Rekdalsveien 17

Solgt

5 475 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 627 690

P-rom

175 KVM

Antall rom

3 Soverom

Rekdalsveien 17 (Solgt)

Innholdsrik enebolig med flott beliggenhet | 3 garasjeplasser | Vestvendt og solrik terrasse med flott utsikt | Bør ses!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rekdalsveien 17 5 475 000 152 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
175 / 190 / 211 KVM Eiet tomt, 1932 KVM 60210033

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré/gang med trapp til 1. etasje, disponibelt rom (benyttet som kjellerstue), vaskerom, innvendig bod, mellomgang, 2 soverom og helfliset bad.

Innhold | 1. etasje:
Gang, toalettrom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Innhold | Loftsetasje:
Disponible rom (benyttes som loftstue/soverom og bad/wc).

Vestvendt uteplass:
Fra stue er det utgang til en romslig vinkelterrasse (syd-vestvendt) med gode sol- og utsiktsforhold. Terrassen har et areal på hele 40,6m².

Utvendige boder:
I hagen er det et redskapshus/bod med god størrelse og plass til hageutstyr, dekk og ski m.m. I tillegg er det en vedbod med utvendig adkomst. Over garasjen har man et hemsrom med gode oppbevaringsmuligheter (gulvareal 20,6m²).

Parkering:
Tilknyttet huset er det enkel garasje ved innkjørselen til eiendommen, samt en dobbel garasje med elektrisk leddport utenfor huset. For øvrig er det god parkeringsdekning på egen grunn.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 61 kvm.:
Gang/trappegang/tv-stue (18,1m²), mellomgang (3m²), vaskerom (8,5m²), bad (6,4m²), soverom (10,4m²), soverom (11,7m²).

1. etasje | 81 kvm.:
Gang (9,3m²), trappegang (7,8m²), toalett (3,6m²), stue og kjøkken (58,9m²).

Loftsetasje | 33 kvm.:
Trappegang (3,2m²), bad (3,6m²), soverom (9m²), stue (17m²).

Sekundærareal:
S-rom | Underetasje:
Bod (5,7m²), bod med utvendig inngang (9m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 175 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 190 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 211 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik familiebolig med fin beliggenhet
- Enkel garasje, dobbel garasje og parkering på egen grunn
- Selveiende og stor tomt på 1.932 kvm.
- Solrik terrasse med flott utsikt
- Yttertaket ble skiftet i 2003/2004
- Ytterkledning på sydsiden ble skiftet i 2010
- Moderne Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer (nytt i 2014)
- Romslig stue med fine kvaliteter
- Montert ny pipe samt peisovn i 2014
- Innlagt fiberkabel i boligen
- Barnevennlige omgivelser
- Gåavstand til Fjellsdalen skole (1-7 klasse)
- Kort avstand til barnehage
- Gåavstand til bussforbindelse
- Få minutters kjøretid til Oasen Senter
- Kort kjøretid til Sandsli/Kokstad
- Nærhet til fine turområder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne innholdsrike eneboligen med solrik og barnevennlig beliggenhet i Stokkedalen.

Innholdsrikt | Huset har en innholdsrik planløsning, gode brukskvaliteter og flott beliggenhet med utmerkede sol- og utsiktsforhold. Området betegnes som meget barnevennlig.

Sol og utsikt | Tilknyttet huset er det en stor vinkelterrasse som er syd-vestvendt med fri utsikt mot Sælevatnet, Vassteigen og Lifjellet m.m. Herlig utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos. Terrassen har et areal på hele 40,6m².

Parkering | På eiendommen er det en enkel garasje ved innkjørselen samt en stor dobbelgarasje med hemsrom over. Den doble garasjen ligger rett utenfor huset, slik at man kan gå tørrskodd inn i boligen. Det er elektrisk leddport og gode lagringsmuligheter i hemsrommet over (denne garasjen ble oppført i 2007). Man har ytterligere parkeringsdekning på eiendommen. Det er alltid fordelaktig med gode parkeringsmuligheter. I så henseende må vi kunne si at denne eiendommen har en tilfredstillende løsning.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig enebolig med innholdsrik romløsning, herlig uteplass og god parkeringsdekning. Eiendommen bør oppleves - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en høy og fri beliggenhet i barnevennlige omgivelser. Fra den vestvendte uteplassen kan man nyte den flotte utsikten mot Sælenvannet, Vassteigen og tilliggende område. Det er gangavstand til barnehage, Fjellsdalen skole, Ortun ungdomsskole, Tjønnen fotballbane og Bønes idrettshall. For de friluftsinteresserte finnes det et mangfold av turmuligheter som passer for både store og små. Kort kjøretid til arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen. Det er få minutters kjøring til Oasen bydelssenter, der man har flerfoldige butikker og ulike servicetilbud. Gåavstand til bussforbindelse ved Smiberget. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør ca. 15-20 minutter. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Følg Sælenveien fra Straumeveien eller Fyllingsdalen. Ta deretter opp til Stokkedalen. Følg veien videre oppover, passer barnehagen og følg husnummerering frem til Rekdalsveien 17, som ligger lett tilgjengelig oppe på høyre hånd. På visningsdagen anbefaler vi at man parkerer langs Stokkedalen/Rekdalsveien litt lengre nede i gaten.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Eiet tomt på 1.932,6 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemåte bolig:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong og trebjelkelag, krypekjeller under deler av bygningen. Grunnmur og fundamenter er oppført i betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

Byggemåte garasjer og redskapsbod:
Garasje med et areal på 34m², samt loftetasje med et gulvareal på 20,6m². Garasjen er oppført med støpt gulv mot grunn, ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongblokker. Taket er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med takstein.

Garasje med et areal på 14m². Garasjen er oppført med asfaltert grunn, resterende konstruksjoner av betong. Det er benyttet stål plater til taktekking.

Redskapsboden er oppført i trekonstruksjoner. Eier opplyser at oppføringen av boden er ikke søkt om.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 10.02.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Fundament
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.3 - Krypekjeller
Krypekjellere er generelt sett en risikoutsatt bygningsdel med tanke på fukt. Krypekjelleren er delvis åpen mot grunn, dette vil gi avdamping fra grunnen.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. AV-ledning av vann fra bygningen.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på den eldste kledningen. Kledningen på sørveggen ble skiftet i 2007, denne vil alene få tilstandsgrad 1.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran/tettesjikt.

12.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på avløpsrør i støpejern.

14.1 - Garasje
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og slitasje på den minste garasjen.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 270 750,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 574 698,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer samt side-by-side kjøleskap på kjøkken som medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at redskapsboden i hagen er satt opp i grensen mot tilstøtende nabo. Denne skulle vært minst 1 meter fra nabogrensen. Boden overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

Oppvarming | Underetasje:
- Gulvvarme i entré/gang
- Gulvvarme i kjellerstue/disponibelt rom
- Gulvvarme på bad
- Vegghengt varmepumpe i trappegang (luft-til-luft)

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme på toalettrom
- Vegghengt varmepumpe i stue (luft-til-luft)
- Nyere peisovn i stue/kjøkken (ny i 2014)

Oppvarming | Loftsetasje:
- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Enkel garasje
- Dobbel garasje med elektrisk leddport
- Ytterligere parkeringsdekning på egen grunn

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Ifølge selger er det en heftelse på garasjen nede ved veien. Denne garasjen må eventuelt flyttes/rives dersom den kommunale veien blir utvidet.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 21, bnr. 561 i Bergen kommune:

1954/308112-2/106 
Elektriske kraftlinjer 
Tinglyst 13.10.1954 
 
1955/300779-2/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 02.02.1955 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
 
1963/307410-1/106 
Best om garasje/parkering  
Tinglyst 28.11.1963 
Gjelder flytting av en garasje ved evt. veiutvidelse
 
1963/307411-1/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 28.11.1963 
Vegvesenets betingelser vedtatt
 
1984/28479-1/106 
Best. om vann/kloakkledning 
Tinglyst 09.10.1984 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Anleggsseksjonen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/533-2/106 
Bestemmelse om kloakkledning 
Tinglyst 08.01.1998 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2001/39954-1/106 
Bestemmelse om vannledning 
Tinglyst 17.12.2001  
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 21 Bnr: 562  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
2017/566923-1/200 
Bestemmelse om kloakkledning  
Tinglyst 30.05.2017 21:00 
Bestemmelse om gjensidig rett og felles vedlikeholdsplikt.
Kan ikke avlyses uten samtykke av Bergen kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyste erklæringer følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Faresone ras (47,8 %)

Dette innebærer at området langs fjell på baksiden av huset er angitt som rasutsatt. Dersom kommunen fremsetter pålegg om rassikring, må en slik sikring dekkes av kjøper. Det foreligger ingen konkrete pålegg per dags dato ifølge eier. Det vises for øvrig til kjøpers egenerklæringsskjema pkt. 24.

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30440000 - Fyllingsdalen. Gnr 21, Straume

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 21/625
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 07.10.2020

Eiendom: 21/937
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.12.2016

Eiendom: 21/1618
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 02.06.2020

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Det har tidligere vært en slamavskiller/septiktank på eiendommen. Denne er nedlagt og fylt med stein (kan fjernes). Ved behov for fjerning av tank må eier betale kostnaden selv. Bergen kommune krever ikke fjerning av utkoblet privat slamavskiller/septiktank.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Gul F. Attesten følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Garasje
Dato: 08.09.1966

Type: Ferdigmelding
Tiltakets art: Nybygg dobbelgarasje
Dato: 19.08.2011

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg terrasse
Dato: 19.08.2011

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Ferdigattest og ferdigmeldingene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det fremgår av mottatte bygningstegninger datert 09.02.1955 at husets kjeller er godkjent innredet med arbeidsrom, vaskerom, gang, matbod og brenselsrom. I tillegg viser de godkjente bygningstegningene at loftet ikke er innredet. I ettertid er planløsningen endret til nåværende løsning. I kjelleren er det etablert 2 soverom, bad, kjellerstue/oppholdsrom og vaskerom med tilhørende bod. Loftet består av loftstue/soverom, bad/wc og kontor/disponibelt rom. Disse endringene er ikke omsøkte og overtas av kjøper for egen risiko. Opprinnelige bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 5 475 000
Omkostninger 152 692
TOTALT 5 627 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF