Rosenbergsgaten 9

Solgt

5 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 004 690

P-rom

99 KVM

Antall rom

2 Soverom

Rosenbergsgaten 9 (Solgt)

Klassisk og romantisk | Hele 3.etasje | Altan | Vakre stuer | Takhøyde 3,20 m | Rosetter/lister | Fløydører | Ildsteder

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rosenbergsgaten 9 5 850 000 154 692 850
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
99 / 99 / 110 KVM Fellestomt, 169 KVM 60210045

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang (7,9m²), bad (2,4m²), soverom (16,4m²), soverom (15,2m²), stue (17,6m²), forstue (18,1m²) og kjøkken (18m²)

Egen uteplass:
Nordvendt altan på 6,1 m² med utgang fra kjøkken

Lagringsplass:
Tilhørende en bod i u-etg og en bod i loft-etg.

Primærareal:
Alle rom er P-rom.

3. etasje | 99 m²:
Entré, gang, bad, to soverom, forstue, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 99 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 99 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 115 m²

Standard

- Vakker bygård fra 1898 med flere originale detaljer
- Dekorert fasade og flotte elementer fra datidens stilperiode
- 3 stk. ildsteder inkl. en rehabilitert og unik etasjeovn
- Himlinger med originalt massivt listverk
- Original lerret duk og rehabiliterte rosetter i tak
- Dype vinduskarmer
- Takhøyde på rundt 3,20 meter i leiligheten(!)
- Omhyggelig rehabiliterte originale fyllingsdører
- Rehabiliterte vinduer
- Fantastiske stuer med en antikk atmosfære
- To store og luftige soverom
- Varme i kjøkkengulv og på bad
- Automatisk lystenning på kjøkken og bad
- Innfelte Sony Xplod høytalere i himling både på kjøkken og bad fra 2004 og 2007
- Altan mot bakgård (rømningsaltan etablert i 2002)
- Ventilasjonsanlegg med ventiler i stuer, soverom, kjøkken, bad og gang
- Lave felleskostnader i sameiet
- God lagringsplass i leilighetens to tilhørende boder
- Fasadene pusset og malt i 2011 utført av Kvam Vaktmestersentral
- Ny taktekking i 1994/1995. Renner kontrollert og utbedret i 2011
- Bad modernisert i 2007
- Utvidet kjøkken i 2004
- Nytt vann og avløpsrør til kjøkken i 2003 (hele sameiet)
- Automatsikringer, jordfeilbryter kjøkken og bad
- Romfølelse, karakter og særpreg

KORT OM BYGGET OG OMRÅDET RUNDT
Bygget ble oppført rundt 1898 og seksjonert i 1981. Bygget fremstår som et flott eksemplarer av den typiske bygårdsbebyggelsen med utskjæringer, dekorasjoner og elementer på fasaden. Gården består av 4 eierseksjoner samt en næringsseksjon i 1. etasje som eies av Bergen sjakklubb. Her er det en tilbaketrukket beliggenhet skjermet fra de travleste hovedgatene. Rosenbergsgaten ligger "et steinkast" fra Johanneskirken samt Det juridiske fakultetet og i dette området er det primært klassisk bygårdsbebyggelse, svært flott arkitektur, store offentlige plasser/tun, god atmosfære og masse historie i gatene.

LEILIGHETEN
Den 99 kvadratmeter store leiligheten disponerer arealet godt. Takhøyden ligger på ca. 3,20 meter leiligheten gir lys, luft og en klassisk atmosfære. Hovedsoverommet har god garderobeplass og det er rikelig med plass til garderobeskap på soverom nr. 2. Det er utført diverse vedlikeholdsarbeid gjennom årenes løp og det benyttet flotte fargenyanser på alle flater. Fargekombinasjonen fremhever de klassiske ildstedene, det flotte listverket, de dype vinduskarmene, rosettene i taket og ellers andre originale detaljer som er bevart som er typisk for denne stilen. For eksempel er vinduer, innerdører og ytterdør demontert før de ble rehabilitert og montert på plass igjen for noen år siden. I tillegg er det satt opp innervinduer som gir god isolering både mot kulde og lyd. Rosetter og listverk er også rehabilitert og dette er elementer som er en rød tråd gjennom hele leiligheten. Alt dette er med på skape en "gammel atmosfære", sjel og karakter. Foruten en fantastisk spisestue og dagligstue er det også et stort, godt kjøkken. Det er rikelig med skap og benkeplass og det er god plass til spisebord. Hele kjøkkenet med innredning var for øvrig nytt i 2004, det er en stillegående kjøkkenventilator og hvitevarene medfølger. Fra kjøkkenet er det også tilkomst til en rømningsaltan med god plass til møblement og sommerlig beplantning. En utrolig koselig plass i et typisk bakgårdsmiljø. Her kan en sette opp lys, lykter og virkelig ha stemningsfulle kvelder med venner på de fine kveldene. Badet ble modernisert i 2007 av Kvam Vaktmestersentral og har et areal på 2,4 kvm. Badet inneholder fliser på vegg/gulv, innfelt belysning og høytalere i tak, servant, møblement, vegghengt wc og innfellbart dusjhjørne.

AVSLUTNING
Samlet sett er dette en svært attraktiv bygårdsleilighet på Sydnes/Nygårdshøyden, med en rød tråd i hele leiligheten. Leiligheten fremstår som meget attraktiv, men har de senere år vært leid ut på airbnb og innehar derfor noe overflateslitasje.

I Rosenbergsgaten er det rom for både spennende byliv, rolige stunder og ikke minst kort vei til skoler og alt hva Bergen har å by på. Denne leiligheten vil du ikke gå glipp av!

Husk å melde deg på visning!

Nærområdet

Klassisk bygård på Sydnes med fasade mot Rosenbergsgaten og Magnus Barfots gate. Her er vi like ved Syndesplassen, parker, store offentlige tun, praktfulle Johanneskirken, Det Juridiske Fakultet og ellers alle andre fakulteter på "høyden" inkl. BI Bergen. Alt dette kun et par minutters gange fra Torgallmenningen. Samlet sett en leilighet som bør appellere til folk som ønsker å ha en urban livsstil med rask tilgang til det meste.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 96/535

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Kjør Håkonsgaten og sving til høyre inn Magnus Barfotsgate. Hjørnebygget ligger på høyre hånd rett etter neste veikryss.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetonden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer, samt vinduer med enkle koblete glass. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 23.02-2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.
Vinduer -  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de eldste vinduene.

Sameie

Om sameiet
Rosenbergsgt. 9 består av selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er: Gro Anderssen
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF med avtalenummer SP611776. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet har valgt å ha lave månedlige felleskostand, fremfor mye penger på sameiets konto. Sameiet har ikke bufferkonto, men er i stand til betale sine forpliktelser med innbetalingene fra seksjonseierne.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør ca. kr. 850,- og inkluderer forsikring av bygget.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Utleie:
Dersom leiligheten skal leies ut må kjøper påregne styrets godkjenning av leietaker.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameieavtale og svarbrev fra styreleder. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Megler har ikke mottatt husordensregler eller regnskap/budsjett.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 116 280,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 018 608,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes. Selger har leid ut leiligheten via Airbnb.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Det samme gjelder fastmonterte høytalere.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det forbud mot å fyre i ikke-rentbrennende ovner fra 01.01.2021.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad.
Elflex gulvvarme på kjøkken.

Parkering

Det er soneparkering i området.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1891/909665-1/106 31.03.1891
Erklæring/avtale  
Best. om vinduer.
Overført fra: 4601-164/596
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/27560-1/106 26.11.1981 
Erklæring/avtale  
SAMEIEAVTALE
KAN PANTSETTES
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM OVERDRAGELSE
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/27559-2/106 26.11.1981   
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 26/139
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 005 SEKSJONER
 
2013/279474-1/200 09.04.2013   
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
Endring av formål/brøk:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 96/535

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger følgende og kopi kan sees
hos megler:

Ferdigattest, datert 02.12.2005
Endring bolig

Ferdigattest, datert 15.01.2015
Endring bolig

Ferdigattest, datert 08.12.2005
Endring bolig

Ferdigattest, datert 30.06.1964
Ombygging av trapp

Attest, datert 15.02.1945
Reparasjon av piper, brannmur og ovner

Attest, datert 17.04.1956
Forandring i butikk og lager.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 5 850 000
Omkostninger 154 692
TOTALT 6 004 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF