Frydenbølien 24

Solgt

2 390 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 491 960

P-rom

65 KVM

Antall rom

1 Soverom

Frydenbølien 24 (Solgt)

Lekker leilighet med nydelig utsikt | Garasjeplass | God planløsning | Malt i 2021

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Frydenbølien 24 2 390 000 5 432 4 118
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 65 / 71 KVM Fellestomt, 24660 KVM 60210089

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang (13,3 m²), bad/vaskerom (6 m²), soverom (11,1 m²), stue (25,3m²), kjøkken (8,9 m²).

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 2,7 m², med lagringsmuligheter.

Parkeringsplass:
Medfølgende leiligheter følger egen parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Samlet primærareal (P-rom) = 65 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 65 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 71 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
 • Lekker 2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på Gyldenpris
 • Egen parkeringsplass
 • Ingen dokumentavgift
 • Perfekt for førstegangskjøpere, studenter og pendlere
 • Luftig stue
 • Helfliset baderom med opplegg til vaskemaskin
 • Badet ble pusset opp i 2012/2013
 • Diverse malingsarbeid utført i 2021
 • Nytt laminatgulv i 2019
 • Godt opparbeidet borettslag uten forkjøpsrett
 • Gangavstand til dagligvarebutikk
 • Kort vei til skoler som BI og UiB
 • Ca. 4 minutter til bussholdeplass med hyppige avganger
 • Kort vei til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne lekre 2-roms andelsleiligheten med parkeringsplass og en attraktiv beliggenhet på Gyldenpris.

Flytt rett inn | Med vesentlige oppgraderinger i senere tid som nytt laminatgulv, et oppusset baderom og diverse malingsarbeid er dette en leilighet en kan flytte rett inn i!

Perfekt for førstegangskjøpere | Denne boligen er perfekt for deg som ønsker å komme deg inn i boligmarkedet. Her er det kort vei til alt en trenger og skoler som BI, NHH og UiB er innenfor rekkevidde.

Kommunikasjon | Det tar ca. 5 minutter å gå til dagligvarebutikk. I tillegg er det kun 4. minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger til Bergen sentrum. Det tar 13 minutter å kjøre til Bergen by

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 59.750, -.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en pen leilighet som passer perfekt for deg som er førstegangskjøper, pendler eller student. Ikke glem å melde deg på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral beliggenhet, i området er det tilsvarende bebyggelse. Det er flere dagligvarebutikker like i nærheten. Studiesteder som handelshøyskolen BI, Universitetet i Bergen, den nye høyskolen på Vestlandet er i gangavstand fra boligen. Treningssenter og populære spisesteder på Danmarksplass er innen kort avstand. På Møhlenpris finner man fasiliteter som Nærbutikken Spilde, flere restauranter, Vilvite, fotballbane og Nygårdsparken. Turmuligheter like utenfor døren med Løvstien og Løvstakken i umiddelbar nærhet. Busstopp like nedenfor eiendommen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 24 660,4 m² og er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med interne veier, lekeplasser, grøntarealer og diverse beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, på innsiden er veggene påmontert platekledning. På utsiden er veggene vindtettet, lektet og kledd med fasadeplater.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, tekket med takbelegg eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.07.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

 Bad - Membran tettesjikt og sluk. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Munsterbekken borettslag (Orgnr: 953715279) er et tilknyttet borettslag som har engasjert Eiendomsforvaltning AS som forretningsfører.

Styreleder i laget er:
Aleksander Sandvik
Tlf.: 98 28 92 22
For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: www.munsterbekken.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige (polisenr.: 82161960).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 4.156.146, -.

Fellesgjeld:
Bank: Nordea
Oppr. lån: 39 000 000
Type: Serie
Rentesats: 1,400 Flytende
Nedbet. 2035
Årlige avdrag: 1 965 000
Renter: 400 000

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 118,- og felleskostnaden dekker: Borettslagets faste utgifter heretter renter og avdrag på lån, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, forsikring, administrasjon og løpende vedlikehold

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 575 369,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 071 328,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekabler er ikke kontrollert.
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass i garasjeanlegg.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1977/9285-1/106  Erklæring/avtale  
28.04.1977 
BEST. OM OVERDRAGELSE
Overført fra: 4601-156/103
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/20742-1/106  Best om garasje/parkering  
 14.09.1979 
Rettighetshaver: Gnr.156 Bnr.106
Eiendommen er seksjoner

1980/10062-1/106  Bestemmelse om veg  
24.04.1980 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:158 Bnr:798

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3380000
Plannavn: Laksevåg/årstad. Karensfryd - Frydenbø - Gyldenpris
Ikrafttredelsesdato: 22.01.1974
Dekningsgrad: 98,4 %

PlanID: 5080000
Plannavn: Årstad/laksevåg. Øvre Gyldenpris Vei 1X
Ikrafttredelsesdato: 23.07.1979
Dekningsgrad: 0,4 %

PlanID: 40010000
Plannavn: Laksevåg. Store Damsgård
Ikrafttredelsesdato: 01.07.1925
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 64130000
Plannavn: Årstad/laksevåg. Gnr 158 Bnr 797 Mfl., Gyldenpris - Høyegården
Ikrafttredelsesdato: 20.10.2020
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Laksevåg. Gabriel Tischendorfs Vei, Stenging
Ikrafttredelsesdato: 28.02.1983
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Laksevåg/årstad. Fyllingsdalstunnelen, Sjaktåpning
Ikrafttredelsesdato: 07.02.1966
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
64130000 - Annen veggrunn, grøntareal (0,1 %)
0 - Gangveg - gangareal - gågt. (0,1 %)
0 - Gate med fortau (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3380001
Plannavn: Laksevåg. Gnr 157 Mfl., Karensfryd, Nylundsveien
Ikrafttredelsesdato: 06.10.1976

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (81,9 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (18,0 %)
65270000 - LNF LNF LNF (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske senter Laksevåg (0,1 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (55,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (1,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (0,1 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
17330000 - Boligområder (28,9 %)
17330000 - LNF-område (8,9 %)
17330000 - Veiareal (0,1 %)
0 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
63270000 - Laksevåg/årstad. Gnr 154 Mfl., Sykkelfelt Carl Konows Gate, Gyldenpris - Damsgård - 201010940
40230000 - Laksevåg. Vei Over Puddefjordens Vestre Brohode Til Fyllingsdalen
40110000 - Laksevåg. Regulerings- Og Bebyggelsesplan Mellom Strandveien Og Nylundsveien
17120000 - Årstad/fyllingsdalen/laksevåg. Gnr 16 Mfl., Turvei Riplegården - Langegården - 200212517
11480000 - Årstad. Gyldenpris, Veikryss
11190100 - Årstad. Gnr 158 Bnr 606 Og 806, Viken, Gyldenprisveien - 200018669
10980000 - Årstad. Løvstakkens Nordskråning Fra Blekenberg Til Gyldenpris
8750000 - Laksevåg. Gnr 158 Bnr 802 Og Gnr 157 Bnr 24, Frydenbø - 190810648
7490000 - Laksevåg/årstad. Vestre Innfartsåre, Indre Del - 199702002
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Rød F.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 09.12.1980.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 390 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 96 524
TOTALT 2 491 960

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF