Kollbulia 29

Solgt

7 980 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

8 196 640

P-rom

206 KVM

Antall rom

4 Soverom

Kollbulia 29 (Solgt)

Innholdsrik enebolig med carport | Nydelig beliggenhet | Enestående sol og utsiktsforhold | Populært område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kollbulia 29 7 980 000 216 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
206 / 219 / 240 KVM Festet tomt, 962 KVM 60220088

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, innvendig bod (benyttes av selger til soverom), hall med romslig skyvedørsgarderobe, innvendig bod med nyere varmtvannsbereder, helfliset bad/wc, kjellerstue og soverom.

Innhold | 2. etasje:
Mellomgang med dør til bakhage, vaskerom, helfliset bad/wc, 2 soverom, kjøkken, spisestue og dagligstue.

Uteplass:
Fra kjøkken og dagligstue er det adkomst til en vestvendt terrasse og den flotte hagen, der sol og utsikt kan nytes til fulle. Det er også utgangsdør til hagen fra hovedsoverommet i 2. etasje.

Koffertloft/kaldtloft:
Fra dagligstue er det nedfellbar luke til et kaldtloft med gode lagringsmuligheter.

Parkering:
Tilknyttet huset er det en carport. Det er også mulig å parkere en bil i forkant av carportén.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 65 m2:
Entré (2,9 m²), gang/trapperom (20,8 m²), bad (3 m²), soverom (10 m²) og kjellerstue (25,7 m²).

2. etasje | 141 m2:
Gang/trapperom (15,7 m²), gang (18,1 m²), vaskerom (5,3 m²), bad (5,7 m²), soverom (16 m²), soverom (8,5 m²), soverom (13,8 m²), stue (41,8 m²) og kjøkken (14,3 m²).

S-ROM:
1. Etasje: Bod (4,5 m²), bod (8,8 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 206 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 219 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 240 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Robust og innholdsrik familiebolig
- Vidstrakt sjøutsikt og solrike uteplasser
- Pent eikekjøkken med god skap og benkeplass
- 2 helflisede bad og separat vaskerom
- Diverse nye vinduer i senere tid og ny pipehette i 2021
- Opparbeidet hage med beplantninger, bærbusker og plommetre
- Nærhet til Mjølkeråen skole (1-10 klasse) og flere barnehager
- Nært busstopp, dagligvare og turterreng
- Rimelig kjøretid til Åsane Storsenter
- Rundt 20 minutters kjøretid til sentrum
- Fine og varierte turområder i nærområdet

Endringer etter byggeår:
- Kjøkkenet ble montert i 2004
- Terrassen over 1.etasje ble tekket i 2006
- Dreneringen i front ble utbedret i 2006
- Badet og vaskerommet i 2.etasje ble utbedret i 2007
- Avrettet gulvet i trappegangen og kjellerstuen
- Oppgradert el. anlegget i 2012
- Montert 2 stk. mahognydører (en innerdør og en ytterdør) i 2012
- Fjernet oljetank i 2019
- Montert ny pipehette i 2021

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN ønsker velkommen til Kollbulia 29. Dette er en attraktiv utsiktseiendom med nydelig beliggenhet i Morvik. Eiendommen ligger skjermet til i et rolig nabolag uten gjennomgangstrafikk. Vestvendt beliggenhet sikrer svært gode solforhold og vidstrakt utsikt over innseilingsleden til Bergen. I området er det hovedsaklig enebolig/villabebyggelse.

Innholdsrikt | Huset er et Mesterhus modell "Spesial", og ble oppført i 1981. Boligen har en meget innholdsrik planløsning og bør passe utmerket for en barnefamilie. Her får man blant annet 2 bad, separat vaskerom, flere soverom og egen kjellerstue. Boligen har en velfungerende romløsning med ulike oppholdssoner til familiens medlemmer. Noe modernisering må påregnes.

Sol og utsikt | Hagen er pent opparbeidet og eiendommen byr på eminent sjøutsikt. En herlig og solrik utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos.

Fiber | Det er innlagt fiberkabel i boligen i regi av Telenor. Løsningen sikrer stabil forbindelse for liten og stor. Med stadig mer bruk av hjemmekontor gir dette en forutsigbar jobbsituasjon.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget flott enebolig med innholdsrik romløsning, ypperlig beliggenhet i barnevennlig område samt flott opparbeidet tomt med vidunderlig sjøutsikt og gode solforhold. Eiendommen bør oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Huset har en nydelig beliggenhet i Kollbulia (Morvik). Solforholdene, som omkranser eiendommen, anses som særs gode og den praktfulle utsikten over sjøen kan nytes til fulle. Barnevennlige omgivelser med rimelig nærhet til Mjølkeråen skole (1-10 klasse), barnehager og Marikollen idrettsanlegg. Av dagligvare finner man Rema 1000 Marikollen og søndagsåpen Kiwi butikk på Toppe, som nærmeste alternativer. Det er ca. 5 minutters kjøretid til Ikea, Åsane Storsenter og Horisont, der man finner et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. Rundt 4 minutters gange til busstopp ved Kollbudalen med busslinjene 3 og 3E. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør ca. 20 minutter. For den turglade kan Morvikfjellet og Geitanuken anbefales. Her finner man fine og varierte turområder til trening eller rekreasjon.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i hall
- Gulvvarme i kjellerstue
- Gulvvarme på det ene soverommet
- Gulvvarme på bad

Oppvarming | 2. etasje:
- Gulvvarme på bad
- Eldre vedovn i stue
- Eldre olje/parafinovn i stue (ikke i bruk)

Tidligere oljetank i hagen er fjernet av eier.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Parkering i carport
- Biloppstillingsplass i forkant av carport

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Festet og pent opparbeidet tomt på 962 kvm. Tomten er opparbeidet med grøntareal, diverse beplantninger, plommetre og bærbusker m.m.

Årlig festeavgift utgjør kr. 6.509,-
Festeavgiften ble sist regulert i 2022 og denne kan reguleres hvert 10 år i henhold til konsumprisindeksen.
Neste regulering: 01.07.2032
Varighet: 99 år fra 20.06.1981
Har fester rett til fornyelse: Ja (for nye 99 år)
Mulighet for innløsing av tomten: Ja (iht. tomtefestelovens § 32)
Kreves det samtykke fra bortfester på skjøtet: Nei

En festetomt er en tomt du leier fra grunneier (bortfester). Når du kjøper en bolig på en festet eiendom, kjøper du samtidig rettigheten til å leie tomten. Denne rettigheten er regulert i festekontrakten og i tomtefesteloven. Kopi av festeavtalen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon:
Det fremgår av kartskisse mottatt fra Bergen kommune at bakre del av carport ligger inne på naboens eiendom (Kollbulia 27). Ifølge selger foreligger det en skriftlig avtale vedrørende denne saken. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Se for øvrig vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og lecakonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over
grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående (over- og underligger) trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer. Vinduene er fra 1980, 1981 og 1991. Et vindu på soverommet i 1.etasje er fra 2020, vinduene i pvckarmer er fra 2012. Vinduet på loftet er fra 2016. Altandører med felt av isolerglass, fra 1981 i stuen, kjøkkenet og gangen. På soverommet i 2. etasje er altandøren fra 2016. Dørene fremstod med normal brukslitasje i henhold til alder.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Takkonstruksjonen virker ok, det er ingen tegn til synlig svikt som for eksempel svai eller svanker utover det som anses å være normalt i henhold til alderen. Det er påvist noen skjevheter, mest gjeldende mot nedre del av takkonstruksjonen. Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

GARASJE / UTHUS:
Uthuset er oppført i murkonstruksjoner. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med takstein. Uthuset er av eldre dato og har en del slitasje. På murene er det en del saltutslag som indikerer fukt i murene. Vinduene har et lags glass og er av eldre dato. Taksteinen er eldre og har en del slitasje. Oppgradering av uthuset må påregnes.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 27.04.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Dreneringen i front og ved terrassen ble utbedret i 2006.

1.2 Krypekjeller:
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

2.1 Yttervegger:
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

3.1 Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene og altandører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Vinduet på det største soverommet i 2.etasje er punktert. Punktert vindusrute må skiftes ut.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid.

7.1.1 Våtrom overflate vegger og himling:
Som følge av alder på overflatene på badet i 1.etasje bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert en hull/skruehull på veggflatene, Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen/tettesjikt på baksiden.

7.1.2 Våtrom overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter på badet i 1.etasje, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer.
Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Som følge av alder på overflatene på badet i 1.etasje bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter = kr. 24.137,- per år
Festeavgift = kr. 6.509,- per år
Bygningsforsikring = kr. 9.073,- per år (IF Skadeforsikring)
Kostnad til Øvre Kollbulia Vel = kr. 2.500,- per år

Strømforbruk siste år er ikke oppgitt, fordi selger har vært på reise store deler av året.

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolighus
Dato: 24.08.1982

Viktig informasjon:
Det gjøres oppmerksom på at godkjente bygningstegninger avviker noe i forhold til dagens bruk. Soverommet, med adkomst via entré, er godkjent til bod. Det er ikke søkt om bruksendring av dette rommet. I underetasjen er det inntegnet 2 disponible rom. Disse rommene benyttes i dag til kjellerstue og soverom. Kjøper overtar boligen på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

I tillegg har ansvarlig megler mottatt følgende tegninger fra Bergen kommune:

1. Tegning av tørkeplass og redskapsbod - stemplet av kommunen den 01.03.1983

2. Carport - stemplet av kommunen den 19.06.1995

Megler har ikke mottatt ferdigattest etter at disse tiltakene ble ferdigstilt.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Ferdigattest, bygningstegninger og øvrige dokumenter fra kommunen, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten foreligger det ingen opplysninger om boligens formuesverdi i deres register.

Formuesverdien for en primærbolig utgjør normalt 25 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen. For sekundærboliger utgjør formuesverdien 95 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen i 2022. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød F

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er påvist et brudd på felles vannledning i Kollbulia. Andel kostnad for denne boligen dekkes via forsikringen til nåværende eier. Forholdet blir utbedret høsten 2022.

Det betales en årlig avgift til Øvre Kollbulia Vel pålydende ca. kr. 2.500,- ifølge selger. Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Årlig kontingent kan variere fra år til år, blant annet på bakgrunn av snøfall etc.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Pengeheftelser i eiendomsrett:

1981/22004-3/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 24.09.1981 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Med flere bestemmelser
 
1981/22004-4/106 
Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst 24.09.1981 
Festetid: 99 år
Årlig avgift NOK 1.380,-
Bestemmelser om gjerdeplikt
Pant for forfalt festeavgift

Pengeheftelser i festerett:

1981/22004-4/106 
Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst 24.09.1981 
Festetid: 99 år
Årlig avgift NOK 1.380,-
Bestemmelser om gjerdeplikt
Pant for forfalt festeavgift
Gjelder feste

Ovennevnte erklæring gjelder festeforholdet (festekontrakt). Erklæringen sier blant annet noe om festeavgiften og at denne kan kreves regulering av grunnverdien etter 10 år, og senere ikke oftere enn hvert 10 år. Regulering skal skje ihht. konsumprisindeksen (KPI). Påkostninger som festeren har tilført tomten ved egne tiltak skal ikke regnes med. Bortfester har også panterett for ubetalt festeavgift for inntil 3-års forfalt festeavgift. Festeren har rett til å overdra sin festerett til parsellen. Ved overdragelse inntrer den nye festeren i den eldres rettigheter og plikter overfor grunneieren. På tomten skal oppføres enebolig. Fester står fritt med hensyn til valg av hustype. Festeren har gjedeplikt mot veier. Festeren må ikke plante trær eller hekker som kan være til sjenanse for naboen. Festeren er solidarisk ansvarlig for tilsyn og vedlikehold (herunder reparasjon) av fellesledninger innen byggeområdet og for tilsyn og vedlikehold (herunder snømåking) av private felles veier som de har bruksrett til. Ved festetidens kontraktsmessige utløp har festeren rett til å få fornyet festekontrakten for nye 99 år. Erklæringen/festekontrakten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 51130003
Plannavn: Åsane. Djupedalen - Kollbudalen
Ikrafttredelsesdato: 22.06.1978
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 51130000
Plannavn: Åsane. Del Av Gnr 185 Bnr 4 Og 5, Djupedalen - Kolbudalen
Ikrafttredelsesdato: 18.10.1968
Dekningsgrad: < 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4530003
Plannavn: Åsane. Del Av Gnr 185, Morvik, Butikktomt 190000368
Ikrafttredelsesdato: 11.08.1982

PlanID: 51130005
Plannavn: Åsane. Gnr 185 Bnr 4, Djupedalen - Kollbudalen, Morvik
Ikrafttredelsesdato: 10.03.1981

PlanID: 51130001
Plannavn: Åsane. Djupedalen - Kollbudalen, Endring av parkerings- og snuplass
Ikrafttredelsesdato: 09.11.1970

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (15,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
4530000 - Åsane. Del av gnr 185, Morvik, Steinsvika og Morviksanden

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 7 980 000
Omkostninger 216 642
TOTALT 8 196 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF