Harald Sæveruds veg 52

Solgt

4 950 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 085 940

P-rom

108 KVM

Antall rom

4 Soverom

Harald Sæveruds veg 52 (Solgt)

Ekte nabolagsidyll | 4 soverom | Hage/utesoner | P-plass | Solrikt | Masse barn | Bhg/skoler | Lekeplasser | Bybane

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Harald Sæveruds veg 52 4 950 000 135 942 2 000
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
108 / 113 / 124 KVM Fellestomt, 12099 KVM 60210064

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang/trapperom (11,2 m²), bad (5,1 m²), vaskerom (3,8 m²), toalettrom (1,9 m²) og tre soverom (6,6 m², 9,7 m² og 13 m²).

Innhold | 2. etasje:
Gang/trapperom (4,3 m²), soverom (9,7 m²), stue (30,3 m²) og kjøkken (8,6 m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en både en østvendt altan på 4,9 m² og en vestvendt altan på 7,3 m². Det er i tillegg en vestvendt terrasse på 25 m² med utgang fra stue via utvendig trapp, samt utvendig adkomst. En kan også gå på terrassen/hagen via soverommet.

Parkeringsplass:
Én reservert biloppstillingsplass på fellesområde. Det er også utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Lagringsplass:
Medfølgende leiligheten er det en utvendig bod på 5,4 m², her er det svært gode lagringsmuligheter.

P-rom er:
Alle rom i boligen.

Samlet primærareal (P-rom) = 108 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 113 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 124 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Pent og velholdt rekkehus i barnevennlige omgivelser
- Godt utnyttet areal med eget vaskerom og fire soverom
- Generøs takhøyde og moderne overflater
- Flere utesoner og perfekt størrelse på hagen
- Solrik beliggenhet og grønne omgivelser
- Boligen ligger i en gate uten gjennomgangstrafikk
- Skoler, barnehager, lekeplasser og akebakke i nabolaget
- Fast parkeringsplass med mulighet for ladestasjon
- Få minutter til buss/bybane, restauranter og matbutikk
- Gåavstand til Lagunen/Laguneparken og store arbeidsplasser i Fana
- Nydelig grøntområder, golfbane og turområder innen få minutter
- Det perfekte sted for barnefamilier

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer dette velholdte og praktiske rekkehuset i barnevennlige og grønne omgivelser i Harald Sæveruds vei/ Råstølen.

En barnefamilies drøm | Trygge lekeplasser, grønne fellesarealer, lite trafikk, snarveier til skogen, akebakker, skoler, barnehager og x-antall barn i nabolaget. Dette kan uten tvil betegnes som en barnefamilies drøm.

Planløsning | Boligen har en god og hensiktsmessig planløsning med blant annet egen inngang til vaskerom, 4 stk. soverom, gjestetoalett og en åpen og sosial stue/kjøkkenløsning. Boligen har en meget gjennomtenkt rominndeling.

Tiltalendende | Boligen fremstår som tidløs og moderne og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Utesoner | Boligen har uteplasser, altaner og hage som omkranser huset og følger solens bane. Terrassene er solrik og brukervennlig og hagen er akkurat passe stor.

Velkommen |  Idet boligen i tillegg ligger i et område med masse barn, nærhet til skoler i alle alderstrinn, et eldorado av barnehager, store arbeidsplasser og god offentlig kommunikasjon -  bør denne eiendommen appellere til de fleste kjøpergrupper. Velkommen på visning!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Svært populært område bestående av eneboliger, rekkehus og leiligheter med en overvekt av barnefamilier. På ettermiddagen er det et yrende barneliv på fellesområdet hvor barna er samlet mellom husene. En bor tilnærmet på Fana golfbane og man har turterreng i Sæverudskogen. Bybanen ligger noen hundre fra huset og går med hyppig avganger fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum. I tillegg er det få minutter til blant annet Rema1000.  I området er det et eldorado av barnehager, skoler fra 1.-13. trinn i umiddelbar nærhet og flere ulike aktivitetstilbud til både store og små. Det er blant annet kunstgressbane noen minutter fra huset. Videre er det en kort biltur til alle fasiliteter i Laguneparken og ellers kort vei til sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/50

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomtearealet er felles for sameiet og er på 12 099 m². Andel fellesareal: 242 m² iht. sameiebrøk. Tomten er opparbeidet med interne veier, lekeplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.

Tilhørende uteareal:
Tilhørende uteareal er meget pent opparbeidet med hellelagt oppholdsplass (19,7 m²), terrassedekke, plen, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur er ringmur i betong.
 
Gulv på grunn:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Isolert betonggulv direkte på grunn. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med 13 mm gipsplater. På utsiden er bindingsverket kledd med 9 mm vindtette gipsplater og utlektet med lekter. Ytterkledning av fasadeplater og stående trekledning. Fasadene er fra byggeår. Ytterkledning ble malt i 2017. Seksjonseier må selv male, men sameiet holder maling. Fasadene er sameiets felles ansvar

Takkonstruksjon/taktekking:
Pulttak. Isolert mot beboelsesdel. Konstruksjon av taksperrer.

Taket er tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium. Taktekking er fra byggeår. Det var mindre lekkasje rundt pipeløp på tak. Løsning rundt pipeløp ble utbedret og reparert av Fløysand Tak AS i 2020. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 03.03.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt på generelt grunnlag at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Bad og vaskerom.

Sameie

Om sameiet:
Tonehagen Sameie består av 50 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
E. Sivertsen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsiking (avtalenummer: SP0003257100). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet er pr 31. desember 2019 gjort opp med et positivt resultat på kr 393 439, mot et budsjettert positivt resultat på kr 29 235.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 2 000,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, kabel-TV (grunnpakke), avsetning til vedlikehold og diverse drift av sameie

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 6 utgjør: 1/50

Dugnad
Kjøper må påregne å delta på årlige dugnader sammen med felleskapet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Kre
Selger informerer om at små mengder kre observert. Det har vært to runder med tiltak mot kre, i desember 2019 og mars 2020. Det er ikke observert kre etter dette.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Ved salg/utleie
Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 063 749,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 829 496,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Det er radiatorovner i stue, kjøkken og soverom i 2.etasje, tilsammen 4 stk. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom i 1.etasje. Vannbåren varmesentral er plassert på vaskerom.

Den 09.03.2021 oppgraderte rørlegger fjernvarmeanlegget med nye og moderne komponenter. Oppgraderingen ligger på ca. kr. 20.000,-

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er ikke installert ildsted i boligen. Mulighet for ildsted i stue. Utvendig over taktekking er det ferdig tilrettelagt.

Parkering

Én reservert biloppstillingsplass på fellesområdet, det er også utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Mulighet for montering av elbil ladestasjon ved biloppstillingsplass

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2003/41415-3/106 10.12.2003  
Bestemmelse iflg. skjøte10.12.2003 
 Id 50/109 del av bnr. 669 id. 50/106 del av bnr 670 og id.
50/115 del av bnr 442 kan senere bare overdras /pantsettes sammen med bnr 666
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/20192-2/106 21.06.2005
Erklæring/avtale
Eiendommen er fellesareal for bnr. 715 - 742
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/21218-5/106 28.06.2005 
Urådighet
Fellesarealene kan bare overdras sammen med de respektive hovedeiendommene.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (15760007). Formål: Bolig.
Planid: 157600007.
Saksnr: 200506233.
Planens navn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 666, RÅSTØLEN BOLIGOMRÅDE.
Type plan: Mindre reguleringsendring.
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 04.07.2005.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger. Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest og boligen har fått Energikarakter D og oppvarmingskarakter GRØNN.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 07.08-2008

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 950 000
Omkostninger 135 942
TOTALT 5 085 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF