Michael Krohns gate 8

Solgt

4 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 122 540

P-rom

90 KVM

Antall rom

3 Soverom

Michael Krohns gate 8 (Solgt)

Lekker 4-roms toppleilighet | Nybygget i 2013 og oppusset i 2021 | Terrasse med spektakulær utsikt | Nært Bybanen!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Michael Krohns gate 8 4 950 000 132 442 2 416
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
90 / 90 / 98 KVM Eiet tomt, 1734 KVM 60210077

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 6. etasje:
Gang, helfliset bad/wc/vaskerom, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en syd-østvendt terrasse med vidunderlig utsikt mot byfjellene og tilliggende område (størrelse 12,5m²).

Lagringsplass:
Det medfølger ekstern bod i byggets 2. etasje. Boden har et areal på 4,1m². (boden er ikke besiktiget av megler).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

6. etasje | 90 kvm.:
Gang (15,2m²), bad/vaskerom (8,9m²), soverom (6,4m²), soverom (12,7m²), soverom (6,1m²), stue og kjøkken (38,3m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 90m²
Samlet bruksareal (BRA) = 90m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 98m²

Standard

Kort oppsummert:
- Gjennomført og moderne toppleilighet
- Leiligheten er bygget/oppført i 2013
- Oppusset i 2021 med nytt 1-stavs eikeparkettgulv
- Privat terrasse med god størrelse
- Spektakulær utsikt mot Ulriken og Fløien
- 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
- Helfliset bad med rør-i-rør system
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Heis i bygget og mulighet for leie av garasjeplass
- Gåavstand til Bybanen og alle daglige fasiliteter
- Nært arbeidsplasser i Damsgårdssundet
- Gangavstand til sentrum og byens mangfold

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne moderne og lekre toppleiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet i Michael Krohns gate 8. Leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 6. etasje, med adkomst via heis.

Moderne | Leiligheten har moderne fasiliteter og tidsriktige kvaliteter. Bygget ble oppført i 1965, mens toppleilighetene i 6. etasje ble nybygget i 2013. Leiligheten har følgelig kvaliteter fra denne perioden og er bygget etter TEK10. Foruten dette er leiligheten også nyoppusset med nye parkettgulv i 2021 (1-stavs lys eikeparkett). Den fremstår som stilren og lekker innredet. Her kommer man til "duk og dekket bord".

Uteplass | Tilknyttet boligen er det en privat terrasse på hele 12,5m² (syd-østvendt). Det er spektakulær utsikt mot Ulriken og Fløien, som kan nytes fra terrassen eller de store vindusflatene i stuen.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til Bybanens stoppested på Danmarksplass, treningssenter og andre daglige fasiliteter. Det er gåavstand til sentrumskjernen fra området.

Parkering | Sameiet har 7 garasjeplasser og 12 utvendige parkeringsplasser. Eier leier en garasjeplass og betaler kr. 300,- per måned i leie. Det må søkes styret om garasje eller utvendig biloppstillingsplass og plass blir tildelt fortløpende etter venteliste. Ifølge selger er det per dags dato ledig plass både ute og inne.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en ypperlig mulighet til å sikre seg en moderne selveierleilighet med gjennomførte kvaliteter, egen terrasse og sentral beliggenhet i et sentrumsnært område. Leiligheten bør seés og oppleves - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentrumsnær beliggenhet like ved Damsgårdssundet. Leiligheten er en toppleilighet i 6. etasje med adkomst via heis. Egen terrasse med enestående utsiktsforhold. Kort gåavstand til Danmarksplass der man finner alle daglige fasiliteter. Nærhet til flere høyskoler, arbeidsplasser i Damsgårdssundet og sentrum med byens mangfold. Fine turmuligheter rundt Store Lungegårdsvannet, Løvstien og videre opp til Løvstakken samt byfjellene. Beliggenheten i skjæringspunktet mellom fjord og fjell, med gangavstand til både sentrum og flotte naturområder, gir beboerne i dette området allsidige muligheter. I området bor det en fin blanding av unge, voksne og småbarnsfamilier. Få minutters spasertur til Bybanen på Danmarksplass, som fører deg videre til sentrum eller Bergen Lufthavn, Flesland. For øvrig er det kort kjøretid til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 900/20720

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet tomt på 1.734 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 17.03.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det har nylig vært en vannlekkasje ifm. terrassen. Denne lekkasjen/skaden er utbedret i regi av forsikringsselskapet til sameiet. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.<b>B

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Sameie

Om sameiet:
Eierseksjonssameiet Michael Krohns gate 8 (org.nr. 990 632 162) har engasjert JDK Regnskapsfører AS som forretningsfører.

Sameiet består totalt av 70 eierseksjoner, hvorav 69 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Styrets leder er Anders Storebø (selger).

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Gjensidige (polisenr. 81700421). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 218.588,-. Per 31.12.2019 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 918.884,-. Regnskapet for 2019 følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2020 er ikke mottatt per dags dato.

Andel fellesgjeld per 31.12.2020: Kr. 40.097,-
Andel felles formue per 31.12.2020: Kr. 23.297,-

Sameiets lån:
Långiver: Sparebanken Vest
Rentesats: 6,11%
Type lån: Annuitetslån med 12 terminer per år
Lånets totale saldo: Kr. 865.802,-
Andel av lån (fellesgjeld): Kr. 40.097,- per 31.12.2020
Forventet nedbetalt: 7 års gjenstående nedbetalingstid

Ifølge sameiets styreleder vil andel fellesgjeld øke med ca. kr. 20.000,-. Det er ikke planer om økning av felleskostnaden.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.416,-. Felleskostnaden inkluderer følgende: Betjening andel fellesgjeld, kabel-TV og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste, regnskap/revisor, noe avsetning til vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Sameiebrøken for seksjon nr. 68 utgjør: 900/20720

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet. Det foreligger ingen vedtak per dags dato som vil medføre økning av andel felleskostnad ifølge forretningsfører.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det må søkes styret i sameiet om husdyrhold. Dyrehold er tillatt i sameiet såfremt det ikke plager andre beboere (kilde: forretningsfører).

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge forretningsfører kreves det ikke styregodkjenning i dette sameiet.

Ikke sikringsordning:
Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon, som tilhører den som ikke har betalt sin andel av felleskostnaden (ref. punktet under "Legalpant").

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp). Grunnbeløpet (G) per 1. mai 2020 utgjør kr 101.351,-.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til ordinær generalforsamling den 23.04.2020 med regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 115 654,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 016 353,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. I henhold til sameiets vedtekter §8.4 kan boligen fritt leies ut.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Andre faste utgifter:
Strømforbruk siste år kr. 7.178,- (dette er basert på nåværende eiers forbruk og avvik vil følgelig forekomme)
Kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt kr. 16.892,- per år.
Innboforsikring Gjensidige kr. 803,- per år.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende peisovn i stue
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Sameiet har 7 garasjeplasser og 12 utvendige parkeringsplasser. Det må søkes styret om garasje eller utvendig biloppstillingsplass og plass blir tildelt fortløpende etter venteliste. Det betales for tiden kr. 300,- per måned i leie både for garasjeplass og utvendig parkeringsplass ifølge selger.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1856/900020-1/106 
Bestemmelse om vannrett  
Tinglyst 06.10.1856 
Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver S. Solheimsgt. 9
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1857/911753-1/106 
Bestemmelse om vannrett  
Tinglyst 18.02.1857 
Rettighetshaver bnr. 318 c, e,senere gnr. 5 bnr. 3, nå Damsgårdsveien 22
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1862/900036-1/106 
Bestemmelse om vannrett  
Tinglyst 01.08.1862 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Damsgårdsveien nr. 14
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1867/900077-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 31.05.1867 
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1870/900056-1/106 
Utskifting   
Tinglyst 02.02.1870 
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1870/900057-1/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 02.03.1870 
Rettighetshaver gnr. 5 bnr. 5.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1875/900042-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 10.07.1875 
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1875/900041-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 08.10.1875 
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1879/900090-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 05.05.1879 
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1879/900091-1/106 
Bestemmelse om vannrett  
Tinglyst 04.10.1879 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1895/901060-1/106
Bestemmelse om vannrett  
Tinglyst 20.03.1895 
Rettighetshaver gnr. 5 bnr. 7
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1896/900225-1/106 
Bestemmelse om kloakkledning  
Tinglyst 04.11.1896 
Rettighetshaver gnr. 6 bnr. 2. Vikens gate 5
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere

1896/900226-1/106 
Bestemmelse om kloakkledning 
Tinglyst 04.11.1896 
Rettighetshaver gnr. 6 bnr. 16.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1902/904837-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 02.07.1902 
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1915/903807-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 05.10.1915 
Plikt til å fjerne et skur på bygningsrådets forlangende.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1918/900931-1/106 
Bestemmelse om kloakkledning  
Tinglyst 04.07.1918 
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1920/911682-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 08.06.1920 
Plikt til å fjerne hovedbarakk på bygningsrådets forlangende
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1920/911683-1/106 
Bestemmelse om kloakkledning  
Tinglyst 22.06.1920 
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1936/8363-2/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 03.11.1936 
Rettighetshaver Bøhmergaten 38.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1945/1628-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 12.04.1945 
Vedtatte vilkår for anbringelse av sandfangstkom.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/21619-1/106 
Bruksrett  
Tinglyst 18.08.1994 
for Viken Eiendom AS til 1200 av 1450 tilfluktsromplasser vederlagsfritt, mot forh.messig delt. i vedlikeh. o.l.
Varighet: for alltid.
Overført fra: 4601-158/111/0/1-65
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/13843-5/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 29.04.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Overført fra: 4601-158/111/0/2-59
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyste erklæringer av Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11000000
Plannavn: Årstad. Michael Krohns Gate 8 A
Ikrafttredelsesdato: 25.09.1958
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 10270000
Plannavn: Årstad. Solheimsgaten - Michael Krohns Gate - Nykronborg Og Møregaten
Ikrafttredelsesdato: 28.01.1948
Dekningsgrad: < 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4845100
Plannavn: Årstad. Solheimsgaten Sør, Areal A 5
Ikrafttredelsesdato: 28.04.1978

PlanID: 11000001
Plannavn: Årstad. Michael Krohns Gate 8A, Kontorbygg, Endring Av Gesimshøyde
Ikrafttredelsesdato: 20.03.1964

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 66400000
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 49 Mfl., Krohnen, Damsgårdsveien
Saksnr: 201907558
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (0,1 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (97,1 %)
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (2,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
17330000 - Kontor (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64300000 - Årstad. Gnr 158 Bnr 30 Mfl., Solheimsgaten 23 - 201330105
60920000 - Årstad/bergenhus. Gnr 158 Bnr 74 Mfl., Damsgårdssundet Sør - 200901451
15690002 - Årstad. Gnr 158 Bnr 26 Og 840, Solheimsviken Næringspark Område N5 - 200605504
15690001 - Årstad. Gnr 158 Bnr 26, Solheimsviken Næringspark - 200101887
15690000 - Årstad. Gnr 158 Bnr 17 Mfl., Solheimsviken Næringspark - 199614670
4840000 - Årstad. Solheimsgaten Sør
120000 - Årstad. Vestre Årstad Og Uren - Kronviken - Solheimsviken - 199938320

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje D

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Påbygg blokk/bygård
Dato: 07.05.2014

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring kontor-/administrasjonsbygg
Dato: 25.09.2006

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Oppdeling av bruksenheter bolig
Dato: 23.04.2005

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Ombygging kontor-/administrasjonsbygg
Dato: 27.10.2003

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring forsamlingslokale
Dato: 30.10.2002

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring boligbygg
Dato: 28.08.1999

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring boligbygg
Dato: 26.08.1999

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Endring kontorbygg
Dato: 14.11.1989

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 5. etasjes nybygg i betong
Dato: 01.04.1966

Attestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 950 000
Omkostninger 132 442
Fellesgjeld 40 097
TOTALT 5 122 540

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF