Lønborglien 286

Solgt

6 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

7 071 690

P-rom

105 KVM

Antall rom

2 Soverom

Lønborglien 286 (Solgt)

Tiltalende eierleilighet med god størrelse | Vidunderlig beliggenhet og eksepsjonell sjøutsikt | Heis og garasjeplass!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Lønborglien 286 6 890 000 181 692 3 700
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
105 / 111 / 121 KVM Eiet tomt, 3338 KVM 60220188

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 6. etasje:
Gang, innvendig bod, toalettrom, stue, kjøkken, helfliset bad/wc/vaskerom, tv-stue/spisestue og 2 soverom med tilhørende garderobeskap. Det er kneloft med lagringsmuligheter.

Solrik uteplass:
Med utgang fra stue er det en vestvendt terrasse med spektakulær utsikt over Byfjorden og tilliggende område. Terrassen har et areal på 9,1 m².

Parkering:
Tilknyttet leiligheten er det fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (merket nr. 21). Det er enkelt adkomst via heis fra garasjeanlegget direkte til leilighetens etasjeplan. I området er det også felles gjesteparkeringsplass.

Ekstern bod:
Det medfølger ekstern bod i 2. etasje. Boden har et areal på 5,7 m².

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

6. etasje | 105 m²:
Entré (10,6 m²), gang (3,3 m²), bad/vaskerom (7,6 m²), toalett (1,1 m²), soverom (7,5 m²), soverom (11,4 m²), stue (26,3 m²), stue (24 m²), kjøkken (9,1 m²).

S-rom:
Bod (4,5 m²), kott (0,5 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 105 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 111 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 121 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende og lys 4-roms selveierleilighet
- Terrasse med fantastisk sjøutsikt
- Innholdsrik og arealeffektiv romløsning
- 2 lyse soverom med mulighet for å lage ett ekstra
- Alle innerdører er skiftet (eks. skyvedør)
- Nye panelovner og vindusposter
- Månedlig felleskostnad kr. 3.700,-
- Kabel-TV/bredbånd inkludert
- Heis og fast garasjeplass
- Nydelig beliggenhet øverst i Lønborglien
- Få minutters gange til bussforbindelse
- Kort avstand til dagligevare
- Få minutters kjøretid til sentrum
- Nærhet til ypperlig og variert turterreng

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne flotte 4-roms leiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet øverst i Lønborglien. Det medfølger fast garasjeplass med enkel adkomst til leilighetens etasjeplan via heis.

Innholdsrik | Leiligheten har god størrelse og en innholdsrik romløsning. Boligen ligger gunstig plassert i 6. etasje, og har et samlet bruksareal tilsvarende 111 m² (BRA). Den var opprinnelig en leilighet bestående av 3 soverom. Etter ferdigstillelse er imidlertid det ene soverommet fjernet, slik at man har fått en romslig spisestue/tv-stue. Dersom man har behov for ekstra soverom, kan opprinnelige løsning enkelt reetableres.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig terrasse med spektakulær og langtrekkende utsikt, der solen kan nytes til fulle i fine omgivelser. Her får man en misunnelsesverdig utsikt over innseilingsleden til Bergen og området rundt.

Nærhet | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til nærliggende bussforbindelse og dagligvare i Helleveien. For den turglade kan vi nevne at det er umiddelbar nærhet til byfjellenes mangfold. Alt innenfor en rimelig radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en attraktiv og trivelig selveierleilighet med herlig uteplass, heis, fast garasjeplass samt nydelig beliggenhet i et populært område. Denne bør så absolutt ses og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Velkommen til Sameiet Hellefjellet Terrasse øverst i Lønborglien. Leiligheten har en særdeles god beliggenhet med spektakulær utsikt over innseilingen til Bergen. Her kan sol og utsikt nytes i skjermede omgivelser fra den deilige terrassen. Sameiet har også en felles terrasse med god størrelse i byggets 2. etasje.

Det er kort gåavstand til nærliggende busstopp (linje 6 og 12) samt rimelig avstand til Coop Extra dagligvareforretning i Helleveien. Det er også nærhet til Hellen skole (1-7 klasse), flere barnehager og NHH Handelshøyskolen.

Like utenfor ytterdøren har man tilgang til byfjellenes mangfold, hvorav Eidsvågfjellet, Munkebotn og Langevannet gjerne vil være naturlige utgangspunkt.

Stipulert kjøretid til sentrum og Åsane Storsenter utgjør rundt 10-12 minutter med bil. Her finner man utallige butikker og ulike servicetilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (merket nr. 21)

Installasjon av elbillader:
Sameiere med behov for ladepunkt for elbil og ladbar hybridbil skal ta i bruk sameiets installerte felles infrastruktur/fellesløsning for lading på egen parkeringsplass. Installasjon mellom sameiets infrastruktur og ladepunkt skal leveres og installeres av den elektroinstallatøren sameiet har inngått avtale med. Kostnaden for intallasjon av elbillader dekkes av seksjonseier.

Like nedenfor sameiets eiendom er det felles gjesteparkeringsplass for besøkende.

Tomt

Felles tomt på 3.338 m², som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man mot Åsane. Ved NHH Handelshøyskolen tar man av mot Eidsvågsneset. Følg Helleveien utover til man får Lønborglien på høyre side. Kjør deretter videre oppover til man får Lønborglien 286 på venstre hånd. Den aktuelle leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 6. etasje (heisadkomst).

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

Vesentlige endringer etter byggeår (opplysninger fra hjemmelshaver):
- I vinduskarmene er det laget blomsterbrett
- Garderoben i gangen er fra 2018
- Dusjkabinettet er fra 2018
- Elektrisk solskjerming fra 2018
- Tapetsert toalettrom og ett soverom i 2019
- De fleste innerdørene ble skiftet i 2018/2019
- Takvindu på soverom er fra 2017
- Takvinduene i stuen er fra 2021

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 06.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått TG2:

5.1 Balkonger, verandaer og lignende:
Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

6.2 Varmtvannsbereder:
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Følgende bygningsdeler har fått TG3:

1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.2 Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas av kjøper på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annen relevant informasjon:
Selger opplyser at det ene vinduet i spisestuen (sydvegg) kan ikke åpnes og må skiftes. Det er sameiet som dekker kostnad med utskifting av vinduer ifølge eier.

Vegghengt hylle på terrasse og alle pendellamper (henger i kabel fra taket) følger ikke med i salget.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Boligbygg
Dato: 30.08.1995

Kopi av den midlertidige brukstillatelsen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Ingen andre attester foreligger. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 305/10000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Hellefjellet Terrasse (org.nr. 983 767 028) består av 34 boligseksjoner.

Sameiet har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Styrets leder er Anders Hybertsen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenr. SP615996). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 265.455,-. Per 31.12.2021 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 340.871,-. Regnskapet for 2021 følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel formue per 31.12.2021 = kr. 13.035,-

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 3.700,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Andel utvendig bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, trappevask, vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Sameieavgift kr. 3.071,-
- Dugnad kr. 100,-
- Felles TV-anlegg kr. 529,-

Felleskostnaden ble økt med 13% med virkning fra 01.01.2022. Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 33 utgjør: 305/10000

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet (kilde: Vestbo).

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til årsmøte den 28.04.2022 med regnskap for 2021 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 118 428,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 026 339,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar. Utleie skal meldes skriftlig til styret/forretningsfører. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn jf. vedtektenes §2.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1995/23762-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 22.09.1995 
Rettighetshaver Lønborgtomt AS og off. etater
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-168/1952
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier blant annet at Lysverkene og Televerket har rett til å legge ledninger i kabelgrøft over tomten uten å yte erstatning for dette. Erklæringen sier også at sameiet har gjerdeplikt mot Lønborgtomt AS eller Bergen kommunes eiendom. Trær på tomten skal i størst mulig utstrekning bevares m.m. Kopi av servitutten kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.
 
1995/26543-1/106 
Skadesløsbrev   
Tinglyst 19.10.1995 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Seksjonssameiet Hellefjellet Terrasse  

Ovennevnte erklæring er et skadesløsbrev som sier noe om sameierens forpliktelser overfor sameiet for beløp inntil kr. 10.0000,-. Kopi av servitutten kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.
 
1999/15937-2/106 
Elektriske kraftlinjer  
Tinglyst 23.06.1999 
Vedr. kraftlinje: 132 kv kraftledning Jordal - Askøy II
Registrert i kraftledningsregisteret ved Nordhordland Sorenskriverembete 28/4-99
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at kraftledning Jordal - Askøy II går over denne og andre eiendommer. Kopi av servitutten kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7225302
Plannavn: Bergenhus. Lønborglien Felt B-5, Mindre Endring Felt B5
Ikrafttredelsesdato: 07.04.1997
Dekningsgrad: 95,6 %

PlanID: 7220000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 168 Bnr 3 Mfl., Lønborglien
Ikrafttredelsesdato: 13.03.1989
Dekningsgrad: 4,3 %

PlanID: 7220003
Plannavn: Bergenhus. Lønborglien Felt B5a Og B5b, Plan For Utbygging Og Mindre Vesentlig Endring
Ikrafttredelsesdato: 26.08.1991
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7225302 - Felles grøntareal (55,4 %)
7225302 - Blokkbebyggelse (28,8 %)
7225302 - Felles gangareal (5,3 %)
7220000 - Annen veigrunn (4,3 %)
7225302 - Felles lekeareal (3,2 %)
7225302 - Annet fellesareal (2,9 %)
7220000 - Kjørevei (0,1 %)
0 - Kjørevei (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7220000 - Høyspenningsanlegg (4,1 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (98,7 %)
65270000 - LNF (1,3 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Faresone ras (5,4 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (32,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
9160000 - Bergenhus. Lønborglien, Øvre Fagerdalen, Reguleringsplan - 190930278
7225304 - Bergenhus. Lønborglien Felt B5, Mindre Endring - 199700306
7220006 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 1909, Lønborglien - 201211357
7220005 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 1909, Lønborglien, Mindre Vesentlig Endring - 200002088
7220002 - Bergenhus. Lønborglien, Fortau/reguleringsendring - 190411500

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 890 000
Omkostninger 181 692
TOTALT 7 071 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF