Schweigårds vei 1G

Solgt

5 975 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

6 134 940

P-rom

115 KVM

Antall rom

2 Soverom

Schweigårds vei 1G (Solgt)

Detaljrik enebolig | Oppusset 2015 -2021 | Oppgr. tomt | Sol | Hage | To p-plasser | Innredet kj. | Sentralt | Bybane

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Schweigårds vei 1G 5 975 000 159 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
115 / 118 / 141 KVM Eiet tomt, 244 KVM 60210221

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré/gang/trapperom/innredet rom/vaskerom (14,2 m²), kjellerstue (13,5m²) og bod (3 m²).

Innhold | Hovedetasje:
Entré/trapperom (6,4 m²), toalettrom (1,7 m²), stue (13,7 m²), tv-stue (13,8 m²) og kjøkken (7,5 m²).

Innhold | Loftsetasje:
Gang/trapperom (4,4 m²), to bad (1,3 m² og 4,5 m²), to soverom (13,2 m² og 14,3 m²) og kott (ikke målbart pga takhøyden).

Innhold | Koffertloft:
Stort, uinnredet rom for oppbevaring.

Uteplass:
Sør/vestvendt terrasse på 55,8 m² med utgang fra stue, hvorav 15,1 m² er overbygd.

P-rom er:
Alle innvendige rom med unntak av bod i underetasjen og kott på loft.

Samlet primærareal (P-rom) = 115 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 118 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 141 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer dette innholdsrike og fine huset med bynær beliggenhet i Schweigårds vei like ved Brann Stadion. Det er eiet tomt, pent opparbeidet og med biloppstillingsplass til to biler.

Familie | Huset har en innholdsrik planløsning og bør derved passe utmerket for en liten barnefamilie. Her er det blant annet to soverom, begge med eget bad og en kjeller med flere innredningsmuligheter. Stuene som ligger på rekke og rad bidrar til fin kontakt mellom rommene.

Oppusset | Eiendommen er betydelig påkostet innvendig og utvendig i perioden 2015-2021. Her har selger trådt varsomt med huset for å bevare så mye som mulig at husets opprinnelige karakter. Det er masse detaljer og særpreg, samtidig som huset er funksjonelt og moderne.

Utesone | Boligen er omkranset av flotte utearealer, der solen kan nytes til fulle. Både hage, terrasse og utestue er perfekt tilrettelagt for sosiale tilstelninger med grilling og kos i fokus.

Nærhet | Fra området er det gangavstand til både sentrum, skoler, barnehager, parker, arbeidsplasser som Haukeland sykehus etc. Det er god offentlig kommunikasjon både med buss og bybane.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en flott enebolig med god beliggenhet i et etablert boligområde like utenfor sentrumskjernen. Boligen bør seés - velkommen på visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Minde. Fra boligen er det utsikt over nærområde/nabolaget, deler av Landås og Ulriken. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus. Kort vei til Bergen Sentrum og Sletten senter med de fleste service tilbud/fasiliteter, samt flere dagligvare butikker i gangavstand. Fine turmuligheter med bla Nattland, Ulriken, Tveitevatnet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarkanlegget, Haukelandshallen i området samt skoler som Slettebakken skole, Landås skole, Storetveit skole, Langhaugen skole, Gimle Skole og Høgskolen i Bergen mm. Kort avstand til Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum. Få minutters gange til holdeplass for bybanen

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil og 360 nabolagsvisning i bildepresentasjon, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i hele u-etg, unntatt bod.
Varmekabler i entré/trapperom og toalettrom i hoved-etg.
Varmekabler på begge bad i loft-etg.
En vegghengt panelovn. Fra 2020.
Varmepumpe med uttak i tv-stue. Produsent: Samsung. Fra 2020
Ildsted i stue. Peisinnsats med glassfront. Produsent: Nordpeis. Fra 2019. Peisinnsats er rentbrennende.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til to biler på tomten.

For øvrig parkering i offentlig vei (soneparkering)

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, terrassedekke, belegningsstein, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning. Nye hvite pvc gjerder i deler av hage i 2021 (TG 0). Uteområde/hage ble opparbeidet i 2020.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.
 
Gulv på grunn
Uisolert betonggulv direkte på grunn, oppforet med depronmatte (3 mm) og avretningsmasse med varmekabler i 2021.

Drenering
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er knotteplast inntil grunnmuren, usikkert om den går helt ned. Ny knotteplast inntil grunnmur mot vest i forbindelse med bybaneutbygging i 2010. Ellers er det ukjent når øvrig knotteplast ble montert.

Yttervegger
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner (tømmer) med utvendig liggende trekledning m/staff. Yttervegger har mindre isoleringsevne enn dagens standard. Det er variabel alder/kvalitet på ytterkledning. Fasadene ble malt i 2015 og delvis malt på nytt i 2021. Ytterkledning mot sør bør skiftes i sin helhet. Selger har fått tilbud på oppdraget fra tømrer.

Takkonstruksjon/taktekking
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra loftsluke i gang/trapperom. Gode oppbevaringsmuligheter. Det er noen eldre mithull i trevirke, men ingen tegn til aktiv mit på befaringsdagen. Takstmann Hestnes har kontrollert fuktinnhold og stripet borebille hull og ikke funnet avvik.

Generell informasjon
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 10.11.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen. Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport.

Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger.

Bergen kommune har kun en tegning av hovedetasjen i boligen som viser wc, gang, kjøkken og to stuer, samt trapp opp til 2.etasje. Megler har derfor ikke informasjon om romfordelingen i 2.etasje eller kjeller.

Innredning av underetasjen er ikke søkt om til Bergen kommune. Det er søknadspliktig å innrede en kjeller fra tilleggsdel til hoveddel. Vinduene i underetasjen tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til vindusstørrelse og krav til dagslys. 

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

På generelt grunnlag oppfordres det særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

- Grunnmur. TG 2
- Drenering. TG2 (TG 1 settes på drenering fra 2010.)
- Ytterkledning. TG 2 settes på yttervegger og eldre ytterkledning pga alder. TG 3 settes på ytterkledning med råteskader pga overnevnte forhold. (ger og eldre ytterkledning pga alder. (TG 1 settes på nyere ytterkledning)
- Vinduer. TG 2 settes på de vinduene og dører som ikke er byttet pga alder/grad av slitasje.
- Takkonstruksjon. TG2.
- Taktekking. TG2
- Utvendige trapper. TG 2 settes på utvendige trapper pga manglende rekkverk i utvendig tretrapp
- Etasjeskillere. TG 2 settes på gulv/etasjeskillere i loft-etg pga skjevheter i gulv.
- Rom under terreng. TG2 settes pga. det ble registrert forhøyede fuktverdier i nedre del av grunnmur.
- Bad 2 på loft: TG2
- Innvendige trapper: TG2

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Strømforbruk pr. dags dato i 2021 er 18139 kWh for en familie på tre personer. 

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har ikke ferdigattest på boligen. Ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

Det foreligger en byggeanmeldelse, datert 20 oktober
Gjelder: Installasjon av et vannklosett
 
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 996 598,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 587 754,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Nye utvendige vann- og avløpsrør i forbindelse med bybaneutbygging i 2010.
Adkomst eiendom via kommunal vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1913/902535-1/106 22.01.1913
BESTEMMELSE OM GJERDE

2001/2513-1/106 24.01.2001
BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 162 BNR: 1303
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 162 BNR: 1303 FNR: 0 SNR: 1
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 162 BNR: 1303 FNR: 0 SNR: 2
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2001/2513-3/106 24.01.2001
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDNING
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (20000).
Planid: 20000.
Saksnr: 199938317.
Planens navn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS MIDTRE DEL.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 03.07.1923.
I følge kommunedelplanen ligger eiendommen i et boligområde.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 975 000
Omkostninger 159 942
TOTALT 6 134 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF