Erleveien 60C

Solgt

2 590 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 796 460

P-rom

68 KVM

Antall rom

2 Soverom

Erleveien 60C (Solgt)

Flott og attraktiv 3-roms | Rom av gode størrelser | Malt i senere tid | Balkong | Vedovn | Ingen forkjøpsrett

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Erleveien 60C 2 590 000 18 339 4 399
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
68 / 68 / 74 KVM Festet fellestomt, 4238 KVM 60210069

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Gang (5,2 m²), bad/vaskerom (4,4 m²), soverom (12,6 m²), soverom (14,2 m²), stue (22, 5m²) og kjøkken (6,3 m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig balkong på 2,3 m².

Lagringsplass:
I kjelleren er det to medfølgende boder på henholdsvis 5,8 m² og 1,1 m², det er også en medfølgende bod på loftet med gulvareal på  5m², dette skaper gode lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 68 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 68 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 74 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Romslig 3-roms aksjeleilighet på Landås
 • Leiligheten er malt i friske moderne farger i senere tid
 • Fin leilighet med innholdsrik planløsning
 • Koselig, vestvendt balkong
 • Ny vedovn i 2021
 • Gode lysforhod
 • Helfliset baderom med opplegg til vaskemaskin
 • Begge soverommene er av god størrelse
 • Kjøkkenet fremstår som moderne
 • Store fellesarealer
 • Kort vei til dagligvarebutikk
 • Bussholdeplass i nærheten med hyppige avganger til Bergen sentrum
 • Felles låst sykkelbod ute
 • Kort vei til Sletten og bybane. Rikt busstilbud
 • Natland sushi, Landåstorget, Tur: Landåsfjellet, Nubben, Ulriken, Tveitevannet
 • Fantastisk felleshage

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v Partner/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 3-roms aksjeleiligheten i Erleveien 60 x AS på Landås.

Moderne | Leiligheten har i senere tid fått oppgradering som gjør at den fremstår som moderne. Den har blant annet blitt malt i lyse moderne fargekombinasjoner og har også fått ny vedovn i 2021.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en koselig uteplass. En avstressende sone der man kan nyte solen. Foruten denne plassen har aksjelaget svært pene fellesareal med optimale solforhold, som kan benyttes av lagets beboere.

Kommunikasjon | Fra boligen er det kort vei til Rema 1000. Det er også kort vei til Sletten senter med mange gode servicetilbud og fasiliteter. Foruten dette er det få minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger til Bergen sentrum.
 
Omkostninger | Ved kjøp av aksjeleilighet betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 64.750 ,-

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en moderne leilighet med rom av gode størrelse og en god beliggenhet på Landås. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

I nabolaget finner du flotte grønt- og friluftsområder både ved Lægdene og ved Brann Stadion. Flotte turområder i Christieparken og rundt Tveitevannet. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner og noen minutters gange unna ligger dagligvarebutikker. Et lite stykke unna ligger også Landåstorget, med blant annet langåpen og søndagsåpen butikk, bibliotek, blomsterbutikk og Pizzarestaurant for å nevne noe. Ved Sletten senter finnes et bredere utvalg av butikker, supermarked, legesenter og Vinmonopol. I nærheten ligger store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Odontologen og Haraldsplass. Flere skoler og barnehager i nærområdet. Gode bussforbindelser til og fra Bergen Sentrum. Busstopp Erleveien med linje 2, 21 og 80 i tillegg til Strimmelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Areal: 4238,4 m². Festet, Felles tomt med asfaltert adkomst frem til inngangsparti. Stort grøntareal mellom blokkene, med bl.a. lekeplass, sittegrupper og beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Grunnmur og fundamenter av betong- sparesteinkonstruksjon

Gulv mot grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murt tegl, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med betongtakstein.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Alvin Hansen den 04.03.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.
- VVS:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
As Erleveien 60 x Boligaksjeselskap (Orgnr: 930117269) er et tilknyttet boliglag som har engasjert Vestbo som forretningsfører. Boliglaget består av 36 boligenheter.

Styreleder i laget er:
Turid Ragna Scott
E-post: erleveien60x@getmail.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenr.: SP0000980943).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et negativt resultat pålydende kr. 3.323.856,- Resultatet for 2019 skyldes i stor grad omfattende vedlikehold. Viser til inkalling til ordinær generalforsamaling for 2019 som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Regnskapet for 2020 er ikke mottatt eller godkjent pr. dags dato.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.399 ,- og felleskostnaden fordeles på følgende måte: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, byggforsikring, vedlikehold, energi/andre driftskostnader, revisjon/kontigent o.l., forretningsførsel, lønn og honararkostnader, avdrag på lån, rentekostnader, renhold, kabeltv, internett, dugnad og fondsavsetning.

Andel fellesgjeld:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 95217492034, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.03.2021: 2.19% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 04.03.2021: 560 097
Andel av saldo: 15 262
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.03.2030 )

Lånenummer: 95217492026, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.03.2021: 2.19% pa.
Antall terminer til innfrielse: 117
Saldo per 04.03.2021: 6 266 614
Andel av saldo: 170 760
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.03.2050 )

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boligselskapet.

Vedlikehold:
Planlagt vedlikehold: Tak (trolig innenfor neste 3-5 årsperiode ifl. styreleder)


Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Styregodkjenning:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 765 909,- for inntektsåret 2020
Boligens formuesverdi for sekundærbolig foreligger ikke
Ligningsverdi er stipulert på skatteetatens nettside.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet og rentbrennede vedovn i stuen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 er det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Det er 5 parkeringsplasser på eiendommen med første mann til mølla prinsippet. Mulighet for å leie kommunal parkeringsplass, ellers offentlig parkering.

Tinglyste erklæringer

1956/5195-3/106  Bestemmelse om bebyggelse  
07.06.1956 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.

1956/5195-4/106  Festekontrakt - vilkår  
 07.06.1956 
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,587
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG

1961/9049-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
24.11.1961  
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Bestemmelse om felles vegg
Med flere bestemmelser
Korrekt dokumentnummer er 9079/1961 iht gammel grunnbok og pantebokkopi

1956/4566-1/106  Registrering av grunn  
24.05.1956 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:161 Bnr:795

OGSÅ UTSKILT FRA GNR. 161, BNR. 796 OG 797
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10610000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Østlige Del, Kolstien/strimmelen
Ikrafttredelsesdato: 23.06.1952
Dekningsgrad: 99,4 %

PlanID: 10890000
Plannavn: Årstad. Nattlandsveien, Traffikkregulering Trolleybusslinje 2, Vendesløyfe
Ikrafttredelsesdato: 20.11.1956
Dekningsgrad: 0,5 %

PlanID: 10610001
Plannavn: Årstad. Gnr 161 Bnr 1018 Og 1019, Nattlandsveien 84
Ikrafttredelsesdato: 21.04.2009
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
10610001 - Felles avkjørsel (0,1 %)
0 - Felles grøntareal (0,1 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 18550000
Plannavn: Årstad. Gnr 160, Nattlandsveien Fra Mannsverk Til Hagerups Vei
Saksnr: 200504252
Dekningsgrad: 5,6 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Landås (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (4,1 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (60,5 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (23,4 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)
9730000 - Byggeområde (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Område unntatt fra rettsvirkning (100,0 %)
NaN - Krav om reguleringsplan (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70530000 - Årstad. Gnr 160 Bnr 469 Mfl., Nattlandsveien - 202028201
10615000 - Årstad. Gnr 161 Bnr 795, Erleveien, Barnehage Og Eldreboliger - 190330805
10520000 - Årstad. Bergensdalens Sydlige Del, Distr. Slettebakken
4390000 - Årstad. Landåsveien 75X Og 83X
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Boligen har fått energimerke oransje G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 23.06.1953
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 590 000
Omkostninger 18 339
Fellesgjeld 188 125
TOTALT 2 796 460

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF