infoskriv fra sameiet. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 782 403,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 941 344,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, bør sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Eier opplyser at det ble observert skjeggkre/sølvkre sommer 2018. Selger kontaktet sitt forsikringsselskap som hyret inn Effecta Skadedyrskontroll som behandlet boligen (Advion gift og limfeller) i februar 2019. Selger opplyser at de har ikke observert kre i senere tid.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Biloppstillingsplass i garasje med plass til én bil. Privat ladestasjon. Garasjerom (måler 15,7 kvm). Fri bredde i port måler 2,44 meter.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1922/911684-1/106 23.05.1922 
Best. om vann/kloakkledn.  
Overført fra: 4601-163/325
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1923/901297-1/106 25.05.1923  
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-163/325
Gjelder denne registerenheten med flere

Begge servituttene er fra hhv. 1922 og 1923 og er ikke innhentet.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplanens arealdel:
Arealformål: Byfortettingsone
ArealplanID: 65270000

Kommunedelplan.
ArealplanID: 15590000
Arealbruk: Boligområde.

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Type Plannavn Saksnr
9120001 31 BERGENHUS. GNR 163 BNR 304, NORDBØ, HANSAMARKEN, LANDÅS, ENDRET UTNYTTELSE OG PLASSERING Saksnr: 199614341
9120000 30 BERGENHUS. GNR 163 BNR 304, NORDBØ, HANSAMARKEN, LANDÅS saksnr. 190930214

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen har utstedt ferdigattest den 20.04.2017
Gjelder: Nybygg uthus/bod

Bergen har utstedt ferdigattest den 21.01.1979
Gjelder: Altan

Bergen har utstedt ferdigattest den 05.07.1977
Gjelder: Altan

Bergen har utstedt ferdigattest den 29.11.1963
Gjelder: Oppføring av garasje

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår. Dette er ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 6 700 000
Omkostninger 195 942
TOTALT 6 895 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF