Storekinna

Solgt

4 750 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

4 878 060

P-rom

56 KVM

Antall rom

3 Soverom

Storekinna (Solgt)

Skjærgårdsdrøm på Storekinna/Hjellestad | Egen sjølinje og bryggeanlegg | Solrike og fine omgivelser | Må oppleves!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Storekinna 4 750 000 128 062 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 60 / 66 KVM Eiet tomt, 2657 KVM 60210111

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | hytte:
Gang, 2 soverom, disponibelt rom (benyttes til soveværelse) og stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Tilhørende anneks med dusjkabinett og kvernetoalett samt utvendig redskapsbod med varmtvannsbereder og 2 stk. 1000 liters takvannsbeholdere med vannpumpe.

Uteplass:
Med utgang fra stuen er det en stor vinkelterrasse med vidstrakt sjøutsikt og meget gode solforhold (areal ca. 65 kvm.). Utenfor inngangspartiet er det også en koselig hellelagt plass, der man sitter i skjermede omgivelser.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Hytte | 1. etasje:
Entré (2,4m²), soverom (9m²), disponibelt rom/soveværelse (4m²), soverom (9,5m²), stue (25,8m²) og kjøkken (4,6m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 56 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 60 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 66 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Nydelig sjøeiendom med egen strandlinje
- Kai med god størrelse og godkjent flytebrygge
- Koselig hytte med flere sengeplasser
- Hytten selges fullt møblert
- Stor terrasse på hele 65 kvm.
- Hytten er nymalt utvendig i 2021
- Yttertak/takpanner er malt i 2021
- Malt terrasse og skiftet enkelte terrassebord i 2021
- Fantastisk beliggenhet og meget gode solforhold
- Umiddelbar nærhet til fiske- og bademuligheter
- Ca. 20 minutter kjøretur fra sentrum til Hjellestad kai
- Ca. 2 minutter med båt fra Hjellestad kai
- Søndagsåpen Bunnpris butikk på Hjellestad kai
- Påfyll av drivstoff ved Hjellestad kai

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne enestående sjøeiendommen på øyen Storekinna like utenfor Hjellestad kai. Fra Hjellestad kai tar det ca. 2 minutter med båt. Stipulert kjøretid fra Bergen sentrum til Hjellestad kai utgjør rundt 20 minutter.

Skjærgårdsidyll | Denne nydelige sjøeiendommen er et aldri så lite skjærgårdsparadis. Hytten er koselig innredet og selges fullt møblert.

Beliggenhet | Tomten er pent opparbeidet og består av kaianlegg og flytebrygge, plenareal med diverse beplantninger og en stor vinkelterrasse med vidstrakt utsyn over sjøen og området rundt. Solforholdene betegnes som meget gode. Her nyter man i fullt monn den solfylte beliggenheten og en praktfull utsikt. Et lite stykke utenfor storbyen er dette et paradis for dem som verdsetter sjølivets mangfold.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en sjelden mulighet til å sikre seg en særdeles flott fritidseiendom med kort radius fra sentrum. Eiendommen må seés og oppleves. Velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Velkommen til Storekinna, et hytteparadis ved sjøen få minutters båttur fra Hjellestad kai. Fritidseiendommen ligger i idylliske omgivelser på øyen Storekinna og kan skilte med gode solforhold og praktfull utsikt over Hjellestadbukten samt tilliggende område. Her får man sjelefred og ro samt godt med tumleplass for både store og små. Flere turalternativer med gode muligheter for bærplukking og soppsanking i sesongen. Området rundt øyen byr på vakker skjærgård, fine bukter og badeplasser. Umiddelbar nærhet til sjøen og gode fiskeplasser. Eiendommen er rigget for avslapning, sosiale sammenkomster, grilling og kos. På Hjellestad kai er det en søndagsåpen Bunnpris butikk, mulighet for påfylling av drivstoff og bussforbindelse. Den korte avstanden til sentrum, gjør dette stedet til et perfekt ferieparadis for deg, din familie og vennekrets.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Adkomst via båt fra Hjellestad kai (få minutters båttur). Alternativt er det fullt mulig å komme med egen båt. På oppsatt visningsdag blir det arrangert båttransport fra Hjellestad kai til hytten.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til Hjellestad kai.

Tomt

Eiet tomt på 2.657 kvm. Store deler tomten er naturtomt. Ellers er eiendommen opparbeidet med plen, nivåmurer, trapper, beplantninger, skiferdekke og terrasse med god størrelse. Tilhørende kai og flytebrygge med gode bademuligheter og plass til fortøyning av båt.

Eiendommen er fradelt i henhold til skylddelingsforretning. Dette innebærer at tomten ikke er oppmålt av kommunen. Det tas følgelig forbehold om arealavvik. Se vedlagte kartskisse med tomtegrense og hyttens plassering på tomten (kilde: Øygarden kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemåte hytte:
Fundamentert på antatt faste masser av fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av trebjelkelag. Grunnmur og fundamenter av natursteinkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med decra-panner.

Byggemåte anneks:
Grunnmur og fundamenter i natursteinkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er det benyttet liggende trekledning. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med Decra-Panner.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 26.05.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker eiendommen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Fundament
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og konstruksjonsmåte.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.

3.1 - Vinduer
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på vinduene, utskiftning av enkelte vinduer må påregnes.

4.1 - Takkonstruksjon
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.

14.1 - Garasje
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på grunnmur og drenering.

Formuesverdi

Ifølge Skattetaten utgjør formuesverdien kr. 66.525,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til fritidsformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Løsøre/innbo:
Selger opplyser at all løsøre og innbo (bortsett fra personlige gjenstander) som befinner seg i hytten på visningstidspunktet, følger med vederlagsfritt.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Eldre vedovn i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Ovenfor Hjellestad Marina er det en stor offentlig parkeringsplass med gode parkeringsmuligheter. Parkering skjer etter prinsippet om "førstemann til mølla". Det er ingen tinglyste parkeringsrettigheter for eiendommen som selges.

Megler har vært i kontakt med Nautic Norway som drifter marinaen ved Hjellstad kai. De har for tiden 2 ledige plasser med en bredde på 3,5 meter. Sesongleie utgjør kr. 16.900,- for perioden mars-oktober. Ved leie av båtplass gjelder prinsippet om "første-mann-til-mølla" Kontakt Nautic Norway tlf. 55962110, for ytterligere informasjon.

Tinglyste erklæringer

2007/473220-1/200 
Jordskifte  
Tinglyst 13.06.2007 
Sak nr. 1200-2004-0003 Bjelkarøy
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven. Saken omfatter gjennomgang av grensegang etter jordskiftelova §88 mellom eiendommene gnr. 2, bnr. 18 og gnr. 2, bnr. 19 (eiendommen som selges). Det ble inngått forlik i saken:

Rettsforlik i sak 3/2004 - Bjelkarøy:

"Partane er samde om at grensa mellom dei to går i bein linje mellom pkt. 5 i målebrev over gnr. 2, bnr. 18 i Sund kommune og eit i dag spraymerke punkt på berg ved sjøen. Dette under føresetnad at denne linja kjem til å gå i høgdedraget mellom eigedomane."

Kartet i vedlagte erklæring viser den omtalte grensen mellom eiendommene.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

I henhold til gjeldende kommuneplan ligger eiendommen i et LNFR-område (landbruks, natur- og friluftsområde) og i rød flystøysone.

Ettersom eiendommen ligger innenfor strandsonen og i LNFR-område samt i rød flystøysone, vil alle tiltak kreve dispensasjon fra Plan- og bygningsloven.

Planopplysninger fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Det er ikke opparbeidet vei til eiendommen
- Vannforsyning via 2 stk. 1000 liters vanntanker (takvann) med egen vannpumpe
- Kvernetoalett i anneks med avløp av gråvann til sjø

Det gjøres oppmerksom på at gråvannsledning til sjø er ikke omsøkt og derved ikke godkjent av Øygarden kommune.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen og laveste energikarakter legges derved til grunn. Rød G

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge Øygarden kommune. Kommunen besitter ingen dokumenter på når hytten ble oppført eller tegninger av hytten. Ifølge tidligere eier har hytten vært på eiendommen siden ca. 1970-tallet og muligens tidligere (kilde: tidligere salgsoppgave). Hyttens opprinnelige byggeår er derved ukjent. Det foreligger tillatelse til flytebrygge datert 14.11.2013. Tillatelsen følger som vedlegg til salgsoppgaven. All korrespondanse vedrørende søknad om flytebrygge kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 750 000
Omkostninger 128 062
TOTALT 4 878 060

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF