Øvre Sandviksveien 2B

Solgt

2 700 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 786 440

P-rom

42 KVM

Antall rom

1 Soverom

Øvre Sandviksveien 2B (Solgt)

Attraktiv leilighet | Fra 2005 | Oppgradert | Egen terrasse | "Eneboligpreg" | Sentralt mellom byen & fjellene | To bad

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Sandviksveien 2B 2 700 000 86 442 1 760
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
42 / 44 / 48 KVM Eiet tomt, 121 KVM 60210054

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (1,8 m²), stue/kjøkken/trapperom (17,4 m²), vaskerom/wc-rom (2,2 m²).

Innhold | 2. etasje:
Soverom/trapperom (17,5 m²), bad (2,1 m²) og bod (1,8 m²).

Ekstern bod:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 4,9 m² (ikke medregnet i tabell for areal).

Egen terrasse:
Sørvendt terrasse på 8,2 m² med utgang fra stue/kjøkken.

P-rom er:
Alle rom i leiligheten med unntak av innvendig bod.

Samlet primærareal (P-rom) = 42 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 44 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 48 kvm.

Standard

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim  presenterer denne flotte 2-roms eierleiligheten med "eneboligpreg" et av byens mest populære områder - byens solside. Leiligheten ligger i en tilbyd del fra 2005 og går over to plan. Det er egen inngang og egen terrasse. Det er sjelden muligheter for å kjøpe leiligheter fra 2005 i dette området. Leiligheten har en gjennomgående fin standard og er oppgradert senere år.

Oppgraderinger | Nytt parkettgulv i stue/kjøkken i 2013. Ny gulvfliser i entré/gang i 2013. Nytt parkettgulv på soverom i 2015. Diverse malingsarbeid ble utført i 2013 og 2015. Garderobeskap med skyvedørsfronter på soverom fra 2015 og hyller i bod fra ca. 2018.

Stue/kjøkken | Lys og trivelig åpen stue- og kjøkkenløsning i 1.etasje. Vinduer mot sør samt egen utgang til en koselig, privat terrasse. Kjøkkenet er fra Ikea med slette fronter og heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer som stekeovn/platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. I 2013 ble det montert nye kjøkkenfronter, ny ventilator og nye kitchen boards over benkeplate.

Helfliset bad og gjestetoalett | Badet i 2.etasje ligger i tilknytning til soverommet. Badet inneholder servant, speilskap fra 2016 og belysning, toalett, innfellbare dusjdører i glass, dusjgarnityr. Badet er fra 2005 da tilbygd del ble oppført. ABB Bygg står oppført som utførende firma i tidligere egenerklæringsskjema. Vaskerommet/gjestetoalett ligger i 1.etasje og er fra 2005 da tilbygd del ble oppført. ABB Bygg står oppført som utførende firma i tidligere egenerklæringsskjema.

Soverom | Lyst og trivelig soverom i 2.etasje med god plass til klær. Nye soveromsvinduer ble montert i 2015. Arbeidet ble utført av Johnsen Glass AS (Øvrige vinduer og dører er fra 2005).

Teknisk standard | Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system). Rør i rør skap på vaskerom/wc-rom. Nye vann- og avløpsrør i leiligheten i 2005. Sikringsskap i entré/gang. El. anlegg fra 2005. B.E.A Elektro står oppført som firma i kursfortegnelsen. Ny strømmåler i november 2018. Bad og vaskerom/wc-rom har el. avtrekksventil. Ventilatorrør på kjøkken går ut igjennom yttervegg. Ellers er det naturlig ventilasjon med spalteventiler i vinduer og luftemulighet v/åpning av vinduer og terrassedør.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises interessenter til å studere vedlegg, selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Sandviken. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde/nabolaget. Området er hovedsakelig bebygd med bygårder og trehusbebyggelse.Få minutters gange til dagligvarebutikk i Gjeble Pederssøns Gate og i Øvre Sandviksveien. Kort vei til Støletorget med fasiliteter som døgnåpen kiosk, kafe og dagligvarebutikk. Ca. 15-20 minutters gange til Bergen Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud. Gode turmuligheter med bla Stoltzekleiven, Sandviksfjellet og Fløyen. Parken "Fredens bolig" ligger like sør for eiendommen. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen Sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 49/278

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 21,4 m² iht. sameiebrøk. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i lecablokker/murkonstruksjoner. Gulv mot grunn i betong.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning. Det er murfasade på opprinnelig del. Ytterkledning på tilbygd del er fra 2005. Fasadene ble malt i 2020.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Terrassedør: Skyvedør i isolerglass, hvite trekarmer. Ytterdør: Hvit dørblad med felt av cotswoldglass. Innerdører: Formpressete slette dørblad.

Takkonstruksjon/taktekking:
Pulttak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort plast. Sort aluminium på opprinnelig del. Nye renner/nedløp på opprinnelig del i 2020 (TG 0). Ny taktekking på tilbygd del i 2005 (over aktuell leilighet). Taktekking over opprinnelig del er av eldre årgang. Taktekking er sameiets felles ansvar

Generell informasjon
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann den 08.03.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Bad og bad/vaskerom Tg2.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Ladegårdsgaten 33 består av til sammen 6 leiligheter. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Aktuell leilighet har egen inngang med utvendig adkomst. 

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF. (Megler har ikke mottatt avtalenumer). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameie opplyser at det er ca. kr. 41.000,- på felleskonto.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning av kjøper.

Felleskostnader:
Felleskostnad utgjør kr. 1760,- pr. måned og dekker strøm og generelt vedlikehold på fellesområde og eventuelle oppgraderinger som sameiet ønsker å gjøre.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.  Sameiebrøken for seksjon nr. 6 utgjør: 49/278

Det er ikke vedtatt endringer/økning i felleskostnader.

Annen informasjon:
Sommeren/tidlig høst 2020 ble hele fasaden rehabilitert. Flere oppgraderinger / utredelser er ønsket, men Ikke noe av dette er påbegynt eller vedtatt av styret eller vil påvirke felleskostnader. Det blir avhold to sameiermøter i året.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra sameiet. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Megler har ikke mottatt regnskap, budsjett, vedtekter eller ordensregler.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 921 587,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 317 712,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, ref. egenerklæringsskjema.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad og vaskerom/wc-rom

Parkering

Soneparkering eller gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1965/9330-1/106 01.12.1965
ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. døråpning i brannmur
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 471

1980/21169-1/106 01.09.1980
BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 475 FNR: 0
SNR: 1
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 475 FNR: 0
SNR: 2
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 475 FNR: 0
SNR: 3
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 475 FNR: 0
SNR: 4
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 471

GRUNNDATA
2011/1043134-1/200 13.12.2011
SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 6
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (15750000). Formål: Bolig.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 13.06.2007
Gjelder: Fasadeendring Bolig

Bergen kommune har utstedt attest udatert.
Gjelder: Reparasjon av røkpipe, brannmur, ovner etc. som var skadet i eksplosjonsulykken i 1944.

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12.12.1966
Gjelder: Dør i vegg mellom hus i Ladegårdsgaten 33 og 35.

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår. Dette er ikke unormalt byggets alder tatt i betraktning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 700 000
Omkostninger 86 442
TOTALT 2 786 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF