Breimvegen 20

Solgt

8 100 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

8 358 690

P-rom

181 KVM

Antall rom

5 Soverom

Breimvegen 20 (Solgt)

Stilsikker enebolig tegnet av ark. Aage Blich | Stor og solrik tomt | Attraktiv beliggenhet | Behov for oppgradering

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Breimvegen 20 8 100 000 258 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
181 / 214 / 237 KVM Eiet tomt, 1555 KVM 60210044

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Kjellerrom (14,2 m²), tre boder (hhv. 4,1 m², 4,1 m² og 5,6 m²). Fra kjellerrom er det luke til stor blindkjeller.

Innhold | 1.etasje:
Gang/trapperom (14,8 m²), trappegang (2,7 m²), toalett (1,7 m²), vaskerom (7,1 m²), soverom (7,7 m²), stue (34,9 m²), spisestue (12,4 m²) og kjøkken (13,8 m²).

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (11,9 m²), garderoberom (4,8 m²), bod (1.7 m²), bad (2,7 m²), bad/wc (5,2 m²), toalettrom (1,5 m²) og fire soverom (hhv. 8,9 m² - 8.4 m² - 9,6 m² - 13,8 m²).

Innhold | Loft
Fra gang i 2. etasje er det tilkomst til loft som har et gulvareal på totalt ca 50 m² og takhøyde opp til 2.4 meter i mønet.

Garasjer |
Det er to frittstående garasjer på eiendommen med et areal på hhv. 15 m² og 22 m².

Boder |
Tre boder i kjelleren på henholdsvis 5,6 m², 4,1 m², og 4,1 m², samt en bod i 2. etasje på 1,7 m².

Samlet primærareal (P-rom) = 181 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 214 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 237 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Stilsikker bolig tegnet av ark. Aage Blich
- Særpreg og lekre detaljer
- Parkmessig opparbeidet eiendom på i overkant av 1.5 mål
- Enkel tilkomst og to garasjer på egen tomt
- 2 stuer, 2 bad og 5 soverom

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne stilsikre boligen på attraktive Tveiterås.

Boligen |
Dette er en arkitektonisk pen bolig med særpreg. Her er det arealeffektive og gjennomtenkte løsninger. Den herskapelige stilen er godt ivaretatt, tilsvarende kommer den parkmessige opparbeidelsen av eiendommen tydelig fram. Det er dog behov for oppgradering.

Med den nødvendige oppgradering vil Breimvegen 20 kunne framstå som en svært attraktiv bolig.

Innholdsrikt |
Meget innholdsrik bolig med store og luftige rom. I tillegg til husets 1. og 2. etasje hvor primærarealet er, så er det kjelleretasje med rikelig bodplass samt stor loftsetasje med god takhøyde.

Huset har en stor og luftig hall med rikelig garderobeplass og pen plassbygget trapp til husets 2. etasje. Det er en lys og innbydende dagligstue på ca 35 m² med peis, store vindusflater og utgang til terrasse og hage. Fra dagligstuen er det dobbeldør med innfelt glass til spisestuen med en størrelse og form som gir plass til stort spisebord. Spisestuen ligger igjen vegg i vegg med kjøkkenet. Kjøkkenet har god størrelse med innredning fra byggeår og rikelig plass til spisebord. Kjøkken og spisestue utgjør et samlet areal på ca 26 m². Videre inneholder boligen to bad og eget gjestetoalett. Det er separat vaskerom på hele 7 m² med egen inngang; praktisk i hverdagen. Huset har fem soverom, hvorav et hovedsoverom som har utgang til balkong og tilgang til eget garderoberom.

Hage |
Eiendommen er parkmessig opparbeidet med flere skjermede solplasser. Her er det hellelagt hagegang , hellelagte tråkk, gråsteinsmurer og fin beplantning.
Her er det rikelig med areal for store og små. Beplantingen har en strategisk plassering og skjermer mot innsyn og lager lune og fine soner. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og drone bilder for oversikt på tomten.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte boligsalgsrapport utarbeidet av Mads Hansen.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook og instagram
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555 samt
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i villastrøk på Tveiterås/Paradis. Breimvegen 20 ligger mot enden av blindvei og tilbaketrukket fra trafikkert vei. Tomten er beliggende på en høyde i terrenget med gode lys- og solforhold samt utsikt over nærområdet. Her er det rolige og barnevennlige omgivelser med bl.a. fotball og basketballbane i nabolaget. Det er gangavstand til barnehage og skoler samt treningssenteret Aktiv 365 og Paradiskrysset med flere servicetilbud. Du kommer deg også til Nesttun sentrum innen ca 23-24 minutters gange.

Som beboer i Breimvegen får du enkel tilgang til fine turmuligheter og en rekke rekreasjonsmuligheter for store og små. Her er det fin sykkelsti mot Bergen sentrum og i motsatt retning mot Fana. Som turmuligheter kan vi nevne eksempler som Myravatnet og Rambjøra. Det er kort avstand til Gamlehaugen med pent parkanlegg hvor du har tilgang til badeplass på sommerstid og akebakke på vinterstid. Ca 12 minutters gange til Bybanestopp på Hop.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Eiendommen har et areal på 1 555,8 m². Hoveddelen av tomten er opparbeidet med plener, fin beplantning, bærbusker, hellelagt hagegang, hellelagte tråkk og gråsteinsmurer, mens deler er holdt som naturtomt. Tomten har en størrelse og form som gir areal for rolige soner i kombinasjon med utfoldelse for den yngre garde. Her kan det dekkes opp til utendørs langbord, grill og sittegrupper i tillegg til store lekeareal for barna.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Til orientering så er det bare bnr. 134 som har skravert areal. Bnr. 212 og 259 medfølger også i dette salget.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Huset står i hovedsak på fjell. Grunnmuren er oppført i betongkonstruksjoner.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.
Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjonene over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner. Veggene er oppført etter byggemetode som gjaldt for det aktuelle byggeåret, ytterveggene vil ha noe mindre isolasjon og tetthet
enn hva man har etter dagens standard.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjon er utført som saltak av tresperrer. Det er benyttet sutak, lekter og takstein til taktekking.
Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Alvin Hansen den 25.02.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Krypekjeller: Krypekjellere er generelt sett en risikoutsatt bygningsdel med tanke på fukt. I krypekjelleren er det observert fuktinnsig på et 3 meters stekk mellom grunnmur og bygningen.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Utvendige flater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen, alder tatt i betraktning bør det påregnes at enkelte kledningsbord må skiftes.
- Vinduer: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på vinduene.
- Taktekking: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Taktekkingen bør jevnlig kontrolleres som følge av alderen.
- Renner nedloep og beslag: Ved utskiftning av taktekkingen bør renner, nedløp og beslag skiftes ut.
- Våtrom - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran/tettesjikt. Modernisering av tettesjikt og sluk må påregnes.
- Våtrom - Sanitær og ventilasjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de ulike installasjonene på våtrommene.
- Kjøkken: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av slitasje.
- VVS:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/avløpsrør/vannforsyningsrør.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi er ved sist beregning notert til kr 2.661.100,- som primærbolig for inntektsåret 2019.
Vi har pt. ikke fått oppgitt boligens formuesverdi for sekundærbolig.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Det gjøres videre oppmerksom på at fullmaktshaver for salget ikke har bodd i huset de siste 20 år og har av den grunn ingen kunnskap om husets tilstand. Spørsmålene i egenerklæringsskjema er ubesvart ettersom fullmaktshaver for salget ikke har grunnlag for å kunne besvare spørsmålene. Det oppfordres til å undersøke huset grundig og gjerne sammen med byggekyndig person. Interessenter er gjort kjent med at huset krever oppussing og modernisering.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Eiendommen ligger i et område med villaklausul og eventuell økt utnyttelse av tomten må avklares med Tveiterås gård som håndhever klausulen. Klausulen gir lavere risiko for at nærområdet fortettes.

Skorsteinen ble som en del av planlagt vedlikehold malt av autorisert murerfirma i mars 2021 og de tettet en mindre lekkasje mellom tak og skorstein. Det er spor i tapet etter en tidligere lekkasje.

Huset blir vasket ut før visning. Det blir ikke ytterligere utvask fram til overtagelse.

Etter fullført handel har Z Megleren rett til å markedsføre salget.

Oppvarming

Radiatorer (sentralvarme med oljefyr fra 2004, ombygget til bioolje i 2020, oljetank fra 2005) og peis (ikke rentbrennende).

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Det er to separate garasjer på tomten med bilplass i front av garasjen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1970/301579-1/106  Registrering av grunn  
27.02.1970 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:9 Bnr:6
 
1970/301579-2/106  Urådighet  
27.02.1970 
BEGRENSING I RÅDERETT
BNR. 134 OG 212 KAN BARE OVERDRAS/PANTSETTES SAMLET

Gjelder denne registerenheten med flere
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Tveiterås (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30960000 - Fana. Tveiteråsvegen
30560000 - Fana. Tveiterås-sandal
8630003 - Fana. Gnr 9 Bnr 1 Og 6, Tveiterås Gård - 190810036
7380001 - Fana. Gnr 9 Del Av Bnr 7 Mfl., Tveiterås, Gunvors Veg - 190330440
6350000 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Planområde 2 - 190410103

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 9/148
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.05.2020

Eiendom: 9/285
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 21.09.2020


Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei til eiendommen.
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat adkomstvei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det er vedlagt besvarelse etter energimerking for denne boligen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på denne eiendommen,
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 8 100 000
Omkostninger 258 692
TOTALT 8 358 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF