Arbeidersmauet 4

Solgt

3 775 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 883 810

P-rom

53 KVM

Antall rom

2 Soverom

Arbeidersmauet 4 (Solgt)

Nyinnredet toppleilighet | Aldri bebodd | Gulvareal 69 m² | Nydelig utsikt | To sov. | God planl. | Attr. beliggenhet

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Arbeidersmauet 4 3 775 000 108 812 1 450
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
53 / 53 / 58 KVM Fellestomt, 0 KVM 60210027

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 3.etasje/Loft
Entré/stue/kjøkken (32,2 m²), bad (6,6 m²) og to soverom (5,7 m² og 6,7 m²).

Vindu på det minste soverommet tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til vindusstørrelse og krav til dagslys.

Takhøyde
Takhøyden i leiligheten varierer fra 0,64 m - 2,66 m

Gulvareal:
Gulvareal i leiligheten utgjør 69 m²

Lagringsplass
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 2,9 m² (gulvareal: 4,2 m²). Boden er en gitterbod som ligger i et felles bodareal. Ekstern bod er ikke medregnet i tabell for areal. I tillegg er det koffertloft med tilgang fra veggluke i knevegg (gulvareal: 2,1 m²) med gode oppbevaringsmuligheter

Følgende rom inngår i boligens primærareal:
Alle rom inngår i P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 53 m²
Samlet bruksareal (BRA) =  53 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 58 m²

Standard

- Helt ny 3-roms toppleilighet - Aldri vært bebodd
- Leiligheten er nyinnredet i 2021 i regi av Wafa Utvikling AS med samarbeidspartnere
- Flott bygg i et særdeles koselig smau
- Off. park få meter fra boligen. Store grøntarealer/parker i området.
- Gåavstand til sentrumskjernen og nydelig turterreng
- Meget flott byutsikt fra leiligheten
- Felles brannvarsling/sprinkleranlegg i sameiet
- Flotte overflater blant annet med eikeparkett lagt i fiskebensmønster
- Lekker LED belysning
- Alle hvitevarer (ubrukt) følger med
- Nytt, lekkert bad og nytt kjøkken
- Nye rør og el.anlegg.
- Ny stikkledning fra utvendig off. vannledning til innvendig hovedstoppekran
- Meget flott utsikt fra takvinduene over taktoppene ned mot vågen. Ser også byfjorden og Askøybroen.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne nydelige toppleiligheten i sentrum/Sandviken. Her kommer kjøper til "duk og dekket bord" og kan flytte rett inn i leilighet som aldri har vært bebodd.

Utsikt | Her ser en over taktoppene og det er nydelig utsikt over deler av Bergen sentrum, Laksevåg, Gyldenpris og omkringliggende fjell, samt en liten del av Vågen.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en urban livsstil. Her får man en gjennomført 3-roms toppleilighet hvor  "hver krik og krok" er godt utnyttet. I tillegg er takhøyden 2,66 meter på det høyeste punkt som gir lys og luft i rommene.

Stilsikkert | Alle rommene er malt i moderne, fine farger og det er lagt eikeparkett i fiskebeinsmønster på gulv. Dette i kombinasjon med innfelt LED spotlightbelysning i himling i entré/stue/kjøkken og på bad gjør at rommene fremstår som eksklusivt og nytt. 

Bygget | Bygget består av 4 leiligheter, èn leilighet i hver etasje. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Bygningen er nylig ombygd og skal seksjoneres. Bygget er blant annet påkostet med felles brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg.
 
Høy teknisk standard | Felles brannvarsling/sprinkleranlegg i sameiet. Takvinduer, ytterdør og innerdører er montert i 2021. Badet ble innredet i 2021. Arbeidet ble utført av Ovi Bygg og Renovasjon AS, Max Rør AS og Elektro-Teknikk AS. Ny kjøkkeninnredning med tilhørende hvitevarer i 2021. Nye overflater i leiligheten i 2021. Nytt el.anlegg i 2021. Arbeidet ble utført av Elektro-Teknikk AS. Røropplegg nytt 2021. Arbeidet ble utført av Max Rør AS.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en fantastisk flott toppleilighet med sentral og attraktiv beliggenhet midt mellom sentrum og byfjellene. Leiligheten bør seés - velkommen på visning!

Nærområdet

Nydelig og helt ny 3-roms toppleilighet med en sentral, koselig og flott beliggenhet like ved Støletorget i Sandviken. Et meget populært boområde med kort vei til både dagligvareforretninger, derav Meny og Kiwi, apotek og døgnåpen kiosk. Like ved huset er det en idyllisk park/tun hvor en kan slappe av på fine sommerdager. Fra boligen er det ca. fem minutter å spasere ned brosteinsbelagte smågater til Bryggen og Fisketorget, hvor alt av daglige fasiliteter ligger. Videre er det gangavstand til utdanningsinstitusjoner som UiB, BI Marineholmen, Norges lærerakademi og Markedshøyskolen. Hyppige bussavganger i retning Handelshøyskolen og inn mot sentrum. Alt i alt en bolig med attraktiv beliggenhet. Her har man "alt" rett utenfor døren. Velkommen til en hyggelig visning!

Sameiebrøk

Sameiebrøk er ikke oppgitt.

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Enkel adkomst.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/bakplass.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Etasjeskillere
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Grunn og fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Yttervegger
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Det er variabel alder/kvalitet på ytterkledning. Ny ytterkledning på deler av bakside som vender bakgård i 2021.

Vinduer og dører
Vinduer: Seks velux takvinduer. Takvinduer har isolerglass i hvite pvc karmer. Ytterdør: Hvit dørblad i EI-30 kvalitet. Dørtelefon v/ytterdør. Innerdører: Hvite profilerte dørblad. Takvinduer, ytterdør og innerdører er montert i 2021.

Takkonstruksjon/taktekking
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra veggluke i knevegg (gulvareal: 2,1 m²). Gode oppbevaringsmuligheter. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking er av eldre årgang (sannsynligvis fra 1980-tallet, erfaringsmessig pga. taksteintype/slitasje). Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon
Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapportrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i boligen. Det oppfordres til å undersøke boligen grundig og gjerne sammen med bygningskyndig person.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering, taktekking,  manglende el. avtrekksventil på bad og noe av ytterkledning pga. alder/slitasje.

Sameie

Om sameiet
Arbeidersmauet 4 består av 4 selveiende boligseksjoner. Sameiet etableres når leilighetene er overtatt av nye seksjonseiere.

Når alle leilighetene er solgt må sameierne/kjøpere holde et sameiermøte hvor det blant annet blir valgt et styre med styreleder etc. I tillegg bør det etableres en sameiekonto i ønsket bank. Sameiet kan også registreres i Brønnøysundregisteret. Dette avgjøres av sameierne.
 
Forsikring
Ved etablering av sameiet må det etableres en fellesforsikring av bygningsmassen. Forsikring for innbo må kjøper selv besørge. Pr. i dag er bygningsmassen forsikring hos IF Forsikring med polisenummer SP2794614 og eiendommen vil være forsikret med inntil to uker etter at alle seksjonene er overtatt av nye eiere. Sameiet skal deretter stille egen forsikring.

Økonomi
Sameiet er pr. dags dato ikke stiftet. Foreligger derfor ikke fellesøkonomi i sameiet.

Felleskostnad
Felleskostnad estimeres av selger til kr. 1450,- pr. måned som inkluderer tv/internett, strøm i fellesareal og forsikring av bygget.

Når seksjon 1 til 4 er overlevert til nye må sameierne selv beslutte hva månedlig felleskostnader skal være og hva denne skal inkludere. Det normale er at felleskostnader baseres på eierbrøk.

Felleskostnader kan eksempelvis inkludere tv/internett, forsikring av bygget, strøm fellesareal, renhold gang/trapp, diverse vedlikehold, sparing etc. Dette må sameiet ta stilling til når felleskostnadene bestemmes. Oppgitt felleskostnad er et estimat fra selger. Beløpet kan settes lavere eller høyere alt ettersom hva sameiet beslutter.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Dyrehold
Dyrehold skal godkjennes i sameiet.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjenning i forbindelse med kjøp av leiligheten.

Forbehold
Det er en forutsetning for salget at seksjonering av bygget blir godkjent av Bergen Kommune. Seksjoneringsprosessen er under arbeid. Overtagelse kan ikke skje før seksjonering er godkjent og tinglyst, samt at det foreligger ferdigattest fra Bergen Kommune. Konf. megler.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt infobrev fra selger samt standard utkast til vedtekter og husordensregler.

Formuesverdi

Ligningsverdien for boligen vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i markedet.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Overlevering
Leiligheten leveres tom for møbler, byggvasket og ledig for kjøper.

Oppvarming

El. oppvarming
Varmekabler på bad.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering).

Tinglyste erklæringer

Ingen heftelser funnet.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Ny stikkledning fra utvendig off. vannledning til innvendig hovedstoppekran, lagt som 50mm PE. Ny utvendig bakkekran. Hovedstoppekran plassert i teknisk rom u. etg. Herfra 4 stk. 20mm sanipex tilførsel til fordelerskap i u. etg. 1 etg. 2 etg. og loft. Eget fordelerskap for rør i rør plassert i hver leilighet. Eksisterende soil avløpsrør er skiftet til Geberit Silent avløpssystem, med unntagelse av stamme plassert i Wc-rom bakgang. Nevnte soilstamme er av eldre årgang (TG 2). Arbeidet ble utført av Max Rør AS

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles ledninger.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt attest den 10.12.1935
Gjelder installering av vannklosetter.

Ferdigattest fra byggeår finnes ikke, noe som ikke er unormalt byggets alder tatt i betraktning. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Det foreligger rammetillatelse, datert 03.06.2021. Gjelder følgende:

Kjeller:
Innlemming av deler av fellesareal til eksisterende boenhet i kjeller, BRA= 38,4 m2
Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel for deler av arealet, BRA= 32,4 m2
Rive ett av to trappeløp (i hele husets høyde)
Utvidelse av én lysgrav mot øst for rømning til 120x50 cm

1. og 2. etasje:
Ominnredning - rydding av planløsning. Det etableres nye bad i hver etasje
Ett av to trappeløp rives
Innlemming av del av fellesareal (gang og trapp som skal rives) til eksisterende
boenhet

Loft:
Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i hele etasjen. Etablering av 1 ny boenhet. BRA= 53,9 m2

Fasadeendring:
Utvidelse av eksisterende takvinduer mot sør til 800x1400 mm (2 stk.)
Innsetting av nye takvinduer
Vest: 2 stk. 800x1400 mm, 1 stk. 900x1700 mm
Nord: 2 stk. 500x800 mm
Øst: 1 stk. 800x1400 mm
Innsetting av dør i fasade mot øst. Døren blir tilkomst til boenheter i 1. etasje,

2. etasje og loft.
Sprinkling av bygningen

Selger vil bekoste og anmode om ferdigattest for tiltaket ved ferdigstillelse ifbm. rammetillatelse av 03.06.2021.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 775 000
Omkostninger 108 812
TOTALT 3 883 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF