Karlsmarka 112

Solgt

5 490 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 656 940

P-rom

150 KVM

Antall rom

3 Soverom

Karlsmarka 112 (Solgt)

En barnefamilies drøm | Enderekkehus | Kjøkken fra 2020 | Solrikt | Stor terrasse | Loftstue | Garasje & P-plass

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Karlsmarka 112 5 490 000 166 942 450
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
150 / 155 / 0 KVM Fellestomt, 369 KVM 60210118

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje
Entré/gang (8,1 m²), stue/trapperom (46,7 m²), vaskerom/wc-rom (4,1 m²) og kjøkken (12,8 m²)

Innhold | 2. etasje
Loftstue/trapperom (24,7 m²), bad (9,6 m²), soverom (13,1 m²), soverom 2 (13,1 m²) og soverom 3 (11,4 m²)

Uteplass
Sørøstvendt terrasse på 29,5 m² med utgang fra stue og pent opparbeidet ved inngangspartiet.

Lagringsplass
Sportsbod med utvendig adkomst (4,9 m²) og tilhørende utvendig bod på nedsiden av boligen, bygget i 2013.

P-rom er alle rom med unntak av boder.

Samlet primærareal (P-rom) = 150 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 155 m².

Standard

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer dette flotte rekkehuset med familievennlig beliggenhet og innholdsrik planløsning.

Oppgradert | Boligen fremstår som velholdt og er jevnlig oppgradert i perioden 2015-2021. I 2020 ble det blant annet montert et nydelig kjøkken fra Kvik med tilhørende hvitevarer.

Uteplasser & sol | Stor terrasse i bakkant av boligen og platting med kveldssol ved inngangspartiet. På terrasser og platting er det sol fra morgen til kveld.

God planløsning | Huset har en god planløsning med kjøkken, stor stue, romslig gang, gjestetoalett og vaskerom i 1.etasje. I 2.etasje ligger husets soverom, bad og en veldig kjekk loftstue. Det kan være muligheter å etablere et soverom nr. 4 hvor det i dag er loftstue.

God parkeringsdekning | Parkeringsplass til èn bil i felles garasjeanlegg (ladestasjon er montert), samt èn parkeringsplass ved inngangsparti til boligen. Det er også plass til en bil på nedre del av tomten ved boden. I tillegg disponerer beboere av sameiet flere parkeringsplasser, inklusiv gjesteparkering på fellesområdet.

Oppvekstvillkår | Husrekken ligger fint til i et barnevennlig og sosialt tun med barn i alle aldre. Det er opparbeidet lekeplass på fellesområde. Her er det aldri langt til nærmeste lekekamerat. Et sosialt og godt bomiljø både for store og små.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott bolig med utmerket beliggenhet i Karlsmarka. Velkommen til visning!

Nærområdet

Karlsmarka 112 har en svært attraktiv og solrik beliggenhet i et barnevennlig område. Husrekken ligger fint til i et barnevennlig og sosialt tun med barn i alle aldre. Det er opparbeidet lekeplass på fellesområde. I Karlsmarka er det gode naboer og her har en alt en trenger for et godt liv. Nærhet til flere barnehager, skoler på alle trinn, større arbeidsplasser, flyplass, butikker, off. kommunikasjon osv. Ca 6 km til Lagunen Storsenter med de fleste service tilbud/fasiliteter, samt kort avstand til Fanatorget med fasiliteter som dagligvarebutikk, apotek, legekontor, bank, spisested mm. Kort avstand til Meny Dolviken. Gode turmuligheter med bla Storrinden i nærområdet. Mange idrettsanlegg/ fritidstilbud som bla. Sandsli Idrettshall og Sandsli Stadion, samt skoler som Søreide Skole (ny i 2014), Aurdalslia Skole, Skranevatnet Skole og Sandsli Videregående Skole. Gode bussforbindelser til Bergen sentrum og øvrige bydeler. Gangavstand til holdeplass for bybanen. Det kan nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bla. Equinor, Telenor, Aibel og Bergen Lufthavn mf.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler i entré/gang og på bad
To vegghengte panelovner.
Varmepumpe fra 2021 med uttak i stue. Produsent Wilfa.
Rentbrennende ildsted i stuen fra 2015.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Én garasjeplass i lukket garasjeanlegg med egen elbil ladestasjon. Type: Salto fra 2017/2018.

Én biloppstillingsplass ved boligens inngangsparti og én biloppstillingsplass på baksiden ved utvendig bod.

For øvrig er det parkering på fellesområde

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 368,7 m² i h.h.t sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Tilhørende uteareal for boligen:
Tilhørende uteareal er opparbeidet med grøntarealer og belegningsstein. Det er oppholdsplass/betongplatting v/inngangsparti på 15 m².

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra Dolvik terminal ta av i rundkjøring opp Dolvikvegen (FV 179). Kjør så inn 3 avkjørsel mot venstre til Karlsmarka.

Alternativt kan en kjøre fra Coop butikken på Søreide (Steinsvikveien) og ta til høyre i krysset. Ta så første avkjørsel til høyre og inn i boligfeltet.

Følg numrene frem til nr. 112.
På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn. Grunnmur i plasstøpt betong

Drenering:
Det er benyttet knotteplast som fuktsikring inntil grunnmuren. Drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet vedr. funksjonalitet ut fra visuell besiktigelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå som kan ha negativ betydning (eks. vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc). Forbehold taes vedr. dette. Forventet brukstid: Drenering har en normal en brukstid på 20 til 60 år.

Fuktmåling/hulltaking:
Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er foretatt på hovedsoverom, uten å påvise unormale forhold. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 31,4 % ved en temperatur på 21,1 grader.

Vannledninger:
Pga. rustskade i rør i rør skap ble det borret 12 mm hull for å sjekke relativ luftfuktighet inni vegg. Den viste relativ luftfuktighet på 28,9 % ved en temperatur på 22,9 grader.

Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt.
Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt.
Relativ luftfuktighet mellom 75-85 % anses å være fuktig.
Relativ luftfuktighet mellom 86,5-100 % anses å være meget fuktig.
Relativ luftfuktighet på 100% anses å være vått.

Etasjeskillere/Gulv på grunn:
Etasjeskiller av trebjelkelag. Betongdekke mellom garasjeanlegg - 1.etasje. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Noe knirk enkelte steder.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning. Skillevegger mot tilstøtende boenhet er utført som isolert bindingsverk i tre, kledd med gipsplater. Hver av boenhetene er en branncelle. Hensikten med å dele bygninger opp i brannceller er å forhindre brann- og røykspredning inne i byggverket.
Ytterkledning er hovedsakelig fra byggeår. Enkelte kledningsbord har vært skiftet v/behov. Fasadene ble malt 2019/2020.

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer. Ett Velux takvindu. Fire vinduer i 2-etg ble skiftet i 2014. Øvrige vinduer er opprinnelig fra byggeår. Vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Taktekking er fra byggeår

Takkonstruksjon/Loft:
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra loftsluke i gang/trapperom. Gode oppbevaringsmuligheter

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 02.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Utvendig bod:
Areal: 8,6 m².
Ringmur i betong. Gulv mot grunn i betong. Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende dobbelfalset trekledning. Pulttak, konstruksjon av taksperrer tekket med sutak og takshingel. Renne i sort aluminium.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet:
Bolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger som stemmer med dagens bruk. Mrk. Wc-rom og vaskerom er tegnet som to separate rom, men er slått sammen.

Utvendig bod:
Utvendig bod er ikke søkt om til kommunen, men godkjent i sameiet. Det er ikke innlagt strøm i boden. Det er overbygd del ved siden av boden.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Utvendig - Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig - Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig - Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Ytterkledning har væroppsprukket/slitt trevirke flere steder, spesielt ved terrasse.
Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

Utvendig - Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Ytterdør går tregt og terrassedør er treg på vinterstid. Terrassedør har en del slitasje på utsiden.
Tiltak: Dører må justeres og terrassedør bør vedlikeholdes evt. bør det foretas utskiftninger ved behov.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassebordene og utvendig trevirke på terrasse er noe væroppsprukket/slitt.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Overvåk tilstanden, foreta utbedringer av væroppsprukket/slitt trevirke v/ behov.

Innvendig - Eldre laminatgulv/påpekte punkter
Det er ujevn tapet noen steder. Eldre laminatgulv på to soverom har en del slitasje/striper. Det er bom i en gulvflis ved hovedytterdør. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak

Innvendig - Vaskerom/wc-rom dør
Det er fuktutsvelling i nedre del av døren.
Tiltak: Døren/dørbladet må skiftes for å lukke avviket

Våtrom Overflater vegger og himling - Vaskerom/wc-rom (4,1 m²)
Baderomsplater går helt ned til gulvfliser (feil utførelse). Det skal normalt sett være sokkelflis i nedre del av vegger.
Tiltak: Man bør være forsiktig med vannsøl/stående vann på gulv da det kan føre til fuktutsvelling i nedre del av baderomsplater.

Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom/wc-rom (4,1 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom/wc-rom (4,1 m²)
Det er påvist andre avvik: Smøremembran med ukjent utførelse. Ingen dokumentasjon/bilder av membran v/ overgang til sluk.
Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Dvs. bilder av membran i sluk.

Tekniske installasjoner - Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det var kondens på kaldtvannstokk i rør i rør skap på befaringsdagen. Kondens oppstår sannsynligvis når det brukes mye kaldt vann og det dannes kondens pga. temperaturforskjeller.
Kostnadsestimat: kr.10.000 - 50.000,-
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank.

Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Utestikkontakt montert i 2020 (med egen sikring/krets) er utført av en utdannet elektriker i familien. Denne stikkontakten/kretsen skal utbedres/monteres på ny av Fyllingen Elektro AS før salg slik at da er alt arbeid utført av registrert elektrofirma.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

Våtrom - Generell - Bad (9,6 m²)
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat: Over kr. 300.000,-

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg rekkehus
Dato: 12.04.2005

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 149/2330

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Informasjon om sameiet:
l Karlsmarka 86 -116 består av til sammen 16 rekkehus. Alle boligene har egen inngang med utvendig adkomst.

Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret:
Organisasjonsnummer: 983 855 571.
Navn/foretaksnavn: Al Karlsmarka 86 -116.
Organisasjonsform: Eierseksjonssameie.
Registrert i Enhetsregisteret: 20.04.2002.
Stiftelsesdato: 08.11.2000.

Fellesutgifter:
Det betales kr 450 ,- pr. mnd. i fellesutgifter (betales kvartalsvis).
Fellesutgiftene dekker felles strøm, felles vedlikehold, løpende drift av sameiet og dets fellesområde

Det er årlige dugnader med rydding, vedlikehold og fellesareal etc.

Kjøper må inn i styret i to år pga. fast rullerende fordeling av alle eierne.

Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, regnskap og protokoll fra generalforsamling samt svarbrev fra styreleder. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 434 822,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 165 360,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2000/15874-1/106 16.06.2000 
Vilkår i kjøpekontrakt
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-36/520
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/31598-2/106 08.11.2000   
Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/31598-3/106 08.11.2000 
Best. om adkomstrett  
Rett til tilkomst over naboseksjoner for vedl.hold av
bygninger og ledninger. Felles ansvar for vedl.hold av
fellesveier og ledningsnett.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 15110004
Plantype: 31
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 36 BNR 519 OG 520, NORDEIDE, FELT B10 OG B11
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 18.05.2000
Saksnr: 200002593
Dekningsgrad: 99,6 %
Formål: Bolig

PlanID: 60030000
Plantype: 34
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 35 BNR 2, 6, 7, 65, 278, 688 MFL., SØREIDE SENTRUM
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 28.11.2011
Saksnr: 200801685
Dekningsgrad: 0,4%

PlanID: 15110000
Plantype: 30
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 9
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 17.03.1997
Saksnr: 199616226
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse
Dekningsgrad: 61,2 %

PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 700 - Fellesområder
Dekningsgrad: 14,7 %

PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 750 - Felles lekeareal
Dekningsgrad: 10,0 %

PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 322 - Gangvei
Dekningsgrad: 7,9 %

PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel
Dekningsgrad: 5,5 %

PlanID: 15110004
Reguleringsformål: 790 - Annet fellesareal
Dekningsgrad: 0,4 %

PlanID: 60030000
Reguleringsformål: 2018 - Annen veggrunn, tekn. anl.
Dekningsgrad: 0,4 %

PlanID: 15110000
Reguleringsformål: 400 - Offentlig friområde
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: PlanID
Reguleringsformål: 640 - Frisiktsone
Dekningsgrad: 0,7 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 15110003
Plantype: 31
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 36 BNR 442, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 09
Saksnr: 199905282
Ikrafttrådt: 18.11.1999

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 15110064
Type: 31
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 36 BNR 521, GNR 35 BNR 613, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 09, KARLSLIA, DELFELT B8 OG B9
Saksnr: 200023918

PlanID: 15110064
Type: 31
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 36 BNR 521, GNR 35 BNR 613, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 09, KARLSLIA, DELFELT B8 OG B9
Saksnr: 200023918

PlanID:  15110005
Type: 31
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 36 BNR 3 MFL., NORDEIDE, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 09
Saksnr:200021731

PlanID: 8490000
Type: 30
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, STEINSVIKVEGEN OG VEG 2, ETAPPE 2
Saksnr: 190711324

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 139447700
Bygningstype: Enebolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 25.04.2019
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 300740956
Bygningstype: Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.06.2020
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 300740963
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.06.2020
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 300740977
Bygningstype: Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 201823987
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 300740981
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.06.2020
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 9509518
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 25.04.2019
Saksnr: 201823987

Eiendom: 35/62
Bygningsnr: 9509518
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 25.04.2019
Saksnr: 905067

Eiendom: 36/180
Bygningsnr: 300845994
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 27.10.2021
Saksnr: 202026265

Eiendom: 36/519
Bygningsnr: 20755164-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 09.04.2019
Saksnr: 201900811

Eiendom: 36/567
Bygningsnr: 23677261-1
Endring: Underbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 11.09.2019
Saksnr: 201909935

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 490 000
Omkostninger 166 942
TOTALT 5 656 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF