Arbeidersmauet 4

Solgt

5 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 004 690

P-rom

87 KVM

Antall rom

3 Soverom

Arbeidersmauet 4 (Solgt)

Nyoppusset leilighet (2021) med tre soverom, stort bad m/ hotellpreg, lekkert kjøkken og stilfulle detaljer. Bør sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Arbeidersmauet 4 5 850 000 154 692 1 950
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
87 / 87 / 96 KVM Fellestomt, 125 KVM 60210026

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 1.etasje
Entré/gang (5,4 m²), bad (6,9 m²), tre soverom (10,7 m², 13,6 m² og 13,9 m²) og stue/kjøkken (32,7 m²).

Lagringsplass
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 5 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Boden er en gitterbod som ligger i et felles bodareal.

Følgende rom inngår i boligens primærareal:
Alle rom inngår i P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 87 m²
Samlet bruksareal (BRA) =  87 m²
Samlet bruttoareal (BTA) =  96 m²

Standard

- Lekker 4-roms leilighet med enkel adkomst - Nyoppusset 2021
- Leiligheten er pusset opp i regi av Wafa Utvikling AS med samarbeidspartnere
- Flott Bergenshus i et særdeles koselig smau i Fjellsiden
- Nydelige orginale tømmervegger og teglsteindetaljer bevart
- Off. park få meter fra boligen. Store grøntarealer/parker i området.
- Felles brannvarsling/sprinkleranlegg i sameiet
- Flotte overflater blant annet med eikeparkett lagt i fiskebensmønster
- Lekker LED belysning
- Nytt kjøkken hvor alle hvitevarer følger med
- Påkostet ventilator
- Nytt, lekkert bad
- Ny stikkledning fra utvendig off. vannledning til innvendig hovedstoppekran
- Kort vei til Skansedammen og  Fløien
++

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne nydelige og romslige 4-roms leiligheten i Stølen/Sandviken. Her kommer kjøper til "duk og dekket bord" og kan flytte rett inn i leiligheten uten å foretas seg noen oppgraderinger.

Bygget | Bygget består av 4 leiligheter, èn leilighet i hver etasje. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Bygningen er nylig ombygd og er under seksjonering. Bygget er blant annet påkostet med felles brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg.

Nyoppusset | Leiligheten er nylig pusset opp. Her er det svært flotte overflater, nytt kjøkken, nytt bad og nye overflater for å nevne noe. Moderne leilighet med 2021-standard. Garderobeskap som står i leiligheten følger med.

Tre soverom | I denne leiligheten er det tre soverom, noe som er vanskelig å finne. En kan bo i leiligheten og samtidig leie ut to rom. Alternativt kan en ha to stuer og to soverom - Her er det flere muligheter.
 
Stilfullt | Leiligheten er svært stilfull og det er benyttet fine, moderne farger på overflatene. I tillegg er det detaljer som teglsteinpipe og originale tømmervegger som en kontrast mot det moderne. På gulvene er det lagt et fantastisk enstavs eikeparkett i fiskebensmøter på de fleste gulv og det er montert lekker integrert belysning. Lampene som henger i leiligheten følger med i handelen.

Trivelig nabolag | Et strøk det er kjekt å bo. Her er det masse historie i gatene og god stemning. Et urbant område, fine grøntområder, koselig gater og med det beste turterreng i eget nabolag.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en virkelig flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet midt mellom sentrum og byfjellene. Leiligheten bør seés - velkommen på visning!

Nærområdet

Nydelig 4-roms leilighet med en sentral, koselig og flott beliggenhet like ved Støletorget i Sandviken. Et meget populært boområde med kort vei til både dagligvareforretninger, derav Meny og Kiwi, apotek og døgnåpen kiosk. Like ved huset er det en idyllisk park/tun hvor en kan slappe av på fine sommerdager. Fra boligen er det ca. fem minutter å spasere ned brosteinsbelagte smågater til Bryggen og Fisketorget, hvor alt av daglige fasiliteter ligger. Videre er det gangavstand til utdanningsinstitusjoner som UiB, BI Marineholmen, Norges lærerakademi og Markedshøyskolen. Hyppige bussavganger i retning Handelshøyskolen og inn mot sentrum. Alt i alt en bolig med attraktiv beliggenhet. Her har man "alt" rett utenfor døren. Velkommen til en hyggelig visning!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming
Varmekabler på bad.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/bakplass.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Etasjeskillere
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Grunn og fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Yttervegger
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Det er variabel alder/kvalitet på ytterkledning. Ny ytterkledning på deler av bakside som vender bakgård i 2021.

Vinduer og dører
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Kjøkkenvindu ble skiftet i 2016 og badevindu er av eldre årgang (sannsynligvis 1980-tallet). Fire soveromsvinduer ble skiftet i 2011. Øvrige vinduer ble skiftet i 1993. Ny ytterdør og to nye innerdører i 2021. Øvrige innerdører er av eldre årgang (3 stk).

Takkonstruksjon/taktekking
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking er av eldre årgang (sannsynligvis fra 1980-tallet, erfaringsmessig pga. taksteintype/slitasje). Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon
Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapportrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i boligen. Det oppfordres til å undersøke boligen grundig og gjerne sammen med bygningskyndig person.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Dreninger, taktekking og etasjeskillere.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har ikke boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Overlevering
Leiligheten leveres tom for møbler, byggvasket og ledig for kjøper.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt attest den 10.12.1935
Gjelder installering av vannklosetter.

Ferdigattest fra byggeår finnes ikke, noe som ikke er unormalt byggets alder tatt i betraktning. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Det foreligger rammetillatelse, datert 03.06.2021. Gjelder følgende:

Kjeller:
Innlemming av deler av fellesareal til eksisterende boenhet i kjeller, BRA= 38,4 m2
Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel for deler av arealet, BRA= 32,4 m2
Rive ett av to trappeløp (i hele husets høyde)
Utvidelse av én lysgrav mot øst for rømning til 120x50 cm

1. og 2. etasje:
Ominnredning - rydding av planløsning. Det etableres nye bad i hver etasje
Ett av to trappeløp rives
Innlemming av del av fellesareal (gang og trapp som skal rives) til eksisterende
boenhet

Loft:
Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i hele etasjen. Etablering av 1 ny boenhet. BRA= 53,9 m2

Fasadeendring:
Utvidelse av eksisterende takvinduer mot sør til 800x1400 mm (2 stk.)
Innsetting av nye takvinduer
Vest: 2 stk. 800x1400 mm, 1 stk. 900x1700 mm
Nord: 2 stk. 500x800 mm
Øst: 1 stk. 800x1400 mm
Innsetting av dør i fasade mot øst. Døren blir tilkomst til boenheter i 1. etasje,

2. etasje og loft.
Sprinkling av bygningen

Selger vil bekoste og anmode om ferdigattest for tiltaket ved ferdigstillelse ifbm. rammetillatelse av 03.06.2021.

Sameiebrøk

Sameiebrøk er ikke angitt.

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Arbeidersmauet 4 består av 4 selveiende boligseksjoner. Sameiet etableres når leilighetene er overtatt av nye seksjonseiere.

Når alle leilighetene er solgt må sameierne/kjøpere holde et sameiermøte hvor det blant annet blir valgt et styre med styreleder etc. I tillegg bør det etableres en sameiekonto i ønsket bank. Sameiet kan også registreres i Brønnøysundregisteret. Dette avgjøres av sameierne.
 
Forsikring
Ved etablering av sameiet må det etableres en fellesforsikring av bygningsmassen. Forsikring for innbo må kjøper selv besørge. Pr. i dag er bygningsmassen forsikring hos IF Forsikring med polisenummer SP2794614 og eiendommen vil være forsikret med inntil to uker etter at alle seksjonene er overtatt av nye eiere. Sameiet skal deretter stille egen forsikring.

Økonomi
Sameiet er pr. dags dato ikke stiftet. Foreligger derfor ikke fellesøkonomi i sameiet.

Felleskostnad
Felleskostnad estimeres av selger til kr. 1.950,- pr. måned som inkluderer tv/internett, strøm i fellesareal og forsikring av bygget.

Når seksjon 1 til 4 er overlevert til nye må sameierne selv beslutte hva månedlig felleskostnader skal være og hva denne skal inkludere. Det normale er at felleskostnader baseres på eierbrøk.

Felleskostnader kan eksempelvis inkludere tv/internett, forsikring av bygget, strøm fellesareal, renhold gang/trapp, diverse vedlikehold, sparing etc. Dette må sameiet ta stilling til når felleskostnadene bestemmes. Oppgitt felleskostnad er et estimat av selger. Beløpet kan settes lavere eller høyere alt ettersom hva sameiet beslutter.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Dyrehold
Dyrehold skal godkjennes i sameiet.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjenning i forbindelse med kjøp av leiligheten.

Forbehold
Det er en forutsetning for salget at seksjonering av bygget blir godkjent av Bergen Kommune. Seksjoneringsprosessen er under arbeid. Overtagelse kan ikke skje før seksjonering er godkjent og tinglyst, samt at det foreligger ferdigattest fra Bergen Kommune. Konf. megler.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt infobrev fra selger samt standard utkast til vedtekter og husordensregler.

Formuesverdi

Ligningsverdien for boligen vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter som evt. angår utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Ny stikkledning fra utvendig off. vannledning til innvendig hovedstoppekran, lagt som 50mm PE. Ny utvendig bakkekran. Hovedstoppekran plassert i teknisk rom u. etg. Herfra 4 stk. 20mm sanipex tilførsel til fordelerskap i u. etg. 1 etg. 2 etg. og loft. Eget fordelerskap for rør i rør plassert i hver leilighet. Eksisterende soil avløpsrør er skiftet til Geberit Silent avløpssystem, med unntagelse av stamme plassert i Wc-rom bakgang. Nevnte soilstamme er av eldre årgang (TG 2). Arbeidet ble utført av Max Rør AS

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles ledninger.

Tinglyste erklæringer

Ingen heftelser funnet

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 850 000
Omkostninger 154 692
TOTALT 6 004 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF