Råtun 206B

Solgt

3 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 180 940

P-rom

87 KVM

Antall rom

2 Soverom

Råtun 206B (Solgt)

Attraktiv & innholdsrik | Terrasse på 52 m² | Fast p-plass | Trivelig nærmiljø | Sentralt | Barnevennl. | Nær Lagunen

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Råtun 206B 3 090 000 90 942 688
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
87 / 92 / 101 KVM Eiet tomt, 375 KVM 60210018

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (14,7 m²), bad (7,3 m²), vaskerom (2,5 m²), soverom (7,6 m²), soverom m/omkledningsdel (15,3 m²) og stue/kjøkken (34,9 m²).

Uteplass:
Ved boligens inngangsparti er det adkomst til en koselig nordøstvendt terrasse på 51,7 m².

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en utvendig bod på 5 m², i tillegg er det en innvendig bod på 4,7 m² med svært gode lagringsmuligheter. I tillegg er det en mindre bod ved inngangspartiet.

Samlet primærareal (P-rom) = 87 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 92 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 101 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Svært attraktiv 3-roms selveierleilighet på Råtun.
- Populært nabolag med høy trivselsfaktor
- Stor terrasse på hele 51,7 m² med god boltreplass og utsikt over nærområdet.
- Lave felleskostnader.
- Egen biloppstillingsplass med mulighet for ladestasjon.
- Boligen fremstår som moderne malt i lyse duse nyanser.
- Åpen stue/kjøkkenløsning og generelt god planløsning.
- Romslig bad og eget vaskerom.
- Kort vei til Lagunen Storsenter med alt en trenger av servicetilbud, fasiliteter og bybane.
- Fiber i leiligheten.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim kan få presentere denne attraktive selveierleiligheten med sentral beliggenhet på Råtun i nærheten av Fana Stadion.

Planløsning | Leiligheten har en god planløsning med en åpen luftig stue og en åpen stue/kjøkkeninnredning, romslig baderom med eget vaskerom samt to soverom hvorav ett har walk-in closet. I tillegg er det en romslig gang med varmekabler i gulvet.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Leiligheten er malt innvendig i 2021. Her kan man flytte rett inn!

Sentralt | Fra boligen er det kort vei til Lagunen Storsenter med mange gode servicetilbud og fasiliteter, her er det også bybanestopp med hyppige avganger til Bergen sentrum og Flesland. I nærområdet er det også flere skoler og barnehager, gode turmuligheter og kort vei til golfbane.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende og innholdsrik 3-roms selveierleilighet med god størrelse og fine kvaliteter. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Gangavstand til Lagunen Storsenter med de fleste service tilbud/fasiliteter. Gode turmuligheter med bla flere turstier i nærområde. Golfbane i nærområde for golfinteresserte. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Sandsli Idrettshall, Fana Stadion og Slåtthaug Idrettsanlegg, samt skoler som Rå Skole, Nordahl Grieg Videregående Skole, Skeie Skole og Sandsli Videregående Skole. Kort avstand til holdeplass for bybanen. Det kan også nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bl.a. Equinor, Telenor, Bergen Lufthavn mf. God beliggenhet i forhold til ovennevnte.
Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 93/219

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 375 m2 og er felles for snr. 1 og snr. 2. Andel fellesareal: 159,2 m² ihht sameiebrøken.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundamenter av betong.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning (fra byggeår). 

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i aluminium.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 05.02.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Bad og vaskerom.

Sameie

Om sameiet
Sameiet består av 22 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Eirik Solheim

Forsikring
Det er ikke tegnet byggforsikring via sameiet, man må ha egen forsikring som kjøper velger selv. Det jobbes med felles byggforsikring for hele husrekken.

Økonomi
Pr  31.12.2019 har sameiet oppgitt at de har kr. 63.981,84 innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 688,- og inkluderer: Årsavgift samt Altibox med TV og Internett.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 93/219

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Velforening
Det er pliktig medlemsskap i Velforening.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt i sameiet.

Kre
Det har vært påvist skjeggkre i bygget i 2019, den gang i boligen over boligen som selges. Det ble iverksatt fjerning i form av limfeller og gift i den leiligheten, og det fikk bukt med problemet iflg. selger. Selger har sett noen få i egen bolig over en lang tidsperiode. Liten eller ingen plage. Kan ikke selv fastslå om dette er skjegg- eller sølvkre. Genrellt: Kre lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet som eksempelvis bad. Skjeggkre kan også klare seg i tørrere miljøer. Sølv-/skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. De gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Utsetting a av limfeller kan være et tiltak som kan begrense omfanget.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet krever ikke styregodkjenning.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 944 913,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 149 710,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Selger har hatt elbil lader på egen strømkurs. Dette er mulig for ny eier å få installert.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler i entré/gang og på bad.
Tre vegghengte panelovner, hvorav 1 stk. er fra 2019 og 1 stk. er fra 2021.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

En biloppstillingsplass på fellesområde. Det er også gjesteparkering på oppmerkede plasser

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2002/39005-1/106 06.12.2002 
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 93/219
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 og 2

2003/21357-2/106 04.07.2003 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

2002/39005-2/106 06.12.2002 
Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 15320063
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 119 Bnr 62, Råtun, Deler Av Felt B21, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 18.09.2001
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 15320000
Plannavn: Ytrebygda/Fana. Gnr 119 Bnr 10 Mfl., Råvarden
Ikrafttredelsesdato: 31.08.1998
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 119 Bnr 33 Og 118, Rå, Mindre Vesentlig Endring Felt B20, Avkjørsel
Ikrafttredelsesdato: 24.10.2000
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
15320063 - Boliger (98,3 %)
15320063 - Felles avkjørsel (1,1 %)
15320063 - Annet fellesareal (0,6 %)
15320000 - Boliger (0,1 %)
0 - Felles grøntareal (0,1 %)
0 - Felles lekeareal (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 15320016
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 119 Bnr 659, Rå 200023239
Ikrafttredelsesdato: 21.05.2003

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Fana skytterlag - gul sone (100,0 %)
65270000 - Vei støy - gul sone (50,9 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62000000 - Ytrebygda/fana. Gnr 119 Mfl., Endring Av Reguleringsplan E 39/Rv 580 Rådal - Sørås - 201912940
62000000 - Ytrebygda/fana. Gnr 119 Mfl., Endring Av Reguleringsplan E 39/Rv 580 Rådal - Sørås - 201912940
15320014 - Ytrebygda. Gnr 119 Bnr 58 Og 61, Rå - 200201004
15320013 - Ytrebygda. Gnr 119 Bnr 57, 74, 100 Og 428, Rå - 200114108

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 119/100
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 20.07.2015

Eiendom: 119/655
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 07.02.2012

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune..

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har oppnådd røde D.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 22.03.2006.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 090 000
Omkostninger 90 942
TOTALT 3 180 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF