Kalmargaten 1A

Solgt

3 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 009 690

P-rom

65 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kalmargaten 1A (Solgt)

3(4)-roms hjørneleilighet | Klassisk bygård | Tidl. utleid for 15K pr. mnd | "Alt" utenfor døren | Ny taktekking 2015

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kalmargaten 1A 3 890 000 119 692 710
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 69 / 78 KVM Eiet tomt, 166 KVM 60210030

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Entré/stue/kjøkken (35,1 m²), bad (4,7 m²), to soverom (6,8 m² og 11,2 m²), gjesterom/kontor (5,1 m²) og to boder (1,7 m² og 1,8 m²).

Gjesterom/kontor er tidligere benyttet til soverom, men rommet er tilfredsstiller ikke krav til størrelse for å bli kategorisert som "soverom".

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 5,1 m², i tillegg er det to boder i leiligheten på henholdsvis 1,7 m² og 1,8 m² som skaper gode lagringsmuligheter.

P-rom er:
Entré/stue/kjøkken, bad, to soverom og gjesterom/kontor.

Samlet primærareal (P-rom) = 65 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 69 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 78 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende selveierleilighet i praktfull bygg
- Sentral beliggenhet like ved Den Nationale Scene og Kalmarhuset
- Ny taktekking på bygningen i 2015
- Fasadene på bygningene malt i 2016
- Meget gode utleiemuligheter om ønskelig
- Kort vei til skoler, parker, shopping og restauranter.
- Gjennomgående fine brukskvaliteter
- Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.
- Helfliset bad med varmekabler i gulv.
- Ny varmtvannbereder fra slutten av 2020
- Walk in closet på hovedsoverom, samt innvendig bod og ekstern bod i kjeller.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med ypperlig midt i smørøyet i sentrum.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Normal bruksslitasje. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i lyse nyanser.

Planløsning | Leiligheten er målt til 65 m² og inneholder blant annet to soverom samt et gjesterom/kontor (som har blitt benyttet til overnatting). I tillegg er det stort kjøkken, helfliset bad og en luftig stue.

Prima beliggenhet | Leiligheten er lokalisert i svært sentrale omgivelser med "alt" Bergen by har å by på "rett utenfor døren". Kort gåavstand til skoler, fakulteter, shopping, restauranter, kjøpesentre, butikker, parkområder, badeplasser, byfjellene etc.

Utleie | For utleievirksomhet (både korttidsutleie og langtidsutleie) er beliggenheten helt ideell. Leiligheten har tidligere vært utleie for kr. 15K pr. mnd. + strøm og internett

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3 (4)-roms selveierleilighet med god størrelse, fine kvaliteter og meget sentral og tilbaketrukket beliggenhet . Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger " midt i smørøyet" like ved DNS i Bergen Sentrum. Her er "alle" fasiliteter/servicetilbud, shopping, restauranter, butikker samt flere dagligvarebutikker i "nabolaget". Rema 1000 i Kalmarhuset ligger ca. 20 meter unna. Kort gåavstand til BI og fakulteter tilknyttet UiB. Parkområde på Nordnes og Nygårdshøyden, Nordnes Sjøbad og Verftet  innen få minutters gange.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 76/437

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Enkelt adkomst fra Kalmargaten like ved Rema 1000 på Kalmarhuset.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sametet og er på 166 m². Andel fellesareal: 28,8 m² iht. sameiebrøk. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt (engelsk hulmur). Murfasadene ble pusset/malt i 2016.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort aluminium.

Det ble en lekkasje fra yttertak ned i kjøkkenbod våren 2014. Dette ble utbedret av Blikkenslager Bjørsvik og Bergensbygg.
Innvendig bod ble revet og bygget på ny av Snekker Jarle Tornes. Det ble laget hyller for ekstra oppbevaring i kjøkkenboden.

Ny taktekking på bygningen i 2015. Arbeidet ble utført av Blikkenslager Bjørsvik.
Taktekking er sameiets felles ansvar

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 05.02.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er det fjernet to lettvegger (fjernet entré). Det er også satt opp nye lettvegger og bygget to ekstra rom, herunder ett soverom og ett gjesterom/kontor og da brukt deler av areal av stuen. Det er også laget til et walk in closet på hovedsoverommet som ikke fremkommer av godkjente tegninger.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Drenering, piper og ildsteder, etasjeskillere og bad.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Kalmargaten består av 5 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Ann-Elen Waage Drivenes.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (avtalenummer: 65464535). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 710,- pr. mnd. og inkluderer andel felles bygningsforsikring samt Anticimex vedlikehold.

Sameiet fører ikke regnskap, men har en felleskonto. Det belastes ikke fellesutgifter fast hver måned, men utgifter til forsikring og Anticimex fordeles etter eierbrøk med innbetaling én gang pr. år. Øvrige eventuelle utlegg innbetales ved behov og fordeles etter eierbrøk.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt i sameiet.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Kjøper av seksjonen skal godkjennes av styre for å ta boligen i bruk. Kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper bærer selv risikoen for at godkjenning blir gitt og må videreselge boligen for egen regning og risiko dersom styret ikke godkjenner kjøper som ny seksjonseier. Overtakelse, hjemmelsoverføring og oppgjør vil uansett bli gjennomført i henhold til kontrakt.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra styreleder. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 856 858,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 084 690,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Leietaker skal godkjennes av sameiet.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Ny termostat i 2020.
To vegghengte panelovner.
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Pipen ble slemmet i 2015, tilsyn brannvesen i 2016, ingen problem avdekket. Fra 2021 er det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen. Dvs. det er ikke tillatt å fyre i peisovnen før det er montert en rentbrennende peisinnsats.

Parkering

Soneparkering i området. Evt. parkering i offentlig vei, Klostergarasjen eller City Park.

Tinglyste erklæringer

1988/13145-2/106 18.04.1988 
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/632
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 004 SEKSJONER

2005/20172-1/106 21.06.2005   
Resek/deling av seksjon  
Oppdelt seksjoner:
Snr: 1
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/632
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 5
 
2005/20172-2/106 21.06.2005   
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
Endring av formål/brøk:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 76/437

2005/20172-3/106 21.06.2005  
Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7340000
Plannavn: Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 28.06.1993
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Boliger (100,0 %)
7340000 - Gangvei (0,1 %)
0 - Gatetun (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Bevaringsområder (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (26,9 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60370000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 1000 Mfl., Jonsvollskvartalet - 201205970
60370000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 1000 Mfl., Jonsvollskvartalet - 201205970
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
8250000 - Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen - 190710721
8240000 - Bergenhus. Betlehemskvartalet, St. Hansstredet - Vestre Murallmenningen - Skottegaten - Claus Frimanns Gate - 190710720
4910000 - Bergenhus. Klosteret/strandgaten
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 17.12.2020

Eiendom: 165/974
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 17.12.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 30.11.1989.
Gjelder: Tilbygg/Ombygging boligbygg.

Bergen kommune har utstedt attest den 10.12.1946
Gjelder oppførelse av skillevegg på loftet

Bergen kommune har utstedt attest den 17.12.1943
Gjelder installasjon av 3 stk. wc samt elektro og bad i 2.etasje.

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 10.04.2004
Gjelder bruksendring forretning/salgslokaler

Bergen kommune har utsted ferdigattest den 24.10.2012
Gjelder Påbygg blokk/bygård/terrassehus

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 890 000
Omkostninger 119 692
TOTALT 4 009 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF