Kjenndalsbrotet 39

Solgt

3 190 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 291 900

P-rom

75 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kjenndalsbrotet 39 (Solgt)

Stilrent og gode kvaliteter | Nærhet til skole | Turområder | Terrasse på 36,4 kvm | Elbil lading | Barnevennlig

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kjenndalsbrotet 39 3 190 000 96 062 2 028
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
75 / 80 / 88 KVM Eiet tomt, 19759 KVM 60210037

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold:
Gang(8,6m²), vaskerom(3,4m²), bad(5,2m²), soverom(11,9m²), soverom(7m²), stue og kjøkken(35,6m²).

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til terrasse på 36,4m²

Bod:
Utvendig bod like ved inngangsdør på 4,9 kvm.

Samlet primærareal (P-rom) = 75 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 80 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 88 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Selveierleilighet med stor terrasse
- Svært attraktiv beliggenhet i Sædalen
- Åpen stue/kjøkkenløsning
- Lyst og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
- Helfliset bad med opplegg til vaskemaskin

Oppgraderinger som ble gjennomført i 2018/2019 er blant annet:
- Nytt 1-stavs parkettgulv
- Helsparklet vegg i stue, samt malt alle veggflater
- Malt himlingsflater
- Skiftet det meste av listverk
- Lagt nye Royal imprignert terrassebord og fornyet deler av rekkverket
- Montert glassplate over benkeplaten på kjøkkenet

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v /Eiendomsmegler Erlend Hauglid kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med en attraktiv beliggenhet i Kjenndalsbrotet i Sædalen.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har utnyttet arealet til det fulle. Med en åpen stue/kjøkkenløsning er det lett å kommunsiere med gjester. To gode soverom og praktiske boder både innvendig og like ved inngangsdøren.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene er malt i lekre farger og leiligheten fremstår som svært innbydende og godt ivaretatt.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en flott selveierleilighet med mange kvaliteter. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning

Nærområdet

Eiendommen ligger i et etablert området med tilvarende bebyggelse. Fra eiendommen er det kort avstand til Nesttun bydelssenter hvor det er bybanestopp, butikker og servicetilbud. Gangavstand til skoler og barnehager, samt til idrettsanlegg. Kort kjørevei til kjøpesenterområdet Laguneparken og Lagunen handlesenter med et bredt utvalg av butikker. Fra eiendommen er det kort kjørevei til Flesland og større arbeidsplasser på Kokstad/Sandsli.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 74/5535

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, parkeringsplasser, lekeplass og diverse beplantning. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og boligens plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 08.02.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Ingen.

Sameie

Om sameiet:
Kjenndalsbrotet sameie består av 54 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 4027448). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2 028,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm ladestasjon, drift og vedlikehold, internett og TV.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 11 utgjør: 74/5535

Forkjøpsrett:
Det er forkjøpsrett for BOB sine medlemmer. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av salget. BOB's frist til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 20 dager.

Velforening:
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har ikke mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører per mail. Disse opplysningene kan lese på sameiets hjemmeside: www.kjenndalsbrotet.no

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 848 811,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 055 721,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom utenom på vaskerommet, balansert ventilasjonsanlegg, pipe (ikke montert ildsted).

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Fast parkeringsplass med elbil-lader på felles oppstillingsplass.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2008/863935-2/200 23.10.2008 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Rettighetshaver: BERGEN KOMMUNE
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde
ledninger m.m.

2008/863935-3/200 23.10.2008 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Rettighetshaver: BERGEN TOMTESELSKAP AS
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
m.m.
Bestemmelse om veg

2008/863935-4/200 23.10.2008 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Bestemmelse om adkomstrett

2010/585730-1/200 06.08.2010 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighetshaver: BKK NETT AS
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Rett til bygging/drift av nettstasjon m.m

2013/107901-1/200 06.02.2013 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Rettighetshaver: BERGEN KOMMUNE
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om vann- og spillvannsledninger

2013/108037-1/200 06.02.2013 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Bestemmelse om overvannsledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger

GRUNNDATA
2011/91567-1/200 03.02.2011 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 11
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 74/5535

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 6985000
Plannavn: Fana. Gnr 43 Bnr 455, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 5 Felt B-6, Boliggruppe A-1, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 27.06.1989
Dekningsgrad: 99,3 %

PlanID: 6360000
Plannavn: Fana. Gnr 8 Bnr 10, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 3
Ikrafttredelsesdato: 30.09.1985
Dekningsgrad: 0,7 %

PlanID: 6980000
Plannavn: Fana. Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 5
Ikrafttredelsesdato: 25.01.1988
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Fana. Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 3, Felt B5 D, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 26.11.1985
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
6985000 - Fellesomra°der (56,2 %)
6985000 - Boliger (25,8 %)
6985000 - Felles gangareal (6,3 %)
6985000 - Felles avkjørsel (4,9 %)
6985000 - Felles parkeringsplass (3,6 %)
6985000 - Felles lekeareal (2,4 %)
6980000 - Boliger (0,1 %)
0 - Kjørevei (0,1 %)
0 - Annen veigrunn (0,1 %)
0 - Gang-/sykkelvei (0,1 %)
0 - Fellesomra°der (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
6985000 - Høyspenningsanlegg (42,7 %)
6980000 - Frisiktsone (0,1 %)
0 - Høyspenningsanlegg (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 6980003
Plannavn: Fana. Gnr 43 Bnr 823 Mfl., Sandal/sædal/nattland, Midtun 190630811
Ikrafttredelsesdato: 12.07.1996

PlanID: 8425000
Plannavn: Fana. Gnr 43 Bnr 455, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 6, Felt B-7 190611327
Ikrafttredelsesdato: 07.05.1990

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (99,8 %)
65270000 - Friluftsomra°de Friluftsomra°der F (0,2 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsomra°der for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (0,5 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (38,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (5,9 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
61310000 - Fana. Gnr 43 Bnr 433 Mfl., Sanddalsringen Øst - 200902173
16550000 - Fana. Gnr 43 Bnr 79 Mfl., Midttun - Helldal - 200002021
8420000 - Fana. Gnr 43 Bnr 6, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 6 - 190611327
6980050 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 5, Felt B6, Delomra°de A1 - 190511323
6980001 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 5 - 190330428
6365100 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Bebyggelsesplan - 190001749
6365002 - Fana. Gnr 8 Bnr 204 Og 228, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 3, Endring Av Bebyggelsesplan - 199615510
6365001 - Fana. Gnr 8 Bnr 204, Sandal/sædal/nattland, Storelien, Endret Plan For Utbygging - 199615510
6365001 - Fana. Gnr 8 Bnr 204, Sandal/sædal/nattland, Storelien, Endret Plan For Utbygging - 199615510
6360060 - Fana. Gnr 8 Bnr 204, Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 3, Felt B5, Plan For Utbygging - 200104909
6360008 - Fana. Gnr 8 Bnr 204, Sandal/sædal/nattland, Endring - 200211050
6360006 - Fana. Gnr 43 Del Av Bnr 433, Sandal/sædal/nattland, Kringlebotn, Fradeling - 200018025
6360005 - Fana. Gnr 8 Bnr 204 Og 229, Sandal/sædal/nattland - 199615510
6340000 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Planomra°de 1, Felt 1-4, Del Av 5 - 190001559

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 8/208
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 07.04.2017

Eiendom: 43/518
Bygningstype: Underbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 24.04.2019

Eiendom: 43/601
Bygningstype: Pa°bygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 09.05.2016

Eiendom: 43/602
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 04.12.2014

Eiendom: 43/618
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.03.2018

Eiendom: 43/807
Bygningstype: Pa°bygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.10.2020

Eiendom: 43/807
Bygningstype: Pa°bygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.10.2020

Eiendom: 43/807
Bygningstype: Pa°bygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.10.2020

Eiendom: 43/807
Bygningstype: Pa°bygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.10.2020

Eiendom: 43/807
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 18.12.2015

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Tilkomst via offentlig og privat vei. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 04.03.2011.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 190 000
Omkostninger 96 062
Fellesgjeld 5 842
TOTALT 3 291 900

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF